- 6 Ekim 2016
- 1.132
- 563
-
- Konu Sahibi Yenibirhayataaa
bunu hisseden adam zaten direkt yapacağını yapıyor biliyor ki sen onu bırakamayacaksın.ben yapışkan o ise vicdansızın teki oluyor.
bunu kendin düşünüyorsan karşındaki hayli hayli düşünür.Acizim, hastayım galiba.
Öyle Ya da böyle diyip önüme bakamıyorum, zorluyorum hayatı kendime dar ediyorum hayat benim için bitmiş gibi davranıyorum karşımdakine o da benden soğudukça soğuyorbunu hisseden adam zaten direkt yapacağını yapıyor biliyor ki sen onu bırakamayacaksın.
bunu kendin düşünüyorsan karşındaki hayli hayli düşünür.
demem o ki birini sevmek için ilk önce kendini sevmek lazım. dünyanın en mükemmel vücuduna,gözüne,yüzüne,işine,kariyerine sahip olabilirsin ama kendini sevmiyorsan bir hiçsin. bana bu laf söylenmişti "biraz kendini sev" o an kulağım duymadı, gözüm görmedi. demek ki ben kendime değer vermiyormuşum bu karşıdan görülmüş.
o saatten sonra ölü toprağını üstümden attım. arkadaş çevremi aradım hadi kızlar dedim pat pat pat her şey rayına oturmaya başladı.
kendimi nasıl seviyorum? ilk önce saçımı başımı düzeltmeye başladım. elbise giymeye başladım çünkü kendimi içindeyken seksi hissediyorum. sonra arkadaşlarıma önem vermeye onları aramaya başladım. ailemle daha çok vakit geçiriyorum. kendimle dalga geçmeye başladım. böyle böyle şimdi daha iyi hissediyorum. 1 ay önce "ailem seni istemiyor" diyip terk edilmiştim.
Eksik hissetmenin altındaki neden ne ? Sevgi açlığının ya da ?Mesela dünü düşünüyorum, bana o kadar zarar vermiş insanla görüşmem baştan hata. Bana sarılması istemediğim halde ve benim bunun üzerine yine yazmam. Ki o pişmanlıktan ve utançtan beni engelledi
Tüm bu olanlara bakınca bunlar aciz birinin yapacakları diyorum. Evet gidiyorumSiz kendinizi aciz hasta olarak tanımlıyorsanız başkası size nasıl saygı duysun ki..
Bir psikoloğa gidin en iyisi.
Bütün bunlar için o kadar yorgun hissediyorum ki... kağıda yazma olayını bir dönem uyguladım yine yapayımEksik hissetmenin altındaki neden ne ? Sevgi açlığının ya da ?
Yapman gereken bence öncelikle hata diye adlandırdığınız ve kendinde olumsuz duygular uyandıran herşeyi yazman.
Bir de olumlu duygular neler var bunu da dök.
Bir hobi edin, bu listeler hep elinde olsun. Hata,olumsuz gördüğün her anda olumlu duygularına göz gezdir.
Düşüncelerde boğulmak yerine edindiğin hobi ile yeni bir çevrede oluşturabilirsin örneğin spor salonuna yazılmak.
Yine işin içinden çıkamazsan bir uzmana görünmeni öneririm.
Vazgeçememek bir acizlik işte.Tüm bu olanlara bakınca bunlar aciz birinin yapacakları diyorum. Evet gidiyorum
Çocukkeni hatırlamıyorum silik sanki.. ama şu an düşünüyorum babam gitgelleri olan bir İnsan.. fevri anında parlar, iletişim pek kuramayız. Sevgisini de gösteremezAnneniz ve babaniz ile ilişkiniz nasıldı cocukken?
Çok güzel olsaydın da seni beğenmeyen insanlar olacaktı. Sevginin güzellik çirkinlikle alakası yok.Takipteyim. Bir ara bu kendini sevme olayını başarmıştım. Ama nasıl yaptım şuan neden olmuyor anlamıyorum. Benim derdim de dış görünüş olarak kendimi çirkin hissetmek. Ve değersiz hissetmek.
Yazın bana iyi geliyorSevmekle başlar herşey, önce kendini sevmekle başlamalısın. Sonra devamı gelecektir. Benden daha mi değerli diye düşün . Senden değerli hiç birşey yok bu hayatta. Hayatının merkezine kendini koymalısın. Ben onları hak edecek naptim diye değil de, onlar beni hak edecek napti diye düşünmelisin. Biri seni üzdü mü? Hatayi kendinde değil onda aramalısın ( hata yapmadığını biliyorsan tabi ki. Yaptıysan özür dilenmeli)
Biri hayatından gidiyorsa sebep ne olursa olsun peşine düşme. Illa ki bir sebebi vardır. Dursa belki de daha çok üzüleceksin . Olmaması olmasindan hayırlıdır.
Aciz falan da değilsin, kendini bu konuma sokan kendinsin. Hatalarını da biliyorsun bildiğin halde yapmaya devam ediyorsun. Kendine dur demeyi bilmelisin. Insan kendi değerini kendi belirler.
Kimsenin yokluğundan da ölmezsin. Annen baban mi ki ? Kaybedersen kaybet oda seni kaybediyor.
Kimse kolay kolay bitiremiyor. Kolay değil. Bak ben neler yaşadım. 8 ay bir adamın peşinden koştum aşıktım çünkü. 2 ay görüştük sadece. Hayatımın merkezine koymuştum onu. Sadece o vardı. Kaybetme düşüncesi aklımdan bile geçmiyordu. Çünkü oda deli gibi aşıktı bana. Yani ben öyle zannediyormuşum. Sonra bitti bi şekilde . Ağladım okuluma devam etmedim yurttan çıkmadım ailemin yanına gitmedim.
Sonra onun benim kadar önemsemediğini hicbir şey olmamış gibi hayatına devam ettiğini gördüm. Hatta bu bizim şarkımız olsun diye attığı şarkıyı bile hatırlamadığını söyledi. Iste o zaman dank etti bana. Kendime napiyorum dedim. Değer mi ? Bir kere yaşıyoruz hayatı. Tabi ki üzülebilirsin ağlarsın bunlar normal. Ama bir erkeği hayatının merkezine koyma hatasını yapma. Ve kendini küçümseme ezme . Sen değerlisin. Her zaman bunu tekrar et. Ben değerliyim. Daha yazardım ancak baya uzun oldu
Evet öantıgım bunu diyor ama öyle anlar oluyor ki duygularım esir alıyor beni bütün bunları yapıyorumTum bunlarin sebebi birilerini sevmemek ve o birilerinin sizi sevmemesi mi? Yani kaba tabirle bir iliskiniz olunca gececek mi saniyorsunuz? Hayatta tek gercek bu degil yani,yalnizken de mutlu olabiliriz,ille hayatimizda bir erkek olmak zorunda degil.