Kendini Kullandırtmamak

Arkadaşlarına" önceden ben söyledim şimdi niye sizden biri söylemiyor yine ben söylüyorum ,söylemek mühim değil ama kalbim kırılıyor kendimi enayi gibi hissettiriyorsunuz. Gecen seferde sen yaz biz destek oluruz dendi ama 2 kişi haricinde kimse yazmadı sizce bana ayıp olmadımı de .
Bu konuda o yüzden öncülük ben yapmayacağım bu seferde aranizdan biri yapsın" de.

Vah vah ne zor nasıl üzüldüm size anlatamam.

Hayatta her şey yolunda gitmeyebilir. Alternatif durumlara hazırlıklı olun.İnternet mi gidecek? O zaman ona göre durumu düşünürsünüz ve bir plan yaparsınız. Her olasılığı önceden hesaplayıp kontrol edebileceğinizi mi düşünüyorusunuz?

Hangi okul veya bölüm insanlar KPSS'ye hazırlansın diye dersleri hafif tutar ki hayal kuruyorsunuz. Biz hakimlik savcılık sınavına hazırlanalım diye derslerimiz hafif tutulmadı tam tersi son sene en zoruydu. Ya da İnsanlar TUS'a DUS'a hazırlanıyor bir yandan okul,klinik,hastane üçgeninde.

Arkadaşlarınız ve siz bir an önce bu mantıktan çıkın, bahaneler üretmeyi bırakıp asılın derslere. İş hayatında çok zorlanırsınız.

Yerden yere vurmanız için konuyu açmadım.Olan bir duruma karşı nasıl davranmam gerektiğini sordum,eminim ki sizde öğrencilik hayatınızda bunları düşünmüşsünüzdür,kendiniz diyorsunuz son sene çok zorladılar diye.Demek ki sizde son senenin diğer senelere göre daha kolay geçmesi beklentisi içindeydiniz.

Size adaletsiz ya da abes gelebilir ancak biz tek dersle uğraşmıyoruz.Üstelik bu sırada bir ödev değil,staj puanımızı belirleyecek.
Bana nasıl geldiği önemli değil. Hocanız böyle bir ödev uygun görmüş. Kaldı ki ne kadar önemli olduğunu siz söylüyorsunuz. Staj puanını etkileyecek bir dersin ödevi kolayca gecistirilebilecek bir şey olamaz değil mi? Bence önce kafanızdan hoca adaletsizlik yapıyor düşüncesini silin. Başka hocanın ne ödev verdiği sizi bağlamaz. Ben de hocayim. Öğrencilerim "ama x hoca daha kolay bir ödev vermiş bu adil değil. Biz de benzer bir ödev istiyoruz " temalı, daha basit bir ödev istediklerini söyleyen bir konuşma yapsalar sorumluluktan kaçtıklarını düşünürüm. Bunu size muhalefet olmak için söylemiyorum, hocanın bakış açısından gorun istediğim için yazıyorum .

Anlıyorum ancak hoca adaletsiz davrandı tarzı bir konu açmadım.Konuyu baştan okursanız arkadaşlarımın tutumuna yönelik bir konu açtım.Hoca adaletsiz davranıyor tarzı bir söylemde bulunmadım,sadece ödevin video şekline dönüştürülmesinin bizim için avantaj yaratacağını söyledim.

Mülakatta bile etkili olacak, normal koşullarda okulda olsanız zaten sınıfta canlı anlatacağınız bir ödevi neden bu kadar basitleştirmeye çalışıyorsunuz hala anlamış değilim. Bu dediğiniz puanın diğer derslerden daha belirleyici olması gerekir zaten. Dediğim gibi kpss bir bahane olamaz. Çünkü ben de son sınıfta hem okul hem kpssyi birlikte yürüttüm. Üstüne bir de düğün hazırlığı yaptım. 3 sene boyunca yapmadığım sunumları son sınıfta yapmam gerekti, okuldaki en gaddar 2 hoca son sene dersimize girdi ama bir şekilde yürüttük. Öğrenci psikolojisi ile siz yine de daha basit olması gerektiğini savunabilirsiniz ama bence olması gereken canlı ders anlatmanızsa bunu yapmalısınız.

