kendime yeni bir ben lazım...

mukayese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
1.481
3
24 yaşıma girmeye 2 ay kaldı hayatımın büyük bir kısmını bu bedende esir kalmış bir ruh olarak geçirdim artık özgürlüğe kavuşmanın vakti geldi. İnsanın kendine verebilecek en değerli hediyesi başka ne olabilir ki, düzgün yağsız zayıf bir beden... Yıllarca alemizin stresimizin üzüntümüzün sevincimizin kurbanı olmadık mi? Arkamizdan ağlar dediler yedik,yazık ziyan olmasın dediler o tabak bitecek dediler yedik, büyük arkalarından ağlattılar hem agladik yedik, sevinçten ölecektik bi kutladik bi yedik yedik yedik... Bu kez sinirlendik, yıllarca aldıklarımizi veremedik yine yedik:-( ben artık yemek istemiyorum allahın verdiği bu güzel bedeni fazla fazla yiyerek zararlı sağlıksız şeylerle kirletmek istemiyorum yıllarca kendi kendimize beslediğimiz canavarı bol büyük beden kıyafetlerle saklamak değil içimizdeki o zayıf kendine güvenen bedeninden utanmayan prensesi çıkarmak istiyorum. Kendime yeni bir ben lazım diyerek onu aramaya çıkıyorum...

Bir çoğumuz nasıl kilo aldı farketmedi değil mi, niye bu kadar görmezden geldik, tehlike çanları çalarken tıkadık kulaklari, senin yüzün güzel, sen o kadar kilolu degilsin ki, ama sen kilonu göstermiyorsun masalları bu kadar mi tatlı geldi yoksa bu yolda direnmek mi çok acıydı?

özlemcim seni çok çok çokkk kararlı gördüm bu sefer
izin verirsin bende düğün günüme kadar seninle hem bikaç kg daha vermeye hem de kilomu korumaya geldim

Peki hanginiz tombul şişman şişko toplu vs sıfatlarından sıkıldınız, hanginiz son beden, büyüğü yok, size göre yok diyen mağaza görevlisine hırslanıp zayıflayacaginiza dair kendinize söz vermediniz? Bakın sözünüz burada hırsınız burada siz hala neredesiniz

Estağfurullah ne izni tabi ki, ben bu kez kararlıyım evet şimdiye kadar bu benim seçimimdi bazen de bana seçtirilen.. Şimdiye kadar kilolu olmayı seçtiğim gibi zayiflamayi zayıf olmayı da ben seçicem, aynaya baktığımda suçluluk duygusu ile kendimden tiksinen, özgüvenimi yitiren biri olmak istemiyorum, boyun eğmek de bi hastalık galiba ilacı kendinde sakli, ben irademe yenik dusmek istemiyorum

tabi ki ilacı sende canım benim
geçen yıl mezuniyetine yakın sen 62lerde falandın yanlış hatırlamıyorsam
o zaman nasıl yaptıysan yine yaparsın
sen iradene sahip olabilecek güçtesin bunu daha önce kanıtladın

Evet canım zaten bu yüzden kızgınlığım kendime, bile bile uçurumdan atlamak gibi nasıl kıyıyoruz kendimize :-(

Canım öyle güzel ifade etmişsîn öyle kararlısın ki istediğin kiloya kavuşacaksın inşallah
Destekçinim cnm böyle devam

