• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi degersiz hissediyorum.kafam bir milyon offffff.!!Moralim eksilerde.

Ben başkasının evinde tuvalete bile giremem ,geçtim aylarca kalmayı ..Anneniz belki yardım edebilirdi ama görümcenize güvenmiş bence biraz ,kardeşiniz bekarse belki 10-15 gün gelip yardım edebilirdi ama en nihayetinde onlar sizin çocuklarınız çok şikayetçi olsaydınız ve gerçekten görümceniz gibi iyi biri olmasaydı mecbur yardımcı tutacaktınız öyle değil mi ???
Farzedin ki bir kardeşiniz ve anneniz yok böyle olan ve doğuran milyonlarca kadın var ,sizde onlardan olabilirsiniz pekala ;)

Mrb arkadaşlar.Nerden başlasam bilmiyorum uzun bir mesele kisa yazmaya çalışacagim.Ben iki çocuk annesiyim KIZIM 7 yasında oğlum 6,5 aylık.Oğlum sıkıntılı bir doğumla dünyaya geldi kuvezde kaldı sonrasında kolikatağı oldu tam bitti derken şuan epilepsi tedavisi goruyor.Neyse biz gurbetteyiz ailelerinin yanımızda değil.Oğlum sıkıntılı bir bebek ve ben çoğu zamanımı ona ayırmak zorunda kaldığından kizinla ve evle dogrudurust ilgilenemiyorum.Oğlum Üç aylıkken annemi ve kız kardeşimi telefonla arayıp çok zor durumda olduğumu yardıma ihtiyacım olduğunu ve hemen birilerinin yanıma gelmesi gerektiğini söyledim.Ama maalesef hayal kırıklığına ugradim.Annem ve kız kardeşim biraz idare et bir ay sonra falan geliriz o zamana kadar eve kadın tut falan diye çeşitli şeylerle gelemeyeceklerini belli ettiler annem gelsemde bir ay Anca kalırım falan dedi.Ben çalışan bir anneyim şuan ücretsiz uzindeyim . Benim ilk çocuğuma da 1 yaşından Dört yyaşına kadar bekar olan bir görümcem var dünya iyisi 3 yıl boyunca yanımızda kaldı ve kizima baktı.Şimdi yine o geldi yanımıza allah razı olsun.Çünkü ben yemek yapmayı falan bırak tuvalete bile gidemiyorum biri ogluma bakmadan.Zoruma giden annem ve kız kardeşimin benim o kadar arayıp yalvarmaya rağmen gelme konusunu ertelemek istemeleri ve ben ısrar edince de bahsettiğim gorumcemi söyleyip o gelse olmaz mi demeleri.Gorumcem kayinvalidem hasta olmasına rağmen o kadar yoldan bir telefonumuzla geldi.Ben bu yüzden annem ve kız kardeşime çok kırginim.Haksizmiyim acaba.Hayal kırıklığına uğradım resmen...
ALLAH yardımcın olsun canım. Herkesin bir derdi var burda. Kiminin eşinin annesi, kiminin görümcesi sorunlu. Sen böyle bir görümcen olduğu için çok şanslısın bence :KK9:

bakamayacaksanız yapmayacaksınız.biliyorum biraz sert oldu ama bende çok zor zamanlar geçirdim.ama kimseyi yardıma çağırmadım. kimse benim çocuğuma bakmak zorunda değil ki. herkesin bi hayatı var.

bakan olursa sevinirim ama bakmayanada darılamam. hakkım değil çünkü.
"Bakamıyorum" demiyor ki "çocuk hasta oldugu ıcın başından ayrılamıyor". Çocugu yapmadan önce epilepsi hastası olacagını nerden bilsin? Çocuk hasta olmasaydı o da her anne gibi bakabilirdi zaten...

"Bakamıyorum" demiyor ki "çocuk hasta oldugu ıcın başından ayrılamıyor". Çocugu yapmadan önce epilepsi hastası olacagını nerden bilsin? Çocuk hasta olmasaydı o da her anne gibi bakabilirdi zaten...

