Kendi kendine uyumak..

ben de bebeğimi sallamadan uyutmaya alıştıracaktım.2 ayı dolana kadar da hiç sallamadım.hep emerek uyudu.şayet emerken uyumadıysa bizi çok yordu,ağladı,huzursuzlandı ama ben sallamanın o kadarcık bebeğe zarar vereceğini düşünerek sallamadım.2 ay dolduktan sonra emerek uyumaktan vazgeçti.sonra uyku arasında mızıldamdıkça beşiğini sallamaya başladım.bu sefer saatlerce beşik sallıyordum.dayanamadı eşim gitti otomatik sallanan beşik aldı.2 hafta çok rahat ettim.uyukusunun geldiğini anlayınca koyuyordum.sallana sallana uyuyordu.sonra bana dedilerki emziğe alıştır rahat edersin.kayınvalidemlere gidince beşiği götüremediğimizden ayaklarında salladılar emzik vererek.lakin bizimki emziği eliyle çıkarıyor ama bir yandan da emmek istiyordu.memlekete giidnce annem emziği çıkarmasın diye bebeğimin ellerini tutarak uyumaya alıştırdı.bebeğimin de hoşuna gitti bu elden tutma işi.kendini yalnız hissetmedi bu sayede galiba.
sonuç:bebeğim şimdi sallanan beşiğinde uyuyor ama ben 5-10 dk yanında durup elini okşuyorum,emziği düştükçe veriyorum ve bir yandan da sallanan beşiğin müziği çalıyor.

bencede yazık günah ama annelere yazık günah.zalimce olan şey ne burda bebeğin 1 hafta ağlamasımı yoksa 2 3 yaşına kadar her uyuyacağı zaman dakikalarca ağlamasımı? biraz yürekli olun mantıklı düşünün lütfen hepimiz anneyiz hepimiz vicdanlı insanlarız kimse bebeğini boş yere ağlatmaz tabiki

Son düzenleme:
bebeğimi sallayarak uyutuyorum, aslında böyle olmasını bende istemiyordum ama mecbur kaldım, neyse hiç de öyle dakikalarca ağlamıyor, sallamaya başladığım an susuyor.. ama öyle dahi ağlayacak olsa öyle ağlasın, benim kucağımda ağlasın, ben vicdanen evet görevimi yaptım, elimden gelen bütün sevgimi ve şefkatimi gösteriyorum diyebileyim, vicdanım bu konuda rahat etsin... değil öyle yarım saat 1 saat ağlayacak azıcık mızırdar gibi olsa bile asla yanından ayrılmam...
annem babam beni severler biliyorum... ama zamanında çok problemler yaşadık aile içinde... o yüzden yeteri kadar sevgi göremedim... şimdi bile ne zmana kendimi yalnız hisstsem sokakta yağmur ve soğukta kalmış minik bir çocuk gibi kendimi hissederim ve üşürüm... yalnız olduğunu hissetmek gerçekten çok üzücü... sırf ben rahat edicem diye onu orda gözlerinden yaşlar süzülürken ağlar bırakamam... elbette sallanmadan uyuyacağı günlerde gelir... tek derdimiz o olsun...

:81::81::81::81::81::81:

Senin bebiş de herkesten birşey kapmış. Senden beşik, babasından otomatik sallanan beşik, babaanneden emzik, anneanneden eli tutma. Hepsini birleştirmiş kerata.
Benim bebeğim de ilk bir ay sallanmadan uyudu. Ben de hiç istemiyordum sallanmasını. Kucağına alan herkes hemen pışpışlaya pışpışlaya sallamak istiyordu severken. Aman sallamayın sakın diye tembih ediyordum herkesi. Bir ayın sonuında sütüm çok azalmıştı ve bebeğm huzursuz oluyordu doyamadığı için. Mamada vermek istemiyordum. O dönemde avutmak için salla pışpışla derken alıştı sallanmaya. Benimki beşikte sallanıyor. Herkes de hani sallamayacaktın diyor. Buna sinir oluyorum. Sanki çok istiyorum sallamayı.
Bu ağlasın uyusunu ben de düşündüm bir ara ama bir dk ağlamasın a bile dayanamıyorum ki. O yüzden hiç başlamadım. Bazen uyurken zorluyor beni ama ne yapalım büyüyecek. Birgün kendi kendine uyuyacak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…