Kendi evim varken kiraya çıkmak istemiyorum.

Bi dk

Siz kv evinde misafir degilsiniz, siz kvye ait baska bagimsiz bir evde kira vermeden oturuyorsunuz, dogru anliyorum bence.

Bu kv'nin evi mirasla bölünmus mu ve kardeslerde tapuda hak sahibi mi?
bir de
kayınvalidenin evi

ortada k.peder yok
gerçekten mi yok
ölmüş mü ne olmuş, başka kardeş var mı
soruluyor ama cvap vermiyor kadın

tüm bunları cevaplasa, burada çok kişinin ya ev sahibi olarak ya kiracı olarak bu derdi görmüşlüğü var
hem konu açıp hem kabız gibi ıkına ıkına mesaj atmak nedir anlamış değilim

Kayınpederim rahmetli oldu. Ev kaynanamın üstüne. 4 çocuğu var

Esi de muhtemelen eve ortak oldugu icin davayi kaybettiler.

Ve diger 3 kardes + kayinvalideye kira odemeyerek evde haksiz isgal durumunda yaşıyorlar.

Yani oturduğumuz yerde kiralar çok pahalı araştırıyoruz inşallah bulabilirsek bizde istiyoruz çıkmayı
İyi de 30-35 yıldır aynı evde kira vermeden yaşayıp ev sahibi olmuş, yetmemis yine ordan çıkmamış yeni aldığınız evi de kiraya vermişsiniz ve oturduğunuz evin hak sahiplerine de 30 yılda 5 kuruş bile odememissiniz...

Bu 30 yıldır diğer kardeşler ne yapıyor? Nasıl geçiniyor ? Ne kadar kira ödüyor? hiç mi merak edip sormadiniz? KV isyan etmese siz asla çikmazdiniz o evden değil mi?

Avukat tutucaz tekrardan bir daha denicez
İnsanlar size sorduğu soru farklı ama ilk sayfada bende yazdım.

Hakimin tahliye etmeme sebebi nedir gerecekceli karar deniliyor itiraz süreniz vardı mesela bir üst mahkemeye itiraz etmek için istinaf deniyor itiraz hakkınızı kullanmadiniz mi.

Eğer tekrar tahliye davası açarsanız red olabilir diğer davaya bakıp eğer 2 haftalık itiraz süresi gecmediyse itiraz edin.

Birde 5 yıl dolunca kira tespit davası açılıyor mahkeme emsal evlere bakıp ona göre kirayı belirliyor emsal misal 25 binse sizinde kiraniz 20 bin olur eski kiracı olduğu için.

8 sayfa boşa yazılmış, dön dolaş aynı şeyler denmiş. Kiracınıza gurursuz diyene kadar kendinize bakın beleş çöreklenmişsiniz kayınvalidenizin evine hala evim varken kira mı vercem diyosunuz. Diğer kardeşlere kira verdiniz mi yada kayınvalidenize? O evde diğer kardeşlerinde hakkı var, buna rağmen nasıl kalmakta ısrarcı olur insan anlamıyorum hele kovulduğu yerde kalıyosunuz siz.
Ayrıca 28 yaşındaki oğlunuz ne yapıyor Allah aşkına, tüm gün evin içinde? Hiç mi elin ekmek tutsun oğlum demiyosunuz çok ilginç gerçekten.
97liyim 9 senedir çalışıyorum. Bir erkek nasıl yayılır kalır anlamıyorum gerçekten.

Müstakil ev kayınvalidemin üzerine tapu
o zaman ikametiniz k.valideniz ile birlikte
değil mi?
yani ortada ayrı bir ev yok yani aslında resmi olarak?
siz ayrı katta k.valide ayrı katta oturuyor olabilirsiniz ama o ev aslında 1 tane ev?

siz resmi olarak 30 senedir o evde birlik oturuyorsunuz
k.valide sizden kira da almıyor
sanıyorum bu sebeple sizin tahliye talebiniz mahkemede kabul görmemiş?

tabi ki avukatlar daha iyi bilir de benim "çözümlediğim" bu.

Müstakil ev kayınvalidemin üzerine tapu
Ama kp öldüğü için kız kardeşler haklarını istediler, hisseli tek tapu olduğu için ve siz 30 yıldır hiç birine hakkını odemediginiz için doğal olarak evin satışı gündeme geldi, KV baktı kendi oturduğu kat da elden gidecek, oğluşuna kıyıp, bi zahmet size çıkın demeye başladı, siz de mecburen zaten taa 5 yıl önce satın alıp taşınmaya tenezzül etmeden kirasını çıtır çıtır yediğiniz eve gitmek için kiracıya çık dediniz ama eşinizin üstüne hisseli başka bir tapu olduğu ve 30 yıldır orada yasadiginiz kanitlandigi için davayı kaybettiniz. Doğru mu?

Durup dururken hakim öyle bir karar vermezki. Tek daireniz varsa olmaması lazım. Bir üst mahkemeye taşıyın. Ve tabiki kiraya çıkın yapacak bir şey yok

Ne kadar boş konuşuyorsunuz 5 bin kiranın nesini çıtır çıtır yicez acaba. Bu evi zamanında eşim yaptı satış falan söz konusu bile değil kardeşleri kimse bişey demiyor siz kendi kendinize yazıp çiziyorsunuz bilip bilmeden

biz birikim yaparak almışız o evi sonuçta ne zorluklar çektik birisi gelsin de otursun bağış yapalım diye almadık
Ne zorluklar çektin mesela? Hayatın boyunca hiç çalıştın mi? Hiç kira odedin mi? 30 yıl gorumcelerinin hakkını yemek dışında nasıl bir Zorluk çektin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…