Kendi Annem Hamileyken Erkek Kardeşin Bebeğe Tahamül Edemez Dedi, Sonrasında Çocuğum Düştü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kayıplarınız için üzüldüm. İnşallah hayırlısıyla evlat sahibi olursunuz.
Ama bunun haricinde annenize sonuna kadar katılıyorum. Tavrınız, beklentiniz yanlış. Aynı mahalleye taşınmak falan abartılı değil mi? Anneniz için çok büyük sorumluluk ve haliyle almak istememiş bunu. Durumunuz da iyiymiş tutarsınız bakıcıyı olur biter.

Öncelikle basın sağolsun ben de yaşadım seni anlayabiliyorum.. ama düşüğü buna bağlamamalısın..
Yine olur insallah ne güzel hamile kalabiliyorsun Bu büyük bir mucize , terapi almanı tavsiye ederim ben de alıyorum başladım önce kendi psikolojimizi düzeltmemiz gerek ki iyi bir anne olalım..
düsükleri insanların laflarına bağlamıyorum ben nasipte varsa yasar allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin isteyen herkese

Kayıplarınız için üzgünüm. Ama hayat her zaman arzu ve beklentilerimizi karşılamıyor. Anneler torun bakmak zorunda değil. Sigortalı işini bırakıp hele hiç bakmak zorunda değil. İnsanlara belli bir yaştan sonra minnet etmek de hiç kolay bir şey değil. Tırnağın varsa başını kasiyacaksin derler. Hayat acımasız. Yaşam zor. Anneler de yazık kaç çocuk büyütmüş. Sil baştan bebek büyütmek, torun bakmak falan bunlar zor şeyler.

Kendiniz bakın demek çok başka,
Annemin ettiği laflar bambaşka,

Merak etmeyin aylık gelirimiz 6 hanenin üzerinde. bakmaya da baktırmaya da gücümüz vardı. şayet çocuğumuz olsaydı.
Kendi geliriniz 6 hanenin üzerinde ama anneniz bu yaşında asgari ücret ile çalışıyor. Siz 30 yaşında olduğunuza göre, kadının yaşı aşağı yukarı belli. Çocuğunuza anneniz değil,siz bakmak zorundasınız. Kimseye güvenerek çocuk dünyaya getirilmiyor,bu anneniz dahi olsa farketmiyor. Çocuğun tüm sorumluluğu anne ve babasindadir.

Annenizin üslubu biraz kırıcı olmuş. Ama dedikleri tamamen doğru. Belki erkek kardesiniz okul okuyor sınava hazırlanıyor. Yenidogan bebek evdeyken nasıl ders çalışacak ki? Anneniz de haliyle onu da düşünüyor. Çünkü o da evladı.
Ayrıca anneniz hala işte çalışıp para kazanıyor emeklilik için uğraşıyor. Neden sizin çocuğunuza, toruna bakmak için işten ayrılsın ki? Belki 1 2 ay parasını vereceksiniz. Sonra bu ay sıkışık durumdayız deyip vermeyeceksiniz. O da zor duruma düşecek. Bende olsam her ay garanti gelen maaşımdan vazgeçmem. Belki kızım her ay vermeyecek. Sigortası ne olacak? Yatıracak miydiniz? Bir de asgari ücrete zam geliyor. O tutarda mi vereceksiniz ki? Tüm yan haklarını sigortasını verecek misiniz ki? Ben pek sanmıyorum.
Annenize emrivaki yapmayın. Bence bakmak istemiyor. Ki bence haklı. Emeklilik için çalışıyor çok doğru yapıyor. Ayrıca zorla yapılan işten hayır gelmez. Madem durumunuz iyi ise bir güvenilir bakıcı bulun. Anneniz de arada haftasonu vs yardımcı olur.
Anneanneler ve babaanneler torun bakmak zorunda değil. Ki sizin anneniz çalışıyor. Tabi ki önce kendini emekliliğini düşünecek. Sizin "evlat olarak" annenizin emekliliğini ilerisini düşünüp sen yillarca bize baktin emek verdin sen çalış emekliliğini düşün ben hallederim demeniz lazımdı. Bence eşiniz de siz de çok bencil davranmışsınız.

