Kendi kendine uyumak..

norsis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
742
5
96
Zonguldak
Oğlum 5 aylık oldu..uyutmayla ilgili küçük bir sıkıntımız vardı 2 haftadır falan..uykusu olduğu halde uyumak istemiyor ağlıyordu,uyuttuktan kısa süre sonra uyanıyordu..ayağıma alıştırmak istedim 1 aydır hatta 1,5 aydır uğraşıyorum yok ayağımda uyutmak istediğimde daha çok ağlıyor sonra bi şekilde dikkatini dağıttığımda susuyordu..bugün dedim bu böyle olmaz,kendi kendine uyuyan bebekler nasıl uyumaya alışmışlarsa sende öyle alışacaksın..önce beni anlayacağını düşünürek ona neden böyle uyuması gerektiğini anlattım,karnını doyurdum ve beşiğine yatırdım..önceleri oyun oynadı,sonra 10 dk geçti ağlamaya başladı,yanına gittim elini tuttum,uyuması gerektiğini bi kez daha anlattım..yine çıktım odadan ama yavrum nasıl ağlıyo içini çeke çeke..bu sefer beşiğinin yanında durdum beni görmedi,tıkanırsa hemen müdahale edeyim diye..bi kaç kez daha kendimi gösterdim beni gördüğünde susturdum ama içini çekmeye devam ediyordu..sonra ağlaya ağlaya 1 saat sonra uyudu,ilk uykuya geçtiğinde hala içini çekiyordu..çok üzüldüm o öyle içini çeke çeke ağlarken,ama artık kollarımda uyutmak zorlaşmıştı,ee kilosuda git gide artıyor,eşimde çalışıyor..
Oğlumu hiç böyle ağlatmamıştım çok zoruma gitti..Yanlış mı yapıyorum acaba böyle yapmakla..
Sizin bebekleriniz nasıl uyuyo?

canım benim oğlumda 14 aylık oldu halen kendisi uyumaz ve uyumamak için elinden geleni yapar. bende ayağımda sallayarak uyutuyorum. 5 aylık iken de kucağımda da sallıyodum , ayağımda da artık beyfendi nasıl uyumak isterse ona göre davranıyodum. bende hep merak etmişimdir bebekler kendi kendine nasıl uyur die.

güzel bir konuya deginmişssin bende yapmaya çalıştım aglar aglar uyur dedim ama gel görelim dayanamadım bende istiyorum kendi kendine uyumasını ama nasıl olacagını bende bilmiyorum

Arkadaşlar,,,
ben bu <ağlar ağlar uyur yöntemine> pek sıcak bakmıyorum.
normalde herhangi bir nedenden dolayı ağladığında ne yapacağımızı şaşırıyoruz değil mi,dayanamıyoruz,susturmak için elimizden geleni hatta daha fazlasını yapıyoruz,ee birde kendi kendine uyusun diye onu bilerek ağlatmak,onun ağladığını izlemek benim vicdanıma sığmıyor açıkcası.
belki bunu deneyip başarılı olan anneler vardır,onlara bi sözüm yok.

oğlum 14buçuk aylık doğduğundan bu yana ayağımda sallayarak uyutuyorum.büyüdükçe daha da zorlaşıyor elbet ayağımda sallamak ama o öyle alıştı,böyle huzurlu oluyor,böyle uyumak istiyor....
kendi kendine uyuyacakları zamanlar da gelecek inşaallah...:79:

Ayakta sallamak mı kesinlikle karşıyım Allah büyük konuşturmasın ama yapmam Alışması için ağlaması gerek evet dayanmak çok zor ama bebek görmeden izlenebilir bi sorun yoksa bişey olmaz alışır dr larda bunu söylüyor ayakta uyumaya alışan bebek bi daha kendi kendine zor uyur

Yok kızlar daha ikinci denemede pes ettim,boş yere ağlattım bebeğimi 2 kere..bir daha böyle bir girişimde bulunmayacağım,uyumazsa uyumasın yaa..sabahlara kadar kolumda gezdiririm ben..2. kez uyudu ama uykusunda hala içini çekiyo,o içini çektikçe kahroldum..bu yöntemi uygulayıpta başarılı olan annelere hayranlıkla bakmakla yetinirim,hepsi bu..

