• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendini kusurlu hissetmek

Beni çok iyi anladığını biliyorum.. geçen kovid geçirdim astım hastasıyım kalkıp yemek yapamayacak durumda olduğum için tam 5 kilo verdim ha biraz güzel oldu orası ayrı :) kendimize acimaktan vazgecmeliyiz dediğin yerde hem fikirim ama karşımdakiler bana bu duyguyu öyle kamçılıyor ki istemsiz bu duruma düşüyorum.. kimseye muhtaç olmamak için 1 kuruş dahi istememek için tüm düğünümü kendim yapacak kadar para biriktirdim ben ama kimse acımı hayatta duruşumu görmüyor mutluluk gelmeyecek gibi düşünüyorum hep ama inşallah çok çok mutlu oluruz canım arkadaşım sana kocaman sarıldım varsay..
Bende sana yürekten sarılıyorum, hislerini en derin duygularla hissettim , emin ol herşey düzelecek yeterki pes etme , etrafın sözüne bakma , bak ben en umutsuz haldeyken eşim çıktı karşıma, şimdi anne baba dan alamadığım şevkati eşim veriyor (Anne baba gibi olmaz ama güven verici ) çok akıllı olmalısın , eş seçerken dikkat et efendi bir insanla olmaya çalış, herşeyden önce Allah korkusu ve merhameti olsun, millet için evlilik yapma, senle aynı yaştayız 🙃 maalesef kaderimiz de aynı, ben çok şükür meslek sahibi oldum ayaklarım üstünde duruyorum şükredecek çok şeyimiz var , bu dünya imtihan , sana dua edeceğim,rabbim inşallah sana hem anne hem de baba yerini tutabilecek babayiğit, efendi , ahlaklı bir eş versin 😍 sakın üzülme Allah bizimle ...

Merhaba arkadaşlar ben 27 yaşındayım ve uzuun zamandır hayatımda kimse yok biraz zor bir hayatım oldu kısaca özetlersem (ama baya kısa çünkü anlatsam roman olur türünden) üniversiteye başladığımda babamı kaybettim akabinde canım annem kansere yakalandı okulumu dondurdum annemin yanında kalmak için ama malesef ki ne yaptıysam olmadı meleğimi 2 sene önce cennete yolladım..annemin hastalık sürecinde 4 yıllık bir sevgilim vardı birde onun tarafından aldatıldım küçük emrah modunda ya öleceğim ya yaşayacağım diyerek :)) sınavlarıma girdim okulumu bitirdim mezun oldum iş buldum çalışmaya başladım derken ne kendimi görebildim ne duygularımı yaşayabildim duvarın bile benden daha çok duygusu vardır şu an.. bir sevgilim oldu onunda annesi beni hiç tanımadan konuşmadan istemedi sebep O çok muhafakar olan 5 vakit namaz kılan kadın Allahın bana yazdığını kusur olarak gördü.. neyse şimdi tek yaşıyorum vay vay çeken tutucu bir sülalem var yanlız mı yaşıyorsun cık cık teyzeler ve amcalar pek umrumda değil -di her fırsatta evlenmiyormusun hayatında kimse yokmu demelerinden ( sanki bakkalda satılıyor) sonra benim devrelerim yandı tamamen acitasyona bağladım o güçlü kız gitti yerine depresif salak birşey geldi vay benim anamda yok babamda yok ne kimsenin evladıyım nede beni seven biri var Allah bile beni sevmiyor ki bana bunları yaşatıyor isyanları herşey kafamda bi canavar haline geldi normalde kendimi çok çok beğenirdim ama şimdi kendimi çok çirkin hissediyorum kusurlu gibi 27yillik ömrümde insanları ilk kez kıskanmaya başladım onlar hiç imtihan edilmeden mutlu mesut yaşıyor ama ben herşeyi yaşadığım halde neden mutlu olamıyorum diyorum ve tekrar isyanlar küsmeler.. Çevremde kimse yokki biri olsa beni nerden bulacak diyorum nerde görecek diyorum yaşım büyük artık evlenecek adam kalmadı diyorum da diyorum susmuyor ki kafamdaki meret dert paylaştıkca azalır derler kuyruğu dik tutucam diye kimseye anlatamıyorum beni mazur görün üşenmeyip okuyanlara teşekkür ediyorum :)
Not: psikologa gittim defalarca ama en son oda kader kısmet napalım dedi ama daha profesyonelce olanından :)
Merhaba, bu hayatta kimin nasıl imtihan edildiğini bilemeyiz. Ayrıca çok güzel bir yasinizdasiniz. Lütfen kıymetini bilin. Ben 38 yaşımda evlendim. Ailemin başından kötü olaylar geçti. Yıllarca saçma sapan borçlar ödedim. Hiç bir şey önüme altın tepside sunulmadi yani. Siz öyle; biz böyle, başkalari da farklı şekilde imtihan ediliyor merak etmeyin. Önemli olan yaşadıklarımızı hayatımızdan teğet geçirebilmek... Ne kadar teğet gecirebilirsek o kadar güzel. Önünüzde çok uzun bir hayat var, lütfen kendinize ve hayatınıza şans verin. Her şey gönlünüzce olsun :)

