Kendimi Herseyden Soyutladim Ama...

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
!!! Dertlesme niyetiyle yazdigim icin biraz uzun oldu ama isteyenler okumayabilir yada kisa okumak isteyenler icin hereksiz yerleri cizgiyle ayirdim isteyenler ayirdigim cizgiden itibaren okuyabilirler

Kac kere yazdim sildim sildim yazmaktan vazgectim ya bir gören taniyan olurda baskalarina soylerse ne yapatim diye dusunmekten saatlerce yazdigin seyleri aglaya aglaya yazdigim seyleri sildim hatirlamiyorum ama artim gercskten cok dolduk icimds korkular olsada aman kim gorurse gorsun cesaretini takındim bu defa yazıp rahatlamak istiyorum

Bıktirdı bu adam canimdan bezdirdi bazen olsemde kurtulsam herhalde olmeden kurtulmaz insan bundan diye dusuyorum (onceden hep biseyler kesin değişecek diye dusunurdum ama artik daha karamsarim)

Simdi yasattigi hangi biseyi anlatayim ki hani insanlar gecmislerini cok guzel hatirlarlar keske gecmise donebilseydim diyenler olur ya ben gecmise dair en ufak birseyi dahi animsamak istemiyorum

Burda yazmaya kalsam uzun uzadiya gider ama sadece biraz anlasilabilmek adina soyleyeyim cocuklugumu hatirlamak istemeyisimin ve 28 yillik hayatimin her kotu anisinda imzasi var babam olacak adamin

Uykudayken cok defa annemi dovdugunun sesine uyanmisligim vardir annemi kızı yasinda kadinlarla aldatmisligi evde colugu cocugu acken evde yiyecek bir lokma ekmek olmadigini bildigi halde cebindeki paralarla sirtini cok rahat donup gidebilen o paralarlarida evdekileri dusunmeden har vurup harman savuran

Cocuk yasta okuldan alip lafi acildiginda baskalarina kendisi okumak istemedi diyen hatta soyledigi yalanlara artik kendi de inanan

Okutmayan harclik verme gibi bi kavrami olmayan ihtiyaclari karsilamayan yetmiyormus gibi kesinlikle calismaya musaade etmeyen

Ama dısariyada mukemmel baba profili cizen (hoş butun dunya karisini hergun biriyle aldattigini biliyordu ama hala nasil mukemmel baba gibi goruyordu onuda anlayabilmis degilim)

Yeri geldiginde cocugunada guc gosterisi uygulayacak sekilde siddet gosteren baba iste(yazdiklarim yasafiklarimin binde biri dahi degil)

Inanin suan bunlarin hepsini cok rahat yazdim gozlerim sulanmadi aglamadim sadece azıcik bi kalbim burkuldu icin ezildi o kadar (ama zaman zaman herseyi unuttum zannetsemde kuytu koselerde hic nedensiz kendimi aglama krizlerinde buluyorum demekki zannettigim gibi tam olarak unytmamisim)

Bunları sadece biraz bilgi vermek adina anlattim

Ben hayatta kendimi maddi manevi her ihtiyacimdan soyutladim inanin ihtiyaclarimi neredeyse sıfira indirgeyecek kadar kadar kıstım zaten kendisinden cok mecbur kalmadikca bisey istemiyorum zaten istedigimdede ya bagirir cagirir ya yok der verecekse bile kac defa isterimde oyle verir (bi kardesim bi kurumda caliyor sagolsun onun her ay verdigiyle idare ediyorum oda durumundan dolayi cok fazla bisey veremiyor ama yinede yetiyor cok sukur)

Zaten arkadas cevrem okul atama evlilik vs derken gorusmeler azaldi cevremde kalan son bi kac kisidende ben dugun dogum hayirli olsun gezme vs derken oluşacak masraflardan dolayi yavas yavas uzaklastim (cunku gercekten bu tarz durumlarda cok sıkuntiya dustugum oluyordu)

Suan neredeyse hic evden cikmiyorum o yuzden ayakkabi kiyafet vs tarzi pek bi ihtiyacim masrafim olmuyor o yonden rahatim

Ama gel gelelim ben sirf hicbirseye ihtiyacim olmasin diye dusunecek bir derdim olmasin diye kendimi herseyden soyutlamama ragmen kafamda dusunmek zorunda oldugum seyler bitmiyor

Babam evin masraflariyla dogru duzgun ilgilenmiyor (yanlis anlasilmasin hic birsey almiyor degil ac acikta da degiliz cok sukur) ama söyle söyleyeyim sanki evin ihtiyaclatini cok biliyormus gibi liste falan istemez gider 3 ay ayda bir markete temel ihtiyaclari alir inanin 3 aylik seyler neredeyse 400 tutmuyor (faturada goruyorum) deterjan deseniz bulasik deterjani makina deterjani disinda dogru duzgun bisey aldigi olmuyor