Anneanne sevgisiyle bakıcı sevgisi aynı mı siz kafayı mı yediniz? Bunlar nasıl yorumlar.
Anne sevgisiyse ap ayri. Ben sahsen bi mecburiyet olmadikca 3 yasina kadar annenin cocuguna bakmasi taraftariyim. Ben evden calisiyorum ogluma da kendim bakiyorum. Ask yasiyoruz. Bir gun sirket ofise donmemi isterse istifa ederim. Cunku oglumun her ani cok kiymetli.

Bence yanlış düşünüyorsunuz.
Benim annemde evlendiğimizde bizi karşısına çekip çocuk bakamayacağını ve istersek kv söyleyebileceğimizi, alınmayacağını belirtmişti.
O zaman anneme çok hak vermiştim. 60 ında bi kadın kendi hayatına bakması dinlenmesi gerekirken benim çocuğuma neden baksın ki diye düşünmüştüm.
Hamile kalınca biraz fikrim değişti ama şuan hala aynı noktadan bakıyorum.
Eğer annem kabul ederse bakıcıya göz kulak olsun isterim.
Annem gene çocuk baksın istemem..
Ki çocuk bakmak kolay olsa emin olun herkes işi bırakıp çocuk bakardı.
Yeni nesil birazda hem çocuğum olsun hem kariyerim olsun gözüyle büyükleri mercek altına aldı.
Ama annelerimizin de kardeşlerimizin de bir hayatı var.
Biz çocuk planlaması yaparken onlara sormadık, tüp bebek süreci geçirmiş biri olarak, bu yola girerkende onlara sorarak girmedik.
O zaman bizim keyfi kararlarımız onların hayatlarını ipotek etmemeli…
Çok fazla endişeniz varsa evinizi iş yerinize yakın tutun ve bakıcıyı arada gözetleyebilin…

Ne kadar bencilce düşünceler.
Herkes adina, kendiniz karar verip, onlarin da koşulsuz şartsız uymasini beklemişniz.
Aileleriniz kendileri isterse yardimci olurlar, yoksa kimse sizin kurduğunuz planlara uymak mecburiyetinde degil.
Kadin en başında net bir şekilde söylemiş, en doğrusunu yapmış.

Dünya sizin etrafinizda dönmüyor, annenizin kardeslerinizin de bir hayati var.
Eger bir yetişkin olarak, dünyaya çocuk getirmeyi göze aldiysaniz, bütün sorumlulugun da sizin olduğunu bilmelisiniz.

Anneanne sevgisiyle bakıcı sevgisi aynı mı siz kafayı mı yediniz? Bunlar nasıl yorumlar.
Eğer bu kafada bir insansanız o zaman anneanne sevgisi de anne sevgisinin yerini tutamaz. İşe dönmeyip çocuğunuza bakmanız gerekir. Zaten 100 bin liranın üstünde bir geliriniz varmış. Eminim siz çalışmasanız da rahatça geçinirsiniz. Sizin sevginiz daha önemli olduğundan anneniz işi bırakacağına siz bırakın.

Sana çok teşekkür ediyorum yazma zahmetinde bulundurtmadığın için

Öncelikle kaybettiğiniz bebekleriniz adına başınız sağolsun. İnşallah sağlıkla kucağınıza alacağınız bir bebeğiniz olur.
Babaanne ve anneanneler torun bakmak zorunda değiller, para verseniz de mecbur değiller.
O gece annenizde kalmadınız diye kaza yapmadınız, olacağı varmış geçmiş olsun. Yazgınızda varsa o gece kalsanız bile ertesi gün başınıza gelirdi önüne geçilemez.
Ve rica ediyorum bu platforma konu açıp cevap veren üyelere de saldırmayın

Benim yazacağım yorum da buradaymis. Cocuk sizin olacak bilmem farkında mısınız? İşten izin alın kendiniz büyütün kreş çağına kadar. 5 hane de işinizi görür.