Genel olarak konunuzla ilgiliyse zaten daha önceden buna benzer bir durum yaşamışsınız ve sınıftan sadece 2 kişi size destek çıkmış. Yerinizde olsam sınıf arkadaşlarıma bu durumu hatırlatır, böyle bir işe girişmeyeceğimi peşin peşin söylerdim. Hele de sizin için böylesine önemli bir not için.

Biraz üslubum sert oldu bunun için kusura bakma.

Ama sana tavsiyem kendini her zaman en kötüsüne, en zoruna hazırla. Bir söz var ya çok severim 'sen işini kış tut, yaz çıkarsa bahtına'.

Arkadaşlarına gelince sen kendini hazırla bırak onlar düşünsün ne yapacaklarını. İyi şanslar!

Konuyu baştan okumama gerek yok ilk okuyusumda anlayabildim. Hocanın adaletsiz davrandığını düşünüyorsunuz ki başka hocanın daha kolay bir ödev verdiğini belirtmiş, öyle bir ödev tercih edeceğinizi anlatmaya çalışmışsınız. Hocasırf sizin avantajınıza dönüşecek diye ödev tipini değiştirmeyecektir.dolayisiyla hocayla kim konuşacak sorusunu tartışmanız da abes. Kim konuşursa konuşsun alacağı cevap belli. Ben konuşmam demek yerine konuşmasak daha iyi minvalinde bir yanıt verebilirsiniz arkadaşlarınıza

Konuşmayıp ama böyle düşünmeye devam edelim yani.Öğretmen olduğumuzda da öğrencilerin bize karşı tavırları aynı olsun,düşündüğünü söyleyemeyen,aman şimdi hoca beni nasıl azarlar korkusuyla yetişmiş bireyler yetiştirelim değil mi?Bugün öğrencilik sıralarında konuşamayanlar yarınların suskunlarını oynarlar ve onları yetiştirirler ancak.

Cevabımın neresinde hocanızın hatalarında susun demişim? Veya haklıyken hakkınızı savunmayın, bugün suskun kalın yarının suskunlarını yetiştirin minvalinde konuşmuşum?

Değil mezuniyet notunuz, işe gireceğiniz mülakatta bile etkili olacak bir puanın diğer sınav ve ödevlerden daha zor olması normal, öğrencilik psikolojisi ile daha basit olması gerektiğini düşünebilirsiniz ama yanlış düşünüyorsunuz diyorum. Evet kpss'ye hazırlanıyor olabilirsiniz ama bu bahsettiğiniz puan kpssnin bile bir adım sonrasında etkili olacakmış. Bu durumda sınavın/ödevin diğer derslerden daha ayırt edici olması gerekir zaten ve hocanız da olması gereken düzene göre hareket ediyor.

Arkadaşlarınız konusunda don kişotluk yapmanız da bence saçma yine söylüyorum. Daha önce benzer bir durum yaşayıp sadece 2 kişinin desteğini almışsınız. Şimdi neden aynı hatayı yapasınız ki? Bu hocanızın sizi azarlamasından korkun demek değil. Hocanız size haksızlık yapsaydı burada herkes elbette hakkınızı savunun derdi. Bu bir öğrenci olarak sorumluluklarınızdan kaçmaya çalışmayın, hocanızın olması gerektiği gibi verdiği bir ödevi külfet olarak görmeyin, öğrenciliğinizin amaçlarına göre hareket edin demek.

Sizinle tartışmaya girmeyeceğim.Eğer bir tek sizin hocanız canlı ders yapıp diğer hocalar daha basit şekle çeviriyorsa sizde hocaya böyle bir şeyi teklif etmeyi düşünürdünüz.Bazı konulara neden saldırır şekilde cevap verilir anlamıyorum,hayata karşı kızgınlığınızı lütfen konum üzerinden çıkarmaya çalışmayın.Uslüp her şeydir unutmayın,saldırır şekilde cevap verişinizi siz kendinize yakıştırıyorsanız söyleyecek bir şeyim yok ancak buraya fikir almak için açılan konulara bu şekilde cevap vermeniz sizin açtığınız konulara da benzer bir uslüpla cevap verilmesine neden olabilir.Konu neden farklı yerlere çekildi anlam veremiytorum,tekrar söylüyorum ben arkadaşlarımın TUTUMUNDAN rahatsızlık duyduğum için konuyu açtım ve bu tarz kişilere karşı ne yapabileceğimi sordum.Konu öğrencilik sorumluluğuma kadar geldi ki buraya geldi ki buraya gelene kadar ne tür çaba veriğimi bilmeyen insanlar tarafından.Cidden gülünç.