Kardesimin verdigi harclikta genelde babamin almadiklarina (bulasik sungeri mutfak deterjanlari misafir gelecegi zaman eksikler evin bardak çanak gibi belli basli ihtiyaclarina vs gidiyor) bunuda dert etmiyorum

Dert olan kısım eve aldiklari bitmesin istiyor evde hicbirsey kirilmasin bitmesin evdeki hicbir esya bozulmasin istiyor bisey kirildimi bagirip cagirmaya basliyor (ki yıllar var neredeyse onun parasiyla eve canak comlek namina bisey alinmisligi yoktur) en ufak bi esya bozulsa musluk lamba vs sanki biz bilerek bozmusuz gibi sinirlenir bagirir cagirir

Zaten evde en elzem(yag cay salca vs) seyler bitmeyinceye kadar su bitti bu bitti demiyoruz ama bunlarin bittigini anlamadigi icin bunlar bitince soyledigimizdede bazen soylene soylene alir bazen bagirir cagirir nasil biter diye
ki oyle hergun salatasinsan corbasina kadar cesit cesit yemek pisiren yada pasta corek borek yaptigimizda yok (sanki fotosentezle yasiyoruz)

Son zamanlarda da cimriligi git gide ayyuka cikmaya basladi neredeyse yemeyin icmeyin diyecek(ki imali imali dedigi zamanlarda oldu)

Evde sadece salonda soba yaniyor onada komur koydugumuzda soyleniyor kiziyor komur atmasak kiziyor ( sabanin dibindeki koltuga oturuyor istiyor ki ona sicak oldugunda hepimize sicak oldun o usudugunde hepimiz usuyelim)

Bir keresinde misafir geliyordu aradim bi kac sey istedim telefonda bi bagirip cagirdi hakaret vari seyler soyledi sanki herseyi ben yemisim bitirmisim gibi(kac kere bozuldugum icin gunlerce yemek yemedim)

Bir keresinde aksam meyve getirdim once öfleyi pöfledi sonra anca yeyin gibi seylerle baslayan laflar soyledi bende sinirlenip(ilk defa bu konuda tepki gosterdim) onumdeki tabagi itip ne var yemeyelim mi istedigin bu mu gibisinden seyler soyledim ama inanin o an ne soyledim hatirlamiyorum bi anlik tepkiyle sinirle bi kac sey soyledigimi biliyorum

Normalde boyle bi durumda kalkip dovme ihtimali vardi ama bende sasirdim sadece kiskirtacak tarzda ne duruyorsun kafama caksana gibisinden laflar soyledi ben bisdy demedim bu olay uzerine bi kac ay konusmadik bir birimizle

Ama yinede degismedi onceden misafire karsi comertti misafir geldiginde rahatlikla ihtiyaclari isteyebilirdik simdi misafir geldiginde bile sıkinti ki bende ihtiyaca yetecek para varsa ona soylemeden direk kendim alirim

Inanin sadece corba makarnayla idare etsek umurumda degil ama dogru duzgun birsey almadigi halde onune konan yemegide begenmiyor soyleniyor bazen siz yemek pisirmeyi ne bilirsiniz ki der (dogal olarak ne varsa ne gelirse onu pisirirsiniz)
Hergun yarin ne pisiricez diye dusunmekten biseyler azalinca bitecek diye tedirgin olmaktan bisey bittigi zaman ne tepki verecek diye korkumdan artik hayat enerjim tukendi
Oyle mutsuz keyifsiz bisey oldum ki ben bile kendime hayret ediyorum

Dun kardesim sacimda beyaz bi tel gordugunu soyledi son zamanlarda zaten bi suru seyi dert edip dusunmekten perisan oldum (AÖF ye hazirlaniyorum ayri bi yandan YGS ye hazirlaniyorum-onuda gizlice haberi olmadan soguk odalarda anca yatmaya odaya gittigimde calisiyorum- AÖF de derste kalirsam kayit parasini nerden getiririm ya YGSyi kazanamazsam ya kazanirsam da okuyamazsam )vs vs vs

Valla artik takatim kalmadi artik
Biliyorum simdi niye calismiyorsun diyecek olanlar olacak inanin birakmiyor zaten kucucuk bi yer tahsilim belli calisma imkani yok ki olsada izin vermez (kendi namina yakistirmiyor calismami)

Artik sagliklida dusunemiyorum
Bir kac kez ciddi ciddi acaba ruh ve sinir hastaliklari hastanesine yatirilmayi talep etsem kabul edilir mi diye dusundum

