- 6 Ekim 2016
- 1.132
- 563
-
- Konu Sahibi Yenibirhayataaa
Okuyacağım teşekkür ederimŞu anda okuduğum kitabın konusu tamamen sizsiniz. Serhat yabancı unutmak mı affetmek mi? Adlı kitabı alın muhakkak okuyun. Hatta o adamın bütün kitaplarını okuyun kendinizi bulacaksınız. Ne yapılır ne yapılmaz tek tek yazmış.
Bilincaltinizda boyle bir durum var benim anladigim. Psikolojik yardimdan once bilincalti temizligi konusunu arastirabilirsiniz.Evet öantıgım bunu diyor ama öyle anlar oluyor ki duygularım esir alıyor beni bütün bunları yapıyorum
Hiçbiri bana yakışmıyor
Doğum haritası, bilinçaltı temizliği vs bunlara da çok para döktüm 3 yıldır ama ya ben yanlış insanlara denk geldim Ya da bunlar tamamen yalanBilincaltinizda boyle bir durum var benim anladigim. Psikolojik yardimdan once bilincalti temizligi konusunu arastirabilirsiniz.
Kendiniz de yapabilirsiniz,dogum haritasini bilemem bana sacma geliyor da bilincalti temizligi kesinlikle dogru uygulama.Doğum haritası, bilinçaltı temizliği vs bunlara da çok para döktüm 3 yıldır ama ya ben yanlış insanlara denk geldim Ya da bunlar tamamen yalan
Nasıl yapacağım?Kendiniz de yapabilirsiniz,dogum haritasini bilemem bana sacma geliyor da bilincalti temizligi kesinlikle dogru uygulama.
Meditasyonla. İnternette cokca yontem var bununla ilgili. Sarlatanlara para kaptirmayin kendi kendinize gayet de yapabiliyorsunuzNasıl yapacağım?
Doğum haritası, bilinçaltı temizliği vs bunlara da çok para döktüm 3 yıldır ama ya ben yanlış insanlara denk geldim Ya da bunlar tamamen yalan
Nerde yaptırdınız?Ben de bilincalti temizligi yaptirdim
Aslinda faydasini gördüm denilebilir
Senin de cabalaman gerekiyor, herkete gecmen gerekiyor
Kendini gercekten sevmen gerekiyor
Sana hangi yöntem iyi geliyorsa onu uygula
Sence sana ne iyi gelir mesela?
Nerde yaptırdınız?
Kolay olmadığının bilincindeyim... 3 yıldır bu durumdayım...Bu durumlar öyle ha deyince çözülebilecek durumlar değil.Farkındalık çok önemli.İç dünyanızı ifade edebilmeniz,iç görü kazanıp kendinizi anlayabilmeniz çok önemli.Bir çok kitap okuyarak,sorgulayarak,düşe kalka bir çok şeyi zamanla anlayıp farklı sorunlarımı çözebildim.Ki çözmekle de bitmiyor.Değişimin sindirilmesi,alışkanlık haline gelmesi,otomatik tepkiye dönüşmesi de bir süreç.Ama bugün başlarsanız zaman içinde çok değişebilirsiniz.Ben bibliyoterapiye inanıyorum.
En temelde yaşadığınız travmalar sizi duygusal yoksunluğa,bağımlılığa,kaybetme korkusuna itmiş sanırım.Bunların üzerinde tek tek durmak lazım.Ama bence sihirli kelime,"kabullenmek,razı olmak,direnmemek.Boyun eğmekten yada başkalarının sömürüsüne açık olmaktan,mücadele etmemekten bahsetmiyorum.Derin konular...
Kime ama? Özelden yazar mısınızBen yurt disindayim, türkiyeye telefonla baglanarak yaptirdim
Kime ama? Özelden yazar mısınız
Size vereceğim en güzel tavsiye işinde iyi bir psikoloğa gidip bu değersizlik duygusundan kurtulmanız. Burda bizim fikşrlerimizden çok profesyonel anlamda terapi size iyi gelecektir.Merhaba, konum biraz iç dökme olacak. 26 yaşındayım, iyi bir mesleğim kazancım var, dış görünüş olarak çok beğenilen bir insanım. Çevremde genelde ilgi çekerim. Yani yerimde başkası olsa yürüyen özgüven olur ama ben içten içe o kadar zayıfım ki. Duygularım ve mantıgım karmakarışık. İç dünyam huzursuz, dinginlik hayatıma çok uzak. Son 3 yıldır benzer döngüleri yaşayıp duruyorum.
