• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Evimdeki Nişana Davet Edilmem

Cevaplamissiniz yeni gördüm. Görümce kendi evinde niye yapmiyor nisani? Sadece kuru kuru gelip oturma degil ki, temizligi, ikrami servisi bir sürü is. Evin hanimina danisilmadan olur mu hic haklisiniz. Eger siz kayinvalidenin evine yerlesmis olsaydiniz hadi annemin evi diyebilirdi bir noktada ama bu sartlar altinda hakki yok. Ya millet ne yüzsüz. Kadini kendi evindeki nisana cagiriyorsun ama yapabilir miyiz ne dersin diye fikir alip sormuyorsun.
Kayinvalidenize yazik yasli basli kadin. Her ne kadar tuhaf aile iliskileri olsa da kizinin basinda durmak ister. Güzellikle gönül alarak yapmak varken ev sahibini kizdirip küstürmek niye?
resmen yok sayıldım yani kayınvalidem de aslında söyleyebilirdi telefonla konuşuruz çünkü hiç mi aklına gelmedi söylemek. eşime söyledim zaten annen de sen de yok saydınız beni misafirler kapıdan girerken mi haberim olacaktı dedim

Buraya görümcemle ilgili konu açmak tuhaf benim için.Kendisiyle çok görüşmem. Ben kayınvalidemle yaşıyorum çok şükür bir sıkıntımız yok. Kendisi rahatsız biraz ayrı evde olsa aklımız hep onda kalacak diye birlikte yaşamaya karar verdik.
Kayınvalidem bazen görümcemle kalıyor ikisi pek anlaşamaz ama torunu için gidip kalıyor. Görümcem evlendi boşandı şuan görüştüğü birisi var. Nişan yapacaklarmış bizim evde olsun demiş. Başta kayınvalidem kabul etmemiş benden çekindiği için. Eşimle konuşmuş o da sıkıntı yok sen istiyorsan bizim evde olabilir karımın da kabul etmeyeceğini sanmıyorum demiş.(eşim kız kardeşiyle hiç anlaşamaz zaten görüşmüyolar bende çok görüşmüyorum bu yüzden.)
Tabi benim bu nişan olayından haberim yok.. İşler de burda başlıyo zaten.
Az önce kayınvalidemle konuşuyorum görümcem telefonu aldı. Nişanım var müsaitsen seni de bekliyorum dedi. bende ne zaman olacak müsait olabilirsem gelirim dedim. Vaktini söyledi ve dedi ki çok uzakta değil ya odandan çıkıp katılabilirsin dedi ben şok oldumm.. Kendi evim değil de benim sadece bir odam var sanki cevap veremedim malesef..
Eşime mesaj attım benim yerim bu kadarsa sadece bir odaysa ben çıkıp giderim haberin olsun diye. Konuştuk anlattım olanlar annesini aradı sonra kayınvalidem beni aradı dedim ki o kadın bana öyle birşey diyemez. Ağlamaya başladı tabi benim bir evim yok falan filan halbuki onun da evinin olduğunu her fırsatta söylerim bi sıkıntımız yok normalde bu konuda.
Yani özet olarak böyle arayı karıştırdım sanki kendimi çok kötü hissediyorum sanki anneyle oğulun arasına girdim. Nişanda ne olur bilemiyorum çok kızgınım cevap veremediğim için kendi kendimi yiyorum . Eşimi aramakla kötü birşey mi yaptım kızlar akıl verin vicdan azabından gidecem yoksa..

Sevgili konu sahibi arkadaş,

Uzun zaman sonra ilk defa bu kadar naifçe kv'sinden bahseden bir gelin görgüm. Ne Mutlu em size hem de kv'nize. Görümcenizin tavrı sadece komik.

Eger üzülüyorsanız kv ile konuşup, hassasiyetinizin ona değil, görümcenize doğru olduğunu anlatın. Ama görümce ile polemiğe bile değmez.

bence yanlısı kaynanan yapmış orası senin evin sonucta sen misafirleri agirliycan temizligini yapacaksın gelip sama soracaktı hem ne alaka kendi evi dururken sende olması nisanın

Eşinize söylemeyip kendisini arayıp ağzinın payinı verseydin. Benim evim burası ben istersem benim yanimda olur, istemezsem olmaz, benim evimde olmasini istiyorsan önve benden izin al der bitirirdin.

