kendi isteklerinden ödün verip sonunda pişman olmak

pembesu

sağlıkla gel miniğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
2.322
3.501
dün gece 1 gram uyku girmedi gözüme doktor yumurtan çatladı dediği halde ilişki bile olmadı aramızda.
sinirden başım çatlıyor hiç bişey yapamıyorum bari yazayım dedim.

haftasonu ailem gelecek ilk kez bu kadar kalabalık gelecekler aralarında evime ilk gelenler de var. bu yüzden bu ay ki harcamalarımızı en aza indirmiştik ki misafirler geldiğinde bi pikniğe götürürüz dışarı çıkartırız diye kredi kartını harcamadık hiç hatta 2-3 aydır almak istediğim bir ayakkabıyı sırf bu yüzden bi sonraki aya erteledim misafir geldiğinde kartta yer olsun cebimizde para olsun diye.

dün de eve kahvaltılık alayım diye iş çıkışı markette gittik. kayınvalidem de herşeyim bitti madem arabayla gidiyorsunuz bende geleyim dedi. geldi herkes alışverişini yaptı kasaya bir geldik eşim anne bırak onları da biz ödicez dedi benimde kulağıma eğilip 50-60 bişey tutuyor zaten bişi olmaz dedi bende hiç sepetine bakmadım bile ne almış diye o alışveriş tam 350 lira tuttu. bizimkiyle beraber zaten kartımda 400 lira vardı.
benim surat 5 karış oldu kv hemen anladı eşime al şu 100 lirayı bak ölümü gör ben daha maaşımı yeni aldım gerek yok falan dedi ama eşim hayır anne zaten ne zamandır sana bişey alamadık falan dedi.
arabaya bindik eşime hala para vermeye çalışıyor bak çok tuttu benimkiler zaten 200 lira bari 100ünü al diyor yok eşim almıyor. neyse indik eve madem öyle size dışardan yemek söyleyeyim dedi eşimde söyle o zaman dedi neyse yemek falan yedik kv kendi evine gitti ama anladı bende sıkıntı olduğunu.

eşim geldi ne oldu kadının aldıkları 60 lira bişey tuttu ne bu surat dedi. hiç bişey söylemedim mutfağı topladım yattım. yanıma geldi bak fiş orada hesapladım 100 lira anca tutmuş dedi ama yalan söylüyor çünkü mutfağı toplarken ben hesapladım 200den fazla çünkü benim aldığım hiç bişey yok eşimin sigarasını çıkarırısak 70-80 anca olur.baktım sesini yükseltmeye başladı kırk yılın başında anneme bişey alıyorum senin suraını çekiyorum bilmem ne hiç cevap vermedim geldi yattı sonra yanaştı kendimi kötü hissediyorum istemiyorum uykum var dedim yattım uyudum.
sabah kalktık iyi miyiz dedi yine cevap vermedim ne oldu bi söyle diyor ama adı gibi biliyor ne olduğunu o fişe baktığında anladı zaten ben biliyorum.
işe gelene kadar yarım saat 40 dk hiç konuşmadım sürekli neyin var anlatmıcakmısın diyor yok bişey diyorum hep. en son arabadan inerken tekrar sordu yine bişey demedim.

eşimle annesi konusunda ne zaman tartışsak hep üste çıkıyor üstelik bu sefer kesinlikle kayınvalidemin suçu yok. çünkü bir kere bile öyle bir niyetle market alışverişine çıkmadı eşimin ödeyeceğini bilse eminimki öyle bir alışverişte yapmazdı. eşime söylesem böyle böyle fişe baktım o kadar değil diye olay çıkacak diyorum ya ne zaman böyle içinde annesi olan her hangi bi konu geçse sürekli o bana babamın emaneti bilmem ne diye konuşuyor.

annesine aldığımız şeyler normalde bizi zorlamaz her ay 200 lira versek bizi sarsmaz bu ay kredi kartlarını limitleni en aza düşürdük az harcama yapalım diye diyorum ya ayakkabı bile almadım kendime misafir geldiğinde para kalsın diye şimdi onun böyle yapması acayip sinirimi bozdu.
ve adım gibi eminim ki ben böyle bir tartışmaya girsem yine çok büyük kavga etcez başka şekilde anlamasını sağlamam lazım aklıma da sadece kredi kartı limitini yükseltip annemin faturalarını ödemek geliyor sadece.

