En büyük hata bence eşteçek şöyle olsa haklısın, nişan salonda ya da görümcenin evinde vs. yapılır o zaman abinin katılmaması olmaz. ne sebeple olursa olsun böyle bişey kabul edilemez. ama tek başlarına kadının evinde nişan yapmaya karar veriliyor. bir danışma sorma gereği bile hissedilmiyor ayrıca bir de telefonda sen de odandan çıkıp katılabilirsin istersen deniyor. nişanın olacağı yer zaten kadının kendi evi yani. katılmanı istemese hiç aramazdı zaten demişsin de bu nişan salonda veya daha başka bi mekanda değil ki, konu sahibinin kendi evinde.. katılmak katılmamak bu durumda çok tuhaf kaçıyor. bence alenen konu sahibine hakaret var burada. eş de haberi olduğu halde söylemeyerek biraz buna çanak tutmuş gibi görünüyor.
eşimin söylediği de daha nişana var daha sonra söylerim diye önemsemedim ama tek başına karar vermemesi gerekiyodu haklısınızvalla bu hikayedeki tek suçlu eşin bence. kvalidenin kendi evi olmayabilir orası ama sonuçta nişan kız evinde yapılır. eşinin kardeşine sahip çıkarak nişanı evinde yapması ama elbette sana da danışması gerekirdi. ki mesele de orda. kardeşinin söylediği o laf bence senden çok abisine söylenmiş bir söz. yani bari nişanımı yapına getirmiş olabilir lafı. bence hiç kimsenin olmasa da aranızda bir problem olmadığını ve hasta olduğunu söylediğin kvalidenin hatırına nişanın evde yapılmasını kabul et. ama seni hiçe sayan görümce filan değil bizzat eşin yani...
arada kayınvalidem olmasa yapardım sanırımO görümcenin ağzına z.çardım.. Evime de sokmazdım
önceden deseydi ya haberin yok muydu böyle böyle düşündük olur mu senin için odadan çıkarsın artık deseydi bende şaka olarak anlayabillirdim ama haberimin olmadığını bile bile umursamıyorum seni demek için söylendi bu lafValla bana soylese ben saka anlarim :) hayati cok ciddiyee almayin insanlarida..
evet bi sıkıntı da bu sanırım ben annemlerin geleceğinde falan söylüyorum bak annemler gelecek haberin olsun diye bu izin almak değil ki zoruma da gitmiyor bunu söylemek ama bana söylenmedi heralde misafirler gelince öğrenecektim nişan olacağınıÇok yerinde ve normal bir tepki vermişsiniz.
Siz zaten kv nize evinizi açmışsınız birlikte yaşamayı kabul etmişsiniz
Kv benim başka evim mi var derken biraz demogoji yapıyor. Sizin başka bir eviniz var mı peki
Madem ortak alan neden böyle bir karar verilirken size danışılmıyor. Adap usul bunu gerektirir diye düşünüyorum
Kendi evinizde misafir durumuna düşmeyin. 3 ay yada 5 yıl farketmez kv nizi misafir eden sizsiniz.
Görümcede arsızlığı ele almış. Kendi annesi abisi dur desin
inşallah yapabilirim benim evim olduğunu anlaması gerekiyo ama böyle kalakalınca kendi kendimi yiyorum neden demedim diyeYuzde yuz siz haklısınız,terbıyesız ve son derece saygısız bır görümce sizinki..bir daha ki sefere daha kıvrak zekayla söylediklerini hemen algılayıp cevabını pat dıye verın.
telefonu kapattıktan sonra aklıma geldi neler neler söylemek de hep sonradan sonradannn''Senin bekleyip beklememen bir şeyi değiştirmiyor zaten burası benim evim, ben her zaman bu evdeyim,'' diye bir bozardım o lafından sonra. ''Ayrıca bu evin hanımı benim, böyle bir niyetin vardıysa önce bana soracaksın, ben bu nişanı benim evimde yapma işini çok güzel bozardım da sen annene abine teşekkür et, onların hatrına kabul ettim.'' diye taramalı tüfek gibi saydırırdım da saydırırdım. Ne demek benim evime beni misafir gibi çağırıyor aaa, terbiyesiz.
aslında kayınvalidemle bi sıkıntımız yok oğluna anlatamadığı şeyleri bile benimle paylaşır iyi anlaşırız anlayışlı kadındır değilse zaten baştan hayır derdim bunu da hep kendisine söylerim bu kadar anlayışlı iyi kalpli olmasan senle oturmazdım diye. ama bu konuda o da suçlu oğluna söylediği gibi bana da söyleyebilirdi bende bu şekilde öğrenmezdimSanki birlikte oturmaktan içten içe rahatsızsınız ve yer arıyordunuz bu konu bahane olmuş gibi hissettim.
Tepki verilmesi gereken kişi görümce.
Eşinize ve kv ye yazık olmuş üzüldüm..
Buraya görümcemle ilgili konu açmak tuhaf benim için.Kendisiyle çok görüşmem. Ben kayınvalidemle yaşıyorum çok şükür bir sıkıntımız yok. Kendisi rahatsız biraz ayrı evde olsa aklımız hep onda kalacak diye birlikte yaşamaya karar verdik.
Kayınvalidem bazen görümcemle kalıyor ikisi pek anlaşamaz ama torunu için gidip kalıyor. Görümcem evlendi boşandı şuan görüştüğü birisi var. Nişan yapacaklarmış bizim evde olsun demiş. Başta kayınvalidem kabul etmemiş benden çekindiği için. Eşimle konuşmuş o da sıkıntı yok sen istiyorsan bizim evde olabilir karımın da kabul etmeyeceğini sanmıyorum demiş.(eşim kız kardeşiyle hiç anlaşamaz zaten görüşmüyolar bende çok görüşmüyorum bu yüzden.)
Tabi benim bu nişan olayından haberim yok.. İşler de burda başlıyo zaten.
Az önce kayınvalidemle konuşuyorum görümcem telefonu aldı. Nişanım var müsaitsen seni de bekliyorum dedi. bende ne zaman olacak müsait olabilirsem gelirim dedim. Vaktini söyledi ve dedi ki çok uzakta değil ya odandan çıkıp katılabilirsin dedi ben şok oldumm.. Kendi evim değil de benim sadece bir odam var sanki cevap veremedim malesef..
Eşime mesaj attım benim yerim bu kadarsa sadece bir odaysa ben çıkıp giderim haberin olsun diye. Konuştuk anlattım olanlar annesini aradı sonra kayınvalidem beni aradı dedim ki o kadın bana öyle birşey diyemez. Ağlamaya başladı tabi benim bir evim yok falan filan halbuki onun da evinin olduğunu her fırsatta söylerim bi sıkıntımız yok normalde bu konuda.
Yani özet olarak böyle arayı karıştırdım sanki kendimi çok kötü hissediyorum sanki anneyle oğulun arasına girdim. Nişanda ne olur bilemiyorum çok kızgınım cevap veremediğim için kendi kendimi yiyorum . Eşimi aramakla kötü birşey mi yaptım kızlar akıl verin vicdan azabından gidecem yoksa..
Kayinvalide mi sizin evde yasiyor, yoksa siz evlenip yanina mi yerlestiniz? Görümce espri yapmis gibi geldi bana da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?