• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendini kusurlu hissetmek

gocmenkizi16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2019
73
80
38
30
Merhaba arkadaşlar ben 27 yaşındayım ve uzuun zamandır hayatımda kimse yok biraz zor bir hayatım oldu kısaca özetlersem (ama baya kısa çünkü anlatsam roman olur türünden) üniversiteye başladığımda babamı kaybettim akabinde canım annem kansere yakalandı okulumu dondurdum annemin yanında kalmak için ama malesef ki ne yaptıysam olmadı meleğimi 2 sene önce cennete yolladım..annemin hastalık sürecinde 4 yıllık bir sevgilim vardı birde onun tarafından aldatıldım küçük emrah modunda ya öleceğim ya yaşayacağım diyerek :)) sınavlarıma girdim okulumu bitirdim mezun oldum iş buldum çalışmaya başladım derken ne kendimi görebildim ne duygularımı yaşayabildim duvarın bile benden daha çok duygusu vardır şu an.. bir sevgilim oldu onunda annesi beni hiç tanımadan konuşmadan istemedi sebep O çok muhafakar olan 5 vakit namaz kılan kadın Allahın bana yazdığını kusur olarak gördü.. neyse şimdi tek yaşıyorum vay vay çeken tutucu bir sülalem var yanlız mı yaşıyorsun cık cık teyzeler ve amcalar pek umrumda değil -di her fırsatta evlenmiyormusun hayatında kimse yokmu demelerinden ( sanki bakkalda satılıyor) sonra benim devrelerim yandı tamamen acitasyona bağladım o güçlü kız gitti yerine depresif salak birşey geldi vay benim anamda yok babamda yok ne kimsenin evladıyım nede beni seven biri var Allah bile beni sevmiyor ki bana bunları yaşatıyor isyanları herşey kafamda bi canavar haline geldi normalde kendimi çok çok beğenirdim ama şimdi kendimi çok çirkin hissediyorum kusurlu gibi 27yillik ömrümde insanları ilk kez kıskanmaya başladım onlar hiç imtihan edilmeden mutlu mesut yaşıyor ama ben herşeyi yaşadığım halde neden mutlu olamıyorum diyorum ve tekrar isyanlar küsmeler.. Çevremde kimse yokki biri olsa beni nerden bulacak diyorum nerde görecek diyorum yaşım büyük artık evlenecek adam kalmadı diyorum da diyorum susmuyor ki kafamdaki meret dert paylaştıkca azalır derler kuyruğu dik tutucam diye kimseye anlatamıyorum beni mazur görün üşenmeyip okuyanlara teşekkür ediyorum :)
Not: psikologa gittim defalarca ama en son oda kader kısmet napalım dedi ama daha profesyonelce olanından :)

Ahh canım benim yaa başın sağolsun öncelikle yaşadığın şeyler hiç kolay değil ama ne kadar güçlüymüşsünki bu güne kadar gelmişsin.

Öncelikle tek yaşıyorum demişsin insanları ve onların gereksiz yorumlarını kapının ardında bırak 27 yaş hiç bir şeye geç kalma yaşı değil daha dur bakalım ohoo işine dört elle sarıl çevre edinmeye bak kimseye hesap vermek zorunda değilsin..

Çevrende o mutluluk saçanlarında kaçı gerçekten mutlu bilemezsin belkide sen özgür çalışan bir kadın olarak onları kıskandırıyorsundur 😉
Seni hak edenin seni bulması dileklerimle umarımm çokk mutlu olursun 😇

Başınız sağ olsun öncelikle
Ne biliyorsunuz kimsenin imtihan edilmediğini mutlu Mesut olduğunu herkesin ?
İnanın yanlız değilsiniz
Herkesin farklı farklı mutsuzluk konuları var.

Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama sosyal ortamlarda daha çok bulunun.
Bol bol gezin
Sizle emsal olan kuzenler , kurslar , hobiler şu bu derken bulursunuz.

