• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime çok kiziyorum

Yinebirben

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2018
399
329
18
32
Gelirine göre fazla lüks yaşantım beni ve ailemi çok zora sokuyor ayda 4000 lira maaş alıyorum kenara 200 lira atıyorum (ilerisi için yıllardır azıcık atıyorum kenara) ailemin yanında yaşıyorum ve bana asla para yetmiyor kendimi çok borca soktum bir de anneme çok masrafın oluyor benim bu alisveriskolikligim annemi inanılmaz borca sokuyor eğer bir şey almaya karar vermissem işime yara masa bile mantıklı olarak almamaya karar vermissem bile rüyalarına giriyor takıntı haline geliyor bu durumu yaşayan var mi nasıl üstesinden geldiniz ya da gelmediniz evde otursam bile bir şekilde kendimi yine internetten alışveriş yaparken buluyorum

Bir uzmandan yardim alın. Herkes alışveriş yapmayı seviyor ama bütçesini ona göre ayarlıyor. 200 TL böyle maaş alan ve ciddi hiçbir masrafı olmayan biri için biriktirme parası olarak komik duruyor. Kendinize bütçe planı hazırlayın. İnternette satış siteleri ya da dışarıda mağaza gezmezseniz rüyanıza girecek şeyleri de görmemiş olursunuz.

Gelirine göre fazla lüks yaşantım beni ve ailemi çok zora sokuyor ayda 4000 lira maaş alıyorum kenara 200 lira atıyorum (ilerisi için yıllardır azıcık atıyorum kenara) ailemin yanında yaşıyorum ve bana asla para yetmiyor kendimi çok borca soktum bir de anneme çok masrafın oluyor benim bu alisveriskolikligim annemi inanılmaz borca sokuyor eğer bir şey almaya karar vermissem işime yara masa bile mantıklı olarak almamaya karar vermissem bile rüyalarına giriyor takıntı haline geliyor bu durumu yaşayan var mi nasıl üstesinden geldiniz ya da gelmediniz evde otursam bile bir şekilde kendimi yine internetten alışveriş yaparken buluyorum
Paralarını yakında terapiye yedirmeye başlayınca düzelirsin :)

Bu psikolojik bir sorun, yardım alın.
Ayrıca her ay alışveriş için belirli bir bütçe ayırın ona göre alışverişinizi yapın.
200 lira kenara atacağınıza 500 lira atın 200 e alışveriş yapın mesela.

Ben 4000 bin lira alıp, 2000 bin ev kredisi ödeyip , üstüne kenara koyup istediğim her şeyi alıyorum .. sizler aile yanında yaşayıp nasıl bu kadar borç yapabiliyorsunuz hayret ediyorum
3500 liraya canta alip hic kullanmadan 1000 liraya internetten satmaya calisan var. Luksun sonu yok

Acilen tedavi olmalısınız, sizin durumunuz gördüğüm kadarıyla bağımlılık halini almış çünkü yanlış olduğunu bildiğiniz halde kendinize hakim olamıyorsunuz. Bu gidişata 'dur' demezseniz süreçte farklı ve daha büyük sıkıntılar yaşamanız ihtimal dahilinde...

Para yetmiyor ne demek?
Borca sokmanın sınırı ne? Kredi kartına aylık ödemenin maaşınıza yakın olması mı? Maaştan fazla olup asgarisini ödediğiniz için faiz ödediğiniz bir miktar mı?

ayda 4000 lirayı nasıl harcıyorsun yuh dedim
neye giderki o para o kadar yaw:P

Back