Kendiniz bakın demek çok başka,Kadin hakli kimseye güvenip dogurmayiniz .üzgünüm aci ama iste bu gercek . aileleri artik bakici tarzda görmeyin boyle uzulursunuz. ilk kendinize guvenin siz artik annesiniz butun sorumluluk sizve eşinizden anneniz firsat bulursa bakar. Yoksa bakici kaynana yaparsiniz ben tek büyüttüm kimse olmadan ky ve annem yoktu.yani kendinize guvenin sistem oturrsa yaparsiniz
Beraber yaşama planımız değil de annemle aynı mahallede bir eve çıkabilirdik diye düşünüyordum. Çalışan biriyim işe döndüğümde destek olabilir diye düşünmüştüm.Anneniz neden ev üstünde ev olmaz dedi orasini anlamadim. Beraber yasama planiniz mi vardi? Anneniz bakmayacagini her sekilde belli etmis hemen, bazi seyler fazla erken dile getirmis iki taraf. Ama sizin yerinizde olsam bundan sonra hamile kalsam ilk kimseye söylemem ve annemi dahil ederek planlar yapmam.
Kimseye güvenip çocuk yapmamalısınız zaten. Kadın sigortalı çalışanmış niye işinden ayrılıp sigortasız çocuk baksın aa? Yaşlılığında taş mı yiyecek bu kadın.aklımda da hep şey vardı çocuk olunca anneme yakın otururum rahat ederim diye düşünüyordum
Beraber yaşama planımız değil de annemle aynı mahallede bir eve çıkabilirdik diye düşünüyordum. Çalışan biriyim işe döndüğümde destek olabilir diye düşünmüştüm.
Asgari ücretli 6 hane mi?Kendiniz bakın demek çok başka,
Annemin ettiği laflar bambaşka,
Merak etmeyin aylık gelirimiz 6 hanenin üzerinde. bakmaya da baktırmaya da gücümüz vardı. şayet çocuğumuz olsaydı.
Derdin ne o zaman??? Annen haklı, arada gelir halini sorarsa ne ala !Kendiniz bakın demek çok başka,
Annemin ettiği laflar bambaşka,
Merak etmeyin aylık gelirimiz 6 hanenin üzerinde. bakmaya da baktırmaya da gücümüz vardı. şayet çocuğumuz olsaydı.
Gerçekten sinirleniyorum artık.Öncelikle umarım bundan sonra sağlıklı bir gebelik yaşar ve çocuğunuzu kucağınıza alır annelik duygusunu tadarsınız.
Anneniz sadece para için çalışmıyordur sanıyorum. Alışmıştır bu hayata. Çocuklarını büyütmüş özgürlüğü var her sabah işe gidiyor enerjik. Bir anda onu bir bebekle eve kapatma fikri size mantıklı geliyor mu?
tüp bebek zor oldu başkaları da benim kadar özen göstersin istiyorum derseni yanılırsınız kimseden böyle bir beklentiye girmeyin.
Bakıcı kreş olmuyorsa işi bırakın.
Düşüklerinizin sorumlusu anneniz değil. Belli ki bir sorununuz var.
Eşinize de annenizin dedikodusunu yapmayın. Anneniz vooov inanılmaz bir laf etmemiş. Erkek kardeşin tabi ki bebek fikrine sevinmiştir ama her gün evde bebek olmasına tahammül edemeyebilir çok normal.
Bebekli hayata geçince belki anlarsınız bu dediklerimi.
Annenize yüklenmeyin. Eşinizi de doldurmayın. Aksine eşiniz annen neden bakmıyor derse 3 çocuk büyütmüş bu yaştan sonra işi yok bizimkini mi büyütecek deyin geçin. Kimsemin de ağzına laf vermeyin.