'bırak ağlasın' olayına hiç sıcak bakmıyorum.Çocuk ne hissedecek,ağlıyorum ama annem gelmiyor diye düşünecek,belki de bana olan güvenini kaybedecek.Neden bilmiyorum bana böyle geliyor,varsın ben yorulayım.Benim oğlum 2.5 yaşında hala kucağımda uyur,iyice dalınca yatağına yatırırım.İlla ki kendi yatacağı zamanlar da gelecek,şimdi böyle gerekiyorsa olsun.

ben de bırak ağasın olayına sıcak bakmıyorum.. ama maşallah benim bebeğim kendi kendine uyuyor.. çünkü ben onu doğduğundan beri hiç sallamadım.. sallanmayı bilmeyen bir bebekte sallanmak istemez değil mi? bana herkez hatta kaynanalığı kaynanamdan devralmış görümcem bile sallasan rahat edersin dedi.. şimdi de hepsi hayretler içinde izliyor yatağına bıraktığımda kendi kendine nasıl uyuduğunu..

çok nadir de olsa bazı bebekler kendı kendıne uyur ama buyuk cogunlugu bunu yapamaz anneyle veya yetıstırmeyle alakası yok bunun. aglayarak uyuyan bebekartık alıstıgı ıcın dııl annesınden umıt kestıgı ıcın uyurmus ve bu da mınık ruhunda yaralar acarmıs. bu ferber yontemı zaten avrupalıların aile kavramı pek oturmamıs kendı yasamını hıc zora sokmadan cocuk yetıstırmek ısteyen rahatına duskun tıplerın ortaya cıkardıgı bı yontem bence. benım cocugun hergun aglayarak uyucak ben ıcerde tv ızlıcem nerde kaldı benım annelıgım.cok sert cıktım bılıyorum ama ben bu konuyu bebegım 5 aylıkken cok kafaya takmıstım ve hatta denemıstım toplamda 3 dk dayanabıldım ama ona bıle cok pısmanım..

Bu konuda burada annelerin açtıkları çok sayıda başlıklar var.bence onları bi incele. Bırak ağlasın/cry it out denilen Ferber yöntemi. Öyle rastgele denenecek bir şey de değil üstelik. Dur ben bu gece bi ağlatarak deneyim diyerek işe başlarsan, ikinci gece dayanamaz bırakırsın boşa ağlatmış olursun zavallı yavruyu saatlerce. Kendi kendine uyumaya alışmasını istiyorsan, önce her akşam aynı saatte olmak üzere bir uyku rutini oluşturacaksın, sonrasında da hiçbir problemi olmadığında beşiğine yatıracaksın. Seni gördükçe daha çok ağlar, sen kontrol edeceksin ama o seni görmeyecek. İlk gün 1 saat ağlayabilir, sonra giderek azalacak ve bir hafta-en geç-alışmış olacak. Üstelik bu şekilde olduğunda gece uyanmaları da azalıyor. Daha detaylı bilgi sahibi olmak istersen, Ferber yöntemini araştır derim. Benim oğlum bir yaşında, biz bu yöntemle uyutmaya başladık. ilk gece 20 dk ağladı sonraları azaldı,şimdi beşiğe koyunca 1 dk ağlayıp sonra susuyor. Tabi çok sabır isteyen bir iş. bir de senin bebeğin biraz ufakmış. Gerçi 5 aylıkken uygulayanlar var ama ağlamasına dayanamayacaksan hiç başlama. Ama eğer sabredebilirsen, sonrası çok güzel oluyor. Hele 4-5 saat hiç uyanmaması harika bir duygu. Allah kolaylık versin.
Ben biz nasıl uyguladık, burada yazdım :
Geleneği Bozmamak Adına: Uyku Problemi | Seyyaf Büyürken&#8230;
Ve Nihayet : Ferber | Seyyaf Büyürken&#8230;