Hayır birde çocuğun hasta olmadığını varsayalım yani kadın zor durumda ve çalışıyor,
Şuan ailesinin desteğine ihtiyacı var eğer annenin herhangi bir problemi yok ise dediğim gibi kv ve diğerleri ile iyi bir bakıcı bulana kadar bakabilirler bunda ne var .Yani bizler çocuk dünyaya getiriyoruz evet bunu tabikide birilerinin sırtına yük olalım onların üzerlerine atalım rahatımıza bakalım diye yapmıyoruz öyle birşey yok.Sadece bu zor günümüzde iyi veya kötü yanımızda olmalarını kısa bir süre bile olsa nefeslerini hissetmek istiyoruz.Yani adı ANNE zaten bu demek fedekarlık demek,evet asla bakmak zorunda değiiller ama bu kökten atalım ne hali varsa görsün de olmamalı.Desteğini azda olsa gösterir ve gönlümü yapar bizlerde zaten odun değiliz bakarız çaresine ...

Hayır birde çocuğun hasta olmadığını varsayalım yani kadın zor durumda ve çalışıyor,
Şuan ailesinin desteğine ihtiyacı var eğer annenin herhangi bir problemi yok ise dediğim gibi kv ve diğerleri ile iyi bir bakıcı bulana kadar bakabilirler bunda ne var .Yani bizler çocuk dünyaya getiriyoruz evet bunu tabikide birilerinin sırtına yük olalım onların üzerlerine atalım rahatımıza bakalım diye yapmıyoruz öyle birşey yok.Sadece bu zor günümüzde iyi veya kötü yanımızda olmalarını kısa bir süre bile olsa nefeslerini hissetmek istiyoruz.Yani adı ANNE zaten bu demek fedekarlık demek,evet asla bakmak zorunda değiiller ama bu kökten atalım ne hali varsa görsün de olmamalı.Desteğini azda olsa gösterir ve gönlümü yapar bizlerde zaten odun değiliz bakarız çaresine ...
Katılıyorum, çocuğum yok ama olmadığı halde bile şu anda kendimi bir anne gibi düşünüyorum. Evladımın bir problemi olmasa bile bir telefonu yeter, uçar giderim. Annelik budur! Yoksa "bana mı sordun çocuk yaparken" demesi değil. Bu yüzden herkes doğurabilir ama kolay kolay anne olamaz!

Bence bir düzen evladından önemli olmamalı. Yahu çocuğun o senin diğeride torunun. Büyütüp evlendirip kenara cekilmek nedir? Senin cocuguna kşmse bakma zorunda değil lafınıda hiç anlamaıyorım. Elalemin cocugu değil o yahu torunun o senin. Tabii ki bakacak. Kızı zor durumda aramış söylemiş keyfiş bişey değil. Benim çocuğum hastaysa özel bakılması gerekiyosa neden bakıcıya emanet edeyim annem baksın krdeşim baksın isterim. Ömür boyu gelin klın demiyorki. Üzüldüm size konu sahibi. Bence haklısınız. İnşallah işleriniz yoluna girer.

İyi de kimse bakmak zorunda değil ki. Çok beklentiniz var. Annem bana hamileyken anneannemi arıyor gel doğuma diye. Anneannem "bana güvenip doğuruyorsan hiiç doğurma kızım ben beş tane çocuk büyüttüm kimse de yardım etmedi sıra sende" diyor. Annem dört yıl işten ayrıldı bana bakmak için sonra da ben kreşe yazıldım öyle işe döndü. Hiç bir zaman da anneannemi kınamadı, gönül koymadı. Şimdi de o bana diyor. Kimseye güvenip çocuk doğurma bu yaşıma kadar senin sorumluluğundan yaşayamadım, şimdi en başa dönüp yine çocuk bakmak istemiyorum diyor." Haklı ben de kendimi hazır hissedene kadar çocuk yapmayacağım ondan.

hastalık kısmını kaçırmışım allah yardım etsin. ama yine aynı fikirdeyim isteyen zaten çağrılmadan yardıma gelirdi. gelmeyene küsmek doğru değil ki...annesi kardeşi olmayan kadınlar ne yapsın

hastalık kısmını kaçırmışım allah yardım etsin. ama yine aynı fikirdeyim isteyen zaten çağrılmadan yardıma gelirdi. gelmeyene küsmek doğru değil ki...annesi kardeşi olmayan kadınlar ne yapsın

Ama şuan var öyle bir ailesi, yok sayamayız ki !
Olmayanlarında allah yardımcısı olsun ,
AİLE ne olursa olsun zor zamanında yanında olandır ,kızı bile demeden
Birde zaten kimse ömür boyu bakta demiyor sadece zor anında bir müddet yanında olmasını istiyor,

