- 2 Ekim 2019
- 3.437
- 19.030
-
- Konu Sahibi 777mutluluk
Çok teşekkür ederim,aynı şey bu gruptada var.Bir arkadaşım sürekli beni arıyor,ağzımı yokluyor.Ben en son şöyle düşündüm.Tüm gruptakilein adını yazıp böyle bir karar aldık şeklinde mesaj yazılabilir.Böylece aslında onlarda adları yazıldığı için sorumluluk almış olurlar,yani bireysel bir soru bazından çıkarmış olurum.İş dünyasında da böyle maalesef.Bizim odada müdürden ölesiye korkma durumu mevcut. Ben de biraz çekiniyorum ama haklı olduğum zamanlarda değil.Misal müdür önceden işi A yöntemiyle yapın (ki mantıklı bir yoldu) demişti, sonra ise B yöntemini söyledi.Ama önceden A ile yapıoduk,şimdi ne değişti de B diyebilecek benden başka yarımakıllı yoktu.Söyleyince ne kazandın de? Hiçbir şeyÇünkü artık B yöntemini istiyor,mantıklı olması şart değil.
Yalnız daha sonra şunu fark ettim.Ne zaman bişi söyleme durumu olsa insanlar ortaya laf atıp imalarda buluno ben bişiler diyim die.Hatta en sevdiğim (!) ablalarımdan biri beni salak sanıp yanımda ortaya laf atıodu bişiler diyim die.Ben de açık açık ben karışmam dedim,karışsam da ne de olsa kendi bildiğini okuyacak vs vs. Ki düşün bunu sevdiğim biri bana yapmaya çalıştı.
Hocana o mantıklı geldiyse onu yapacaktır. Senin söylemen fikrini değiştirmez, sivrildiğinle kalacaksın.Hiçbir zaman cesur yürek olup ilk ortaya atılan olma.Hakkını gerektiği yerde aramayı bil .Ama hak aramakla her hıyarım var diyene tuzla koşmayı karıştırmamak gerek.Kararın mantıklı,sen daha zor da olsa bu ödevini nasıl aşarıma odaklan. Başarılar.
Eğer konunun çözümlenmesi işine yarayacaksa dediğin gibi yapılabilir.Ama böyle bir karar aldık şeklinde yazmayın tabi:)) Karar mercii hocanız ,siz sadece rica edebilirsiniz. Hepiniz ayrı ayrı,imzalı, aynı dilekçe içeriğini yazıp hocaya iletebilirsiniz.Umarım hoca da makul biridir.Çok teşekkür ederim,aynı şey bu gruptada var.Bir arkadaşım sürekli beni arıyor,ağzımı yokluyor.Ben en son şöyle düşündüm.Tüm gruptakilein adını yazıp böyle bir karar aldık şeklinde mesaj yazılabilir.Böylece aslında onlarda adları yazıldığı için sorumluluk almış olurlar,yani bireysel bir soru bazından çıkarmış olurum.
wp mesajı olarak atacağız,kimse dilekçe ile uğraşmaz.çok teşekkür ederim.Eğer konunun çözümlenmesi işine yarayacaksa dediğin gibi yapılabilir.Ama böyle bir karar aldık şeklinde yazmayın tabi:)) Karar mercii hocanız ,siz sadece rica edebilirsiniz. Hepiniz ayrı ayrı,imzalı, aynı dilekçe içeriğini yazıp hocaya iletebilirsiniz.Umarım hoca da makul biridir.
Hocanızın sizi değerlendirme şekline bu şekilde müdahale etmek bana yanlış geliyor, zira buna karar verecek kişi hocadır.
maalesef öyle görünenim galiba.her grupta bi essek vardir grubun tum yukunu ceken. sizin grupta boyle gorunen kim senceniye ben soyluyorum arkadaslar diye sormadikca kullanilirsin belli ki saf gorunen sensin
bu tip hocalar çok katı ve anlayışsız geliyor.Sizin için söylemiyorum ama demokratik tutumu olan hocalar her zaman dha iyi hatırlanıyor.Bir hocamız var bu süreçte zaten kpss hazırlanıyorsunuz çok fazla vaktinizi alan bir ödev olmasın aynı zamanda meslek hayatınızda etkisi olsun diyerek film ödevi verdi.Bu hocamızın söylediği bu sözleri hiçbir öğrenci unutmayacak,dışarıda karşılaştığımızda bize davranış şeklini hatırlayacağız.Ödevler gelip geçer ama hocanın o anki tutumu bellekte daima kalır.+1
Bu tip pazarlıklardan hoslanmıyorum.
Ben misafir olarak ders verdim,
Ödevi nasıl vereceğimden, sınavı nasıl yapacağıma kadar öğrenci müdahale etmeye çalışıyor.
Ilk derste söylemiştim, bu şekilde mudahele edenin kesinlikle sınav kağıdını insiyatif almadan dümdük okurum diye.
Öyle de yaptım.
Hazirlanin sunuma geçin, bağlantınıza kalsın iş. Hocanız ses kesildi, görüntü kaydı diye puan kırmayacaktır.
bu tip hocalar çok katı ve anlayışsız geliyor.Sizin için söylemiyorum ama demokratik tutumu olan hocalar her zaman dha iyi hatırlanıyor.Bir hocamız var bu süreçte zaten kpss hazırlanıyorsunuz çok fazla vaktinizi alan bir ödev olmasın aynı zamanda meslek hayatınızda etkisi olsun diyerek film ödevi verdi.Bu hocamızın söylediği bu sözleri hiçbir öğrenci unutmayacak,dışarıda karşılaştığımızda bize davranış şeklini hatırlayacağız.Ödevler gelip geçer ama hocanın o anki tutumu bellekte daima kalır.
