Kendimi kandrlm hissediyorum :(

minish 21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2007
826
6
kızlar size benim içimde bulunduğum durumu en baştan anlatıcam çok kafam karışık eğer dışardan bi göz olarak bi değerlendirme yaparsanız çok mutlu olucam:çok üzgünüm:

ben bu şubattan biriyle tanıştım ve ona evlenibileceğim insan gözüyle baktım benden 5 yaş büyük mimar ve artık ciddi bi ilişki isteyip evlenmeyi düşünen bi insandı.sonradan çok az zaman geçmesine rağmen onu çok sevdim...:) ailesiyle tanıştım ailesi çok iyi insanlar...sonra o benim ailemle tanıştı.bunlar olması gereken şeylerdi tabi ama mayısta oldu yani aslına bakarsak baya erken oldu...ben tanışmayı görüşmeyi bile erteledim en başta çünkü ünv. son sınıftım ve okul biticekti iş bulucaktım derken böyle bişiy olsun istemedim hiç...ama insan kaderinden kaçamıyo ben ne kadar ertelediysem bi o kadar da yaşananlara engel olamadım...
ve temmuzda kuzenimin düğünü vardı o sırada iş için yurt dışındaydı ve kapıyı bir açtım karşımda...:1shok:zaten ailemle de tanışmış olmanın verdiği rahatlıkla da çıkmış gelmiş.bi yandan da yengemin çok uzaktan tanıdığı olduğu için düğüne geldi.tabi annem gerildi sonuçta ailenin içine ilk defa sokucaktık ,düğün berbattı annemin ailesi dayılarım o ne sıfatla geliyo arada bi söz nişan yok vs ve çok kötü şeyler de demişler..ve düğünden o gerginlikle hiçbirşey anlamadık.bunu da fırsat bilen sevgilim hemen nişan yapalım adı konsun bi yüzük takılsın dedi...ben ne kadar istemesem de biraz mecburiyetten nişanlandım.bana kalsa 2010 mayıs gibi söz nişan olsun istiyodum çünkü fazla da nişanlı kalmak iyi olmaz diye düşündüm hep ...onu seviyorum ama herşey çok erken oldu.şimdi seneye düğün diyolar.ben düğün istemiyorum.henüz evliliğe hiç hazır değilim.sanki evlenince yapamıycam olmuycak gibi geliyo.benim tek hayalim ayaklarımın üzerinde durup aileme destek olmaktı.şimdi ailemi yarı yolda bırakıp gidicekmişim gibi geliyo.ben en başından beri söyledim benim için erken diye ama hep kendi istediklerini yaptı bugüne kadar o kuzenimin düğününe bile planladı geldi sırf mecbur kalalım da nişanlanalım diye hep kendi istedikleri olsun diye uğraşıyo.
bana ankarada yaşıycaz diye söz vermişti şimdi ailesinin yanında büro açtılar...orası küçük bi ilçe benim kesinlikle yaşayamayacağım bi yer.şimdi ne olucak diye soruca benimle pazarlık yapıyosun beni sevseydin heryere gelirdin benimle diyo.bense kendimi kandırılmış aptal yerine konmuş gibi hissediyorum...çünkü baştan bana hiç böyle anlatmadı.bana da ailemede söz verdi ankarada olucaz diye...ve eminim en başında da belliydi onun orda yaşıycağı.bana söyleyemedi kabul etmem diye oyaladı resmen ...
geçen gün çok fena tartıştık 2 saat ağlattı beni annem beni gördü o da fena oldu.tek savunduğu şey ankarada sıkıntı çekeriz burda benim işlerim iyi orda daha zor bi hayat sürdükten sonra burda olmak daha iyi gelirimiz iyi olucak diyo.belki haklı ama ben çok rahat yetişmiş bi kızım büyükşehirde yaşamaya alıştım...şimdi anadolunun küçük bi ilçesinde hayatımı geçirebileceğime imkan veremiyorum .yapamıycağımı biliyorum.ben bu konuları ne zaman açsam biz seninle pazarlık yapmıyoruz evleniyoruz diyo...kendimi aptal yerine konmuş hissediyorum beni de ailemi de kandırmış gibi hissediyorum....
evlilikten soğudum iyice şimdi de seneye yaza düğün olucak iyice cıvığını çıkarmaya gerek yok diyo.ben de bu senin olduğu kadar benim de hayatım dedim...bu zamana kadar senin istediklerin oldu düğün de benim istediğim zamanda olucak dedim.ben bu düğüne hazır değilim dedim...ne dese beğenirsiniz seneye ya olucak ya olucak dedi.seneye olmazsa hiç olmasın diyo.ben olmuycak dedim o olucak dedi.
herşeye o karar veremezki...ben burda eşşek başımıyım yaaa...bu benim de hayatım değil mi senağlama

