ben de bebeğimi sallamadan uyutmaya alıştıracaktım.2 ayı dolana kadar da hiç sallamadım.hep emerek uyudu.şayet emerken uyumadıysa bizi çok yordu,ağladı,huzursuzlandı ama ben sallamanın o kadarcık bebeğe zarar vereceğini düşünerek sallamadım.2 ay dolduktan sonra emerek uyumaktan vazgeçti.sonra uyku arasında mızıldamdıkça beşiğini sallamaya başladım.bu sefer saatlerce beşik sallıyordum.dayanamadı eşim gitti otomatik sallanan beşik aldı.2 hafta çok rahat ettim.uyukusunun geldiğini anlayınca koyuyordum.sallana sallana uyuyordu.sonra bana dedilerki emziğe alıştır rahat edersin.kayınvalidemlere gidince beşiği götüremediğimizden ayaklarında salladılar emzik vererek.lakin bizimki emziği eliyle çıkarıyor ama bir yandan da emmek istiyordu.memlekete giidnce annem emziği çıkarmasın diye bebeğimin ellerini tutarak uyumaya alıştırdı.bebeğimin de hoşuna gitti bu elden tutma işi.kendini yalnız hissetmedi bu sayede galiba.
sonuç:bebeğim şimdi sallanan beşiğinde uyuyor ama ben 5-10 dk yanında durup elini okşuyorum,emziği düştükçe veriyorum ve bir yandan da sallanan beşiğin müziği çalıyor.
sonuç:bebeğim şimdi sallanan beşiğinde uyuyor ama ben 5-10 dk yanında durup elini okşuyorum,emziği düştükçe veriyorum ve bir yandan da sallanan beşiğin müziği çalıyor.