Merhaba arkadaşlar ben 27 yaşındayım ve uzuun zamandır hayatımda kimse yok biraz zor bir hayatım oldu kısaca özetlersem (ama baya kısa çünkü anlatsam roman olur türünden) üniversiteye başladığımda babamı kaybettim akabinde canım annem kansere yakalandı okulumu dondurdum annemin yanında kalmak için ama malesef ki ne yaptıysam olmadı meleğimi 2 sene önce cennete yolladım..annemin hastalık sürecinde 4 yıllık bir sevgilim vardı birde onun tarafından aldatıldım küçük emrah modunda ya öleceğim ya yaşayacağım diyerek :)) sınavlarıma girdim okulumu bitirdim mezun oldum iş buldum çalışmaya başladım derken ne kendimi görebildim ne duygularımı yaşayabildim duvarın bile benden daha çok duygusu vardır şu an.. bir sevgilim oldu onunda annesi beni hiç tanımadan konuşmadan istemedi sebep O çok muhafakar olan 5 vakit namaz kılan kadın Allahın bana yazdığını kusur olarak gördü.. neyse şimdi tek yaşıyorum vay vay çeken tutucu bir sülalem var yanlız mı yaşıyorsun cık cık teyzeler ve amcalar pek umrumda değil -di her fırsatta evlenmiyormusun hayatında kimse yokmu demelerinden ( sanki bakkalda satılıyor) sonra benim devrelerim yandı tamamen acitasyona bağladım o güçlü kız gitti yerine depresif salak birşey geldi vay benim anamda yok babamda yok ne kimsenin evladıyım nede beni seven biri var Allah bile beni sevmiyor ki bana bunları yaşatıyor isyanları herşey kafamda bi canavar haline geldi normalde kendimi çok çok beğenirdim ama şimdi kendimi çok çirkin hissediyorum kusurlu gibi 27yillik ömrümde insanları ilk kez kıskanmaya başladım onlar hiç imtihan edilmeden mutlu mesut yaşıyor ama ben herşeyi yaşadığım halde neden mutlu olamıyorum diyorum ve tekrar isyanlar küsmeler.. Çevremde kimse yokki biri olsa beni nerden bulacak diyorum nerde görecek diyorum yaşım büyük artık evlenecek adam kalmadı diyorum da diyorum susmuyor ki kafamdaki meret dert paylaştıkca azalır derler kuyruğu dik tutucam diye kimseye anlatamıyorum beni mazur görün üşenmeyip okuyanlara teşekkür ediyorum :)
Not: psikologa gittim defalarca ama en son oda kader kısmet napalım dedi ama daha profesyonelce olanından :)
Yaşadıkların çok zor şeyler çok üzüldüm. Çok güçlü birisin kendinle gurur duymalisin. Çok genç bir yaşta iş güç sahibisin ve kendi düzeni kurmuşsun ne güzel maşallah. Karşına istediğin gibi biri vakti zamanı gelince çıkıyor inanki, o yüzden sen hayatın tadını çıkar.
o şu bu ne demiş hiç takma.

Başınız sağ olsun.
Ama kimse ben dert yaşıyorum diye ortalıkta gezmez. Ne müko hayatları olanlardan ne dertler dinledim. Ha sana göre dert farklıdır , karşındaki ne göre farklıdır. Mesela bir arkadaşım bi bardak alamadı diye dünyanın sonu gibi anlatırken , ne boş dert diye dinledim ama sonra ona da hak verdim.
Kendinde beğenmediğin ne varsa düzelt.

yasin o kadar genc ki, o akrabalarin da sana ne zaman evleneceksin derlerse aday getirdiniz mi siz once onu soyleyin de, kahkaha at gec. cok dusunceli olsalar annesiz babasiz insana hesap soracaklarina yuva kurmana on ayak olurlardi, giciklar

Benim de anam babam yok, aynı durumdayız, bende bazen senin gibi hissediyorum ama sonra kendime dönüp ne güzel isim var , sakat değilim, açıkta değilim, bunları söyleyip teselli buluyorum, burası dünya burası hep imtihan , kendini üzme ve dimdik ayakta dur , evlilik vakti gelince olur geç kaldığını düşünme, anne baba olmaması çok üzücü bişey, insan kendini korumasız ve güvensiz hissediyor, seni çok iyi anlıyorum, bazen iş yerimdeki arkadaşlara özeniyorum, isten eve gidince anneleri onlara yemek hazırlıyor her koşulda annelerinin desteğini alıyorlar, bir de kendime bakıyorum hasta olsam bir tas çorba verenim , nasılsın diye soranım yok, ama güçlü olmak zorundayız, bak mâsallah okumuşsun, işin var evlilikte olur , kendimize acımaktan vazgeçmeliyiz, ben bu duygu ile baş etmeye çalışıyorum, güçlü ayakta durmalıyız bizim de rabbimiz var , hiç üzülme elbet bizde başka yerlerden bambaşka mutluluklar yaşayacağız..