Silkelenip kendime gelmem lazim onuda nasil yapacagim hicbir fikrim yok

babanizdan dertlisiniz degil mi? fazla tutumlu sanirim.temel ihtiyaclarin disinda hic bir masraf istemiyor.elinizden geleni yapiyorsunuz yine memnun olmuyor sanirim.sizde nasil davranacaginizi sasirdiniz.piskolojiniz bozuldu.bu mudur özetle yanlis varsa düzeltin lutfen..

canım gızleme gerekırse don o soğuk odada bronşit ol ama ygsye calış guzel bır bolum kazan gıttıgın sehırde burs cıkar yurt sana kesın cıkar burs cıkmazsa gerı odemelı kredı cıkar her ay 500 yatiyor gecinirsin ileriyi dusun otur sabah aksam ygs calis lys calis kendin icin yap

Durumuna gercekten cok üzüldüm Babaniz ne is yapiyor, kazancimi az? Hadi üst bas alma yada gezmenden tozmandan kis ama yemeden icmeden de keserse insan hayatin ne tadi nede tuzu olur. Allah yardimciniz olsun..

Cogunlugu dogru ama tutuu demeyelim tutumlu insan belli bi amac icin tutumludur

Yani durumumuzda kotu degil cok sukur ama maasi nereye gidiyor bilmiyoruz yani bizim 2 aylik mutfak masrafimiz onun bir aylik sigara parasi degil hani imkani olmada o kadarda dusuncesiz insanlar degiliz durumumuz yok ona gore dikkat edin dese bizde anlayisla karsilariz

Bazen bende anneme kızıyorum ama vicdanimla dusununce onun yapabilecdgi biseyde yok ki cocuklariyla kapisini acacak arkasinda duracak bi aile yok

Oyle bosansaymis calissaymis desem simdi bile geride olan bi memlekettw 30 yil once bisanmis olsa tahsili dahi yokken ne is bulavakti ne ille gecinecskti

Ben calismayi cok istedim hatta kisa donem calistimda benden dolayi tum ailenin huzuru kacti o yuzden de bir daha yeltenmedim

2 yillik dusunuyorum sadece YGS ye giricem insallah dediginiz gibi yurt cikar yurdun cikmasi cok ama cok iyi olur benim icin

Bu arada haberi olursa olaylar falan cikarir mani olmaya kalkar o arada zamanim bosuna gider sunun surasinda 1.5 ay kalmis

Simdi insallah calisirsam belki bir ihtimal kazanirim

Oyle bisey yapmaya kalksak toplum tarafindan mukemmel babaya hakaret ediyiruz diye tasa tutuluruz herhalde:)

Kim o toplum? Kim taşa tutacak sizi? Elalemin dediği şimdiki halinizden daha fazla acıtır mı? Ama anneniz buna cesaret edebilir mi? İş onda bitiyor işte.
Siz çalışmak isteseniz. Asgari ücretle bir işe girseniz ne olur? En kötü ne yapabilir babanız?

Allah kolaylik versin.umarim sinavda basarili olursunuz.zor bir durum gercekten.insallh bir an once kendi paranizi kazanmaya baslar el acmaktan kurtulursunuz.Allah kimseye muhtac etmesin sizide, bizide..herseyin yolunda gitmesini gönlunuze gore olmasini dilerim.basarilar simdiden..

Durumuna gercekten cok üzüldüm Babaniz ne is yapiyor, kazancimi az? Hadi üst bas alma yada gezmenden tozmandan kis ama yemeden icmeden de keserse insan hayatin ne tadi nede tuzu olur. Allah yardimciniz olsun..

Yok ya geliri su zamama gore gayet iyi cok sukur ama inanin heapliyorum toplamda kardeslerimin egitim masraflariyla bin lirayi bulmuyor herhalde aylik masraflar

Ben burda konularda okuyorum insanlarin aylik mutfak masraflari 400 500 oluyormus

Bizimki 3 ayda deterjanlarla falan o kadar anca tutuyor

Kendi sigara masrafida hemen hemen aylik 500 u buluyordur

Konudada dedigim gibi ben kendim icin cok umursamiyorum olsada olur olmasada olur ama getirmedigi seyle ne hazirlayayim derdi yada yag bitti cay bitti princ bitti bitecek derdi cok yipratti

Kardeslerim ogrenci arada bir hafta sonlari falan geliyor ama onlar icin sevdigi seyleri hazirlamak istiyorum ama devamli ayni seyleri onlerine koydukca kendimi kotu hissediyorum yoksa benim icin olsada olur olmasada olur alistim herhalde

Allah yardımcınız olsun,zor bir durum. Dilerim kazanır,sorunsuz şekilde okuyabilirsiniz,belli ki babanızdan hayır yok,kendi yagınızda kavrulacaksınız.
Allah razi olsun zatwn ondan bi hayir gelmeyeceginin farkindayimda insallah mani olmaz derdindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…