- 9 Mayıs 2012
- 4.168
- 326
-
- Konu Sahibi rainstarlol
Sen bu kadar kendini övdükten sonra bizim boyum senden kısa, yüzün yuvarlak, saçlarım berbat bir renk deyip de egonu okşamamızı mı bekliyorsun?
Eğer öyleyse söyleyeyim;
1.57 boyum var, kendimi 1.60 diye kakalıyorum. Yüzüm yuvarlak, kilom da 60. Saçlarım eskide sarıydı şimdi koyu kahverengi, porselen tabak gibi suratım var, gözlerim eyeliner çekince tamamen çizgi oluyor
Yine de çok güzelim.
Senin yaşındayken de boyum 1.55 kilom 75'ti. Saçlarım kendi renginde, siyahtı. Ama yine güzeldim. Sadece kiloluydum. Hala da öyleyim ve bu beni çirkin yapmıyor.
Dertsiz başına dert mi arıyorsun Allah aşkına?
Bu arada belirtmemişim, burnumun garipliği Gülse Birsel'le yarışır.
Dedim ya.. Resmen dalga geciyor bu bizimle..:)Bu konuyu açan kız, şu konuyu da açmış arkadaşlar... ne çelişki
7.sınıfta ve 13 yaşındaydım. bir dershaneye yazılmıştım.Daha dershanede dersler başlamadan bir deneme sınavı olduk ve gözetmen öğretmenimiz de oydu(aşık olduğum öğretmen)23 yaşındaydı ve gayet yakışıklı bir öğretmendi.Ama o gün benim dikkatimi çekmemişti.Farketmemiştim bile.Sınav bittiğinde,optiği ona verirken benimle baya bir şakalaştı ve yanaklarımı sıkıp bana ''Hoşçakal güzel kız''dedi.Benim yanaklarım kızardı ve sınıftan çıktım.Zaten iltifat aldığımda hep kızarırım.Neyse,bu öğretmen bizim fen derslerimize girmeye başladı ve ders anlatırken gözünü benden ayırmıyordu.Mesela birşey anlatıyor,sonra da ''Öyle değil mi Yeşim''diyordu.Ben ise bu hocanın bana neden kafayı taktığını hala anlamamıştım.Birgün deftere verdiği bir ödevi kontrol ediyordu.Herkesin defterine bakıyor,imzalıyor ve geçiyordu.Sıra bana geldiğinde benim defterime şunları yazdı: Süper,Güzel kız,Bebeğim. Bunları alt alta yazdı ve en alta da ufak bir kalp çizdi.Afallamıştım ve kulaklarıma kadar kızarmıştım.Yanımdaki kız da defterde yazanları gördü ve bütün sınıfa yaydı.1 dakika içinde bütün sınıf bizim sıranın önünde toplanmıştı.Öğretmenim de zor durumdaydı.Ne yapacağını bilemiyordu.Sonunda ''Ne var bunda,hepiniz benim için öylesiniz''dedi.Ben de içimden o zaman niye sırf bana yazdın böyle birşeyi diyordum.Ve o günden sonra ona sırılsıklam aşık oldum.O da sürekli kolunu belime dolayıp''Nasılsın Yeşim''diyordu ve bana sarılıyordu.Ara sıra elini yanağıma koyup okşuyordu.Bir keresinde verdiği bir ödevi sınıfta ben ve iki kız arkadaşım yapmıştık.O da bizi tebrik etmek için tahtaya kalfırmıştı.Onlara sadece ''Tebrik ederim''derken bana sarıldı ve ''Aferin,tebrik ederim Yeşimcim'' dedi. Oysaki fen derslerim kötüydü. Şimdi size soruyorum,bu öğretmen bana aşık mıydı,değil miydi?
merhaba. Ben liseye giden bir genç kızım.sorun şu ki ben kendimi çirkin buluyorum.Oysaki çevremdeki herkes bana çok güzelsin diyor.166 boyunda ve 48 kiloyum ama dışarıdan bakıldığında 170 gösteriyorum.Beyaz tenliyim,ince telli açık kumral saçlarım,normal boyutta,hafif çekik siyah gözlerim,oval bir yüzüm,kalkık bir burnum ve küçük,dolgun dudaklarım var.Benim yüz ifademi Azra Akın'a benzetirler ama senin yüzün Azra Akından daha güzel derler(gerçi ben buna inanmam).Şu ana kadar çevremdeki herkes bana çok güzelsin dedi ama ben onların beni kandırdığını düşünüyorum.Çünkü aynaya bakıyorum ve çirkin bir surat görüyorum.Kendimde iyi bulduğum tek yerim fiziğim.Çünkü inceciğim ve her kıyafeti giyebiliyorum.Kendi güzelliğime güvenmediğim için göz kalemi çekiyorum.Annem bana göz kalemini hiç yakıştırmıyor ama ben okula giderken bile göz kalemi çekiyorum.Bir kereside makyaj yapmadan okula gitmiştim ve beden hocamız bana çok güzelsin ve çok zarifsin demişti.Ama rehberlik dersinde göz kalemi çektiğim gün sınıf hocası bana çok kızdı ve çıkışta konuşalım dedi.Ben de çıkışta ona kendimi makyajsız çok çirkin bulduğumu söyledim.O da bana dedi ki sen çirkin bir kız değilsin.Ama ben onun bu sözünden alındım çünkü bana çirkn değilsin dedi sadece.Yani demek istedi ki sen çirkin değilsin ama güzel de değilsin,sıradansın.Ve ben bütün sınıfa rezil oldum.Yarın da okula gitmek istemiyorum bu yüzden.Sizce ne yapmalıyım?Bu sorunumu nasıl çözebilirim?