Ben sizin birkac konunuzu daha gormustum ve kocaman sarilmak istedim size. Anne konusunda sizinle ayni kaderi paylasiyorum. siz hem anne hem baba derken cok zor seyler yasamissiniz. Inancinizi bilmiyorum ama ayakta kalmak icin benim en buyuk siginagim oldu. Ben de kendimi cok guclu sanirdim ama insan oyle bir sarsiliyor ki oyle boyle degil. yasamayanin anlamasi cok zor. Imtihan demissiniz ya hayatta o imtihan zaten hic bitmiyor. Dertsiz insan hic gormedim ben.
Dilerim cok cok mutlu olursunuz :KK200:

Her türlü zorluğa rağmen gücünüzü toparlayıp okulunuzu bitirmiş ve iş güç sahibi olmuşsunuz. Pek çok insan yapamazdı bunu. Cesaretinizi tebrik etmekle başlayın önce.

Evet aldatılmak zordur, hele ki zor zamanınızda yapmış şerefsiz. Sonraki de tam bir ana kuzusuymuş. İyi ki ikisiyle de bitmiş gitmiş kurtulmuşsunuz. Bundan sonra önünüzde çok güzel seneler var, umarım karşınıza tam istediğiniz gibi biri çıkacak. Siz onu beklemek yerine kendiniz güzel adımlar atın, mesela hafta sonları için güzel kurslara yazılın, hafta içleri arkadaşlarınızla kalabalık ortamlarda sosyalleşin. Bu şekilde hem hayatınız renklenir hem de özel biri gelir belki kim bilir :)

Benim de anam babam yok, aynı durumdayız, bende bazen senin gibi hissediyorum ama sonra kendime dönüp ne güzel isim var , sakat değilim, açıkta değilim, bunları söyleyip teselli buluyorum, burası dünya burası hep imtihan , kendini üzme ve dimdik ayakta dur , evlilik vakti gelince olur geç kaldığını düşünme, anne baba olmaması çok üzücü bişey, insan kendini korumasız ve güvensiz hissediyor, seni çok iyi anlıyorum, bazen iş yerimdeki arkadaşlara özeniyorum, isten eve gidince anneleri onlara yemek hazırlıyor her koşulda annelerinin desteğini alıyorlar, bir de kendime bakıyorum hasta olsam bir tas çorba verenim , nasılsın diye soranım yok, ama güçlü olmak zorundayız, bak mâsallah okumuşsun, işin var evlilikte olur , kendimize acımaktan vazgeçmeliyiz, ben bu duygu ile baş etmeye çalışıyorum, güçlü ayakta durmalıyız bizim de rabbimiz var , hiç üzülme elbet bizde başka yerlerden bambaşka mutluluklar yaşayacağız..
Beni çok iyi anladığını biliyorum.. geçen kovid geçirdim astım hastasıyım kalkıp yemek yapamayacak durumda olduğum için tam 5 kilo verdim ha biraz güzel oldu orası ayrı :) kendimize acimaktan vazgecmeliyiz dediğin yerde hem fikirim ama karşımdakiler bana bu duyguyu öyle kamçılıyor ki istemsiz bu duruma düşüyorum.. kimseye muhtaç olmamak için 1 kuruş dahi istememek için tüm düğünümü kendim yapacak kadar para biriktirdim ben ama kimse acımı hayatta duruşumu görmüyor mutluluk gelmeyecek gibi düşünüyorum hep ama inşallah çok çok mutlu oluruz canım arkadaşım sana kocaman sarıldım varsay..

Her türlü zorluğa rağmen gücünüzü toparlayıp okulunuzu bitirmiş ve iş güç sahibi olmuşsunuz. Pek çok insan yapamazdı bunu. Cesaretinizi tebrik etmekle başlayın önce.