Beni çok iyi anladığını biliyorum.. geçen kovid geçirdim astım hastasıyım kalkıp yemek yapamayacak durumda olduğum için tam 5 kilo verdim ha biraz güzel oldu orası ayrı :) kendimize acimaktan vazgecmeliyiz dediğin yerde hem fikirim ama karşımdakiler bana bu duyguyu öyle kamçılıyor ki istemsiz bu duruma düşüyorum.. kimseye muhtaç olmamak için 1 kuruş dahi istememek için tüm düğünümü kendim yapacak kadar para biriktirdim ben ama kimse acımı hayatta duruşumu görmüyor mutluluk gelmeyecek gibi düşünüyorum hep ama inşallah çok çok mutlu oluruz canım arkadaşım sana kocaman sarıldım varsay..
üzülme benim annem de var babam da ama varlıkları ve yoklukları bir...sen en azından öldüler diyebiliyosun..Bizimkiler ise varlar ama yok gibiler. Ben evliyim iki cocugum var .Her zorlugu ana babasız atlatıyorum..o laf söyleyip seni asagı cekenler ise senin guclu olmanı istemeyip onlara muhtac olmanı isteyenler. Hatta belki kendi cocukları zayıf diye seni cekemiyolardır. Bana da yapıyolar aslında farkındayım beni özellikle asagı cekmek istediklerini ama ben de zaman zaman kalkanlarımı indirip hassaslaşabiliyorum..İnsanız neticede.

Merhaba arkadaşlar ben 27 yaşındayım ve uzuun zamandır hayatımda kimse yok biraz zor bir hayatım oldu kısaca özetlersem (ama baya kısa çünkü anlatsam roman olur türünden) üniversiteye başladığımda babamı kaybettim akabinde canım annem kansere yakalandı okulumu dondurdum annemin yanında kalmak için ama malesef ki ne yaptıysam olmadı meleğimi 2 sene önce cennete yolladım..annemin hastalık sürecinde 4 yıllık bir sevgilim vardı birde onun tarafından aldatıldım küçük emrah modunda ya öleceğim ya yaşayacağım diyerek :)) sınavlarıma girdim okulumu bitirdim mezun oldum iş buldum çalışmaya başladım derken ne kendimi görebildim ne duygularımı yaşayabildim duvarın bile benden daha çok duygusu vardır şu an.. bir sevgilim oldu onunda annesi beni hiç tanımadan konuşmadan istemedi sebep O çok muhafakar olan 5 vakit namaz kılan kadın Allahın bana yazdığını kusur olarak gördü.. neyse şimdi tek yaşıyorum vay vay çeken tutucu bir sülalem var yanlız mı yaşıyorsun cık cık teyzeler ve amcalar pek umrumda değil -di her fırsatta evlenmiyormusun hayatında kimse yokmu demelerinden ( sanki bakkalda satılıyor) sonra benim devrelerim yandı tamamen acitasyona bağladım o güçlü kız gitti yerine depresif salak birşey geldi vay benim anamda yok babamda yok ne kimsenin evladıyım nede beni seven biri var Allah bile beni sevmiyor ki bana bunları yaşatıyor isyanları herşey kafamda bi canavar haline geldi normalde kendimi çok çok beğenirdim ama şimdi kendimi çok çirkin hissediyorum kusurlu gibi 27yillik ömrümde insanları ilk kez kıskanmaya başladım onlar hiç imtihan edilmeden mutlu mesut yaşıyor ama ben herşeyi yaşadığım halde neden mutlu olamıyorum diyorum ve tekrar isyanlar küsmeler.. Çevremde kimse yokki biri olsa beni nerden bulacak diyorum nerde görecek diyorum yaşım büyük artık evlenecek adam kalmadı diyorum da diyorum susmuyor ki kafamdaki meret dert paylaştıkca azalır derler kuyruğu dik tutucam diye kimseye anlatamıyorum beni mazur görün üşenmeyip okuyanlara teşekkür ediyorum :)
Not: psikologa gittim defalarca ama en son oda kader kısmet napalım dedi ama daha profesyonelce olanından :)
Hiç öyle düşünmeyin daha çok gençsiniz yaşadıklarınız çok zor ama kendinizi sevin sürekli pozitif düşünmeye çalışın o zaman çok daha güzel olacak sizde fark edecekssiniz bunu deneyin ☺️