ben normalde kv ye alışveriş yaparken hep bişeyler alırım bakın olay yanlış anlaşılmasın kaldı ki eşimle daha önce bu tarz bi plan yapmamış olsak ben yine bişey demezdim herşeyden önce kadın dul ve eşim onun oğlu bizim de maaşlarımız iyi çok şükür. ayrıca avm de gezerken ayakkabıyı gördük eşimde bir sonraki ay alırız söz bu ay çok harcadık para kalmadı dedi şimdi bu yaptığıda ayayip ağrıma gitti. konuşsam da eminim daha beter olcaz ve haftasonu misafirlerimi berbat bi şekilde karşılayacağım.
adam annesi söz konusu olduğunda asla anlamak istemiyor resmen fişe bakıp yalan söyledi bana ben hayır bende hesapladım desem anneme aldığımız şeyler sana batıyor diyecek eşimi gerçekten çok seviyorum ama bu hareketlerinden dolayı aşırı soğudum diyorum Allahın işareti oldu heralde dün gece bana bu adamdan çocuk yapma diyor.

daha yeni maaşını aldı hani ay sonu olsa yada bizim bi planımız olmasa inanın dert etmem ama şimdi ben kendimi mal gibi hissediyorum. kendi isteklerimden kısıp annesine vermiş gibi hissediyorum. keşke o ayakkabıyı alsaydım da kartta yer kalmasaydı diye geçiriyorum içimden.

------------------- sayfa 22----------

dün eve gidene kadar tekrar konuşmadım eşimle en sonunda açıkca söyle ne oldu vs dedi bende anlattım o da sana söylemeyecektim ama zaten kart limitini yükselttim ben sana sürpriz bişey aldım dedenler içinde oradan bütçe ayırmıstım. o yüzden içim rahattı hemde o kadar tutmaz diye düşündüm gerçekten dedi ben tabi şaşırdım bayaga bi mahçup oldum.
o da bi sıkıntı varsa böyle yapma söyle açık açık dedi.

kv de benim en sevdiğim yemekleri yapmıştı dün çıktım yukarda yedik bişey söylemek istedim ama dilimden çıkmadı sağol eline sağlık falan dedim yarın ne yaapyım vs dedi öyle muhabet ettik bende eve indikten sonra sevdiği tatlıdan yaptım kahveye çağırdım biraz oturduk halloldu gibi.

Son düzenleme:
Bir anneye yapılan alışveriş için bu kadar surat asmak nedir?
Ayakkabıyı almadınız diye bunları yapmaya hakkınız yok..

Madem limit yükseltebilirsiniz bunu annenizin faturalarını ödemek yerine misafirleriniz için kullanın..
Eşinizin yerinde olsam ben de annemin alışverişini öderdim...

Çok büyütmüşsünüz
Anneme yaptığım alış veriş için eşim surat assa çok kırılırım
Üstelik sizinle konuşmaya çalışıyor ve trip yapıyorsunuz, bu doğru bir davranış değil
Bütçeyi aşsa bile hesabı yapılacak bir şey değil, ev ihtiyacıdır eşiniz kadına fuzuli bir şey almamış ki, helali hoş olsun denir ve geçilir, bu kadar büyütülecek bir şey yok.

Hep kadinlar odun verir kendinden. Kocan yapti mi hic bu ay bunu kendime almayayim onumuzdeki ay alayim diye? Erteleme isteklerini borca sok oyle anlasin. Azicik ellerinde para olsa kosa kosa yedirecekler kendi ailelerine

yok hatta hiç hesapta yokken bi kaç parça bişey bile aldı kendine.

Canım çok fazla büyütmüşmüşsün bu kadar abartacak nevar sanki hem kadında anlayışlı bir kadın senin suratının asıldığını görünce gönlünü yapmaya çalışmış yemeğe götürmüş ne kayın valideler var orda sen surat astın diye türlü rezillikler çıkarabilirdi eşinle senin aranı iyice bozabilirdi misafir gelince paran yetmeyecek olsa kayın validenden alırsın erkekler bizim gibi ince düşünemiyorlar bu kadar takılma

limit zaten mecbur yükseltilecek misafirler için ben ekstra kendi kart limitimi yükseltip annemin faturalarını ödemek istiyorum sırf hesapta olmayan bir harcamanın nasıl hissettirdiğini anlasın diye.
tekrar söylüyorum ki annesine yaptığı alışveriş değil beni sinirlendiren aynı harcamayı başka şekilde de yapsa yine bozulurdum.
asıl takıldığım şey bunu konuşmaya çalışsam heh annem var ya işin içinde sırf o yüzdne bu tepkileri veriyorsun deyip üste çıkmaya çalışacak.