nişanlınız bana kurnaz bi tip geldi açıkcası a.s

emrivakilerle bu ilişki yürümez, sizi "pazarlık" yapmakla suçluo ama kendisi ihaleye girmeden işi kapmaya çalışıo :nazar:

insan sevdiğiyle heryere gider lafı biyere kadar geçerli benim için, eğer ben baştan konuşup anlaştıysam ama sonradan yan çiziosam tamam haklıdır, ancak bana farklı şeylerin vaadleri veriliosa ve bunlara uyulmuosa işte o anda ben aşkı devre dışı bırakırım bisüre :umursamaz:

evlilik 2 taraflı bişedir, tek tarafın keyfiyle istemesiyle uygun görmesiyle olmaz bu..

7yaşında çocuk değilizki evcilik oynayalım, akşam olunca evlerimize dağılalım :eek:lmaz:

ailenden destek al bu konuda, tek başına başa çıkamıo gibisin nişanlın baskın taraf gibi duruo, kesinlikle durumunu ailene anlat, sonuçta onlarada karşı çıkcak değildir die düşünüorum..

bu inatlaşması dediğim dedik tavrı hiç hoş diil
anlayışlı bi ailen var eğer istemiosan seni zorlicaklarını sanmam
eğer hemen evlenmek istemiosan o da seni beklesin zaman herşeyin ilacıdır
acele etme bencede evlenmek için bu adamı daha fasla tanımaya çalış
eminim senin bilmediğin daha biçok huyu vardır

senin kendine söylemeye çekindiğini ben sana söyliyeyim canım : bence evlenme. bu güne kadar ailenden ayrı yaşamadığın belli bundan sonrası zor olur senin için. daha nişanlıyken ve ailenin yanındayken sana bu kadar emrivaki yapan evliyken ve ailenden uzakken de seni zor durumda bırakabilir. çok çok iyi düşün derim. arkadaşın dediği gibi evlilik bu evcilik değil :1closedeyes:

bence yaşayacağız yer çok da önemli değil..yani birbirinizi sevdikten sonra sorun değil ama ortada daha ciddi bir sorun var.sen evliliğe hazır değilsin,onlarda oldu bittiye getiriyor.senin bu sorunu çözmen lazım..oldu bittiye gelmesin..zaman iste...

Bazı şeyleri abartıyorsun bence...
Mesela düğüne gelmesi, ne var bundan aileler tanışmış diye çocuk sana süpriz yapmak istemiş.
Sizin tutumunuz saçma....
Yazının başındada evlenebileceğin bi insan gözüyle baktığını yazmışsın, sonra onunda ciddi bi ilişki düşündüğünü ve evliliği istediğini yazmışsın...
Kusura bakma ama çocuk senin nazınla kaprisinle uğraşıcak değil...
Adam gibi nişan yapalım demiş...
Ayrıca insanın doğdu yer değil doyduğu yer memleketidir..

güzel arkadaşım seni çok seviyor bu üzülme hani gelmesi süpriz yapması emin olsamimiyetinden sen kararını vermişsin oda o kararda hareket etmeyince üzülüyosunüzülme insan nelere alışiyor zamanla göreceksin yapmam dediğin onca şeyi yapacaksın zamanla sadece sakin ol zamanı bekle

bence oturacağınız yer dışında bi sorunuz yok. geçenlerde de bir derdim var köşesinde evlenince nerde oturacağız diye bi topic vardı. çok önemli biliyorum.