Canım benim öncelikle başın saolsun. Allah ailene rahmet eylesin.
Bu hususta ağzımdan hiç bir kelime bir araya gelip de seni teselli edecek bir şey söyleyemiyor. Fakat senin için sana ailenin eksikliğini hissettirmemeye çalışacak çok iyi bir eşin nasip olmasını canı gönülden diliyorum.

Bir de çalışıyor musun veya herhangi bir sosyal imkanın var mı nasıl ? Belki kafan o kadar yerinde değildir ama İnternet üzerinden birileriyle tanışmayı deniyor musun ? Biraz halini şartlarını yaşadığın yer büyük mü küçük şehir mi vs anlatırsan belki tavsiyemiz veya aklımıza gelen bir şey olur canım ?

Bu dünya imtihan dünyası kimseye ihtiyacın yok insana şah damarından yakın yüce Allah var kulum diye yarattiysa muhakkak bir eş yaratmıştır şükret daha küçük yaşlarda anneni babanı kaybetmemişsin hiç tanımayan görmeyenler var şükret sağiklisin dua et hayata tutun seni taşlayanlari Allaha havale et senin değerini bilecek bir ömür elini bırakmayacak bir insan en kısa zamanda seni çok mutlu etsin negatifleri düşünme pozitif ol hergun sahip oldukların için Allah'a teşekkür et

Allaha yönel,Allaha teslim ol.
En ağır imtihanları kim yaşadı, peygamlarlerin görmediği sıkıntı kaldı mı? Bizim yaşadıklarımızdan kat be kat fazlasını çekti peygamberler.. Peki ya Allah onları sevmediği için mi verdi o imtihanları? Allahın en sevdiği kulu ve elçisi Peygamber efendimiz. (sav).
Allah ondan sevdiklerini aldı.. Kalbinde Allah sevgisinden başka birşey kalmasın diye. Çok sıkıntılar çekti peygamber efendimiz..

Birde firavun var. 300 sene yaşadı burnu bile kanamadı. Allah onu sevdiği için mi burnu bile kanamadı?

Allah bizim kalbimizi yakmak ve pişirmek ister bu dünyada.. Cenneti hak edebilelim diye.
Hamdım, piştim, yandım.. (mevlana)

Güzel kardeşim belliki Allahın sevdiği bir kulusun. Allah der ki;Kimi benden çok seversen onu senden alırım..

Dilinden şunu düşürme :
Hasbbünallahi ve nimel vekil 🌿 (Allah bize yeter o ne güzel vekildir.)

Eklentiler

• Screenshot_20220217_060102.webp
    Screenshot_20220217_060102.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 37
Cok agir seyler yasamissiniz. Simdi de kendinize fazla yukleniyorsunuz. Ben gencligimi laylaylom yasadim, begenilen de bir kizdim ama 28 yasina kadar hic ciddi, uzun suren bir iliskim olmadi. Yani biliyorum insan elbet kafasina takiyor, yasamak istiyor, paylasmak istiyor. Ancak aceleye, kendini sorgulamaya gerek yok. Elbet oluyor. En onemli sey kendini sevmek. Bir insan kendini sevmezse kimse onu sevmez.

