- 19 Kasım 2013
- 18.660
- 33.646
Ben de alyansımı bile evde çıkarmazsam anında egzama olurum ama doğal taşlar camlar boncuklar vs takabilirsiniz .taki bendede alerji yapio. ondan sadece disari cikinca bi saat takarim eve gelene kadar hepsi tek tek cantaya yerlesmi olur... ki bi saat yeterli abartmayada gerek yok. güzel giyim yeter. her ay bi kiyafet alsan bir sürü cesitin olur yetmedi her iki aya... illa pahalli olcak diye de birsey yok. hele kapaliysan ne güzel tunikler vardir...
Yazma takmayın derim. Eşarp,şal vs deneyin,yazma demode duruyor. Tunik güzel olabilir,zaten ana renklerde 3-4 tane temiz şık tuniginiz olsa taşsız,işlemesiz,bircok parça ile kombinlersiniz.Ben giydigimi soyleyeyim etek üstüne boğazli badi üstüne yazma ama eski ve renkleri de soluk olduğu için mi göze batıyor yoksa başka şeyler mi giymeliyim . Tunik tarzı daha mi güzel gösterir ya aklım şaştı nasıl giyinecegimi bilmiyorum
Mesela ben çantaya da önem veriyorum.
Çanta çok seviyorum.
Eskiden her beğendiğim çantayı almak isterdim.
Hani şu 20-30 a da olan çantalar var ya,beğendiysem alırdım.
Ama uzun zamandır yapmıyorum onu.
Çantaya baya bi bütçe ayırıyorum kendimce.
Şöyle pahalı,şık 2 tane çanta alıyor onları takıyorum uzun süre.
Diğerleri çer çöpmüş gibi gelmeye başlıyor sonra.
Zaman zaman değişiyor insanın tarzı,istekleri.
Belliki giyinmeyi bilen insansınız.
Artık para da varsa kendinizi fazla sarsmadan birkaç tüyo ile çok şık olabilirsiniz.
Haklısınız,ayakkabı da önemli.Ben en çok ayakkabıya önem veriyorum, anında kıyafeti 10 seviye yukarı taşıyabilir, bir Jean bir kazağı tarz yapabilir, kıyafetin tamamlayıcısı.
Çanta çok severdim hala da severim ama gün içinde dolaba tıkılı duruyor, ayakkabı her an ortada. Mesela internette kıyafet sitelerine bakıyorum en basit kıyafeti bile şık bir topukluylu tamamlıyorlar anında gözüne güzel görünüyor o kıyafet.
Aman bir tutturmuşsun takı da takı. Şık olmak sadece takı takmak mı modern düşünceli ol biraz. kadın doğru demiş, illa altınlar gümüşler, kürkler almana gerek yok ya şimdi öğrenci kızlar azcık harçlıklarıyla bile nasıl güzel giyiniyorlar. sadece takı takan mı şık? o düşünceyi kafandan at hem ben genç kadınlara altını hiç yakıştırmıyorum, 19. yy dan kalma duruyor görüntüleri. Bijuteri denedin mi? alerji yapmıyorsa tesettürüne uygun renklerde taşlı imitasyonlardan küpe kolye bileklik al tak. çok şık uzun etekler var sosyete pazarlarında bile bulabilirsin. Giyimi bu kadar dert etme, her şeyin yerindeymiş azcık makyaj da yapabilirsin moralin yerine gelirBu zamana kadar hiç dert etmediğim bir konu bana dert oldu
Duyduklarım karşısında takmıyor gibi gorunsemde eve geldiğimde çok ağladım .
Evlenene kadar süslü bir kızdım kapalı da olsam takılari çok sever çeşit çeşit takar güzel ve yeni giyinirdim .
Evlendikten sonra maddi olarak çok iyi olmadigimizdan kendime doğru düzgün bir şey almadım ne takı ne kıyafet. Kiyafetlerimin çoğu bekarligimdan kalma kıyafetlerim . Eskidi rengi soldu. Ama yine de giydim . 6 yıllık evliyim. Bu yıl eşim daha iyi kazanıyor ama araba almak için yine kısıtlı yaşıyorum . Harcamayayim diyorum hep.
Bebeğime bile pek bir şey almadım çok hediye geldi onlarla yetiniyorum.
Bugün annem kadar sevdiğim beni kızı gibi gören komşum beni hunharca eleştirdi aslında kötü yapmadi beni kendime getirdi ama duyduklarım beni çok derinden yaraladı .
- kendine ve bebeğine hiç bir şey almiyorsun ama etrafa para saciyorsun . ( doğum günü , düğün , mevlüt, davetler , yeni ev görme)
Bu tür hediyelerden bahsediyor.
