Kendini Kullandırtmamak

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.394
27
Sevgili KK kadınları,bayramınız mübarek olsun.Benim küçük bir sorunum var.Ben son sınıf öğrencisiyim.Bu sene vize ve finaller ödev şeklinde verildi.Bir hocamız final ödevi olarak online ders anlatmamızı istiyor ancak o an internet bağlantı sorunu vb. sorunlar olabilir diye korkuyoruz.Ayrıca ders anlatırken bol soru soracağını da söylüyor.Diğer grup hocaları ders anlatım videosu çekip atın dedi,bir tek bu hocamız canlı ders anlatımı yapacak.Grupça bunun bizim için dezavantaj olacağına karar verdik ama iş hocaya mesaj yazmaya gelince kimsede tık yok.Bu hocaya daha öncesinde teslim edeceğimiz dosyanın çok zor olduğunu onun yerine farklı bir dosya önerisini ben hocaya dedim,yine grup benden bekliyor söylememi.Söylerim söylemesine ama onlardaki bu her şeyi başkasından bekleme haline sinir oluyorum.Aslında bunun altında yatan düşünce son zamanlara geldik hocayla aramız bozulmasın,biri söylerse bizde oradan ekmek yeriz mantığı sinirimi bozuyor.Bu nedenle ben de söylememe kararı aldım.Bu tür insanlarla iş hayatında da karşılaşacağım.Bu tür insanlara karşı nasıl tavır almak gerekir?
Güncelleme:Hocaya başka bir arkadaşımız video konusunu sordu.Hocamız geri adım atmadı ama sert bir şekilde de bunu söylemedi.Konum çok farklı yerlere çekildi,ben arkadaşlarımın tavırlarından duyduğum rahatsızlık üzerine konumu açtım.Nitekim öğretmen adayı olarak bugüne kadar birçok sunum yaptık,sunum yapmak konusunda değildi sıkıntımız.Sıkıntı arkadaşlarımın sürekli beni ön plana çıkarıp soru sormaktan kaçınmasıydı.Bazı üyelerin saldırır şekilde konuya cevap vermesi cidden üzücü.Hepimiz büyük ya da küçük dert edindiğimiz şeyleri burada paylaşıyoruz.Karşı taraftanda bizi yerden yere vuran cevaplar beklemiyoruz.anlayışlı,empatik cevaplar bekliyoruz ki olması gereken de bu.Herkese Hayırlı Bayramlar.

Son düzenleme:
Söylememe kararının arkasında dur çünkü ilkini de sen söylemişsin. Hoca senin problemli olduğunu düşünür söylersen.

Kendini kullandırtmamaya gelince. Tavrın net olacak bazı durumlarda. Bunu kişilik özelliği haline getirirsen teklif dahi edemezler.

Çok haklısınız,sonuçta ben zorlanacağım kadar onlarda zorlanacaklar.

Reactions: Kuf
özelden hocaya diyeceksin ki: hocam arkadaşlar ısrar ettiler, canlı ders sırasında soracağınız sorular ne kadar zor olursa,eğitimlerine katkı sağlayacaği için, o kadar sevineceklermiş, bi de amuda kalkarak ders anlatabilmek (fiziksel kondisyon becerisi) üzerine iddiaya girdik,bunu da degerlendirmeye ekler misiniz diye soruyorlar.Arz ederim

Hocanında bulunduğu bir wp grubumuz var.Sen yaz,biz seni destekleriz diyorlar.Oysaki dosyayı söylediğimde 2 arkadaşım dışında kimsede çıkıp hocam evet bu dosya çok zor demediler.

Hocanında bulunduğu bir wp grubumuz var.Sen yaz,biz seni destekleriz diyorlar.Oysaki dosyayı söylediğimde 2 arkadaşım dışında kimsede çıkıp hocam evet bu dosya çok zor demediler.
o yüzden özelden yaz dedim ya, mecbur muyum gruptan yazmaya özelden yazdım siz zahmete girmeyin de çekil

Diğer arkadaşların kendi isteklerini kendisi söylesin
sonra siz ortada kalırsınız hoca ters teperse arkadaşlarınız kalmaz
onların amacı zaten biri söylesin biz de yararlanalım yoksa zaten canlı ders anlatımının ne kadar sıkıntı olduğunu biliyorlar.Ayrıca anlatılacak konuya çok iyi hakim olmak gerekiyor.çünkü hoca soru soracak.oysa bu ders anlatımını video çeksek direkt hoca unsuru ortadan kalkacak.Bunların hepsini onlarda biliyor.

En çok kim dert ediyorsa o yazsın o zaman. İlkini siz söylemişsiniz ve dedikleri gibi destek olmamışlar. Bunu duymamazlığa gelin.

Ayrıca canlı dersi kafanızda büyütmeyin konunuza hazırlanırsanız sorulara da cevap vereceksinizdir. Bir deneyiminiz olur hem, diğerlerinin hepsi video istemiş, bu hocanız bir farklılık yapmış ve benim hoşuma gitti.

yapmak istemediğin hiç bir şeyi yapma kendine doğru gelir o zaman söylersin
aynen zor yine de kendi sorunlarını kendileri konuşsun

inşallah güzel geçer de stres yapmaktan kurtulurum.

Hocanızın sizi değerlendirme şekline bu şekilde müdahale etmek bana yanlış geliyor, zira buna karar verecek kişi hocadır. Ve online yapmayalım demeniz, işin kolayına kaçıyormuşsunuz izlenimi verecek. Bunu sizin söylemeniz, en kolaycı olarak sizi etiketlemesine sebep olabilir. Ha, endişelerinizi dile getirebilir, olası internet aksaklıklarında ne olacağını sorabilirsiniz. Hocanız bunu düşünmüş olmalı, düşünmediyse de bir düşünüverir.

Ve siz grubun sözcüsü değilsiniz, onların sizden ne beklediğinin önemi yok. Bireysel olarak ne yapmak istiyorsunuz? Ona bakın. Valla yerinizde olsam online anlatım için deli gibi çalışır, gerisini de olacağına bırakırım.

bu şekilde davranmaları sinirimi bozuyor,kendilerini çok uyanık ya da akıllı sanıyorlar.
Hayatının her aşamasında böyle insanlar çıkacaktır karşına, duymazdan gelmeyi öğren. İçinden gelmeyen hiçbir şeyi yapma. Hatta ben olsam ödevden şikayet etmezdim, “Benim için çok da dert değil ödev şekli” filan der benden umudunu kesmelerini sağlardım. Ki gerçekten dert etmeyin canlı dersi de, siz konunuza güzelce hazırlanın, iyi geçecektir.

çok teşekkür ederim

kesinlikle öyle,daha öncede ben söylediğim için hoca bu kız hep en kolayı olsun istiyor,çabalamak istemiyor şeklinde düşünebilir.

Biz böyle durumlarda hocaya mail atarken grupta bu kararı onaylayan herkesin ismini maile ekliyoruz. Metni de birlikte yazıyoruz. Böyle yapabilirsiniz. Veya açıkça söyleyin önceki sefer ben yazmıştım göze batmak istemiyorum başkası yazsın diyin ne olacak

Ben zaten önceki sefer yazdığımı bu nedenle göze batmamak istediğimi söyledim.Ben böyle diyince diğerlerinden hiç ses çıkmadı,üzerlerine almak istemediler sorumluluğu.

metin hazır aslında ama sorun metni kimin atacağı.Sanki atan aynı zamanda sorumluluğu da alacak gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…