Kendini Kullandırtmamak

Sevgili KK kadınları,bayramınız mübarek olsun.Benim küçük bir sorunum var.Ben son sınıf öğrencisiyim.Bu sene vize ve finaller ödev şeklinde verildi.Bir hocamız final ödevi olarak online ders anlatmamızı istiyor ancak o an internet bağlantı sorunu vb. sorunlar olabilir diye korkuyoruz.Ayrıca ders anlatırken bol soru soracağını da söylüyor.Diğer grup hocaları ders anlatım videosu çekip atın dedi,bir tek bu hocamız canlı ders anlatımı yapacak.Grupça bunun bizim için dezavantaj olacağına karar verdik ama iş hocaya mesaj yazmaya gelince kimsede tık yok.Bu hocaya daha öncesinde teslim edeceğimiz dosyanın çok zor olduğunu onun yerine farklı bir dosya önerisini ben hocaya dedim,yine grup benden bekliyor söylememi.Söylerim söylemesine ama onlardaki bu her şeyi başkasından bekleme haline sinir oluyorum.Aslında bunun altında yatan düşünce son zamanlara geldik hocayla aramız bozulmasın,biri söylerse bizde oradan ekmek yeriz mantığı sinirimi bozuyor.Bu nedenle ben de söylememe kararı aldım.Bu tür insanlarla iş hayatında da karşılaşacağım.Bu tür insanlara karşı nasıl tavır almak gerekir?
O hoca kimse alnından öpüyorum ,
Canlı ders anlatımı için 20dk kasarsınız kendinizi ama ömürlük deneyim olur.

Ayrıca ben hoca olsam , "Canlı ders yapmasak " diyen öğrenciye FF verirdim ,
Koskoca profesör , doçent vb . size mi soracak ne yapacağını ?

öneri de buluyoruz,kesinlikle şöyle yapın hocam demiyoruz.Koskoca profesör diyip rütbelere,mevkilere anlam yüklemenin mantığını da anlayabilmiş değilim.Rütbesi,mevkisi aşağıda olanların soru sormaya,öneride bulunmaya hakları yok bu mantıkla.

öneri de buluyoruz,kesinlikle şöyle yapın hocam demiyoruz.Koskoca profesör diyip rütbelere,mevkilere anlam yüklemenin mantığını da anlayabilmiş değilim.Rütbesi,mevkisi aşağıda olanların soru sormaya,öneride bulunmaya hakları yok bu mantıkla.
Hayır buna "tecrübe" diyoruz ,

İngilizce Konuşma sınavını yazılı yapalım mı derseniz , hiç bir öğretmen kabul etmez mesela ?

Az mantık.

Sen hocaya direkt majla yazdığına göre diğerlerine göre daha ozguvenlisin. E üniversite cagindasin zaten. İnsan önüme çıkıp bir ders anlatmaktan cekinmemeli insan.

universitede hic sunum yapmadiniz mi? canli dersten kacmak bana mantikli gelmedi. son sinif olmussunuz artik yani bir de ogretmenlik okuyorsunuz surada max 1 yil sonra siz de insanlarin karsisinda ders anlatacaksiniz.

zaten canli ders anlatimi isteyen hoca fiziksel sartlarin yaratacagi sorunlari goz onunde bulundurur bence. hicbir hocanin “interneti kopan bu dersi gecemez” diyecegini sanmiyorum. ek olarak universitede hocayla ortak whatsapp grubu varsa hoca o kadar da anlayissiz degildir herhalde. ben sahsen okuldayken hocalarla whatsappi gec mailde bile randevu saatleri haric konusamazdim. asla da hocaya akil vermedik, cevabimizi alirdik herhalde versek.

Güzel bir karar almışsınız, kesinlikle söylemeyin hocaya. Adı üstünde grupca cok isteyen söylesin bi’ zahmet.
Ayrıca canlı ders anlatım kısmına gelecek olursak hocanız çok güzel bir alternatif sunmuş. Gençleri araştırmaya, okumaya, sormaya, cevaplamaya teşvik etmek için güzel bir alternatif. Çok çalışın dersi güzelce eksiksiz anlatın. Zaten hoca soracak soru bulamaz.