Bence çok abartmissin yani gorumcen bi halt etmiş ama yazık kaynanan arlı bi kadına benziyo onu aglatmissin bide Kocana gereksiz yere laf etmissin

Offf ignenin ucunda pislik aramak sizinki.soguklugunuzu buz gibi bir espiri yapmis..2 yas gurubunun alinganligini yapmis kaprislere girmissiniz.
Ayip yahu..gorumcenize desteginiz yok su gunlerini zehir etmeyin bari

önceden deseydi ya haberin yok muydu böyle böyle düşündük olur mu senin için odadan çıkarsın artık deseydi bende şaka olarak anlayabillirdim ama haberimin olmadığını bile bile umursamıyorum seni demek için söylendi bu laf
O seni umursamadigini sana anlatmaya calisiyor.sende bu konuyu esine acmakla ekmegine yag surmussun.onu taktigini dusunuyor suanda.ki istedigide bu.ben olsam onun en zayif yerlerinden aynini ona yapardim.

Buraya görümcemle ilgili konu açmak tuhaf benim için.Kendisiyle çok görüşmem. Ben kayınvalidemle yaşıyorum çok şükür bir sıkıntımız yok. Kendisi rahatsız biraz ayrı evde olsa aklımız hep onda kalacak diye birlikte yaşamaya karar verdik.
Kayınvalidem bazen görümcemle kalıyor ikisi pek anlaşamaz ama torunu için gidip kalıyor. Görümcem evlendi boşandı şuan görüştüğü birisi var. Nişan yapacaklarmış bizim evde olsun demiş. Başta kayınvalidem kabul etmemiş benden çekindiği için. Eşimle konuşmuş o da sıkıntı yok sen istiyorsan bizim evde olabilir karımın da kabul etmeyeceğini sanmıyorum demiş.(eşim kız kardeşiyle hiç anlaşamaz zaten görüşmüyolar bende çok görüşmüyorum bu yüzden.)
Tabi benim bu nişan olayından haberim yok.. İşler de burda başlıyo zaten.
Az önce kayınvalidemle konuşuyorum görümcem telefonu aldı. Nişanım var müsaitsen seni de bekliyorum dedi. bende ne zaman olacak müsait olabilirsem gelirim dedim. Vaktini söyledi ve dedi ki çok uzakta değil ya odandan çıkıp katılabilirsin dedi ben şok oldumm.. Kendi evim değil de benim sadece bir odam var sanki cevap veremedim malesef..
Eşime mesaj attım benim yerim bu kadarsa sadece bir odaysa ben çıkıp giderim haberin olsun diye. Konuştuk anlattım olanlar annesini aradı sonra kayınvalidem beni aradı dedim ki o kadın bana öyle birşey diyemez. Ağlamaya başladı tabi benim bir evim yok falan filan halbuki onun da evinin olduğunu her fırsatta söylerim bi sıkıntımız yok normalde bu konuda.
Yani özet olarak böyle arayı karıştırdım sanki kendimi çok kötü hissediyorum sanki anneyle oğulun arasına girdim. Nişanda ne olur bilemiyorum çok kızgınım cevap veremediğim için kendi kendimi yiyorum . Eşimi aramakla kötü birşey mi yaptım kızlar akıl verin vicdan azabından gidecem yoksa..
bende ne yapar ne eder o nişanı kendi evimde yaptırmazdım. yada o nişanı rezil ederdim

Konunuz okuyunca gorumce min kızıma bebek mevludu yapmaya kalkisip benim evime beni davet etmesi geldi aklıma :D
Vicdan azabı çekmeyin esiniz kabul etmeden önce sizle konusmaliydi. Fikir sunmaya da haber vermeliydi. Gorumce den duymamaliydiniz.

Cok iyi niyetli bir sekilde meseleyi halletmeye ugrastiniz ama konu dondu dolasti siz ve esiniz arasinda sogukluk oldu.Tam da bunu yazacaktim ancak olaylar gelismis zaten.Cok iyi diye ove ove bitiremediginiz kv aslinda o kadar iyi biri degil.Uzulecek diye kendinizi perisan etmeye degecek biri hic degil.Tavrinizi koymaniz gereken bir konuda koymazsaniz , sizi yarin 3 kurus yerine koymazlar.Kimse de kayda almaz.O nisani evinizde yaptirmayi iptal ettirin.KV ile konusun.Burasi senin de evin ancak bana boyle davetiye kimse yapamaz.Herkes haddini bilecek demelisiniz.Demezseniz dedigim gibi kimsenin sizi takmasini beklemeyin bosa.O dengesiz gorumce de nerde ne laf edilir bi ogrensin once.Senin evinde nisani oldugunda , bos duracak mi saniyorsun sen?Seni sinir edecek birsey yapmayacak mi saniyorsun?Kiz durdugu yerde duramiyor , tuzluktan olay cikaran kisi , tum gun sakin kuzu gibi mi oturacak ? Carsambanin gelisi persembeden bellidir.Yuzde yuz diyorum , orda olsan da olmasan da cok ama cok sinir olacagin birsey daha yapacak ve bin pisman olacaksin ama kac yazar.Birisi bana bu sekil hareket yapsa cok samimi soyluyorum.Iptal ederdim.Banane kv den , KV cok iyi niyetli ise soyleseymis zamaninda yada bilmedigin sey icin kizinin agzini kapatsaymis.Boyle terbiyesizlik ne duydum ne gordum.Siz nasil bu kadar sabirlisiniz?Esiniz de rest cekiyor simdi.O nisani iptal ettirin derhal.huzur icinde de uyuyun.Oyle insanlara boylesi layiktir emin ol.kabul edersen cok pisman olacaksin.