not:Aslında siz de fikrinizi söyleyin diye foto koyucaktım ama ben hiç fotojenik değilim ve fotoğraaflardaa çirkin çıkıyorum.Hatta e-okul'daki fotom o kadar çirkin ki öğretmenlerin o fotoma baktıklarını düşündükçe utançtan yerin dibine giriyorum
7.sınıfta ve 13 yaşındaydım. bir dershaneye yazılmıştım.Daha dershanede dersler başlamadan bir deneme sınavı olduk ve gözetmen öğretmenimiz de oydu(aşık olduğum öğretmen)23 yaşındaydı ve gayet yakışıklı bir öğretmendi.Ama o gün benim dikkatimi çekmemişti.Farketmemiştim bile.Sınav bittiğinde,optiği ona verirken benimle baya bir şakalaştı ve yanaklarımı sıkıp bana ''Hoşçakal güzel kız''dedi.Benim yanaklarım kızardı ve sınıftan çıktım.Zaten iltifat aldığımda hep kızarırım.Neyse,bu öğretmen bizim fen derslerimize girmeye başladı ve ders anlatırken gözünü benden ayırmıyordu.Mesela birşey anlatıyor,sonra da ''Öyle değil mi Yeşim''diyordu.Ben ise bu hocanın bana neden kafayı taktığını hala anlamamıştım.Birgün deftere verdiği bir ödevi kontrol ediyordu.Herkesin defterine bakıyor,imzalıyor ve geçiyordu.Sıra bana geldiğinde benim defterime şunları yazdı: Süper,Güzel kız,Bebeğim. Bunları alt alta yazdı ve en alta da ufak bir kalp çizdi.Afallamıştım ve kulaklarıma kadar kızarmıştım.Yanımdaki kız da defterde yazanları gördü ve bütün sınıfa yaydı.1 dakika içinde bütün sınıf bizim sıranın önünde toplanmıştı.Öğretmenim de zor durumdaydı.Ne yapacağını bilemiyordu.Sonunda ''Ne var bunda,hepiniz benim için öylesiniz''dedi.Ben de içimden o zaman niye sırf bana yazdın böyle birşeyi diyordum.Ve o günden sonra ona sırılsıklam aşık oldum.O da sürekli kolunu belime dolayıp''Nasılsın Yeşim''diyordu ve bana sarılıyordu.Ara sıra elini yanağıma koyup okşuyordu.Bir keresinde verdiği bir ödevi sınıfta ben ve iki kız arkadaşım yapmıştık.O da bizi tebrik etmek için tahtaya kalfırmıştı.Onlara sadece ''Tebrik ederim''derken bana sarıldı ve ''Aferin,tebrik ederim Yeşimcim'' dedi. Oysaki fen derslerim kötüydü. Şimdi size soruyorum,bu öğretmen bana aşık mıydı,değil miydi?
Bu kız atıyor bence. Hiçbir asistan yapmaz bunu. Göze almaz yani.
Hayal kuruyor olmalı. Yazık valla. Çok yazık.
Ya da aşırı saf, dalga geçiyorlar bununla.
Babam hep ne der biliyor musun:
'Kafanın dışını süsleyeceğine, içini süsle.
O sana daha çok lazım olacak...'
Zaten iltifat aldığımda hep kızarırım.Neyse,bu öğretmen bizim fen derslerimize girmeye başladı ve ders anlatırken gözünü benden ayırmıyordu.Mesela birşey anlatıyor,sonra da ''Öyle değil mi Yeşim''diyordu.