Çocuk bakmak çok zor, ağır bir sorumluluk. Ben de yaşlandığımda torun bakmayacağım. Kendi çocuğumu zor büyüttüm 60ımdan sonra bir kez daha o tempoyu kaldıramam.
Kusura bakmayın ama anneanne sevgisi çocuğa bakmak demek değildir. Özleyince arada gelip iki saat sevmek görmek, çok acil durumda ayda yılda bir çocuğa bakmak demektir. Tam zamanlı bakıcı olmak zorunda değil kimse.
Yanlış düşünüyorsunuz boşuna üzmeyin de üzülmeyin de

Benim anlamadığım kocanızın ne haddine annenize tepki koymak. Kadın damadına haksızlık mı etmiş, kötü mü davranmış yoksa hakaret mi etmiş? Tek yaptığı garanti olan işinden istifa etmek istemeyip, düzenimi bozamam demek olmuş. Akrabaya baktırmaya çok meraklıysa kendi annesini kardeşini maaşa bağlayıp baktırsın. Eşler birbirinin ailesidir ancak hiçbir eş karşı aileye eğer kendine doğrudan bir saygısızlık yapılmadıysa böyle davranma hakkı vermez. O gece Muğla' ya anneniz yüzünden gitmeniz için annenizin sizi evden kovması gerekir ki yok öyle birşey ,olsa bile kaza yapmanızın nedeni anneniz değil. Kaldı ki arabayı eşiniz kullandığına göre eşiniz kendi kabahatini örtüyor annenizie böyle davranarak. Bu hikayede kayınvalideniz nerede? Neden annenize bilenirken ona tek laf etmiyorsunuz? Onunda torunu değil miydi? Emin olun sizin annenize eşinizin tavrını siz kayınvalidenize yapsanız eşiniz çok güzel ağzınızın payını verirdi.

çocuk büyütmenin anne ve babanın kendi kontrolü ve sorumluluğunda olması gerektiği düşüncesindeyim. başkaları bakınca çocuklar ya çok şımartılıyor ya da aşağılanıyor , çocuk anne baba sevgisini tadamadan doyamadan büyüyüp gidiyor

Çok bencilsiniz bence annenizde sizdeki ışığı bildiği için hemen önlemini almış. İlk önce düşünce yapınız yanlış o gün annenizle böyle konuşma olmasaydı, annenizde kalsaydınız belki evde başınıza birşey gelecekti gene kadın suçlu duruma düşecekti nasip ve hayırlısı böyleymiş bazı şeylerin açıklaması olmaz. Yaşanması gerekir ve insanlar yaşar,suçlu aramayın, eşinizede fazla güvenip kendi ailenizi kötülemeyin. Birey olmayı öğrenin, anne olmayı düşünüyorsunuz ama başkaları hayatı üzerinden plan yaparak, kimse kimsenin hayatı üzerinde plan yapma hakkı yoktur,evlat bile olsa durması gereken noktayı bilecek. Tek çocuk değilsiniz ki kadın size evet dese diğer çocukları var, sizin için ufacık evet onun için hayatının, planların, diğer evlatların düzeni bozulması demek, pardonda sizi ve eşinizi diğer çocuklardan üstün kılan şey ne? Bu hakkı kendinizde nasıl görüyorsunuz. Ben ve eşim tek çocuk olduğumuz halde evladımızı kendimiz büyütüp 2 yaşında kreşe verdim, aileler tepki verince de siz kendi evlatlarınızı büyüttünüz sıra bizim biz kendi evladımızı istediğimiz şekilde büyüyecek deyip kestirip attım çünkü hepsi emekli olmuş, gezme zamanları gelmiş en güzel zamanlarıydı neden bizim için eve tıkılıp kalsınlar. Bencil olmayın bu hayatta sizden başka hayatlar ve yaşam biçimleri var herkes size ayak uydurmak zorunda değil. Acınız büyük saygım sonsuz ama bence biraz düşünüp annenize de hak verebilirsiniz

bakmama konusuna bişey diyemem bakmak istemeyebilir

ama 20 yaş kardeş çekemez lafı çok ayıp gerçekten eşinizin yanında demeseymiş iyiymiş

nedense ilk hamilelikte çok şey bekliyoruz büyüklerden

kendi annem rahmetli benim kv dem den de ben çok şeyler beklemiştim :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…