Kendi evim varken kiraya çıkmak istemiyorum.

Cok ilginc sizin kendi evinize ihtiyaciniz varken hakim nasil boyle bi karar verebilir. Bi ust mahkemeye tasisaniz!?
 
Ben de kiradayım. 2 yıldır mahkeme sürüyor. Evimi gasp etmiş durumda kiracı…
 
Benim arkadaşım da kirada oturuyordu oturduğu evi satılığa çıkmıştı Arkadaşımda yeni kiralar çok pahalı kiraya verceğime ev alayım dedi bi ev buldu muhite göre uygun kelepir fiyatına fakat içinde kiracı var yasal sınırlarda zam yapan hakkını bilen biri hâlî ile evden çıkmıyor arkadaşım da kabul etti evi alır en kötü ihtimalle bir yılda çıkarırım dedi neyse evdeki hesap çarşıya uymadı bu süreçte kendi oturduğu evde satılınca kiracıyı çıkartana kadar başka eve kiraya çıkıp artı taşınma masrafı emlakçısı depozitosu derken dün gelmiş kiracim çıktı dedi bizde sevindik kiracıya yüz bin para vermiş hayatımın şokunu yaşadım ne yapayım bu paradan daha fazlasını başka eve geçmek için verecektim dedi üzüldüm borç harç içinde almıştı evi gerçekten illet kiracılar var. Ama kiracıda ben yasalar çerçevesinde zam yapıyorum diyor oda kendince haklı oluyor valla bende bi ev aldım kendim kirada oturuyorum o evde boş site içi yazlık gibi kullanıyorum kiraya korkudan vermiyorum çünkü çoçuklarımdan dolayı iki yıl daha bu konumda oturmam gerekiyor kendi aldığım ev şehrin az dışında velhasıl kiracıyı çıkarmak zor haklısınız ama başınızın çaresine de bakmanız lazım süreç uzun kısa kestirilmiyor eve çıkmayı düşünebilirsiniz evet eviniz var neden çıkayım diyorsunuz ama başka da çözüm yok yâda huzursuz ortamda yaşamaya devam edeceksiniz kanunlar sizin lehinizde olsa da karar kısa sürede çıkmıyor
 
Son düzenleme:
Bütün konuşmaları okudum. Öncelikle konuyu bir üst mahkemeye taşırsanız dava en az 2 sene sürecek. İstinaf kararı da ilk dereceli mahkeme ile aynı olursa yargıtaya taşıyacaksınız orada da bir o kadar sürecek dava. Aile evinde oturuyorsunuz ve kiracınızı çıkarmak istiyorsunuz. Şahit olarak kaynananızı gösteriyorsunuz ve kaynananız sizi istemediğini söylüyor mahkemede. Bütün bunlar hakimin gözünde sırf kiracıyı çıkarmak adına sergilenmiş bir oyun olarak görülmüş zira kaynananız sizi istemiyor ve şahit de oluyor ama siz hala onun evinde yaşamaya devam ediyorsunuz. Bu da hakim açısından pek inandırıcı bulunmamış doğal olarak. Sizin öncelikle yapmanız gereken kiraya çıkmak ve öyle dava açmaktı. Ben kirada yaşıyorum evime geçmek istiyorum dediğinizde kiracınıza tahliye kararı çıkardı. Kiracınıza 6 aylık bir süre verilir ve süre sonunda tahliye edilirdi. Evinize geçerdiniz. Tüm bunlara ek olarak kayınpederiniz ölmeden önce evin tapusu kendisine mi aitti? Eğer öyleyse tapu sadece kayınvalideniz üzerinde olamaz. Çocukların da üzerine geçer. Böyle bir durumda da kayınvalideniz sizi evden çıkaramaz geçmişe dönük ve şimdiyi kapsayan bir kira bedeli talep edilebilir kayınvalideniz ve diğer çocukları tarafından mahkeme aracılığıyla... Hakim tüm bunları göz önünde bulundururak bir karar vermiş.Ayrıca dava detaylarını paylaşmamışsınız. Kiracınızın savunması ne oldu? Gerekçeli kararda hakim kararın sebebini açıklar bunu da paylaşmamışsınız ki çoğu kişi bunu size defalarca sormuş. Burada yardım istiyorsanız detayları vermelisiniz. Gerekçeli karar tarafınıza tebliğ edildiyse istinaf yoluna başvurma süreniz başlar(iki hafta)
 
Avukatınız yok mu.Eve ihtiyacının olduğunu başka eviniz olmadığını senelerdir zaten evinizde oturduğunu, kv de artık kendi evinde yalnız oturmak istediğini mahkemede anlatmadı mı.Temyize götürmediniz mi.Avukatın bunları bilmesi lazım.Bu cimerlik değil hukuki tamamen.
 
Aynı evde oturmuyorlar, ortada 2 ev var. Kayınvalidenin evinin üstüne kat çıkmışlar. Kira ödemedikleri için de aile evi görünüyor.
 