Gelelim kilo geçmişime: ilkokul 2. Sınıfa kadar çok zayıf 3 kat çorapla normal çocuk gibi gözüken ben nasıl olduysa, bi anda kilo almaya başladım o zaman çok takmiyordum tabi ki zaman zaman içimi acıtan hakaretler duyuyordum, ilk kendimi bilerek basküle ciktigimda lise 1 öğrencisiydim 68 kiloyu gördüm gunlerce ağladım baktım ağlamakla olmuyor işe koyuldum ekmeği kestim okulda çizi ayran dışında birşey yemedim o hevesle 2 ayda 59a indim sonra biraktim üniversiteye gidene kadar 62yi geçmedim, üniversite 1 sınıftan 6 ayda 14 kiloyu nasıl aldım bilmiyorum ilk yaz tatilinde 76 görünce yine gözyaşı sel oldu 70e indim yazin sonra yine okul ve alınan 4 kilo 2 yaz 74 kiloydum ve adet düzenSizliği kolestrol sahibiydim daha 21-22 yaşımda. Adet düzensizliği için gittiğim doktorum kilo vermezsem çocuk sahibi olmama ihtimalini söylediğinde asıl dünyam yıkıldı, sonra her yemekte çocuğumu yiyorum gibi düşündüm 69a indim tabi yine okul son bi süre vermedim ama almadım da geçen yıl mart ayı içi burayla tanıştım bi heves en son 61i gördüm temmuz gibi sonra nasıl olsa veriyorum diye biraktim gözümu kapattım ama vermiyor hep alıyordum tekrar gözüm açıldı ama suanda 163 boy 72-73 kiloyum hedefim en az 58

Safahatcim öyle kuru kuru destek olmaz diyete/beslenmeye dikkat, sürekli paylaşımda bulunmaya da, kötü kaçamak sahibindir herşeyin bir karşılığı olduğu gibi kaçmakların karşılığının da kilo olmaması için biz kaçamakların karşılığını ceza ile ödeyelim ekstra spor, menüden yiyecek azaltma gibi

Haklısın cnm taviz tavizi getiriyor yoksa. Ben kilo koruma aşamasındayım bir süre ama sana uğrarım arada kabul edersen

Bıktım artık kilolardan bende tüm kıyafetlerin bedenime güzel olmasını istiyorum.aynada kendime baktığımda pantolondan fırlamış yağlar görmek istemiyorum.insanların bana dönüp kızın fiziği ne güzel demelerini istiyorum.istediğim dar paça pantolonları ve kalçamı kapatmayan tişörtler giymek istiyorum arkadaşlar lütfen birbirimize yardım edelim ne demisşler birlilten kuvvet doğar

Canım benim zeyna senin yaşın daha çok küçük ve boyuna göre fazla kilon yok tatlım bak senin bu dönemde hem zekan için hem sağlıklı bedensel gelişimi için yemeğine dikkat etmen lazım,ağır diyetler seni güçsüz birakabilir aç kalmak dikkat daginikligi halsızlık yapar bu da ders başarını etkiler zayıf ama calismasina rağmen üniversiteye gidememiş biri olmak istemezsin bence sen o kiloyu yazin rahat rahat verirsin zaten

Çok haklısınız ancak ben şimdi yediklerime dikkat etmezsem yaza kadar 10 kilo alabilirim çünkü ben yedim mi 2 günde hemen kilo alabiliyorum bu kilolardan kurtulmak istiyorum ben kendimi aynada böyle gördükçe kendimi kötü hissediyorum bu yüzden diyet yapmadan dengeli beslenerek kilo vermek istiyorum

Akşam yemeği de yendiğinde göre menü paylaşma vakti geldi demektir tabiki harika bi menü değil ama idare eder
Sabah
Yarım su bardagi süt
1 dilim light ekmek ve yarım kk kaşar
Öğlen
Yarım kase corba
Ara
100gr çilekli yoğurt
Akşam
Tarhana çorbası
Yarım pors. Mantı
O kadar azdi ki yedikten sonra midemin yarısını boş bu beni mutlu etti

Kalori değerlerini hesapladığmda 1000 kaloriyi bile bulmuyor bu da günümü verimli geçirdiğimi gösterir
Eee bunu sporla taçlandirmak gerekir

Güne motive uyanmak en güzel spor galiba, zayıflamak 3 ayaklı sac üstünde durmak gibi... Diyet,spor ve inanmak...

Sabah menüme gelince
4 adet köfte(kendi yağıyla kızarmış)
1.5 dl light ekmek
1 kk biraz az peynir
Şekersiz çay
Hepsinin kalorisi fazla fazla hesapladığımda bile 420 kalori yapıyor
Demekki neymis akşama 700 kaloriyi geçmeden beslenicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…