birde eşine ay sonu ailem gelecek annenin bu kadar alışverişi için harcadığın parayı ben kendi misafirlerim için ayırmıştım kartımdan deseydin bak neler oluyordu?yapmayın Allahaşkına ya 50 -100 neyse maaşınız da iyiymiş eşinde almasa kadın belki kırılacak eşide yokmuş ,misafirim için gerekirse arkadışmadan borç alırım ama huzursuzluk çıkarmazdım.iki tarafında gönlü olsun,kv art niyetli değil diyorsun fişin hesabını yapıyorsun haksızsın bence

Senin yerinde olsam kartin limitini yukseltmezdim. Bir sey alinamadiginda gecen alisveris yaptik doldu limit derdim. Bakalim ne yapacak. Yani bir davranisi sergiliyorsa sonucunu o dusunecek. O soyleyecek sana limiti yukseltelim diye.

Sizin hesapta olmayan harcama dediğiniz annesinin alışverişi..
Çok büyütmüyor musunuz?
Eşiniz annem var işin içinde demekte haklı bence..
Annesinin harcamasına tepki vermeniz yanlış bana göre de..
Ve kadın kimbilir ne kadar üzüldü ki para vermek için o kadar üsteledi..
Telafi edilebilir bişey için bu kadar tepkiniz bana çok çirkin geldi.
Hele bi de o annesine harcarsa ben de anneme harcarım kıstasınız..
Hiç şık değil...

pembesu adam sana kaç kez sormuş, neye üzüldün diye, bu kadar kapalı olman ve eşinle konuşmamayı seçmen bence doğru olmamış.
yani suçlamadan, planlarımız bozuldu, ben de biraz üzüldüm diyebilirdin bence.
onun dışında hep planlarımız bozulur zaten, başka bir harcama da çıkabilirdi.
hatta Allahın işi mi bilemem de, bazen böyle ufak hesaplar peşine düştüğümde benden daha saçma bir şekilde çıkar mesela, ilk arabayı çarptığımda bin TL ye yakın masraf oldu, hem de hiç yere, eşime trip yapıp gece markete gitmiştim. sonuç arabayı adamcağız topladı getirdi eve kadar :)

bu seferlik böyle oldu demen gerekir. çok geçmişe bakıp ben şunu almadım ama şimdi böyle oldu diye de düşünme.

normalde böyle kapalı durmam söylerim hatta fazla fazla söylerim ama söz konusu annesi olduğunda eşimle telafisi zor bir didşmenin içine girdik her defasında bende o yüzden bu sefer susmayı tercih ettim.

Bence kv yanınızdayken alışverişe çıkmakla yanlış yapmışsınız.Kasaya gelince bir evlat olarak ödemek istemiştir,ayrım yapmak istememiştir.Kv de sorun yok,kadın o niyetle gitmemiş,para vermek istemiş ama eşiniz de ayırmak istememiş.Şimdi olayı büyütürseniz,aileniz geldiğinde ,ailenize karşı soğuk olur,bence konuyu üstelemeyin.Bu tavrınızdan sonra tekrar aynı şeyi yapmaz.

Bence göremezler bu şekilde bereketini..
İnşallah başka bir masraf çıkmaz bu arada..
Birine yapılan iyiliği kendin bile unutmalısın..
Kaldı ki konusahibi sürekli başa kakmış..
Neden ayakkabıdan feragat ettim kendi ailemi davet ettim onlara limit kalsın diye..
Ben vermeyle eksilmeyeceğini artacağını düşünürüm hep..
Hep de öyle olmuştur zaten benim için..

normalde böyle kapalı durmam söylerim hatta fazla fazla söylerim ama söz konusu annesi olduğunda eşimle telafisi zor bir didşmenin içine girdik her defasında bende o yüzden bu sefer susmayı tercih ettim.

canım yerinde olsam özür dilerim eşimden.
tamam istenmeyen bir durum oluşmuş.
ama ne eşinin ne de kv nin suçu var.
yani artık yapılacak bir şey yok, bu durumun üzerini örtmek gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…