Okurken hayatım geçti gözlerimin önünden 🤗 öyle olmayacak felaketleri üst üste yaşadım ki aynen ben de allah bana kapısnı kapattı dedim. Hatta birkaç YIL allahım lütfen bunlar bir kabus olsun ve uyanayım diye dua ettim ciddi ciddi. Ben ayağa kalkmaya çalıştıkça, beni vurup düşürüyorlardı sanki. Pes etmiş mücadeleyi bırakmıştım ta ki hiç bir şey düzelmese de mutlu olmayo, seçiyorum diyene kadar. O kabus olsun dediğim dönem 32 ile 38 yaş arasındaydım. (27 ne kadar genç ve ne kadar harika bir yaş 🤗) uzatmayayım birkaç sene allahım lütfenn herşey kabus olsun derken, öyle şeyler oldu ki, allahım ya bütün bunlar bir rüyaysa ve uyanırsam diye korktum. Deli gibi korktum. Yani allah görüyor ve asla ama asla bırakmıyor. Eğer ona güvenirseniz, sabırınızdan ötürü sizin için hazırladığı ödülü farketmeniz daha çabuklaşır. Zor şeyler yaşamışsınız, kimseyi takmayın, gülümseyin ve hayatın size hazırladığı süprizleri bekleyin. Çünkü karamsarca yaşamak herşeyi daha dibe batırıyor. Çok gençsiniz harika bir yaş. Yaşanacak daha çook güzel yıllar var. 🤗🌸
Bu tür şeyleri okuyunca çok mutlu oluyorum umut ediyorum inşallah bundan sonrası çok güzel olur çünkü artık bir kötü olay daha yaşayacak gücüm kalmadı

Öncelikle başınız sağolsun, rabbim ailenize rahmet size sabırlar versin.
Ama 27 yaş henüz çok genç bir yaş sakın öyle geç kaldım vs. düşünmeyin.
Bazen insan düşünceleri içinde kısır döngüye giriyor düşündükçe yaşıyor, yaşadıkça düşünüyor.
O yüzden düşüncelerinizi ve hayallerinizi biraz daha iyiye güzele yönlendirin.
Her şey güzel olacak, güzel günler göreceğim diye düşünmeye çalışın hatta bunu sık sık yazın.
Sosyal çevreniz eksikse iş çıkışı/ hafta sonları hobi kurslarına gidebilirsiniz.
Hem vaktiniz güzelleşir hem sosyal çevreniz artar.
İnanın şimdi içimden keşke 27 yaşıma, hayatın başına dönebilseydim diye geçirdim :)

Sevgiler..

27 yaş nedir ki ,

ailede liseyi bitirir bitirmez evlenir dedikleri ben 31 yaşında evlendim ki 1 bakan birdaha dönüp bakardı , ( hee halaa çok şükür öyleyim ( aslında değilim de kendimi çok seviyorum ) süslüyüm biraz )

hiç kimse umrumda olmasın lütfen , katılabileceğin etkinlik, gezi turu, kurslara katıl , illa gönlüne göre biri çıkar karşına inşallahh

Bu tür şeyleri okuyunca çok mutlu oluyorum umut ediyorum inşallah bundan sonrası çok güzel olur çünkü artık bir kötü olay daha yaşayacak gücüm kalmadı
Tekrar zıplamak için bazen dibi görmek gerekiyor galiba ki güç alıp tekrar yükselebilelim. 🤗 Bir de hayat bir sarkaç gibi galiba. Bir süre olumsuzluklara doğru sallanıyor sonra yine olumlı, güzel olaylara doğru sallanıyor. Hayat böyle sürüp gidiyor sanki. Net olan bir şey var hiç ama hiç geçmeyecek gibi görünse de geçiyor ama işte biraz bize bağlı. Biz mutsuzken bizi, mutlu edecek şeyler de kaçıyor sanki. Biz mutlu olmayı seçince de mutlu olaylar daha çabuk başlıyor sanki. Çok, güzel bir söz okumuştum bir yerde. Mutluluk bir seçimdir, sebeplere bağlı olan ( işe girersem mutlu olurum, evlenirsem mutlu olurum vs) ise tatmindir. Çok, doğru. Bana söylemesi kolay, şuan siz yaşayan için uyhulaması zor ama mutlu olmayo, seçiyorum dedikten sonra birşeyler güzel yönde değişiyor. Kendini kandırmakla karıştırmayın cidden öyle değil. Hayata nasıl bakarsak hayatta onu veriyor sanki. 🤗

Bende sana yürekten sarılıyorum, hislerini en derin duygularla hissettim , emin ol herşey düzelecek yeterki pes etme , etrafın sözüne bakma , bak ben en umutsuz haldeyken eşim çıktı karşıma, şimdi anne baba dan alamadığım şevkati eşim veriyor (Anne baba gibi olmaz ama güven verici ) çok akıllı olmalısın , eş seçerken dikkat et efendi bir insanla olmaya çalış, herşeyden önce Allah korkusu ve merhameti olsun, millet için evlilik yapma, senle aynı yaştayız 🙃 maalesef kaderimiz de aynı, ben çok şükür meslek sahibi oldum ayaklarım üstünde duruyorum şükredecek çok şeyimiz var , bu dünya imtihan , sana dua edeceğim,rabbim inşallah sana hem anne hem de baba yerini tutabilecek babayiğit, efendi , ahlaklı bir eş versin 😍 sakın üzülme Allah bizimle ...
Huzurunuz, mutluluğunuz daim olsun 🌸

