Kendine değer vermek? Tüm bu yaşanılanlar

Doğum haritası, bilinçaltı temizliği vs bunlara da çok para döktüm 3 yıldır ama ya ben yanlış insanlara denk geldim Ya da bunlar tamamen yalan

Ben de bilincalti temizligi yaptirdim
Aslinda faydasini gördüm denilebilir
Senin de cabalaman gerekiyor, herkete gecmen gerekiyor
Kendini gercekten sevmen gerekiyor
Sana hangi yöntem iyi geliyorsa onu uygula
Sence sana ne iyi gelir mesela?

Bu durumlar öyle ha deyince çözülebilecek durumlar değil.Farkındalık çok önemli.İç dünyanızı ifade edebilmeniz,iç görü kazanıp kendinizi anlayabilmeniz çok önemli.Bir çok kitap okuyarak,sorgulayarak,düşe kalka bir çok şeyi zamanla anlayıp farklı sorunlarımı çözebildim.Ki çözmekle de bitmiyor.Değişimin sindirilmesi,alışkanlık haline gelmesi,otomatik tepkiye dönüşmesi de bir süreç.Ama bugün başlarsanız zaman içinde çok değişebilirsiniz.Ben bibliyoterapiye inanıyorum.

En temelde yaşadığınız travmalar sizi duygusal yoksunluğa,bağımlılığa,kaybetme korkusuna itmiş sanırım.Bunların üzerinde tek tek durmak lazım.Ama bence sihirli kelime,"kabullenmek,razı olmak,direnmemek.Boyun eğmekten yada başkalarının sömürüsüne açık olmaktan,mücadele etmemekten bahsetmiyorum.Derin konular...

Kesinlikle meditasyon! Her sabah uyanınca ve her gece uyumadan önce sürekli tekrar edin yüksek sesle veya içinizden:
"Ben çok değerliyim, her şeyin en iyisini hak ediyorum, çevremdekiler bunun farkında, sevilen biriyim, beni kaybetmek istemez hiçbiri..." gibi şeyler.. Olmasını istediğiniz şeyleri olmuş gibi düşünün, hayal edin. Farkı kısa sürede göreceksiniz. Kendime kızıyorum bunu geç öğrendiğim için. Her şey kendiliğinden yoluna giriyor bu şekilde. Önce kendinizi inandırın. Çekim yasasına çok inanıyorum ben.

Kolay olmadığının bilincindeyim... 3 yıldır bu durumdayım...

Size vereceğim en güzel tavsiye işinde iyi bir psikoloğa gidip bu değersizlik duygusundan kurtulmanız. Burda bizim fikşrlerimizden çok profesyonel anlamda terapi size iyi gelecektir.

Aynı durum bende de mevcut hatta ben bu durumu yaşarken yaptıklarımdan çok utanıyorum. Sonra çok pişman oluyorum ama iş işten geçmiş oluyor. Ben bu durumun psikolojik olduğunu düşünüyorum. Etrafımda beni tanıyan yakınlarımdan yaptıklarımı gören olsa sanırım çok şaşırır. benim durumumu da kimse bilmiyor, bir tek kardeşim. Ben psikoloğa gittim ama devamını getirmediğim için henüz bir yol kat edemedim kendim çözmeye çalışıyorum ama maalesef yine o döngünün içerisinde buluyorum kendimi. Sadece bu aralar şu düşünce ile aşmaya çalışıyorum bu durumu. Geçmişi düşünüyorum neler atlattığımı, neleri unuttuğumu. Zamana bırakmaya çalışıyorum. Çünkü geçmişe baktığımda kimleri/neleri unuttuğumu düşününce yine unuturum diye telkin ediyorum kendimi.

Bu arada ben de büyük bir aşk, sevgi yok yani çok aşık olsam yaptıklarımın arkasında durucam ama tamamen hırs oluyor bence. Ben kendimde bunu tespit ettim.

Bendeki bağlılık

İlişki içinde uyumsuz noktaları da görüyorum ama vazgeçemiyorum sanki hayatımı adıyorum

Bendeki bağlılık

İlişki içinde uyumsuz noktaları da görüyorum ama vazgeçemiyorum sanki hayatımı adıyorum

Benimki de hırs oluyor sanırım. Bende olumsz bir durum görüp ilişkiyi bitirince karşı tarafın umrunda olmadığını görünce bu kez pişman olup kendim yazıyorum öyle bir durum ki birisi aynısını anlatsa "dengesiz misin nesin neden böyle şeyler yapıyorsun, yaptıklarının arkasında dursana" falan diye kızarım ama kendim öyle şeyler yapıyorum ki bazen yaptıklarımdan utanıyorum.

Bende bunu yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…