Hoca da çok alaylı bir ses tonuyla dedi ki:''Bakın,bu Betül'ün iyi geçen tek sınavı herhalde,hahaha''diye güldü,bütün sınıf güldü,benim snirlerim çok bozuldu elim ayağım tir tir titredi,sınavda çok panik yaptım.Bozulduğum şey şu, bu hoca zaten benim sınavlarda panik yaptığımı biliyor,buna rağmen bir de benim sınavda moralimi bozuyor,beni heyecanlandırıyor,daha çok panik yapmamı sağlıyor
canım gerçekten bak yazdıklarını bi oku öyle yaz derim düşün ve yaz bazen diyorum böyle insanlar kaldımı SENİN TEK DERDİN güzel veyahutta çirkin olmakmı gerçekten kendini överek yazmıssıN bence çok saçma şeyler bunlar gerçekten bi doktora gitmeni tavsiye ederim seni kırmak yada üzmek için söylemiyorum bazıları ayakkabı almak için hani gider ya ayakkabıcıya ayağı olmayanlar olurda imrenir bakıp bakıp ... böyle bişe buda saçma seylerin peşinde kosuyorsun güzel olsan ne olcak yani ohoooooo ben okadar güzel gördümki nedir yani sivaslıyım ben dünyanın en güzel kızları bizim burdan çıkıyo hani tamam güzel bakıyosun ediyosun ee nereye kadar çok güzelsin der gidersin sadece göreceli bi kavram güzellik gerçekten diyorum böyle insanlar kaldımı???demekki kalmıs gerçekten artık gülüyorum...merhaba. Ben liseye giden bir genç kızım.sorun şu ki ben kendimi çirkin buluyorum.Oysaki çevremdeki herkes bana çok güzelsin diyor.166 boyunda ve 48 kiloyum ama dışarıdan bakıldığında 170 gösteriyorum.Beyaz tenliyim,ince telli açık kumral saçlarım,normal boyutta,hafif çekik siyah gözlerim,oval bir yüzüm,kalkık bir burnum ve küçük,dolgun dudaklarım var.Benim yüz ifademi Azra Akın'a benzetirler ama senin yüzün Azra Akından daha güzel derler(gerçi ben buna inanmam).Şu ana kadar çevremdeki herkes bana çok güzelsin dedi ama ben onların beni kandırdığını düşünüyorum.Çünkü aynaya bakıyorum ve çirkin bir surat görüyorum.Kendimde iyi bulduğum tek yerim fiziğim.Çünkü inceciğim ve her kıyafeti giyebiliyorum.Kendi güzelliğime güvenmediğim için göz kalemi çekiyorum.Annem bana göz kalemini hiç yakıştırmıyor ama ben okula giderken bile göz kalemi çekiyorum.Bir kereside makyaj yapmadan okula gitmiştim ve beden hocamız bana çok güzelsin ve çok zarifsin demişti.Ama rehberlik dersinde göz kalemi çektiğim gün sınıf hocası bana çok kızdı ve çıkışta konuşalım dedi.Ben de çıkışta ona kendimi makyajsız çok çirkin bulduğumu söyledim.O da bana dedi ki sen çirkin bir kız değilsin.Ama ben onun bu sözünden alındım çünkü bana çirkn değilsin dedi sadece.Yani demek istedi ki sen çirkin değilsin ama güzel de değilsin,sıradansın.Ve ben bütün sınıfa rezil oldum.Yarın da okula gitmek istemiyorum bu yüzden.Sizce ne yapmalıyım?Bu sorunumu nasıl çözebilirim?
not:Aslında siz de fikrinizi söyleyin diye foto koyucaktım ama ben hiç fotojenik değilim ve fotoğraaflardaa çirkin çıkıyorum.Hatta e-okul'daki fotom o kadar çirkin ki öğretmenlerin o fotoma baktıklarını düşündükçe utançtan yerin dibine giriyorum
Tatlım bi de konuları açarken tek bir isim üstünde yoğunlaş, gerçi sen de haklısın insan bu kadar hayalgücüne sahip olunca devreler karışabiliyor bazen
çünkü tanınırım diye gerçek ismimi vermek istemiyorum. Bu yüzden ilk açtığım konuda Yeşim ismini uydurdum, şimdikinde ise Betül dedim çünkü ilk koyduğum ismi Betül sanıyordum. Haklısın bundan sonr tek bir isim söylerim. Dediğim gibi gerçek ismim farklı ve tanınmamak için vermiyorum. Bunları da uydurmadım. Ama keşke tek bir isim kullansaydım, şimdi kimse bana inanmayacak.
zaten yeryuzunde bır tane yesım bır tane betul bır tane ayse varsenı hemen tanırdılar ıyı kı adını soylememıssın.tek sorun senın 2 ısım soylemen mı canım
Valla gerçek ismini vermemekte haklı kız bence, yeryüzünde rainstarın ismi tek değil belki ama rainstar düşünce yapısına sahip insan nadir görülür. Benim hayatımda olsaydı ve gerçke ismini verseydi şıp diye anlardım ben