Ya kızım gayet kilosu yerinde bide hala aç diyo.Nedense bebekler hep aç; yeni annelerin hiç sütü yetmiyor ve gelişim normal
Doktorunu dinle cahil değilsin sonuçta tabiki tecrübesizlik oluyor. Ama sen annesin doyuyomu ac mi bi yeri mi ağrıyo en iyi sen bilirsin. Bazı büyükler bu işin b.. unu çıkardığı için he de geç gitsin.
Anlatamazsın, anlamazlar ki çünkü bu bir gelenek.Ya kızım gayet kilosu yerinde bide hala aç diyo.
Doyuyormudur bilmem diye laf sokuyo ya doysun doymasın sanane kardeşim dicem en sonunda çocuk benim değil mı.
Aynı aynı hiç bir fark yok benimki de portokal suyu yaparmış :)
Aynısını da söylüyor “ amaaann doktorlar bilmiyor annem” diyor :) sen biliyosun ama dimi diyorum tabi o kadar çocuk büyüttüm aşk olsun der.
Aynı şehirdez malesef ama çok görüşmüyprum ben.
Bebeğe zararlı ne varsa saymış. Kamu spotu gibi hahahbu akşam kv geldi bize,kızımı özlemiş :):)
Haydi bakalım dedim..
yemek yerken başladı yine..
“Annem su veriyormusun” diye sormaya,taa çorbalara pirinç lapasına kadar getirdi konuyu. Bana tarif verdi,”pirinç lapası yapmalısın,ben öyle yaptım maşallahları var. (Onun baktığı torunları obez,biri 19 yaşında 200 kilo,biri 13 yaşında 75 kilo) Meyve suyu vermelisin,ben 40 ında başladım” Diye söylenmeye. Çok şükür sütüm yetiyor gayet sağlıklı da bebeğim 6 aya kadar ek gıdaya gerek yok dedim,ama dur durak bilmiyor kadın..
hala kızımla konuşurken “ben çorba verirdim ama annen biraz şey hahahaha” diye devam etti. Sinirlerimi bozmicam diyip oralı olmadım. Emzirmeme taktı bu sefer,annem acıkmıştır ellerini ağzına sokuyor diye tutturdu bu sefer.
Acıkmadı dedikçe hala ısrarla sütün yeter mı bilmiyorum ki demeye. Eşim buzluğun kapağını açıp sütleri gösterdi,hala” ayy günah yaa ne yapacaksınız o sütleri”demeye başladı.
Yarım saatte bir acıkmıştır diyip duruyor halbuki bebeğim 2 saatte emmeye başladı,bunu söyleyince de öyle şey mı olur büyüdükçe daha çok emer diye. Doyduğuna emin misin diye zırt pırt sorup duruyor.
Bu kadar kıt beyinli bir kv var.
Anne sütü bebeğin gelişimi için yeterli değilmiş bebe bisküvisi,pirinç lapası vermeliymişim. Hayır aptal bir insan olsam biyük diye bunu dinlicem çocuğun midesini mahfedicem. Kendi çocuklarını istediğingibi büyüttün,gördük büyüttüğün çocukları şimdi de sen benim büyüteceğim çocuğu gör dedim sustu en sonunda.
Herşeye karışmasa olmaz çünkü. Herşeyi hanımefendi biliyor.
Hahahha manyak galibaYok ya yıpratmıyorum dalga geçiyorum artık onunla. Boş boş konuşmasına sinir oluyorum sadece.
Bebeği yıkarken iki kez yıkamalıymışız ölüler 1 kez yıkanırmış,yaşayanlar 2 kez miş
Bu inciyi de şimdi patlattı
Ay kvlik yapması konusunda yorumda bulunamayacağım fakat dünya üzerinde ne kadar şekerli ve boş kalori içeren besleyici özelliği olmayan şey varsa hepsini önermiş.bu akşam kv geldi bize,kızımı özlemiş :):)
Haydi bakalım dedim..
yemek yerken başladı yine..