Insanları düşündüğün kadar kendini dusunmuyorsun enayi yerine koyarlar seni herkes sana veriyor mu ? Sen benim kızım sayılırsın kendine gel şu üstüne başına bir şeyler al komşulara paldır küldür çıkıyorsun güzel giyin bebeğine giydir .
Gülümseyerek yanından ayrıldım aslında haklıydı eve geldiğimde çok ağladım .
Ben kendime hiç bakmamisim . Takı bile takmaz olmuşum. Önceden alerjim yoktu şimdi takınca alerji oluyorum .
Bana bunları söyleyen 63 yaşında tesettürlü bir bayan . Ben de 28 yaşında ve bende tesetturluyum ama o benden daha güzel giyiniyor.
Sağolsun herşeyi yüzume söyler ve bu huyunu seviyorum en azından arkamdan konuşmuyor .
Ben napicam eşime sarılıp ağladım o da bana haklı komsun dedi hep başkaları hep başkaları dedi .
Bana yardımcı olun. Gardrobumu yenileyecegim eskisi gibi takı da takmak istiyorum alerji konusunda ne yapabilirim . Altına bile alerjim var sonradan ortaya çıkan bir durum bu parmağında altın yuzugum bile yok takamiyorum .
Evet güzel ol. Sonuçta araba bulunur da eş bulunmaz( ikinizi de kastediyorum)Bu zamana kadar hiç dert etmediğim bir konu bana dert oldu
Evlenene kadar süslü bir kızdım kapalı da olsam takılari çok sever çeşit çeşit takar güzel ve yeni giyinirdim .
Evlendikten sonra maddi olarak çok iyi olmadigimizdan kendime doğru düzgün bir şey almadım ne takı ne kıyafet. Kiyafetlerimin çoğu bekarligimdan kalma kıyafetlerim . Eskidi rengi soldu. Ama yine de giydim . 6 yıllık evliyim. Bu yıl eşim daha iyi kazanıyor ama araba almak için yine kısıtlı yaşıyorum . Harcamayayim diyorum hep.
Bugün annem kadar sevdiğim beni kızı gibi gören komşum beni hunharca eleştirdi aslında kötü yapmadi beni kendime getirdi ama duyduklarım beni çok derinden yaraladı .
- kendine ve bebeğine hiç bir şey almiyorsun ama etrafa para saciyorsun . ( doğum günü , düğün , mevlüt, davetler , yeni ev görme)
Insanları düşündüğün kadar kendini dusunmuyorsun enayi yerine koyarlar seni herkes sana veriyor mu ? Sen benim kızım sayılırsın kendine gel şu üstüne başına bir şeyler al komşulara paldır küldür çıkıyorsun güzel giyin bebeğine giydir .
Ben kendime hiç bakmamisim . Takı bile takmaz olmuşum. Önceden alerjim yoktu şimdi takınca alerji oluyorum .
Bana bunları söyleyen 63 yaşında tesettürlü bir bayan . Ben de 28 yaşında ve bende tesetturluyum ama o benden daha güzel giyiniyor.
Sağolsun herşeyi yüzume söyler ve bu huyunu seviyorum en azından arkamdan konuşmuyor .
Ben napicam eşime sarılıp ağladım o da bana haklı komsun dedi hep başkaları hep başkaları dedi .
Bana yardımcı olun. Gardrobumu yenileyecegim eskisi gibi takı da takmak istiyorum alerji konusunda ne yapabilirim . Altına bile alerjim var sonradan ortaya çıkan bir durum bu parmağında altın yuzugum bile yok takamiyorum .
Bu zamana kadar hiç dert etmediğim bir konu bana dert oldu
Evet kasiniyor sonra yara oluyor 1 saat taksim bile küpe bileklik
Mesaji okuyup aglamak istedim.Haklısınız,ayakkabı da önemli.
Ayakkabı ve çanta hatta.
Tavsiye vermedim çünkü
benim ayaklarım 36-37 olmasına rağmen çok hassas,her ayakkabıyı giyemiyorum,babet giymiyorum,çok topuklu sevmiyorum,ağrı acı..dayanamıyorum.
Bu durumumdan dolayı zaten kötü ayakkabı almam.Ortopedik ama şık ayakabı aramakla geçiyor ömrüm diyebilirim.
O da her zaman mümkün olmuyor.
Şu 5 nokta babaanne ayakkabıları var ya,pes edip bir gün onlardan alacağım korkarım :)
Ben ayakkabıdan sıkıntılıyım.
Ama olmayanlar giysin valla şıkır şıkır .