Aynı evde oturmuyorlar, ortada 2 ev var. Kayınvalidenin evinin üstüne kat çıkmışlar. Kira ödemedikleri için de aile evi görünüyor.
Böyle anlamamışım.Bizim ülkede kiracı çıkartmak çok zor.Bir tanıdık evi kentsel dönüşümde yıkıldı dul kişi başka evi yok akrabalarında kaldı.İnanın herşey ispatlı o kadar zorlu süreçten sonra çıkarttı kiracıyı.Tamam kötü niyetlilerde çok ancak ispatlı durumda da yanlış oluyor.Burada da çocuklar büyümüş sebepleri makul artık kendi evinde oturmak istemesinin nesi yanlış ki.Evet arkadan temyiz sürecini kullanacak başka çaresi yok.
 
O kadar doğru konuştunuz ki biz birikim yaparak almışız o evi sonuçta ne zorluklar çektik birisi gelsin de otursun bağış yapalım diye almadık
E geçip otursaydınız o zaman niye kira verdiniz ki o en başta? Kiracılı mı almıştınız evi?
 
Canım zamanında eşim yaptı diyorum bu evi kimsenin 5 kuruşu geçmedi hak yemek mi oluyor. Boş boş konuşuyorsunuz
aşırı cahilsiniz
uzun yıllardır evlisiniz inşallah eşinizden çok dayak yememişsinizdir

genelde böyle fikri sabit kadınlar dayak yiyiyor kocadan üzgünüm

bencilsiniz ve hak yemişsiniz sorulara cevap verin
 
Eşim yaptı zamanında sonuçta bu evi 3 kardeşin 5 kuruşu geçmedi bu eve herkes geldi hazır eve oturdu hak mı yemiş oluyorum
anlamadim. 2 odali 5 nüfuslu eve kim geldi de hazır hazır oturdu? misafirlige gelsek koltuk zor buluruz. hangi kardes geldi kuruldu o eve?
Canım zamanında eşim yaptı diyorum bu evi kimsenin 5 kuruşu geçmedi hak yemek mi oluyor. Boş boş konuşuyorsunuz
ama ailenin evinde oturup kira odemediginiz icin o para birikti ve esin ev alabildi. yani aslinda herkesin hakki gecmis oldu :) miras oyle bir sey degil. babam cocuk yasta büyük sehre gelmis, halalarim erkenden evlenip uzak sehre gitmisler. ama amcalarimin hepsi dedemin dizinin dibinde yasamislar. bahceleri adam etmisler, kisin ilaclarini vermisler , yazin ekinini almislar, yeri gelmis masraf yapmislar, kac sene hasta yatan babalarini hem evde bakmislar, hem hastanede her seyiyle ilgilenmisler. Yani o koca arsaya ve babalarina benim babamdan da halalarimdan da cooook daha fazla emekleri gecmis. ama miras buna bakmaz. miras kanla gecer . sonuc olarak dedemin tum cocuklari nispeten eşit hak aldilar. zamaninda yaptiklari - bahceye verdikleri kadar o bahceden aldiklari vardi. bir yerde dengeliyor. siz de o eve masraf yaptınız- kaynananiza ihtiyac aninda baktiniz ama orada da 30 sene bedava yasadiniz. yani ortada bir denge var. bu saatten sonra ölüm hak miras helal derler. o evde suyunuz isinmis.
dua edin de allah kaynanniza ömür versin. o da göçünce kimse o evi size birakmaz. kolay mi izmirde iki katli ev
 
Allah
Neden en baştan evi kiraya verip kaynanaya yerleştiniz ?
yıllarsdır kaynanamın evinde oturduk
 
Geçmişte ne olmuşsa olmuş, şu an evlerine oturmak istiyorlar ve kiracı çıkmıyor. Konu sahibinin derdi bu.
Mahkeme, bu ev sizinse nasıl kiracı lehine karar veriyor anlamadım. Ev sahibi evine oturacaksa kiracı çıkmak zorunda. Karara itiraz edin.
Ayrıca kiracı 5 yıldır oturuyorsa, kirayı o çevredeki evlerle aynı fiyata çekebilirsiniz. 5 bin lira kira mı olur bu devirde? Emsallerine göre kirayı artırın. Ödemezse çıksın.
Kiracı ve ev sahibi sorunları, büyük bir sorun cidden. İnsanlar kaba kuvvet uygulama noktasına geliyor. Kendi malınla rezil oluyorsun.
Kayınvalide evinde 6 yetişkin yaşamanız da ayrı bir olay.
 
kayın valide, kayın
karı-koca bunlar + 3 çocuk yani 7 yetişkin yaşıyorlar, 6 değil. ancak 2 katlı müstakil evmiş yani bu aile kendi katlarında yaşıyor dolayısıyla birlikte 7 kişi kalma gibi bir durum yok --muhtemelen ilk evlendiklerinde öyle yaşıyorlardı, sonra üste kat çıkmışlar.

yine anladığımız kadarıyla mahkeme kiracıyı çıkarıp yeni kiracı oturtacaklarına kanaat etmiş, bu kadar zaman o evde oturdunuz da şimdi derdinize ne der gibi bi şey olmuş

her ne kadar gerekçeli kararı bi türlü öğrenemesek de...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…