İyi ama bizim sorunumuz 4-5 saat uyuması değil ki..geceyle ilgili sıkıntım yok benim sadece ilk uyuttuğum zamanlar sıkıntı oluşturuyor bende,kollarım ağrıyo onu sallarken,20-25 dk sonra ancak uyuyodu..bundan kaynaklanıyo bu yöntemi uygulamak..ben vagzeçtim,2 kez denedim ve hiç denemeseydim keşke diyorum..dün gece çocuğumun ağlama sesleri kulağımda çınladı hep..bebeğim az daha ağlamayı öğrenecekti,ben hiç ağlatmadımki bebeğimi..o uykusu olması bi tarafa terkedilmiş duygusu ve yorulmayla birlikte uyuyo ben bunu gördüm dün bebeğimde..
bu arada zaten bunu uygulayama geçmeden önce tüm yöntemleri araştırdım zaten,kafama göre iş yapmadım..

bence ağlatma yöntemi yerine her gece aynı saatte banyo yaptırıp masaj yapıp öyle uyutsan eminim o20 dk 1-2 dkya kadar düşer.. benim bebeğim kendi kendine uyuyor ama ben 1 aylıktan beri 2günde bir banyo yaptırıp hep aynı saatte yatırdım.. hiç değiştirmedim.. bu yüzden gezmeye bile gidemez oldum.. hep ben ağırlıyorum insanları sırf bebeğimin düzeni bozulmasın diye..

valla konu açmak için girdim bu konu ile karşılaştım. tam 1 aylık bebeğim var. ama kendi kendine uyuma gibi bi alışkanlığı olmadı. daha erkenmi bilmiyorum ama uyutmayı sadece ayakta sallayarak başardık. ve şuanda sadece ayakta uyuyo sallamayı durdurdummu sıçrayıp uyanıyo. bugün artık ağlıcaktım sinirden. şuanda annemin ayağına devrettim de buraya yazıyorum. koltuğa ve yatağa hapis oldum. emzir altını değiştir ayakta salla.... günüm böyle geçiyo. ben gündüzleri iş güç nasıl yapıcam. nasıl bebeğimi yatağında tek uyumaya alıştırıcam. sizler nasıl başa çıktınız. lütfen bana yol gösterin çıldırmak üzereyim ((((

Misivam sakın ağlatma yönetmini denemeyin tavsiye etmiyorum..madem getirdik dünyaya katlanıcaz elbette kendi kendine uyuyacakları zamanda gelecek..benimkiside 5 aylık ama doğduğundan beri kucağımda uyutuyorum,hele ilk 3 ay gece kalkar beni 2-3 saat evin içinde dolandırırdı,hiç tek başına yatıp bende bakınayım demezdi ama sonra değişti,3 ayı dolduktan sonra uyanık olduğu vakitlerde yerde tek başına yatmayı da öğrendi,uyuyacağı zaman sıkıntı oluyor tabiki ama şuan sizinkisi çok küçük,size çok ihtiyacı var,onu sizden mahrum etmeyin lütfen..dün gece bebeğim içini çeke çeke uyudu,ben ağlayarak uyumasına izin verdim,ama uykusu boyunca içini çekmeye devam etti,sonra anladım ki doğurduysam uyutmayıda bilicem,ağlatmaya gerek yok,bizde kolayla büyümedik sonuçta..
yine de karar sizin,kokunuza ihtiyacı var,ona terkedilmişlik duygusunu yaşatmayın derim..