Ortada sıkıntısı olan bir bebek varsa keyfi sebeplerden dolayı gelmemek ayıp. Normal bir durum yok ortada benimde 6 aylık bir oğlum var en tatlı zamanında şu an nasıl gelemem gidemem denir anlamıyorum ya sağlık problemi olmasa bile insanın her gün göresi gelir yani o derece. Benimde kvdem 10 dklık yürüme mesafisnde oturuyor sabah öğlen 12ye kadar kursa gidiyor ama gelip hiç uğramaz benimde düzenim var diyor geliyorum yemek yapıyorum ortalığı toparlıyorum dio görende bi ton adama hizmet ediyor zanneder evde ama yok gelmez hep bunları bahane eder ama gün aşırı biz gideriz neredeyse haftasonu muhakkak ordayız 4 gün gitmeyelim babaanesini unutmuş mu benim oğlum die sever torununu. Eşim hafta içi git uğra bi gün der oda susar hiç bişey demez. Yani bazı şeyleri yapmaya etmeye kıç ister yapcak bişey yok

Anne fedakardır cefakardır diyelim ama birde kız kardeşiniz var
O da düzenini bozup size gelecek
Yada anneniz onu yalnız bırakıp sizin yanınıza gelecek
Anneniz kardeşinizle sizin aranızda kalmış olabilir
Anneniz geldiğinde babanız ne olacak.
Bir ay gelip bakayım demiş.
Gelsin arada görümceniz dinlenmiş olur

Mrb arkadaşlar.Nerden başlasam bilmiyorum uzun bir mesele kisa yazmaya çalışacagim.Ben iki çocuk annesiyim KIZIM 7 yasında oğlum 6,5 aylık.Oğlum sıkıntılı bir doğumla dünyaya geldi kuvezde kaldı sonrasında kolikatağı oldu tam bitti derken şuan epilepsi tedavisi goruyor.Neyse biz gurbetteyiz ailelerinin yanımızda değil.Oğlum sıkıntılı bir bebek ve ben çoğu zamanımı ona ayırmak zorunda kaldığından kizinla ve evle dogrudurust ilgilenemiyorum.Oğlum Üç aylıkken annemi ve kız kardeşimi telefonla arayıp çok zor durumda olduğumu yardıma ihtiyacım olduğunu ve hemen birilerinin yanıma gelmesi gerektiğini söyledim.Ama maalesef hayal kırıklığına ugradim.Annem ve kız kardeşim biraz idare et bir ay sonra falan geliriz o zamana kadar eve kadın tut falan diye çeşitli şeylerle gelemeyeceklerini belli ettiler annem gelsemde bir ay Anca kalırım falan dedi.Ben çalışan bir anneyim şuan ücretsiz uzindeyim . Benim ilk çocuğuma da 1 yaşından Dört yyaşına kadar bekar olan bir görümcem var dünya iyisi 3 yıl boyunca yanımızda kaldı ve kizima baktı.Şimdi yine o geldi yanımıza allah razı olsun.Çünkü ben yemek yapmayı falan bırak tuvalete bile gidemiyorum biri ogluma bakmadan.Zoruma giden annem ve kız kardeşimin benim o kadar arayıp yalvarmaya rağmen gelme konusunu ertelemek istemeleri ve ben ısrar edince de bahsettiğim gorumcemi söyleyip o gelse olmaz mi demeleri.Gorumcem kayinvalidem hasta olmasına rağmen o kadar yoldan bir telefonumuzla geldi.Ben bu yüzden annem ve kız kardeşime çok kırginim.Haksizmiyim acaba.Hayal kırıklığına uğradım resmen...

Bekar gorumce abisinin evinde kaliyor onun icin sorun olmaz pek ama sizin kiz kardesinize veya annenize sorun olabilir uzun sureli gelip kalmak, bilmiyorum aile yapisina bagli. Haklisiniz kirilmakta ama gercek bu yani, hem anneniz yada kardesiniz gelse gorumceniz gibi yillarca kalip cocugunuza bakabileceklerini sanmiyorum. Anneniz demis en fazla bir ay kalabilirim diye.
En iyisi siz kendinize baska cozumler aramaya baslayin kimse gelip uzun sureli kalamayacagina gore ise dondugunuzde yine sorun olacak size. Bosverin herkesin kendine gore sebepleri vardir kendinizi degersiz falan hissetmeyin yani oyle telefon edip yalvarmalara falan kalkmayin, birsuru calisan anne baba nasil hallediyorsa sizde halledersiniz bakiciyla falan.