Ben 2 bölüm okudum haliyle jüri karşısına geç, hafta 2-3 sunum yap ve teorik ve uygulamalı derslerde bol bol ders anlat derken eğitim hayatım bu sekilde bitti. Mesela ben çok detaycı olduğum için anlatırken hocalarım bana çok soru sormazdı hatta ben sorardım anlatırken hocalara. En sonunda bana bi’ kültür dersime giren hocam ders anlatmamı istemişti ilk sınıflara. Gerçekten sizin için çok güzel olacaktır bu. Arkadaslarınız ne yaparlarsa yapsınlar.

Güzel bir karar almışsınız, kesinlikle söylemeyin hocaya. Adı üstünde grupca cok isteyen söylesin bi’ zahmet.
Ayrıca canlı ders anlatım kısmına gelecek olursak hocanız çok güzel bir alternatif sunmuş. Gençleri araştırmaya, okumaya, sormaya, cevaplamaya teşvik etmek için güzel bir alternatif. Çok çalışın dersi güzelce eksiksiz anlatın. Zaten hoca soracak soru bulamaz.

Ben 2 bölüm okudum haliyle jüri karşısına geç, hafta 2-3 sunum yap ve teorik ve uygulamalı derslerde bol bol ders anlat derken eğitim hayatım bu sekilde bitti. Mesela ben çok detaycı olduğum için anlatırken hocalarım bana çok soru sormazdı hatta ben sorardım anlatırken hocalara. En sonunda bana bi’ kültür dersime giren hocam ders anlatmamı istemişti ilk sınıflara. Gerçekten sizin için çok güzel olacaktır bu. Arkadaslarınız ne yaparlarsa yapsınlar.
güzel olacağını düşünüyorum bende sadece arkadaşlarımın sürekli beni rotaya atmasına sinir oldum.Kendilerinin de dili var,ben sınıfta sadece düşüncelerini çok net bir şekilde ifade edebilen biriyim,çekinmem hocalardan.

universitede hic sunum yapmadiniz mi? canli dersten kacmak bana mantikli gelmedi. son sinif olmussunuz artik yani bir de ogretmenlik okuyorsunuz surada max 1 yil sonra siz de insanlarin karsisinda ders anlatacaksiniz.

zaten canli ders anlatimi isteyen hoca fiziksel sartlarin yaratacagi sorunlari goz onunde bulundurur bence. hicbir hocanin “interneti kopan bu dersi gecemez” diyecegini sanmiyorum. ek olarak universitede hocayla ortak whatsapp grubu varsa hoca o kadar da anlayissiz degildir herhalde. ben sahsen okuldayken hocalarla whatsappi gec mailde bile randevu saatleri haric konusamazdim. asla da hocaya akil vermedik, cevabimizi alirdik herhalde versek.
Çok fazla sunum yaptık,sunum konusunda kendime güveniyorum.Sorunum sunum değil zaten.Arkadaşlarımın tavırları ve KPSS' e daha fazla vakit ayırmak istemem.

Sen hocaya direkt majla yazdığına göre diğerlerine göre daha ozguvenlisin. E üniversite cagindasin zaten. İnsan önüme çıkıp bir ders anlatmaktan cekinmemeli insan.
Ben hocalardan çekinmeyen biriyim,her ortamda mutlaka düşüncelerimi söylerim.Hocanın gözüne gireyim,hakkımda yanlış düşünmesin diye soru sormaktan ya da düşüncelerimi söylemekten kaçınmam.

güzel olacağını düşünüyorum bende sadece arkadaşlarımın sürekli beni rotaya atmasına sinir oldum.Kendilerinin de dili var,ben sınıfta sadece düşüncelerini çok net bir şekilde ifade edebilen biriyim,çekinmem hocalardan.
Düşüncelerinizi çok net bir şekilde ifade ettiğiniz ve çekinmediğiniz için senden rica ediyorlar belli ki. O yüzden siz tavrınızı koyun.

Ne kadar boş işler.
Pandemi olmasa stajda sınıf ortamında ders anlatırken danışmanınız sizi izleyecek not verecekti zaten. Soru da sorabilir bundan daha doğal ne var?
Gelmişsiniz son sınıfa bir zahmet şunu da yapabilin. Konu sahibi şahsına değil anlattığın arkadaşlarının tümüne söylüyorum bunları.
Hocanız yine iyi sabırlıymış.
Yerinde olsam bu kadar saçma bir istek için hocamı rahatsız etmezdim.
Sınıf temsilcisi falan değilsen hiç girme bu toplara. Sonra kabak senin başına patlar.