çok güzel konuşmussun çok haklısın

kızlar benim bebeğim iki aylık. ben ağlatarak uyutmuyorum tabiki. ama genellikle gündüz uykularında tabi benim de işlerim oluyor. onun altını değiştiriyorum bigüzel emziriyorum. sonra hala uykusu gelmemişse biraz onunla oynayıp konuşuyorum hatta o da gülücüklerle agularla karşılık veriyor. bazen göğsüme yatırıyorum kafasını kaldırıp bakınıyor. sonra yatağına koyup konuşmaya devam ediyorum, zaten o ara uykusu gelmiş oluyor. bırakıyorum öyle, arada emzik istiyor emzik de veriyorum. sonra işime gücüme bakıyorum. biraz biraz mıkırdanıyo, hani mız mızlıyor hafiften ama sık sık odaya gelip uzaktan kontrol ediyorum, arkadaşlar da yazmış, kendimi göstermeden. sonra onun iyi olduğunu görünce işlere devam ediyorum. tabi kontrollerim sk sık, yani evde bi mutfağa bi odaya, bi çamaşır asmaya bi odaya bende hal kalmıyor, ama sallamaya alıştırmadım böylece diyebilirim. çoğu zaman da hemen dalmış olluyor uykuya hatta babası bile diyor ne çabuk uyudu diye. akşamları da ve hatta gece emzirirken uyanırsa da bu şekilde uyutuyorum ama genellikle akşamları ve geceleri oyun ve konuşma olayını yapmıyorum. daha çok emzirip gazını alıp altını değiştiriyorrum sonra yatırıyorum beşiğe ve sık sık kontrol ediyorum. zaten beşiği yatak odasında. sık sık bakıyorum. biraz mızırdanmasına aldırmıyorum, ama tabi ağlatmıyorum da, baktım ağlamaya başlıyo, yanına gidip azıcık elimle okşuyorum, battaniyesini falan düzeltiyorum beni görüyo zaten oara görünce susuyo, sonra hadi uyucaz annem falan deyip sakinleşmesini bekliyorum ama kesinlikle kucağıma almıyorum. beşiğin yanından konuşuyorum onunla. arasıra zor uyuyor ama kendikendine uyuyor hep. hiç kucakta uyutmadım. ama burdan kucağa hiç almıyorum sonucu da çıkmasın. bebek onlar daha bize muhtaçlar: kokumuza sevgiye şefkatimize muhtaçlar. emzirmelerden sonra kucağımda tutuyorum sarılıyorum ona sıkı sıkı . bazen de öyle kucakta konuşurum severim babası da öyle, ne biliyim belki de o aradaki kucaklamalar sevmeler yetiyo ona diyebilirm. diğer zamanlar zaten bol bol sevildiği için yatarken de hiç kucak aramadan uyuyor yavrum.