Canım eğer sevmiyorsan başka şeyleri bahane etme

Ama yok seviyorsan ki öyle yazmışsın bunlar zamanla aşılacak şeyler.

Sen sanıyorsun ki okulun bitti.Süper bir işe gireceksin çok para kazanacaksın

Peki düşündün mü..Bu zamanda iş bulmanın ne kadar zor olduğunu ve bulduğun iş

yerlerinin paranı zamanında vermeyebileceğini..

Ben yıllardır mezunum doğru düzgün bir iş yeri bulamadım.İzmir gibi yerde düşün artık

Evlilik diyorsun da kimse seni köydeki gibi zorla evlendirmiyor ki

Sadece sen kararsız ve çekingen davranınca nişanlın baskın çıkıyor.

Çok daraldıysan yumruğunu masaya vurursun.Bir dakika ya sen yan çiziyorsun dersin

Ayrıca daha uzun bir zaman var..Hemen sinirlenmek yerine iyice düşün bakalım

Yüreğin ve beynin ne diyor.

bence düğüne gelmesinde verdiğiniz tepkiyi saçma bulanlar olmuş ama bu aile yapısına göre değişen bi durum bence.arkadaşım bence eşin olacak insan baştan seni yavaş yavaş yumuşatıp aman zaman geçer nişan falanda olunca ben onu ikna ederim fikrindeydi baştan beri bu çok yanlış bence.sen en basta evliliğe hazır değilsin bu çokönemli evlenmiş olsan aylarda geçse üstünde bir yük varmış gibi hissedeceksin buna eminim,çünki hazır değilsin bu evliliğe.bana sorarsan anneni babanı karşına al ve konuş oınların fikrini al sırf onu kaybetmemek için hazır olmadıgın bi işin içine hiç girme derim.erkek çok kaçmıyo yani önemli olan senin mutluluğun ne olursa olsun bence mantıgınla düşün

nişanlın hatalı evet ama sen de bazı şeyleri kafanda kurmuşsun da ona inanıyorsun sanki
neden nişanlanmak zorunda kalasın diye kalkıp düğüne gelsin ki
bu bana saçma bir fikir gibi geldi
ama dediğin gibi ince hesaplar yapıp da hareket ediyorsa o zaman çok kötü
uzaklaşmakta fayda var
zaten bu kadar gönülsüz bir şekilde evleniyorsan
o işten hayır gelmez diye düşünüyorum.

ben de ailenin neden öyle tepki verdiğini anlamadım.uzaktan yengenin akrabası madem.biraz da onlar öyle dedği için mi nişan olsu acaba. ben ce iyi düşün, hazır değilsen sakın aceleye getirme, sonuçta bu bir tanıma süreci

evleniyoruz pazarlık yapma diyor ama benim bildiğim evlilik iki kişiliktir.o hep kendi başina karar alıyor sanırım sende pek yonetilmeye gelemiyorsun karekterleriniz çakişiyor.

o kucuk ilçede sen çalişabilcek misin? bende buyukşehirde buyudum kucuk bir ilçeye gitmezdim şahsen.sevdiğimle başka yerlere de giderim illaki burası diye diretmem maceraperestim ama kucuk bir ilçe ı ıhh. gidilcek yerler içinde belli kriterlerim var sosyal yaşamimi baltalatamam

ısteklerını açıkça belırtmelısın. kendını bırakırsan başkaları senın adına kararlar alır, rüzgarda savrulan bır yaprak gıbı nereye götürürse oraya gıdersın...
nışanlanmak ıçın düğüne geldı belkı de dıyosun ama o da bıraz senın kafanda kurman olabılır...
bence evlılığe henüz hazır değilsin dediğin gibi.. sana zaman vermeli...

bu arada avatardakı senın fotoğrafınsa çok güzelsin :) söylemeden edemedım.

