Bu konuda burada annelerin açtıkları çok sayıda başlıklar var.bence onları bi incele. Bırak ağlasın/cry it out denilen Ferber yöntemi. Öyle rastgele denenecek bir şey de değil üstelik. Dur ben bu gece bi ağlatarak deneyim diyerek işe başlarsan, ikinci gece dayanamaz bırakırsın boşa ağlatmış olursun zavallı yavruyu saatlerce. Kendi kendine uyumaya alışmasını istiyorsan, önce her akşam aynı saatte olmak üzere bir uyku rutini oluşturacaksın, sonrasında da hiçbir problemi olmadığında beşiğine yatıracaksın. Seni gördükçe daha çok ağlar, sen kontrol edeceksin ama o seni görmeyecek. İlk gün 1 saat ağlayabilir, sonra giderek azalacak ve bir hafta-en geç-alışmış olacak. Üstelik bu şekilde olduğunda gece uyanmaları da azalıyor. Daha detaylı bilgi sahibi olmak istersen, Ferber yöntemini araştır derim. Benim oğlum bir yaşında, biz bu yöntemle uyutmaya başladık. ilk gece 20 dk ağladı sonraları azaldı,şimdi beşiğe koyunca 1 dk ağlayıp sonra susuyor. Tabi çok sabır isteyen bir iş. bir de senin bebeğin biraz ufakmış. Gerçi 5 aylıkken uygulayanlar var ama ağlamasına dayanamayacaksan hiç başlama. Ama eğer sabredebilirsen, sonrası çok güzel oluyor. Hele 4-5 saat hiç uyanmaması harika bir duygu. Allah kolaylık versin.
Ben biz nasıl uyguladık, burada yazdım :
Geleneği Bozmamak Adına: Uyku Problemi | Seyyaf Büyürken
Ve Nihayet : Ferber | Seyyaf Büyürken
Misivam sakın ağlatma yönetmini denemeyin tavsiye etmiyorum..madem getirdik dünyaya katlanıcaz elbette kendi kendine uyuyacakları zamanda gelecek..benimkiside 5 aylık ama doğduğundan beri kucağımda uyutuyorum,hele ilk 3 ay gece kalkar beni 2-3 saat evin içinde dolandırırdı,hiç tek başına yatıp bende bakınayım demezdi ama sonra değişti,3 ayı dolduktan sonra uyanık olduğu vakitlerde yerde tek başına yatmayı da öğrendi,uyuyacağı zaman sıkıntı oluyor tabiki ama şuan sizinkisi çok küçük,size çok ihtiyacı var,onu sizden mahrum etmeyin lütfen..dün gece bebeğim içini çeke çeke uyudu,ben ağlayarak uyumasına izin verdim,ama uykusu boyunca içini çekmeye devam etti,sonra anladım ki doğurduysam uyutmayıda bilicem,ağlatmaya gerek yok,bizde kolayla büyümedik sonuçta..
yine de karar sizin,kokunuza ihtiyacı var,ona terkedilmişlik duygusunu yaşatmayın derim..
Ayakta sallamak mı kesinlikle karşıyım Allah büyük konuşturmasın ama yapmam Alışması için ağlaması gerek evet dayanmak çok zor ama bebek görmeden izlenebilir bi sorun yoksa bişey olmaz alışır dr larda bunu söylüyor ayakta uyumaya alışan bebek bi daha kendi kendine zor uyur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?