Kendine değer vermek? Tüm bu yaşanılanlar

Yenibirhayataaa

Büyümek, tam anlamıyla bu.
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
1.132
563
Merhaba, konum biraz iç dökme olacak. 26 yaşındayım, iyi bir mesleğim kazancım var, dış görünüş olarak çok beğenilen bir insanım. Çevremde genelde ilgi çekerim. Yani yerimde başkası olsa yürüyen özgüven olur ama ben içten içe o kadar zayıfım ki. Duygularım ve mantıgım karmakarışık. İç dünyam huzursuz, dinginlik hayatıma çok uzak. Son 3 yıldır benzer döngüleri yaşayıp duruyorum.

Duygusal ilişkiler, hepsi istenmekle ilgi görmekle başlıyor, seviliyorum sonra bir şekilde terkediliyorum ve kabullenemiyorum. Çoğunda haklı olduğum halde bırakmıyorum ilişkiyi çünkü kaybedersem yok olacağım sanki sımsıkı tutunuyorum o ilişkiye. Ve hazin son benim bu tavrım karşımdakini olabildiğince havaya sokuyor ve ben yapışkan o ise vicdansızın teki oluyor. Bu döngü 3 yıldır 3 ilişkide bu şekilde gitti. Son ilişkim yeni bitti henüz bir dönüş yok ama diğerleri pişmanlıklarını, aslında benim haklı olduğumu çok iyi olduğumu bla bla söylediler. Dün eski sevgilimle görüştüm, hala bana ilgisi var ama dengesiz tavırlar içinde, ben ona yeni biten ilişkimden bahsettim şaşırdı benim bir ilişkim olduğunu bilmiyordu. Aslımda biz onla ayrılmıştık ama sürekli yazıyordu iletişim vardı arkadaş gibi konuşuyorduk ve kafasında benim hep onu seveceğime inanıyordu sanırım o sebeple o şaşkınlığı ve üzgünlüğü yüzünden okudum. Boşver haklısın vs birşeyler dedi bana. Sonra ayrılırken elimi tuttu kendine çekti sarıldı. İttim istemiyorum dedim. Bıraktı pişman oldu sonra aradı özür diledi nasıl oldu anlamadım vs dedi bende seni hayatımda istemiyorum hiçbir şekilde dedim, sonra engelledi beni telden . Ama ben nasıl bir acizim ki instagramdan yazdım birkaç saat sonra. Keşke olmasaydı ama oldu kendini kötü hissetme dedim cevap vermedi. İçim aşırı huzursuz onunla tamamen iletişimi koparmaya bile tüm olanlara rağmen içim elvermiyor. Yani vazgeçemiyorum benim için bir hastalık gibi. Bırakmam gereken şeyleri bırakamıyorum sonra da haklıyken haksız oluyorum.

Acizim, hastayım galiba. Benim çevremdeki kimse benim böyle şeyler yaşadığıma ihtimal vermez. Ama içimdeki bu boşluk, bu vazgeçememe, bırakamama, yanlış insanlara takılıp kalma beni hep dibe çekiyor ve böyle iğrenç şeyler yaşatıyor.

Yalnızlıktan zevk alma, kendini sevme saygı duyma, kimseye ihtiyaç duymadan(duygusal anlamda) yaşamak nasıl birşey söyler misiniz? Ve ben neden böyle bir insan oldum bu döngü nasıl kırılacak? Psikoloğa gittim bir hafta devam edeceğim ama sadece yaşadıklarımı anlatmak bile beni yoruyor.

ben yapışkan o ise vicdansızın teki oluyor.
bunu hisseden adam zaten direkt yapacağını yapıyor biliyor ki sen onu bırakamayacaksın.
Acizim, hastayım galiba.
bunu kendin düşünüyorsan karşındaki hayli hayli düşünür.
demem o ki birini sevmek için ilk önce kendini sevmek lazım. dünyanın en mükemmel vücuduna,gözüne,yüzüne,işine,kariyerine sahip olabilirsin ama kendini sevmiyorsan bir hiçsin. bana bu laf söylenmişti "biraz kendini sev" o an kulağım duymadı, gözüm görmedi. demek ki ben kendime değer vermiyormuşum bu karşıdan görülmüş.
o saatten sonra ölü toprağını üstümden attım. arkadaş çevremi aradım hadi kızlar dedim pat pat pat her şey rayına oturmaya başladı.
kendimi nasıl seviyorum? ilk önce saçımı başımı düzeltmeye başladım. elbise giymeye başladım çünkü kendimi içindeyken seksi hissediyorum. sonra arkadaşlarıma önem vermeye onları aramaya başladım. ailemle daha çok vakit geçiriyorum. kendimle dalga geçmeye başladım. böyle böyle şimdi daha iyi hissediyorum. 1 ay önce "ailem seni istemiyor" diyip terk edilmiştim.

Takipteyim. Bir ara bu kendini sevme olayını başarmıştım. Ama nasıl yaptım şuan neden olmuyor anlamıyorum. Benim derdim de dış görünüş olarak kendimi çirkin hissetmek. Ve değersiz hissetmek.

Öyle Ya da böyle diyip önüme bakamıyorum, zorluyorum hayatı kendime dar ediyorum hayat benim için bitmiş gibi davranıyorum karşımdakine o da benden soğudukça soğuyor

Bu davranışları düşününce kendime saygı duyamıyorum

İrade zayıf, bagımlılık geliştiriyorum.

Arkadaşlarıma çevreme hiç yansıtmam onlar beni hep mutlu sanır

Mesela dünü düşünüyorum, bana o kadar zarar vermiş insanla görüşmem baştan hata. Bana sarılması istemediğim halde ve benim bunun üzerine yine yazmam. Ki o pişmanlıktan ve utançtan beni engelledi

Siz kendinizi aciz hasta olarak tanımlıyorsanız başkası size nasıl saygı duysun ki..
Bir psikoloğa gidin en iyisi.

