cevaplar için çok sağolun kızlar.
kilo sorunu olan vermeye çalışan ve verememiş biri beni daha iyi anlar yazdığınız şeyleri hep uyguladım.
bu arada doktorada gittim tüm hormon vb testleri yaptırdım. önceden troid eksikliğim vardı ama son ölçümd değerler normal çıtı. sorun metabolizma yavaşlığı. size yeme düzenimi anlatayım.
ben normalde çok az yiyen bir insanım. hem bu kilo takıntısı sebebi ile birde lise de falan çok çok az yemeye alıştığım için artık midem almadığı için. normal bir insanın yediği bir öğünün tamamını ben yiyemem. ekmek hiç yemezdim. diyetisyenin önerisi ve okuduğum kitaplarla ekmek yemeye yeniden daha yeni başladım diye bilirim.
kahvaltıda 1-2 dilim ve akşam yemeğinde 1 dilim ekmek yerim. suyu günde 3 litreye yakın içiyorum. oruç sebebi ile şimdi 2 litre ancak tabii. tatlıya düşkünlüğüm hiç olmadı. çekmece çikolata doludur hep ama ben hiç alıp yemem. aram yok. sadece sütlü tatlıları severim. onuda 1 yıldır çok az ayda 1-2 kez tükettim. ve genelde şekersiz yada az şekerli yedim. meyveyi çok tüketirim . akşamları kilo yapar dendiğiiçin gün içinde 2-3 porsiyon en fazla. kızartma nerede ise hiç yemiyorum. en son ne zaman yediğimi bile hatırlamıyorum.
sabah normal bir kahvaltı( önceden poça ile geçiştirirdim kabul ama ocaktan beri poça börek yok) öğlen yanımda yemek taşıyorum akşamda normal yemek ve salata yoğurt falan. hatta dietisyen bana yediğimden daha fazla öğünler verdi. az yediğim için metobolizmamın yavaşladığını söyledi. ona uyup öğünleri mi zenginleştirdim.
dietler evet işe yarıyor. ama 1 ay sıkıp 3-5 kilo veriyorum. sonra 1 hafta bile o düzeni bozsam o 3 kilo anında geri dönüyor.bu kısır döngüden bıktım artık. devamlı dikkat etmekten yoruldum.
bu insanı çok yıpratıyor devamlı lokmaları saymak. şu yasak bu yasak.
dukanı da denedim evet çok güzel kilo verdiriyor ama benim gibi meyve seven biri için ölüm gibi bir diet. 3 haftada 3 kilo verdirdi ama sonuç . mutsuz bir ben çünkü yediklerinden hiç tat almayan devamlı ağzının tadı bozuk biri
bir ayda en fazla 3 verdim devamında da hep vermem duruyor. ikinci ay taş çatlasa 2 kilo gidiyor ettimi beş kilo. peki sonra resmen duruyor. gitmiyor. ve ben devamlı sevmediği şeyleri yemek zorunda kalan karnı doysada duyguları doymayan biri olarak ikinci ayda pes ediyorum ve pes etmem ile o 5 kilo 10 günde geri geliyor. ya yedikleri mi tartsam belki 5 kilo etmez ama vücut bir yolunu bulup hemen gideni tamamlıyor