Kendine değer vermek? Tüm bu yaşanılanlar

Dediğiniz gibi...
Büyümek,tam anlamıyla bu...
Bu durumun içine çoğu insan düşmüştür o yüzden ay çok acizim ay çok hastayım diye olayı dramatize etmeyin....

Herkesin düştüğü durumdan daha geç çıkacaksınız hepsi bu....
sanırım çok bağlanıyorsunuz bunun nedeni ne mesela?

bir insanı istemıyorsanız istemıyorsunuzdur kararlarınızın arkasında durun...
Ben az düşününce ve az anlam yükleyince daha mutlu olduğumu keşfettim...

Benim çevremde bu duruma düşen olmadı... belki de ben bilmiyorum

Kaybetmiş hissediyorum kendimi hayal kırıklığını uçlarda yaşıyorum ve çok anlam yüklediğim için oluyor bunlar haklısınız

Bir de realist değilim çok duygusalım

Yaşnızlıktan zevk alıyorum artık o konu dışında tamamen beni yazmışsınız...haklıyken haksız duruma düşme birini bırakamama alışma vs...

Nasıl aşacağız peki?
Kendimizi zorlayarak..mecburuz çnkü..gururumuz çok daha önemli..kendimizi asla ezdirmicez...hergün kendime güzel sözler söylüyorum sen değerlisin sen kendini mutlu edebilirsin kimseye ihtiyacın yok vs...sizde deneyin..yavaş yavaş değiştiğimi hissediyorum...yaş olarak 30küsürlerimde olduğum içinde olabilir artık bi zahmet olgunlaşayım :)

gerçekten fark oldu mu ? bende telkinle anksiyete depresyon sorunumu asmaya calısıyorum da..

Burada bazı kadınlar yazıyor olumsuz bir durumda yorum olarak, kes at, ardına bakma, bana kimse böyle davranamaz bu tavırlar bana o kadar uzak ki... özeniyorum
Terapi yada uzman yardımı almalısınız . Boşanmış bir aileniz mi var yada ilgisiz bir babanız mı vardı? Bu tip içsel özgüven yada hep bağlanma sorunlarının sebebi genelde bu dur. Benzer dönemlerden geçtim uzman yardımı ile aştım.

Merhaba hayattan zevk al. Kendine değer vermeye başla öncelikle her sabah şükrederek uyan nefes egzersizleri yap. Daha sonra kendine şükür listesi hazırla bunu sesli olarak oku. Daha sonra olumlamalar yap. Değerliyim. Mutluluğu hak ediyorum. Aşkı hak ediyorum. Gibi sırala.psikolog ile birlikte bu uygulamaların sana çok faydası olacaktır

sevmek sevilmek istegi insanin fitratinda var...bunda tuhaf birsey yok,,ama karsidakine vazgecilmezmis gibi davrandigimizda onu itiyoruz. iliskide kendilerini bi halt saniyorlar bence.

sahsen benim hatirladigim, hayatimda cok pesimden kosan olmadi belki ama mesela cok israrci surekli yazan biri vardi. ben arkadasca konusurken o farkli bakiyordu. cocugu gorse bir suru kadinin dibi duser kasli masli boylu poslu, buna eminim. -ki ben kolay kolay kimseyi begenemem. yani ama sirf bu israrciligi ve abarti sevgi gosterisinden hissedeceksem bile hissedemedim birsey. az birsey hissediyorsamda gecti gitti sayesinde.

yani israrciligi birakacaksin, cunku eninde sonunda bu iki tarafada iliskiyede zarar veriyor. kimse vazgecilmez degildir. oyle dusun..inan ayni duygulari baskasinada hissedebilirsin oyle dusun. benden bir tane daha yok diye dusun. civi civiyi soker diye dusun, tabii uygun civiyi bulmak zor olabilir :) ama olur yani :))

biraz bencil olmakta fayda var:)

not: bunlari yazan; yillarca sacma bir askin acisini ceken hatun kisisi

Bütün bunlar hep duygusal yoğunluktan oluyor...Çok fazla şey düşünüp hissediyorsun erkeklere o yaşlarda...

Yani birincisi erkekleri kafanda cok büyütüyorsun..Kapasitesi belli olan varlıklar bunlar...Bi erkeği elde tutmak çok kolay çünkü istekleri basit zaten...Kimisi cinsellik arar, kimisi evlenme peşindedir, kimisi de bisürü kız olsun hayatımda hepsine yazayım derdindedir, kimisi çekingendir ama sapık ruhludur, kimisi de düzgündür falan...

Kendine uygun birine rast gelince, ben seni bakalım seçer miyim seçmez miyim biraz uğraş kararsızım modunda olacaksın, bazem gaz verip bazen çekeceksin...Kafanda büyütme erkekleri ve onlarla olan ilişkini...Alttarafı erkek basit kafa yapısı diye düşün...Öyle hayatımın erkeği olacaksın moduma da girme ne gerek var...Madem güzelsin bunu iyi değerlendir, bu yaşlarda erkeklerin iyileri hep kapılır...Erkekler kovalamayı sever, merak etmeyi, acaba ne oldu neden aramadı birini mi buldu vs bunları düşündürt karşındakine...

Boyle olmazsan hep acı çeken, neden istenmedim diye daha da hırçınlaçan biri olur çıkarsın...

Kendini sevmediğin sürece karşındakine duyduğun sevgi değildir. Sığınmadır, bağımlılıktır. Önce kendinle tanışacaksın, iyi yönlerinle, kötü yönlerinle. Gerekirse yaralarını tekrar tekrar kanatacaksin ama hatırlamak istemediğin ne varsa hayatında hatırlayacak, kendini suçladığın noktalarda kendini affedeceksin. Kendini kabulleneceksin ve seveceksin. Kendini tanımaz, sınırlarını belirlemezsen karşındakine bağımlı hale gelir, onun olmanı istediği gibi olmaya çalışırsın ve sanki o hayatından giderse senden geriye hiçbir şey kalmayacakmış gibi hissedersin.

Her ilişki bitiyor muhasebemi yapıyorum sonra yeni bir ilişki başlıyor kendimi yeniden kaptırıyorum bitince yeniden düşünmeye başlıyorum... son ilişkimde çok kaptırmamıştım ama netice yine aynı

Ne kadar doğru şeyler yazmışsın

Ben içim neyse dışım o modundayım ama olmuyor olmadı işte.. taktik vs bilmem ama gördüm ki mutlu olmak için yetmiyor bu dürüstlük ve yalınlık

Teşekkür ederim

Bencil olmak... taktik uygulamak... kaçmak.. bunlar gerekli ilişkide mutlu olmak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…