“Annem su veriyormusun” diye sormaya,taa çorbalara pirinç lapasına kadar getirdi konuyu. Bana tarif verdi,”pirinç lapası yapmalısın,ben öyle yaptım maşallahları var. (Onun baktığı torunları obez,biri 19 yaşında 200 kilo,biri 13 yaşında 75 kilo) Meyve suyu vermelisin,ben 40 ında başladım” Diye söylenmeye. Çok şükür sütüm yetiyor gayet sağlıklı da bebeğim 6 aya kadar ek gıdaya gerek yok dedim,ama dur durak bilmiyor kadın..
hala kızımla konuşurken “ben çorba verirdim ama annen biraz şey hahahaha” diye devam etti. Sinirlerimi bozmicam diyip oralı olmadım. Emzirmeme taktı bu sefer,annem acıkmıştır ellerini ağzına sokuyor diye tutturdu bu sefer.
Acıkmadı dedikçe hala ısrarla sütün yeter mı bilmiyorum ki demeye. Eşim buzluğun kapağını açıp sütleri gösterdi,hala” ayy günah yaa ne yapacaksınız o sütleri”demeye başladı.
Yarım saatte bir acıkmıştır diyip duruyor halbuki bebeğim 2 saatte emmeye başladı,bunu söyleyince de öyle şey mı olur büyüdükçe daha çok emer diye. Doyduğuna emin misin diye zırt pırt sorup duruyor.
Bu kadar kıt beyinli bir kv var.
Anne sütü bebeğin gelişimi için yeterli değilmiş bebe bisküvisi,pirinç lapası vermeliymişim. Hayır aptal bir insan olsam biyük diye bunu dinlicem çocuğun midesini mahfedicem. Kendi çocuklarını istediğingibi büyüttün,gördük büyüttüğün çocukları şimdi de sen benim büyüteceğim çocuğu gör dedim sustu en sonunda.
Herşeye karışmasa olmaz çünkü. Herşeyi hanımefendi biliyor.
işin kötü yani çocuklar artık eskisi gibi sağlıklı değiller. Envai çeşit hastalık türemiş durumda. Bişey vermeden önce bin kere düşünmek gerekiyo. Allah yardımcin olsun.He evet onu da söyleyip duruyor anason ver uyku yapar diyor. Kızım gündüz bikere uyuyo bu aralar. Normalde hiç uyumuyordu ben gazdan diyorum düzene girecek diyorum o hala anason ver bilmem ne ver diyor.
Zamanında verdim işe yaramıyor sonuçta gaz ilacını bile 1 bucuk aydır kestim diyorum sen anason ver diyo hala. Büyük sözü dinlenmez kim ne derse desin kendi başlarına doktor bilmeden allah ne verdiyse tıkmış öocukların ağzına.
Olur muuu öyle şey aşk olsun :)) benim kv bilir herşeyi hıhKemigi d vitamini ve kalsiyum guclendirir. O da pirinc lapasinda zor bulunur :)
Çünkü böyle biliyor o :)Ay kvlik yapması konusunda yorumda bulunamayacağım fakat dünya üzerinde ne kadar şekerli ve boş kalori içeren besleyici özelliği olmayan şey varsa hepsini önermiş.
Şekerle çocuğunuzun iç organlarını dövmemek için bence de vermemelisiniz tebrik ederim sizi :)
Amin :) ben onu dinlemem zaten ağzından çıkan her kelime bana gçre cahillik içeriyor. Ona kalsa ben söylediklerini yapmıyorum diye cahilim :)işin kötü yani çocuklar artık eskisi gibi sağlıklı değiller. Envai çeşit hastalık türemiş durumda. Bişey vermeden önce bin kere düşünmek gerekiyo. Allah yardımcin olsun.
Ay evlerden ırak. Benzerini yapan bir aile büyüğünü lohusa kafa ile evden kovmuşluğum var. ( ayıptı yaptığım ama psikolojim yerinde değildi) bu durumu bilenler hiç ağzını bile açmaya cesaret edemedi. Ayrıca 6 Aydan önce bebeğe su bile verilmez. Doktora gidip sorsun. Anne sütündeki su oranı bebek için yeterlidir.
Hahahha manyak galibao zaman beyaz da giydirmeyelim malum kefen beyaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?