Teşekkür ederim.

Hanımefendicim lütfen cevaplarımı okur musunuz tekrar. Hangisinde saldırır üslupla cevap vermişim size? Beklentinizi yanlış bulduğumu söylemek saldırmak mı oluyor? Eğer öyleyse kusura bakmayın hala aynı düşüncedeyim. Diğer hocalarınız size kolaylık sağlamış olabilir ama diğer dersleriniz staj puanınızı etkileyecek mi? Bu dersin staj puanı yerine geçeceğini, ilerde mülakatta bile etkili olacağını söyleyen sizsiniz. E bu kadar önemli bi ders bir zahmet biraz daha emek gerektirsin.

Arkadaşlarınızla ilgili son 2 cevabımda net olarak düşüncemi de yazdım ayrıca. Yani arkadaşlarınıza karşı nasıl bir tutum sergilemeniz gerektiği sorusuna gayet açık ve net bir cevap yazdığımı düşünüyorum.

Her neyse siz yine bildiğiniz gibi yapın. Gerekirse de hocanızla konuşun, sizin bileceğiniz iş.

Her hocanın staj grubu farklıdır.Diğer hocalar staj gruplarına online ders anlatımı yaptırmıyorlar.Yani onların alacağı puanda staj puanı.Umarım anlatabildim.

Her hocanın staj grubu farklıdır.Diğer hocalar staj gruplarına online ders anlatımı yaptırmıyorlar.Yani onların alacağı puanda staj puanı.Umarım anlatabildim.

Bunun için de size yukarıda diğer hocalar, diğer öğrenciler, diğer ödevler her zaman daha yeğ olabilir komşunun tavuğu misali. Siz sizin olana bakmalısınız yazmıştım.

Her neyse dediğim gibi, sizin dersiniz, sizin hocanız, sizin ödeviniz, daha önce size destek çıkmayan sizin sınıf arkadaşlarınız. Kısaca sizin bileceğiniz iş. Ben kendimce yorum yaptım size. Siz nasıl biliyorsanız öyle yapın.

Merhaba. Bende üniversite öğrencisiyim ve bu dönemde ben de ödev yaptım ama canlı yayın olarak değil. Bana göre hocaya siz değil hiç kimse ödev formatiyla ilgili mesaj atmamalı. Yayın sırasında oluşabilecek sorunlara dair tedirginliginizi dile getirmek isteyebilirsiniz ama mesaj içeriği kesinlikle formatla alakalı olmamalı bence. Bunu belirleyecek kişi hocanizdir. Arkadaşlarınıza gelince kendinizi hiç ileri sürmeyin. Bırakın onlar telaş edip hocaya sunulacak kurban arasınlar. Siz bu sırada konunuza hakim olmak adına çok çalışın. Sorulacak soruları çıkarım yapmaya çalışın başka mesguliyetiniz olmasın. Böyle insanlara ancak bu şekilde yaklasilir. İlla biri mesaj atacaksa başkası atsın. Özelden mesaj attım yalanına da girmeyin ekran görüntüsü isteyebilirler böyle bir şeye ihtiyaç yok. Zaten bu dönem mezun oluyorsunuz hocanın gözünde kolayci öğrenci konumuna düşmeyin. Bırakın yesinler birbirlerini siz mesaj atsanız da yine kimse arkanızda durmaz olan size olur

Ne güzel dertmiş be keşke benimde tek derdim böyle olsaydı Ah ah sen daha çok sinir olacaksın bu ne ki... boşver kendileri söylesinler sinir olup kendini üzme değmez. Kendiniz söyleyin lütfen de geç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…