kimse kıyamıyor bebeğini ağlatmaya ama bebek bu ağlamadan nasıl büyüyecek.benim kızım sallasamda kucağımda pişpişlesemde ağlar uyumazdı .bebekler kırkı çıkana kadar yatağında uyumaya alışır dediler bende denedim koyuyordum yatağına bazen biraz ağlayıp uyuyordu bazen susmuyoordu dayanamayıp yanına gidiyodum pişpliyodum uyusun diye beni gördükçe daha çok ağlıyodu.alışır dedim çok uğraştım ama başaramamıştım daha sonra kundaklayıp kucağımda uyutmaya çalıştım olmadı uyumucam diye yırtınıyordu resmen debelen dur.tam uyuyodu yatağına koyuyordum açıyordu gözlerini eee bendekide sabır yani gelde delirme,çok sinirleniyordum bağırıyordum bebeğime sonra pişman oluyodum bi dünya vicdan azabı çekiyodum,yok dedim olmucak bu böyle internetten araştırdım bebeğinize 7 günde uyumayı öğretin diye bi yazı okudum aklıma yattı ve denedim bebeğimin karnını doyurdum altını temizledim gazını çıkardım yatağına koydum ilk bir kaç gün çok ağladı ama hiç yanına gitmedim beni görmeden kontrol ettim kapı aralığından çünkü yanına gittiimde bidahaki sefer daha çok ağlıyordu bebeğim,bu böyle bir iki hafta devam etti gün geçtikçe ağlaması azaldı şuanda meme emerken hiç uyumayan bebeğim artık gündüzleri emerken uyuyup kalıyor yatağına yatırıyorum uyumaya devam...akşamlarıda saat 7 buçuk 8den sonra uykusu gelince mziriyorum arada bir uyuyor uyumadığında yatağına yatırıyorum ağlamadan uyuyor çok şükür.zor oldu hemde çok zor o ağlarken içim parçalanıyordu ama yatağından alsam kucağımda uyutmaya çalışsam yine ağlıcak nasılsa deyip teselli ettim kendini en azından artık bebeğimi uyuturken sinir harbi yaşamıyorum bebeğime kızmıyorum artık onuda üzmüyorum,ve en güzeli artık bebeğim uyturken ağlamıyor
ama tekrar ediyorum çok zor bir süreç her annenin harcı değil biraz katı kararlı olmak lazım 2 gün yapıp 3.gün vazgeçecekseniz hiç denemeyin derim bebeğede yazık

Araştırma yaptım Kendi kendilerine uyumayı başarabilen bebekler,ileride kendi kendilerine yetebildiklerini düşünerek,acımasız gaddar ve kimseye ihtiyaç duymayan insanlar olurlarmışş..İyi kide bebeğimi ağlatmadım..o normalde ağladığında ben susturmak için her şeyi yaparken onu nasıl yatağa attım ve ağlattım kendime inanamıyor ve çok kızıyorum..
bunu yapabilen anneleri ayakta alkışlamak lazım diye düşünüyorum..Mutlaka bunu yapmaları için geçerli bi sebep vardır..

tabiki geçerli bir sebebim var benim bebeğim sallasanda kucağıma alıp sallamaya çalışsamda ağlıyordu uyumak istemiyordu.bende anneyim elbetteki kızıma eziyet etmek istemem sadist değiliz çok şükür.
benim kız kardeşimide annem sallamadan büyütmüş karnını doyurup yatırırmış kendikendine oynarken uyuyup kalırmış çok rahat büyütmüş kardeşimi,beniyse ilk okula gidene kadar sallamış kadıncağızın bacakları koparmış sallamaktan.şimdi kardeşimde bende yetişkin iinsanlarız evet o kendine daha çok güvenir aklına birşey koydumu yapar,gayet başarılı ve kendi kendine yetebilen bir insan ama kesinlikle gaddar ve acımasız değil.bense tek başına yaşayamam eşimebağımlıyım resmen keşke kardeşim gibi olbilsem biraz.
bunun sevgi ve güven eksikliği gibi bir şeye neden olmayacağına inanıyorum çünkü kızım uyanıkken sürekli kucağımda duruyor seviyorum kokluyorum oyunlar oynuyoruz ilgmi sevgimi hiç eksik etmiyorum önemli olanda bunlar zaten.artık yatağına koyarkende ağlamıyor zaten anlından ellerinden öperek koyuyorum yatağına iyi uykular bebeği diyorum biraz eeee eee nay nay diye ninni söylüyorum yavaşça odadan çıkıyorum 5 10 dk sonra uyumuş oluyo kendikendine. artık bende huzurluyum oda mutlu ve huzurlu bir bebişş

Son düzenleme:

kızmayın ama çok zalimce bence. benim küçük kardeşim 3-4 yaşına kadar çarşafta sallandı, ellerimiz ağrırdı. zavallı annem demişbaş bizler yer değiştirirdik... ayakta sallamaktan bahsediyorsunuz, ayakta sallansa daha ne.. benim bebeğimde çarşafta sallanıyor ayakta bazen uyuyor... yazık günah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…