Duygusal ilişkiler, hepsi istenmekle ilgi görmekle başlıyor, seviliyorum sonra bir şekilde terkediliyorum ve kabullenemiyorum. Çoğunda haklı olduğum halde bırakmıyorum ilişkiyi çünkü kaybedersem yok olacağım sanki sımsıkı tutunuyorum o ilişkiye. Ve hazin son benim bu tavrım karşımdakini olabildiğince havaya sokuyor ve ben yapışkan o ise vicdansızın teki oluyor. Bu döngü 3 yıldır 3 ilişkide bu şekilde gitti. Son ilişkim yeni bitti henüz bir dönüş yok ama diğerleri pişmanlıklarını, aslında benim haklı olduğumu çok iyi olduğumu bla bla söylediler. Dün eski sevgilimle görüştüm, hala bana ilgisi var ama dengesiz tavırlar içinde, ben ona yeni biten ilişkimden bahsettim şaşırdı benim bir ilişkim olduğunu bilmiyordu. Aslımda biz onla ayrılmıştık ama sürekli yazıyordu iletişim vardı arkadaş gibi konuşuyorduk ve kafasında benim hep onu seveceğime inanıyordu sanırım o sebeple o şaşkınlığı ve üzgünlüğü yüzünden okudum. Boşver haklısın vs birşeyler dedi bana. Sonra ayrılırken elimi tuttu kendine çekti sarıldı. İttim istemiyorum dedim. Bıraktı pişman oldu sonra aradı özür diledi nasıl oldu anlamadım vs dedi bende seni hayatımda istemiyorum hiçbir şekilde dedim, sonra engelledi beni telden . Ama ben nasıl bir acizim ki instagramdan yazdım birkaç saat sonra. Keşke olmasaydı ama oldu kendini kötü hissetme dedim cevap vermedi. İçim aşırı huzursuz onunla tamamen iletişimi koparmaya bile tüm olanlara rağmen içim elvermiyor. Yani vazgeçemiyorum benim için bir hastalık gibi. Bırakmam gereken şeyleri bırakamıyorum sonra da haklıyken haksız oluyorum.
Acizim, hastayım galiba. Benim çevremdeki kimse benim böyle şeyler yaşadığıma ihtimal vermez. Ama içimdeki bu boşluk, bu vazgeçememe, bırakamama, yanlış insanlara takılıp kalma beni hep dibe çekiyor ve böyle iğrenç şeyler yaşatıyor.
Yalnızlıktan zevk alma, kendini sevme saygı duyma, kimseye ihtiyaç duymadan(duygusal anlamda) yaşamak nasıl birşey söyler misiniz? Ve ben neden böyle bir insan oldum bu döngü nasıl kırılacak? Psikoloğa gittim bir hafta devam edeceğim ama sadece yaşadıklarımı anlatmak bile beni yoruyor.
İnanmak istiyorum bu durumun geçeceğineSize vereceğim en güzel tavsiye işinde iyi bir psikoloğa gidip bu değersizlik duygusundan kurtulmanız. Burda bizim fikşrlerimizden çok profesyonel anlamda terapi size iyi gelecektir.
Bendeki bağlılıkAynı durum bende de mevcut hatta ben bu durumu yaşarken yaptıklarımdan çok utanıyorum. Sonra çok pişman oluyorum ama iş işten geçmiş oluyor. Ben bu durumun psikolojik olduğunu düşünüyorum. Etrafımda beni tanıyan yakınlarımdan yaptıklarımı gören olsa sanırım çok şaşırır. benim durumumu da kimse bilmiyor, bir tek kardeşim. Ben psikoloğa gittim ama devamını getirmediğim için henüz bir yol kat edemedim kendim çözmeye çalışıyorum ama maalesef yine o döngünün içerisinde buluyorum kendimi. Sadece bu aralar şu düşünce ile aşmaya çalışıyorum bu durumu. Geçmişi düşünüyorum neler atlattığımı, neleri unuttuğumu. Zamana bırakmaya çalışıyorum. Çünkü geçmişe baktığımda kimleri/neleri unuttuğumu düşününce yine unuturum diye telkin ediyorum kendimi.
Bu arada ben de büyük bir aşk, sevgi yok yani çok aşık olsam yaptıklarımın arkasında durucam ama tamamen hırs oluyor bence. Ben kendimde bunu tespit ettim.
Bendeki bağlılık
İlişki içinde uyumsuz noktaları da görüyorum ama vazgeçemiyorum sanki hayatımı adıyorum
Bende bunu yaptımBenimki de hırs oluyor sanırım. Bende olumsz bir durum görüp ilişkiyi bitirince karşı tarafın umrunda olmadığını görünce bu kez pişman olup kendim yazıyorum öyle bir durum ki birisi aynısını anlatsa "dengesiz misin nesin neden böyle şeyler yapıyorsun, yaptıklarının arkasında dursana" falan diye kızarım ama kendim öyle şeyler yapıyorum ki bazen yaptıklarımdan utanıyorum.