Evet aldatılmak zordur, hele ki zor zamanınızda yapmış şerefsiz. Sonraki de tam bir ana kuzusuymuş. İyi ki ikisiyle de bitmiş gitmiş kurtulmuşsunuz. Bundan sonra önünüzde çok güzel seneler var, umarım karşınıza tam istediğiniz gibi biri çıkacak. Siz onu beklemek yerine kendiniz güzel adımlar atın, mesela hafta sonları için güzel kurslara yazılın, hafta içleri arkadaşlarınızla kalabalık ortamlarda sosyalleşin. Bu şekilde hem hayatınız renklenir hem de özel biri gelir belki kim bilir :)
Şimdi her gün arıyor o şerefsiz sensiz yapamıyorum nasıl bir günah islediysem hiç bir işim yolunda gitmiyor diye.. kursa gidiyorum ama kurstakiler ya evli yada yaşı benden çok küçük zaten bu kadar sosyal olup sevgilisi olmayan bir ben varım herhalde 😒 inşallah o özel biri kimse gelir artık.. cok teşekkür ederim yorumunuz içinde

Ben sizin birkac konunuzu daha gormustum ve kocaman sarilmak istedim size. Anne konusunda sizinle ayni kaderi paylasiyorum. siz hem anne hem baba derken cok zor seyler yasamissiniz. Inancinizi bilmiyorum ama ayakta kalmak icin benim en buyuk siginagim oldu. Ben de kendimi cok guclu sanirdim ama insan oyle bir sarsiliyor ki oyle boyle degil. yasamayanin anlamasi cok zor. Imtihan demissiniz ya hayatta o imtihan zaten hic bitmiyor. Dertsiz insan hic gormedim ben.
Dilerim cok cok mutlu olursunuz :KK200:
İnanın o kadar inançlı biriydim ki inancım kırıldı yani belki bu bile benim imtihanım tamam diyorum sabrediyorum ama sürekli farklı yerden vuruluyorum annem benim son noktamdı beni anladığınızı biliyorum , güzel dilekleriniz için çoook teşekkür ederim

yasin o kadar genc ki, o akrabalarin da sana ne zaman evleneceksin derlerse aday getirdiniz mi siz once onu soyleyin de, kahkaha at gec. cok dusunceli olsalar annesiz babasiz insana hesap soracaklarina yuva kurmana on ayak olurlardi, giciklar
Hiii getirdikleri adayları görseniz şok olursunuz işte ondan kendimi kusurlu hissettiriyorlar ya onlardan gelecek hayır gelmez olsun..

Hiii getirdikleri adayları görseniz şok olursunuz işte ondan kendimi kusurlu hissettiriyorlar ya onlardan gelecek hayır gelmez olsun..
walla o zaman da acik acik konusacaksiniz beni bu insana mi layik gordunuz, ben guzelim, egitimliyim vs vs vs diye biraz dominant olun, onlara kendilerini kotu hissetirin.

Hayatının başı çok imtihanı geçmiş. Ama sen toparlanmak için çaba göstermişsin. İnan gayret et bir şeyler için harekete geç. Evlilik, ilişki herşey değil ki. Elbet biri çıkacak karşına. Bundan sonrasında işte ayakların sağlam yere basıyor imtihan kısmını ya bitirdin ya sona yaklaştın öyle düşün ve umutla ba.

Okurken hayatım geçti gözlerimin önünden 🤗 öyle olmayacak felaketleri üst üste yaşadım ki aynen ben de allah bana kapısnı kapattı dedim. Hatta birkaç YIL allahım lütfen bunlar bir kabus olsun ve uyanayım diye dua ettim ciddi ciddi. Ben ayağa kalkmaya çalıştıkça, beni vurup düşürüyorlardı sanki. Pes etmiş mücadeleyi bırakmıştım ta ki hiç bir şey düzelmese de mutlu olmayo, seçiyorum diyene kadar. O kabus olsun dediğim dönem 32 ile 38 yaş arasındaydım. (27 ne kadar genç ve ne kadar harika bir yaş 🤗) uzatmayayım birkaç sene allahım lütfenn herşey kabus olsun derken, öyle şeyler oldu ki, allahım ya bütün bunlar bir rüyaysa ve uyanırsam diye korktum. Deli gibi korktum. Yani allah görüyor ve asla ama asla bırakmıyor. Eğer ona güvenirseniz, sabırınızdan ötürü sizin için hazırladığı ödülü farketmeniz daha çabuklaşır. Zor şeyler yaşamışsınız, kimseyi takmayın, gülümseyin ve hayatın size hazırladığı süprizleri bekleyin. Çünkü karamsarca yaşamak herşeyi daha dibe batırıyor. Çok gençsiniz harika bir yaş. Yaşanacak daha çook güzel yıllar var. 🤗🌸

Back