Nişanlın bencilce davranıyor, ama sen niye bu kadar dediğine gittin anlamadım, nişan düşünmüyordun madem kimse senin alnına silah dayamamıştır parmağına yüzük takılırken, nişanlın bu emir vakileri yaparken sen devreye girip müdahale edebilirdin, sanırım ailende nişanlanmanızı istedi sevgilinde böyle olunca sende halkayı taktın parmağına, evlilik düşündüğüm biri demene rağmen o kişi ile evlenmekten de korkuyorsun, evlenince yaşayacağınız yer konusu önemli bir konu, ortak bir karar almanız gerekecek, zaten nişanlılık evresi birbirinizi iyice tanımanız için uygun bir dönem, bu dönemi iyi değerlendirip ilişkinizi iyice bir tartmalısın, sevgililik döneminiz uzun olacaktı nişanlılık döneminiz uzun olmuş olacak bu yönden pek bir fark yok aslında

bence sen onu sevmiyorsun canım tam olarak eger seviyor olsan nerde yasıcan su bu sorun olmaz ama umarsızsa gözün kara bir askla sevmedigin için bir sürü sey sürüyorsun önee bazı bahanelerin arkasına sıgınıyorsun ve nişanlın bence seni cok seviyor....

Sizinde hatalı yönleriniz var nişanlınızında.
Ama yaptığı dayatmalar hiç hoş değil.
Ne demek seneye düğün ya olacak ya olacak..
Pazarlık yapmıyoruz deyip işin işinden çıkması,yaşayacağınız şehir hakkındaki tutumu.. kurnazca geçinmeye çalışıyor,durumun özeti bu.
Hazır olmadığınız bir evliliği yapmayın sakın.
Şimdiden böyle davranan bir adam evlenince daha ne tür dayatmalar yapar düşünmek bile istemiyorum.
ıyi düşünün hoş bir durum değil.

Güzelim bu konuşmaların zaten içine tam sindiremediğini gösteriyor.Aranızdaki muhabbetin boyutunu tabiki burdan göremeyiz ama madem bu kadar kafan karışık al karşına anneni konuş.Sen anlatamıyorum,dinletemiyorum diyorsan annen karşısına alıp konuşsun.Biraz zaman versin sana...Hayır olur inşallah...

nişanlınız bana kurnaz bi tip geldi açıkcası a.s

emrivakilerle bu ilişki yürümez, sizi "pazarlık" yapmakla suçluo ama kendisi ihaleye girmeden işi kapmaya çalışıo :nazar:

insan sevdiğiyle heryere gider lafı biyere kadar geçerli benim için, eğer ben baştan konuşup anlaştıysam ama sonradan yan çiziosam tamam haklıdır, ancak bana farklı şeylerin vaadleri veriliosa ve bunlara uyulmuosa işte o anda ben aşkı devre dışı bırakırım bisüre :umursamaz:

evlilik 2 taraflı bişedir, tek tarafın keyfiyle istemesiyle uygun görmesiyle olmaz bu..

7yaşında çocuk değilizki evcilik oynayalım, akşam olunca evlerimize dağılalım :eek:lmaz:

ailenden destek al bu konuda, tek başına başa çıkamıo gibisin nişanlın baskın taraf gibi duruo, kesinlikle durumunu ailene anlat, sonuçta onlarada karşı çıkcak değildir die düşünüorum..
canım ailemle konuştum ailem birçok aileden çok daha benim arkamda olan insanlar...her ne karar verirsen ver arkandayız diyolar...bu durum annemi de çok üzüyo çünkü o da nişanlıma güvenini kaybetmek üzere ...bana hayat senin hayatın yapabilirim ben devam edicem dersen arkadayız...ama yapamıycağını düşünüyosan hiç birşey için geç kalmış değilsin dedi...her zaman arkanda olduğumuzu bil dedi...:çok üzgünüm:

X