aynen bende böyle yapıyorum ama bi saatten sonra insan sıkılıyo yanına arkadaş istiyoniye sıkılıyosunki okadar boş vakit bende olsa keşke sabah uyu kalk kahvaltı yap temizlik yap yemek yap kitap oku aç film izle bir sürü süper filmler var bi dvd yeter akşamda annenle gezersin çay bahçelerine falan gidersiniz sıcakta sorun değil vantilatörler var okadar zamanım olsa merak ettiğim tüm kitapları bulur okurdum
ben yalnızlığı sevmiyorum, akrabalarımı kuzenlerimi gezerek rahatsız edeceğimi hiç düşünmemiştim ama sanırım öyle oluyor. yazın burda açık bi yer bulabilirmiyim ki bilmiyorum. inanın öğrenci şehri, yazın kimse kalmıyo. bayramlarda seyranlarda bile herkes bi yere gittiği için açık bakkal mağaza bile bulamazsınız. ayrıca akşamları da saat 7de filan bi çok yer kapanıyor öyle ki garip. istanbuldan sonra adapte olmakta güçlük çekiyorum. ama hava da güzelken insan 4 ay boyunca evde film di kitaptı sadece böyle geçsin istemiyor.Bence hatanız nerede biliyor musunuz?
Yalnızım diyip durarak sürekli yanınızda birilerini istemek.
Tek başınıza da kendinizi oyalamayı bilmiyorsunuz. Hele ki bursunuzu alıp memlekete,akrabalara,arkadaşlara kalmaya gitmek çok garip bence.
Tatil amaçlı,planlı bir gezi olur anlarım ama can sıkıntısından başkalarını da rahatsız etmenin anlamı yok.
Evde takılmak da güzel.
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama yüzmeye gidebilirsiniz havuza. Spor salonlarına yazılabilirsiniz.
Kitap,film zaten muhteşem oyalayıcı aktiviteler.
İleride çalışmaya başlayınca bugünlerinizi çok ararsınız, şimdi doya doya tadını çıkarın.
iş düşündüm ama işte yokki doğru dürüst. annemde zor buldu pansiyonda çalışıyo, ona yardıma gittiğim oluyo arada...K.bakma ama annen kaç yaşında çalışırken durumunuz da böyle zorda iken,
TAtil değil iş düşünürdüm
Bilmiyorum belkide ben çok anaçım :80:
Haklısınız yapıcam bunları...Anlıyorum yani anlamaya çalışıyorum...
Ancak sonsuza kadar yanınızda birileri olamaz ki bu yaşadıklarınız en büyük örnek bence.
Bir yerlerden başlamak zorundasınız.
Pilates ya da diğer spor aktivitelerin videoalarını izleyip evde spor yapabilirsiniz.
Anne evde yok,akşam yemeklerini sabahtan pişirirsiniz mesela,öğleden sonra da spor,kitap,film gibi uğraşlarla doldurursunuz.
Ne bileyim dua edersiniz,namaz kılarsınız,zaten Ağustosta Ramazan,bilmem oruç tutar mısınız,evde daha kolay olur diye düşündüm.
Bir anda evliyken çalışmıyordum,hep evdeydim neler yapıyordum onları düşünüp fikir vermek istedim. Haftada bir cilt bakımı,saç bakımı,vücut bakımı yapın. Tüm öğleden sonranızı kaplar bu mesela..
Aynen böyle işte, kitap, müzik filan bi yere kadar ama insanın yalnızlığını gidermiyo. -ki ben hep aktif olan bi insandım gezmeyi eğlenmeyi seven bi insanım böyle olunca kitaptır filmdir bi yere kadar işte. inanırmısınız sevgilimle telefonda konuştuğum zamanlar dışında konuşacak kimse yok. insan resmen konuşmayı unutucak gibi oluyo. aradığında kelimeleri zor seçerek konuşuyorum bazen. düşünsenize bütün gün tek kelime etmeden sadece kitap okuyosunuz film izliyosunuz. beni en iyi sen anlamışsın sende yalnız olduğun için sanırım, beni yaşıt bi arkadaşa ihtiyacım var. çünkü evde iş yaparak başka bişey yaparak özgüvenimi yitiriyorum nerdeyse.Yanlızlık Allah'a mahsus ..Arkadaşım ben ailemden uzaktayım.Burası yeni yeni yerleşim yapılan bir yer.Çevremiz inşaat dolu .Konu komşu da yok ne yazıkki..Arkadaş desen tüm arkadaşlarım şehir değiştirdiğim için başka şehirde..Yapıcak aktivite vesaire tamamda,ne bir kitap ,ne yüzmek ,ne bakım yapmak biriyle konuşma ihtiyacınızı gidermiyo ..Yanlızım demiş zaten şikayeti yanlızlık..Anne baba ile ne kadar şeyi paylasabiliyorsunuz? Yada bir kitap alıp okuduğunuzda ne kadar konuşmuş sayıyorsunuz kendinizi ?Bu dışarıdan bakıldığında anlaşılması zor bir durum ,denir ya karşıdan davulun sesi hoş gelir o misal ışte..Yaşıt bir arkadaşa ihtiyacı var ,paylaşım yapabileceği birine..Kitap bilmem ne önermeyi doğru bulmuyorum o yüzden çünkü faydası olmuycak..Arkadaşım sana tavsiyem arkadaş edinmen..Markette,parkta,otobüs durağında birileriyle iletişime geç ,konuşmaya çalış..Arkadaş ol..Tabi samimiyeti zamanla artırmanı öneririm.Önce güven ve tanı..Inşallah yanlizligın son bulur ve mutlu günlerin geri gelir tekrar :) sen yine de sağlığın ve elinde olan birçok şey için şükür et..Sevgilerle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?