Tekrar zıplamak için bazen dibi görmek gerekiyor galiba ki güç alıp tekrar yükselebilelim. 🤗 Bir de hayat bir sarkaç gibi galiba. Bir süre olumsuzluklara doğru sallanıyor sonra yine olumlı, güzel olaylara doğru sallanıyor. Hayat böyle sürüp gidiyor sanki. Net olan bir şey var hiç ama hiç geçmeyecek gibi görünse de geçiyor ama işte biraz bize bağlı. Biz mutsuzken bizi, mutlu edecek şeyler de kaçıyor sanki. Biz mutlu olmayı seçince de mutlu olaylar daha çabuk başlıyor sanki. Çok, güzel bir söz okumuştum bir yerde. Mutluluk bir seçimdir, sebeplere bağlı olan ( işe girersem mutlu olurum, evlenirsem mutlu olurum vs) ise tatmindir. Çok, doğru. Bana söylemesi kolay, şuan siz yaşayan için uyhulaması zor ama mutlu olmayo, seçiyorum dedikten sonra birşeyler güzel yönde değişiyor. Kendini kandırmakla karıştırmayın cidden öyle değil. Hayata nasıl bakarsak hayatta onu veriyor sanki. 🤗
Çekim yasasını hatırlattı bana , kendi kendime olumlandırmalar yapıyorum zihnimin bir köşesindekini bir susturabilsem herşey cok daha guzel olacak dediğiniz gibi hayat iskaladıgımız mucizelerle doluymus bende bir tanık olabilsem , güzel yazınız için cok teşekkür ederim mutlu ettiniz

Çekim yasasını hatırlattı bana , kendi kendime olumlandırmalar yapıyorum zihnimin bir köşesindekini bir susturabilsem herşey cok daha guzel olacak dediğiniz gibi hayat iskaladıgımız mucizelerle doluymus bende bir tanık olabilsem , güzel yazınız için cok teşekkür ederim mutlu ettiniz
Çekim yasasına kesinlikle inanıyoeum ama hep atlanan birşey var. Çekim yasası" ne isterseniz onu çekersiniz değil, ne iseniz onu çekersiniz" der.. Çok katılıyorum ve deneyimledim. Her ne istiyorsak önce o olmalıyız. Ha her zaman yapabiliyor muyum yok unutuyorum bazen 🙈
Ben teşekkür ederim buarada. Mutluluk ferahlık sizinle olsun inşaallah

Psikolojik vaka başka açıklaması yok gidip tedavi olsun babasının yaylası değil orası kendisi han gibi kullanacak başkası çıt çıkarmayacak oldu.. sende eziklenip durmuşsun karşısında. O para veriyorsa sende veriyorsun haklarınız aynı. Manipüle etmiş seni.

Benim de anne baba hayatta değil. Yani demem o ki yalnız değilsin. Benimde işim var çalışıyorum tek tesellim o. Kronik hastaliklarim var.
Bende aynı durumdayım bana da dua edin olur mu?

Psikolojik vaka başka açıklaması yok gidip tedavi olsun babasının yaylası değil orası kendisi han gibi kullanacak başkası çıt çıkarmayacak oldu.. sende eziklenip durmuşsun karşısında. O para veriyorsa sende veriyorsun haklarınız aynı. Manipüle etmiş seni.
Yanlış yere yazdınız galiba

Benim de anne baba hayatta değil. Yani demem o ki yalnız değilsin. Benimde işim var çalışıyorum tek tesellim o. Kronik hastaliklarim var.

Bende aynı durumdayım bana da dua edin olur mu?
En en en güzelleri bizim olsun bu eksiklikleri tamamlanmaz ama en azından yerini güzel anılarla dolduracağımız günler olsun ♥️🌸

Canım benim
Çok güzel ifade etmişsin kendini
Yaşadıkların çok zor 🙏🏻
Allah annene babana rahmet eylesin
Sosyal olmaktan asla vazgeçme
Bugünlerde geri gelmeyecek tıpkı geçip gidenler gibi
İnşallah gönlünde olan en kısa sürede önüne düşsün 🥰

Back