Konuşmayıp ama böyle düşünmeye devam edelim yani.Öğretmen olduğumuzda da öğrencilerin bize karşı tavırları aynı olsun,düşündüğünü söyleyemeyen,aman şimdi hoca beni nasıl azarlar korkusuyla yetişmiş bireyler yetiştirelim değil mi?Bugün öğrencilik sıralarında konuşamayanlar yarınların suskunlarını oynarlar ve onları yetiştirirler ancak.
Valla yorumuma teşekkür edeceğinize konuyu bambaşka bir yere çektiniz. En Iyisi hocanızla siz konuşun gereken cevabi da ondan alin.

Açık açık ilkini ben söyledim bunu da başkası söylesin diyip kenara çekilin

Ogretmenlik mi okuyorsun? Ya da zaten sunumlarla dolu iş hayatı olacak bir meslekte misin?
bence hocanın ödevi oldukça güzel. Soru sorup sizin anlık tepkilerinize bakmak istemiş.
Sonuçta hazırlanıp bir sunum yapıp, duzeltmelerle harika hale getirip yayinlamakla karşılikli etkileşim ve soru cevabın da oldugu bir platformda konuşmak arasında dağlar fark var. Bu aralar hep görüyoruz ya youtuberlar falan canlı yayın açıyorlar aslında iki lafı bir araya getiremeyen insanlarmiş ,editler olmadan.
bu açıdan bakınca ben ödevi sevdim .
hem neden hat kesilsin, neden bağlantı sorunu olsun ki? Bağlantı problemi yasayan kısa süre sonra tekrar katılır.
Bence siz de konuşmayın. Hoca zaten herkes öyle ödev verirken online halini istiyorsa biliyordur zorluklarını. Siz söyleyince 'haa hakikaten doğru dedin bak' demeyecektir. Boşu boşuna söylediğinizle kalirsiniz.
Bence siz de söyleyemeyin, Vira bismillah deyin girin işin içine .
hem iyi tarafından bakarsak yazılı ya da videolu ödev senin günlerini alacak. Duzenle,cümleleri ayara,editle falan fesmekan. Ama bu sınav olacak ve bitecek.

O Koskoca profesörler,doçentlerden bazıları kendileri ders anlatmaya tenezzül etmeyip derse asistanlarını sokar,slayta baka baka anlatır,kendi anlatması gereken konuları tek tek öğrencilere dağıtıp her hafta biriniz anlatacaksınız der ama "koskoca profesör"olur

Konu sahibi öğretmen konuları bu sitede linç edilir.Geçen bir konu vardı bir öğretmen açmıştı.Altına gelen yorumları bir okusan öğretmenlerin maaşlarını düşürüp başka mesleklere dağıtmayı düşünen mi dersin,yan gelip yatıyorlar diyen mi dersin neler neler demişler ya neden bu nefret anlayabilmiş değilim

Konu sahibi öğretmen konuları bu sitede linç edilir.Geçen bir konu vardı bir öğretmen açmıştı.Altına gelen yorumları bir okusan öğretmenlerin maaşlarını düşürüp başka mesleklere dağıtmayı düşünen mi dersin,yan gelip yatıyorlar diyen mi dersin neler neler demişler ya neden bu nefret anlayabilmiş değilim
Kel alaka bir yorum. Ben de öğretmenim. Sırf konu sahibi de öğretmen adayı diye illa onu mu haklı bulmam gerek?

Kel alaka bir yorum. Ben de öğretmenim. Sırf konu sahibi de öğretmen adayı diye illa onu mu haklı bulmam gerek?
Tahriklere gelmeyeceğim.Konu sahibinin bir derdi var ona göre yorum yapmamız için konu açmış bir başka konuya da beni etiketleyip neden mesajımı beğenmedin yazmışsınız.Lütfen beni etiketleyip mesajlarımı alıntılamayı bırakın

Tahriklere gelmeyeceğim.Konu sahibinin bir derdi var ona göre yorum yapmamız için konu açmış bir başka konuya da beni etiketleyip neden mesajımı beğenmedin yazmışsınız.Lütfen beni etiketleyip mesajlarımı alıntılamayı bırakın
Sizi tahrik etmeye çalışmıyorum kendinizi bu kadar önemsemeyin.bu konudaki mesajlarımı, sonrasında dıger konudaki gayet ılımlı bir mesajıma da beğenmedim ifadesini bırakınca merak ettim benimle derdiniz ne diye. Çocuk gibi kib lemissiniz bir de, gülünç. Her neyse, herhangi bir şekilde size cevap yazmayacagim

X