Siz yorgun ve sinirlisiniz, sinirlerinizde baya yipranmis belliki sakin olun illaki bir cozum bulursunuz ne kimseye kirilin nede kimseyi kirin. Durumu 7 duvel duymus yardim etmek isteyen cikip gelir ustelemeyin daha.

Evet gelmeleri gerekirdi ama neden gelmedıler acaba sormak lazım?
Eğer nedenlerı geçerliyse bence kızmamak gerek çünkü onlarında hayatları var.
Ki benım annem yenı evlendı ilerde çocuk yaptığımda gel bende 2 3 ay kal demem çnkü annemınde bı hayatı var .
Düzene girene kadar işe gitme. Eğer işe gitmeyı tercıh edersende bı kadın tut çnkü kimse senın çocuğuna bakmak zorunda değil..
Tabı kendı düşüncem kırılma lütfen.

İnsan insana her zaman lazım hele ki hastalıklı bir dönemde. İster yeni evli olsun ister olmasın anında kopup gelmek zorunda ikiletmeden. Evlat çünkü karşısında ki ! Demek annenize ihtiyacınız olduğunuzda sizde böyle bir tepkiyle karşı karşıya kalsanız sıkıntı olmaz gücenmezsiniz. Karşısında evladı normal bir bebek yok. Bi kaç hastalığı olan bir bebek var. Annenin dinlenmeye moral depolamaya ihtiyacı var. Dersin ki yedi yabancı görümce için ama öyle değil içinde azıcık insaniyet olan vidan olan gelir.

Evliyim de cocuk kesinlikle dusunmuyorum. Yani zulum gibi gelir bana cocukla ugrasmak. Anlayista olsa hayatimin belli bir kismini boyle bir olaya adayamam baya bir bencilim bu konuda. Sunu yaparim, maddi durumlari yoksa bakici parasini ben veririm.

Mesajınızı gördüm kayıtsız kalamadım. evladın kokusunu bilmeden Zulüm gibi gelir demeyin Allahın zoruna gider. Siz kadın olarak en şerefli makam sunmuş Allah "anne"lik.
bunun için dünyalarını harcayanlar var. bu kadar kolayca bu düşünceyi savunmayın. İlerde düştüğünüzde (hep böyle dinc dinamik kalmayacaksınız ) yardıma ihtiyacınız olacak. Ozaman kafaya dank eder ama iş işten geçmiş olur. Şuan en popüler sanatçılar Keşke diyor ken...

İnsan insana her zaman lazım hele ki hastalıklı bir dönemde. İster yeni evli olsun ister olmasın anında kopup gelmek zorunda ikiletmeden. Evlat çünkü karşısında ki ! Demek annenize ihtiyacınız olduğunuzda sizde böyle bir tepkiyle karşı karşıya kalsanız sıkıntı olmaz gücenmezsiniz. Karşısında evladı normal bir bebek yok. Bi kaç hastalığı olan bir bebek var. Annenin dinlenmeye moral depolamaya ihtiyacı var. Dersin ki yedi yabancı görümce için ama öyle değil içinde azıcık insaniyet olan vidan olan gelir.
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. Annesınınde belli bi programı olabılır bunları düşünüp çocuk sahibi olması gerekirdi. Biz onların yaşantısını bılemeyız . Acaba annesı neden gelmek ıstemıyor ?
Eşinin kendisine ters bi hareketımı oldu? Kızı onu kırıcak bı hareket mi yaptı ?
Benım annem ben şuan çık gel desem gelir ki belki topiklerde görmüşsünüzdür c.tesı gunu kaza geçirdim anneme haber vermişler uyandığımda yanıbaşımdaydı . Ki gelemese asla kırılmazdım.
İlerde bi çocuğum olursa ona göre yaşamımı sürdürürüm annem kv görümcem baksın dıye çocuk yapmam . Ne zaman kendımı hazır hıssedersem , aynı zamanda eşimde kendını ne zaman bu sorumluluğa hazır hıssederse yaparız. 3,5 yıldır yoksa 100 kere doğurmuştum...

Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım evladınız iyileşir, sağlığına kavuşur... Ailenize gelince de, acaba anneniz babanızdan mı çekiniyor.. Belki de eşinizden veya eşinizin ailesinden de çekiniyor olabilir.. Laf söz ederler gibicesinden.. Ama yine de bir anne olarak, bu zor zamanların da evladına destek olması gerekirdi..
Bende ailemden uzak şehir de yaşıyorum.. benim de çok zor zamanlarım, dönemlerim geçti.. Aileme ihtiyaç duyduğum zamanlarım oldu.. Ama hiç aileme söylemedim. Söylesem dahi gelmezlerdi biliyorum.. Zaten tansiyon ve şeker hastalığı var.. Kötü olmasınlar diye söyleyemedim söylemem de.. İleri de çocuğum olsa, bana destek olmak için geleceklerini yine hiç sanmıyorum.. bunun için de aileme kızamam.. herkesin kendine göre hayat düzeni var.. Ben ailemin evine gittiğim de 3 gün kalsam, rahat edemiyorum. Rahatsız oluyorum. Ki ben o evde büyümüşüm.. O evin her köşesin de çocukluk, ergenlik, gençlik anılarımla dolu..
Bak yinede sizin zor gününüz de, sizin yanınız da olan bir görümceniz var.. Biz de oda yok.. kıymetini bilin..

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. Annesınınde belli bi programı olabılır bunları düşünüp çocuk sahibi olması gerekirdi. Biz onların yaşantısını bılemeyız . Acaba annesı neden gelmek ıstemıyor ?
Eşinin kendisine ters bi hareketımı oldu? Kızı onu kırıcak bı hareket mi yaptı ?
Benım annem ben şuan çık gel desem gelir ki belki topiklerde görmüşsünüzdür c.tesı gunu kaza geçirdim anneme haber vermişler uyandığımda yanıbaşımdaydı . Ki gelemese asla kırılmazdım.
İlerde bi çocuğum olursa ona göre yaşamımı sürdürürüm annem kv görümcem baksın dıye çocuk yapmam . Ne zaman kendımı hazır hıssedersem , aynı zamanda eşimde kendını ne zaman bu sorumluluğa hazır hıssederse yaparız. 3,5 yıldır yoksa 100 kere doğurmuştum...

Evet gördüm çok geçmiş olsun ama yine de normal bir bebeği yok hasta , epilepsi teşhiside konmuş. İnsanın başında olmayınca bilinmiyor. hani normal bebek olsa derdim gelmeyebilir onu bırakıp lavobaya bile gidemiyorum diyen bir anne var karşımızda moralini düşünün.. o yüzden açıklama yapmak istedim. Ama anneler kardeşler bugünler için değil midir? İlk çocuğuyla ikinci çocuğu arasında zaten yaş farkı var üst üste olmamış..

Şuan gorumcem Burda ve dün annem aradı ben yarın geliyorum sonrada baban gelecek çocukları görüp birkaç gün sonra döneriz dedi.Yanımisafir gibi ggelip gidecek . Onada bozuldum.
Annen ve kız kardeşin damatla kalmaktan rahatsız olabilirmi? Görümcen sonuçta erkek kardeşiyle kalıcak onun için çok daha rahattır kalmak.
Bende şahsen kızkardeşimde kalsam eniştemden dolayı rahatsızlık duyuyorum :KK35:

Evet gördüm çok geçmiş olsun ama yine de normal bir bebeği yok hasta , epilepsi teşhiside konmuş. İnsanın başında olmayınca bilinmiyor. hani normal bebek olsa derdim gelmeyebilir onu bırakıp lavobaya bile gidemiyorum diyen bir anne var karşımızda moralini düşünün.. o yüzden açıklama yapmak istedim. Ama anneler kardeşler bugünler için değil midir? İlk çocuğuyla ikinci çocuğu arasında zaten yaş farkı var üst üste olmamış..
Yanında olması gerek ama işte neden değiller bunu sorgulaması gerekıyor. Benım annem gelmese ben sorarım neden gelmıyorsun neden kalmıyorsun.
He baktım cevabı benım için yeterli değil kendı annem dahı olsa araya mesafeyi koyarım.
Ama neden gelmedıği önmlı bu husus.
Allah yardımcısı olsun.

kendi annen ve kardeşin olduğu için gelmek zorunda değiller canm. tabi insan böyle zamanlarda en yakınlarının yanında olmasını destek olmasını ister.. duygusal düşünmen normal ama kızıpta tavır almamalısın...

Back
X