Eşiniz, nişanı kabul edeceğinizi düşündüğü için sizi aramamış galiba, k.valideniz de oğlum haber vermiştir diye aramamış olabilir, ona sonradan şöyle diyebilirsiniz; "Görümcemin lafı ve senin de aramaman üst üste gelince kırıldım", o zaman niyeti belli olur.

Insanlar senden habersiz senin evinde nisan yapmaya karar veriyor. Senin evindeki nisana seni davet ediyor. Sende ben hata mi yaptım diyorsun. Hayır hata falan yok hata onlarda. Kimse için alttan alma lütfen.

Sevgili konu sahibi arkadaş,

Uzun zaman sonra ilk defa bu kadar naifçe kv'sinden bahseden bir gelin görgüm. Ne Mutlu em size hem de kv'nize. Görümcenizin tavrı sadece komik.

Eger üzülüyorsanız kv ile konuşup, hassasiyetinizin ona değil, görümcenize doğru olduğunu anlatın. Ama görümce ile polemiğe bile değmez.
teşekkür ederim birbirimizin kalbini kırmak istemeyiz hiç, o da bana karşı öyle. ama burada aslında birazda hassasiyetim eşim ve kvdeme yani plan yapılırken haberimin olmamasına. görümcemle de birdaha konuşmayız bu konuda onunla tartışmaya girmedim hiç

Konunuz okuyunca gorumce min kızıma bebek mevludu yapmaya kalkisip benim evime beni davet etmesi geldi aklıma :KK70:
Vicdan azabı çekmeyin esiniz kabul etmeden önce sizle konusmaliydi. Fikir sunmaya da haber vermeliydi. Gorumce den duymamaliydiniz.
sadece benim başıma gelmiyomuş demek ama sizinki daha ilginçmiş :)

kızlar teşekkür ederim mesajlarınız için dün eşimle konuştum beni yok saydınız bu şekilde öğrenmemeliydim dedim. annem sana da söylemiştir benden daha çok konuşuyorsunuz sana da söylemiştir diye düşündüm ben de yeni öğrendim dedi. bu şekilde saygısızlık yaptım sana dedi. özür diledi. bugün kvdemle de daha sakin konuşacam tepkimi belli etmem lazım içimde bi keşke kalsın istemiyorum -kızının nişanı için ses etmiyorum ama birdaha benden habersiz böyle plan yaparsanız kesinlikle kabul etmem evime de almam kimseyi diyeceğim- . görümcemle konuşmayı düşünmüyorum artık çok geç o zaman cevabını veremedim şimdi hiç vermeyeyim.
görümceme haksızlık yaptığımı söyleyenler olmuş ben nişana karşı çıkmadım ki daha düzgün söyleyebilirdi haberim olmadığını anladığı anda bi söz bekledim olur mu sence de diye falan ne bileyim ben olsam öyle yapardım
nişan olur mu olmaz mı daha belli değil. ama olursa da gitmeyi düşünmüyorum
eşim annemle konuştun mu dedi evet dedim ama ağladı benim bi evim yok diye başkada bişey söylemedi dedim. biz sana saygısızlık yaptık o niye evim yok diye ağlıyo dedi. konuşacakmış annesiyle. bundan sonra yapacağım kimsenin bana saygısızlık yapmasına izin vermemek eşim bile olsa
destekleriniz için çok teşekkür ederim öpüyorum hepinizi

sen çok iyi yapmışsın kaldı ki burda alınması gerekn kv değil görümcen.o yerini ve haddini bilecek sen kv nin gönlünü al anne benim lafım sana değildi ama kızının da biraz çenesini tutması lazım diye

duruma bısey demeyecegım
esınız kardesıyle anlasamıyor dıye onunla gorusmuyor olmanız sızın kalıtenız
benım abımlede aram her zaman cok ıyı olmadı hanı bırbırımızı severız kım sevmez kı! ama hep fıkır ayrılıgına duserız fakat yengem abımın fıkrıyle hareket etmedıgı ıcın onu cok severım oda benı sever muhabbetımız ıyıdır
kulagınıza kupe olsun

Back