Bu anneleri, aileleri çok fazla umursuyorsunuz. Kendi ailenizi kurmuşsunuz bebeğiniz de olur inşallah ama başkalarına anne bile olsa bu kadar beklenti içinde olmak sağlıklı ve doğru değil.. eşinizle hayatınıza bakın boş verin size iyi gelmeyenleri..Merhabalar,
Anneme söylememiştim ama bir sene çocuğumuz olmayınca tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım. Sonrasında iki kez düşük yaşadım bebeğim yok
Bu haberi kendi anneme ve kardeşlerime bi sürprizle paylaşmak istedim. Ufak bi paket hazırlayıp içini filan açmışlardı. Hamileyim filan yazıyordu işte. Kız kardeşim erkek kardeşim duyunca çok sevindi. Ben annemde çok sevinir diye düşünmüştüm önce sevindi ama bana yardım etme planları yapar mutluluktan havalara uçar filan sanıyordum…
Pek çok arkadaşım annesine o kadar yakın oturuyor ki, benim aklımda da hep şey vardı çocuk olunca anneme yakın otururum rahat ederim diye düşünüyordum benim o gece annemden duyduklarım…
- Ev üstüne ev olmaz,
- Kayınvaliden yardımcı olur,
- Bakıcı tutarsınız, (Eşim de ben de çalışıyoruz maddi durumumuz yerinde bakıcı tutabiliriz ama annemden bunu duymak canımı sıktı…)
Ve en can alıcı o cümle 20 yaşındaki erkek kardeşim için kocamın yanında ettiği o cümle
- Kardeşin bu evde tahamül edemez…
Yerin yedi kat dibine girdim. Kocam şok oldu. O akşam annemlerde kalacaktık çıktık evimize gittik ertesi gün muğlaya gitme kararı almıştık yolda kaza yaptık ve ben iki gün sonra tüp bebekle sahip olduğum çocuğumu düşürdüm.
İki ay sonra normal yolla hamile kaldım. Ancak o da çok tehlikeli bi yerde olduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Annem ikinci hamilelikte bakarım ederim deyip durdu ama aklımdan o gece hiç gitmedi….
Annem aslında asgari ücretle çalışıyor, ben ve kocam çocuk olursa biz senin maaşını veririz dedik ama oralı bile olmadı sigortam da var filan dedi…
Özetle şuan çocuğum yok yaşım 30 oldu annem resmen beni istemedi kocam artık annemle yanyana bile gelmek istemiyor ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemiyorum.
Paylaşmak istedim… hayırlı günler…
Anneanne sevgisiyle bakıcı sevgisi aynı mı siz kafayı mı yediniz? Bunlar nasıl yorumlar.Derdin ne o zaman??? Annen haklı, arada gelir halini sorarsa ne ala !
Demişsiniz, başlıkta da "Kendi Annem Hamileyken Erkek Kardeşin Bebeğe Tahamül Edemez Dedi, Sonrasında Çocuğum Düştü"O akşam annemlerde kalacaktık çıktık evimize gittik ertesi gün muğlaya gitme kararı almıştık yolda kaza yaptık ve ben iki gün sonra tüp bebekle sahip olduğum çocuğumu düşürdüm.
Kayıplarınız in çok üzüldüm, geçmiş olsun. Sağlıklı bir evlada sahip olursunuz inşallah.Merhabalar,
Anneme söylememiştim ama bir sene çocuğumuz olmayınca tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım. Sonrasında iki kez düşük yaşadım bebeğim yok
Bu haberi kendi anneme ve kardeşlerime bi sürprizle paylaşmak istedim. Ufak bi paket hazırlayıp içini filan açmışlardı. Hamileyim filan yazıyordu işte. Kız kardeşim erkek kardeşim duyunca çok sevindi. Ben annemde çok sevinir diye düşünmüştüm önce sevindi ama bana yardım etme planları yapar mutluluktan havalara uçar filan sanıyordum…
Pek çok arkadaşım annesine o kadar yakın oturuyor ki, benim aklımda da hep şey vardı çocuk olunca anneme yakın otururum rahat ederim diye düşünüyordum benim o gece annemden duyduklarım…
- Ev üstüne ev olmaz,
- Kayınvaliden yardımcı olur,
- Bakıcı tutarsınız, (Eşim de ben de çalışıyoruz maddi durumumuz yerinde bakıcı tutabiliriz ama annemden bunu duymak canımı sıktı…)
Ve en can alıcı o cümle 20 yaşındaki erkek kardeşim için kocamın yanında ettiği o cümle
- Kardeşin bu evde tahamül edemez…
Yerin yedi kat dibine girdim. Kocam şok oldu. O akşam annemlerde kalacaktık çıktık evimize gittik ertesi gün muğlaya gitme kararı almıştık yolda kaza yaptık ve ben iki gün sonra tüp bebekle sahip olduğum çocuğumu düşürdüm.
İki ay sonra normal yolla hamile kaldım. Ancak o da çok tehlikeli bi yerde olduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Annem ikinci hamilelikte bakarım ederim deyip durdu ama aklımdan o gece hiç gitmedi….
Annem aslında asgari ücretle çalışıyor, ben ve kocam çocuk olursa biz senin maaşını veririz dedik ama oralı bile olmadı sigortam da var filan dedi…
Özetle şuan çocuğum yok yaşım 30 oldu annem resmen beni istemedi kocam artık annemle yanyana bile gelmek istemiyor ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemiyorum.
Paylaşmak istedim… hayırlı günler…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?