İş ayrımı yapmadan evlenene kadar çalışmalısın. En azından para biriktirir kendi hayatını ertelemezsin. Aile her zaman ailedir kimse için annenleri kırma. Allah korusun yarın öbürgün bir şey olsa emin ol ilk önce onlar yanında olurlar.
zeynones, özellikle "haber ver çık demeyin, yapamam" diye yazan birisine böyle bir yorum yazılmaz normalde ama ben senin eski konularını biliyorum, o yüzden soracağım.
arkadaşımda kalacağım diyerek evden çıkabildiğin zamanlar varmış. sevgilinle çok rahat buluşabildiğin zamanlar.
bu zamanların farkı neydi? o zaman arkadaşımda kalacağım deyip evden çıkmana nasıl izin veriyorlardı, şimdi değişen şey ne? o zamanki izin durumlarına dönebilmek için yapabileceğin bir şeyler var mı?
şimdi bir sevgilin olduğunu bildikleri için mi iyice kısıtlandın?
Hayatınızdaki olumsuzlukların tek nedeni aileniz olamaz onlarda insan nihayetinde yanlış yaparlar ama sizin hata yapma ihtimaliniz daha fazladır
Sabır sabır bu günlerde geçer
Annenle olan sorunları nişanlına aynen aktarma. Ben şunu dedim O bunu dedi diye anlatma yani. Annem izin vermedi deyip geçebilirsin. Veya annemin yine sinirli günüydü dersin.
Anlatmıyorum diyeceksin ama nişanlın temizlik benden önemliymiş dediğine göre detay vermişsin.
Şimdi idare etmezsen ileride evlenince annenle görüşmeni bile istemez.
Aslında belki annene de nişanlımın bana ihtiyacı var demek yerine çok sıkıldım biraz çıkıp geleceğim deseydin daha iyiydi.
Belki annen seni kıskanıyor veya sakınıyordur. Belki el adamının nesini avutacak diye kızıyordur. Biraz gezeceğiz hemen dönerim desen sorun olmayabilirdi.
Nişanlına kıyamadım, sana da öyle. O haklı... Ses etme bakalım şimdilik madem rest çekemem yap demeyin diyorsun. Bir bildiğin vardır herhalde. Seni tehdit mi ediyorlar ne yapıyorlar artık bilmiyorum. Şimdilik ses etme, evlen bir şekilde çık evden. Sonra asla arkana bakma ama. Bütün ilişkini kes şunlarla. Normalde evden kurtulmak için asla evlenmeyin derim ama şu an senin durumun farklı çünkü zaten sevdiğin uzun süredir birlikte olduğun biri var.
biz anneler bazen yanlışlar yapıyoruz kafamızda mükemmel evlat imajı oluşturup kendi eksiklerimizi evlatlarımız üzerinden tamamlamak onları en iyi yerlerde görmek en güzeli görmek istiyoruz mümkünmüş gibic
elbette öyledir muhakkak.
eski konularımda da anlatmışlığıma rastladıysanız bazı duyguların eksikliği, durumlara karşı ne yapacağımımı bilememe, dönem dönem öfke, dönem dönem ağlama krizlerine dönüştü. yanlış yaptım ama evin kapısını vurup çıkmadım. çok büyük yanlışlar yapmadım. ama sürekli bağırma sesi duymak bünyemi çok yıprattı. o tencereyi niye sağa değilde sola doğru karıştırdın diye bile bağırdı annem çoğu çoğu...
geçmişin öfkesini üstümde görmek beni de öfkeli bir insan haline getirdi.
genel olarak sinirli bir insanım bende gerek iş hayatında, gerek arkadaşlıklarımda...
bir tek yumuşak tarafım nişanlıma... o da aslında bamtelimi bildiği için, kalbimi öfkeden arındırıp merhametle dolduruyor. annem ise benim ona yumuşak davranmamı ona yaranmak olarak görüyor halbuki birbirimize verdiğimiz değerin, bana gösterdiği şefkatin sonucu olarak yaşıyoruz.
biz anneler bazen yanlışlar yapıyoruz kafamızda mükemmel evlat imajı oluşturup kendi eksiklerimizi evlatlarımız üzerinden tamamlamak onları en iyi yerlerde görmek en güzeli görmek istiyoruz mümkünmüş gibi
sizin anneniz hatası bu
tek yapman gereken
anne ben mükemmel değilim yanlışlarımla sev beni kabul et beni
evlat olarak biz annemizin kendisini çok bilgin gördüğünü aslında öyle olmadığını birçok hatalarının olduğunu dış etkenlere olan öfkesini bizden çıkarttığını düşünüyoruz bazen öyle oluyor ki bizi sevmediğini bile düşünüyoruz
bizim hatamız evlat olarak bir annenin gözünde kimse evladı kadar değerli değil biz annemiz en kıymetli varlığıyız
kimse için olmasa da annem için değerliyim bunu bilelim yeter
karışık anlattım umarım anlata bilmişimdir
Zeynep aynısı olmaz elbette ama görüntülü konuşsan, o şekilde idare etseniz bu zor zamanlarda.
Annenin tavrı çok enteresan, nişanlın yani, izin vermeliydi. Oturup ana kız karşılıklı konuşabilir misiniz, dertleşir gibi, hiç normal değil bu tavırlar bence.
anladım.öyle aslında nişanlanırken çok aşırı sorun yapmamışlardı kendimizin tanışıp net bir evlilik kararımızın olmasını. (mantıken hiç bir sorun yok aileler ve biz ikimiz birbirimize denk durumlarımız.) annemle babam nişanımız bir yıla yaklaştıktan sonra biz sormadınız bile demeye başladılar. bir yıl önce sorun yapsaydınız ona göre adım atsaydık dedim. pişmişaşa su katmak misali...
o zamanlar fakültede derslerim oluyordu, yazları da hep çalıştım. iki yıl da ayrı evde yaşadım bunlar baya rahatlatıyordu. şimdi hiç istemediğim halde bir şekilde evdeyim. okulum fiilen bittiği gün çalışmaya başlamıştım. bilsem böyle olacağını geçen yıl işten çıkmazdım. sırf maaşım iş yoğunluğunu asla kaldırmayacak şekilde 800 tl, kendi alanımda çalışmıyorum diye çıkmıştım.
nişanlımda sevgili olduğumuz dönemde farklı bir şehirde okuyordu senede bir kaç kere ancak geliyordu. öyle geldiğinde rahat olacağımız şekilde ayarlardım taa öncelerinden...
annem hep kontrolcü, kendi istediği şekilde günün programını bile düzenlemeye çalışırdı da şimdi daha zor oluyor. sürekli evdeyim. (düzenli olarak çıkmam gereken bir durum olmayınca annem arada çıkmalarıma bile taş koymaya başladı.)
şu an evlenmekten ve iş bulmaktan başka bir ihtimal beni rahatlatmayacakmış gibi hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?