Amacımız aslında tamamen kpss'e odaklanmak.Diğer üniversitedeki arkadaşlarım bu süreci çok iyi değerlendirdiler,hocaları fazla zorlamayan ve fazla vakitlerini almayan ödevler vererek onları zaman açısından avantaj sağladılar.Bizim bu kadar zorlanıp zaman harcamamız KPSS'i arka plana atmamıza neden oluyor.Diğer hocalar için çekeceğiniz videolar ve bu hoca için yapacağınız canlı ders arasında ben pek fark görmüyorum açıkçası. İkisine de hazırlanmak, konuya hakim olmak zorundasınız. Sorulacak sorulardan ve internet bağlantısından bu kadar çekinme sebebiniz nedir? Şimdiye kadar girdiğiniz derslerde eğer internetiniz sıkıntılıysa bunu hocaya özelden yazar kendi durumunuzu anlatırsınız, kendiniz için farklı bir yol bulma çabasına girersiniz. Veya internetinde sorun yaşayan bir arkadaşınız da kendi durumunu kendi açıklamalı. Benim en sevdiğim ödevler çıkıp ders anlattığımız veya sunum yaptığımız ödevlerdi. Çünkü konuyu kendi açımdan anlatır, kendi yorumumu katardım. Siz zaten konuya hakim bir şekilde dersi anlatırsanız hocanın sizi çok zorlayacak sorular soracağını sanmıyorum. Ha arada tam hazırlanmayanları fark edince eminim zorlayacak sorular sorar ama bu da zaten anormal bir durum değil, amaç kimin emek verdiğini kimin sallamadığını görüp buna göre not vermek.
Diğer senelerde bu kadar zorladıkları için biz 4.sınıfta kpss olduğu için daha anlayışlı yaklaşırlar diye düşünmüştük.Şu an kpss'i bıraktık,okul ödevlerini bitirmeye çalışıyoruz.Üstelik şu süreç kritik dönemken.Ben de sizin için söylemiyorum ama taviz verdikçe, ne hale gelindigine şahit oldum.
Kati ve prensip sahibi olmak arasında fark var.
Yaş aldıkça, tecrübe edindikçe biraz daha anlarsiniz.
Hiç yoklama almadim, sabah dersi olmasina ragmen dersim hep doluydu.
Ödev de hiç bir zaman git sunu hazirla gel vermedim.
Ama 4. Sınıf, bilimsel metodoloji dersi almis ve bunu gecmis ogrenci hala makale taramayi bilmiyorsa, bunu bilmeden mezun olmasina izin veremem.
Saglik bölümü mezununun güncelliği takip etmek zorunda olduğuna inanıyorum.
Alış-veriş yaparken filtreleyip aradigini bulan gencin, 2005 sonrası yayınlara bakın dediğimde bon bon bakmasini kabul etmiyorum.
Faydası olmadigina inanmadığım hic bir ödevi vermem zaten.
Ayrıca Eğitim Fakültesi öğrencisi, şu zamanda online ders vermeyi tecrübe ederek mezun olmalı, hocanız güncel ve sebebi gayet anlaşılır bir ödev vermiş. Bunun demokratik bir süreç olması gerekmez, ihtiyaç gördüğü şeyi öğrenmenizi beklemekten dogal hic bir sey yok.
Bence ödevden kaçış arayacaginiza, odeve odaklanıp iyi bir sonuç almaya bakın.
Amacımız aslında tamamen kpss'e odaklanmak.Diğer üniversitedeki arkadaşlarım bu süreci çok iyi değerlendirdiler,hocaları fazla zorlamayan ve fazla vakitlerini almayan ödevler vererek onları zaman açısından avantaj sağladılar.Bizim bu kadar zorlanıp zaman harcamamız KPSS'i arka plana atmamıza neden oluyor.
sınıf öğretmenliği.Şu an herkes ilk senede atanıp aynı stresi tekrar yaşamak istemiyor.Bölümünüz nedir merak ettim. Bu sene kpssye hazırlanmak istemeniz normal ama okulunuz bitmezse kpssnin bir anlamı kalmıyor sizin için bunun da farkına varmanız lazım.
sınıf öğretmenliği.Şu an herkes ilk senede atanıp aynı stresi tekrar yaşamak istemiyor.
Tabiki avantaj ancak bu sıradan bir ders anlatımı değil,staj puanı olarak verilecek.Normalde hocanın gelip bizi okulda dinlemesi gerekiyordu ama okullar eylüle kadar açılmayınca böyle bir karar aldı.Staj puanı mülakatta dahi etkili oluyor.E sizce de bölümünüz gereği canlı ders anlatmak sizin için çok iyi bir avantaj değil mi? Niye bunu elinizin tersiyle itiyorsunuz ki? Kpss önemli ama okul da sizin sorumluluğunuz, bunu göz önüne alarak davranmanız gerektiğini düşünüyorum. Diğer hocalar, diğer okullar, diğer öğrenciler her zaman daha iyi görünebilir size komşunun tavuğu misali. Ama siz sizin olana bakmalısınız.
Size adaletsiz ya da abes gelebilir ancak biz tek dersle uğraşmıyoruz.Üstelik bu sırada bir ödev değil,staj puanımızı belirleyecek.Hocanın verdiği ödevde bir adaletsizlik yok. Daha az zahmete girmek için hocadan da ödevini değiştirmesini beklemeniz çok abes. Karantinada vakitten bol ne var? Ödevinizi de yapar kpss ye de çalışırsınız. Hocadan böyle bir istekte kim bulunursa bulunsun cevabını alır bence