Mesela dünü düşünüyorum, bana o kadar zarar vermiş insanla görüşmem baştan hata. Bana sarılması istemediğim halde ve benim bunun üzerine yine yazmam. Ki o pişmanlıktan ve utançtan beni engelledi
Eksik hissetmenin altındaki neden ne ? Sevgi açlığının ya da ?
Yapman gereken bence öncelikle hata diye adlandırdığınız ve kendinde olumsuz duygular uyandıran herşeyi yazman.
Bir de olumlu duygular neler var bunu da dök.

Bir hobi edin, bu listeler hep elinde olsun. Hata,olumsuz gördüğün her anda olumlu duygularına göz gezdir.
Düşüncelerde boğulmak yerine edindiğin hobi ile yeni bir çevrede oluşturabilirsin örneğin spor salonuna yazılmak.

Yine işin içinden çıkamazsan bir uzmana görünmeni öneririm.

Bütün bunlar için o kadar yorgun hissediyorum ki... kağıda yazma olayını bir dönem uyguladım yine yapayım

Sevmekle başlar herşey, önce kendini sevmekle başlamalısın. Sonra devamı gelecektir. Benden daha mi değerli diye düşün . Senden değerli hiç birşey yok bu hayatta. Hayatının merkezine kendini koymalısın. Ben onları hak edecek naptim diye değil de, onlar beni hak edecek napti diye düşünmelisin. Biri seni üzdü mü? Hatayi kendinde değil onda aramalısın ( hata yapmadığını biliyorsan tabi ki. Yaptıysan özür dilenmeli)
Biri hayatından gidiyorsa sebep ne olursa olsun peşine düşme. Illa ki bir sebebi vardır. Dursa belki de daha çok üzüleceksin . Olmaması olmasindan hayırlıdır.
Aciz falan da değilsin, kendini bu konuma sokan kendinsin. Hatalarını da biliyorsun bildiğin halde yapmaya devam ediyorsun. Kendine dur demeyi bilmelisin. Insan kendi değerini kendi belirler.

Kimsenin yokluğundan da ölmezsin. Annen baban mi ki ? Kaybedersen kaybet oda seni kaybediyor.
Kimse kolay kolay bitiremiyor. Kolay değil. Bak ben neler yaşadım. 8 ay bir adamın peşinden koştum aşıktım çünkü. 2 ay görüştük sadece. Hayatımın merkezine koymuştum onu. Sadece o vardı. Kaybetme düşüncesi aklımdan bile geçmiyordu. Çünkü oda deli gibi aşıktı bana. Yani ben öyle zannediyormuşum. Sonra bitti bi şekilde . Ağladım okuluma devam etmedim yurttan çıkmadım ailemin yanına gitmedim.
Sonra onun benim kadar önemsemediğini hicbir şey olmamış gibi hayatına devam ettiğini gördüm. Hatta bu bizim şarkımız olsun diye attığı şarkıyı bile hatırlamadığını söyledi. Iste o zaman dank etti bana. Kendime napiyorum dedim. Değer mi ? Bir kere yaşıyoruz hayatı. Tabi ki üzülebilirsin ağlarsın bunlar normal. Ama bir erkeği hayatının merkezine koyma hatasını yapma. Ve kendini küçümseme ezme . Sen değerlisin. Her zaman bunu tekrar et. Ben değerliyim. Daha yazardım ancak baya uzun oldu

Tüm bu olanlara bakınca bunlar aciz birinin yapacakları diyorum. Evet gidiyorum
Vazgeçememek bir acizlik işte.
Belli ki hayatınızda olan herkese fazlaca anlam yüklüyorsunuz. Bunu terapistle aşacağınızı düşünüyorum ben. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Takipteyim. Bir ara bu kendini sevme olayını başarmıştım. Ama nasıl yaptım şuan neden olmuyor anlamıyorum. Benim derdim de dış görünüş olarak kendimi çirkin hissetmek. Ve değersiz hissetmek.
Çok güzel olsaydın da seni beğenmeyen insanlar olacaktı. Sevginin güzellik çirkinlikle alakası yok.

Tum bunlarin sebebi birilerini sevmemek ve o birilerinin sizi sevmemesi mi? Yani kaba tabirle bir iliskiniz olunca gececek mi saniyorsunuz? Hayatta tek gercek bu degil yani,yalnizken de mutlu olabiliriz,ille hayatimizda bir erkek olmak zorunda degil.

Şu anda okuduğum kitabın konusu tamamen sizsiniz. Serhat yabancı unutmak mı affetmek mi? Adlı kitabı alın muhakkak okuyun. Hatta o adamın bütün kitaplarını okuyun kendinizi bulacaksınız. Ne yapılır ne yapılmaz tek tek yazmış.

Bende senin gibiyim hep terk ediliyorum öok dikkat çeken çol güzel bi kızım ama erkekleri bi süre sonra bıktırıyorum sonra terk ediyorlar sonra güzelligimden dolayı tekrar gelmek istiyorlar ama ben kabul etmiyorum

Yazın bana iyi geliyor

Ağlayarak okuyorum

Tum bunlarin sebebi birilerini sevmemek ve o birilerinin sizi sevmemesi mi? Yani kaba tabirle bir iliskiniz olunca gececek mi saniyorsunuz? Hayatta tek gercek bu degil yani,yalnizken de mutlu olabiliriz,ille hayatimizda bir erkek olmak zorunda degil.
Evet öantıgım bunu diyor ama öyle anlar oluyor ki duygularım esir alıyor beni bütün bunları yapıyorum

Hiçbiri bana yakışmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…