konuyu okumadım ama başlığa çok güldüm süper olmuş
İşte böyle olsun onu da yapayım ne kaybederim falan dediğimiz için kaybediyoruz biz. aynı bende öyleydim. Şimdide çaycı ablamız gitti abisi vefat ettiği için burası bir avizeci ve tam çarşıda gelen gideni çok fazla muhasebeciyim bende burada. onca işi yapıp birde çay temizlik hizmet bilmemne eve gittiğim gibi yattım geçen gün artık eşimle muhabbet bile edemedim. Birde beyefendiye uçak bileti ayarlayacakmışım şahsi işi için yine demedim bişey tmm dedim. bugün soruyor ayarladın mı diye bende vaktim olmadı dedim aman sanki çok iş yapıyorsun diyo. Acaba ben iş yapmıyorsam neden bana ve çaycıya para veriyor çok merak ediyorum. Bu iki oldu 3. ye derse söylücem bende ! canımı iyice sıkmaya başladılar zaten !!
aynen elime yapışmaz ya hadi yapıyiim dedim arkası kesilmedi...sonrada görevim gibi görüldüü...ve paraya da ihtiyaç var tabi iş değiştirmeyim dedim durdum durdum ama keşke hiç durmasaymışımm...hakkını arayana nasıl da hakkını veriyomuş
Madem gidiyorsun, neden kel patronunu alıp karşına ugradigini dusundugun haksizliklari konusmuyor, sitem etmiyorsun ki ? Hem sen ofkeni doğru kişiye kusarsin, rahatlarsin hem adam da belki kendine çeki düzen verir.
Şimdiye kadar yanımda çalışan insanlardan sadece bir bayandan kendi sorumluluğu olmayan bir konuyla ilgili yardım istedim. Üstelik özel hayatımda da arkadaşım olan biriydi. Bana kibarca bu seferlik yapacağını ama bu işin görev tanımı içinde olmadığını, bir daha istememi söyledi. Kendisine hak verdim ve bir daha aynı hataya düşmedim. İşçi, işveren ilişkilerinde sınırları çizmek çoğu zaman çalışanlara düşüyor çünkü patronlar bazen kötü niyetle, bazen de düşüncesizliklerinden dolayı nasıl olsa maaşını veriyorum, şu işi de yapıversin diye düşünebiliyorlar. Ama siz sınırları çizdiğiniz zaman bir daha bu tip isteklerle karşınıza çıkamıyorlar. Ha patronunuz çok kötüdür ve bu tepkiniz karşısında sizi işten çıkarabilir orası da işin ayrı bir tarafı. Ama bence bu riski göze almaya değer.
kız masasına bişeyler istemiş dün kırtasiyeye götürmüş seç al demiş pembe pembe çok güzel masa için kalemlik takımları delgeçler zımbalar süslü süslü kalemler bilmem nee
tak borcu cık canım bende bi pvc dükkanında ön muhasebeci olarak girmiştim adam parca parca maşımı verdi üstelik anlaştıgımız ücret üzerinden hesaplamamış 5 ay oyaladı sigortamıda yapmadı üstelik bende yemek temizlik herseyi yapıyodum dolap yaptırmıstım 1000 tlye cıktım onun parasınıda sigortaya say dedim engelledim tlfndan :):) müstehak bunlara vallapis keltoş patron ! uuufff burdaki son günüm bugün de bitsede gitsem...bahsetmiştim ben işten ayrılıyorum yerime muhasebeci kız başladı bu hafta ona işi öğretiyorum...Bugün son günüm.Burda muhasebecimi çaycımı montaj elemanı mı belli değildim her işi salak gibi yaparsan böyle olur işte...Bu yeni başlayan kızla patron arabayla çıktılar demin dün bugün gezmeler kız masasına bişeyler istemiş dün kırtasiyeye götürmüş seç al demiş pembe pembe çok güzel masa için kalemlik takımları delgeçler zımbalar süslü süslü kalemler bilmem nee....Kıza İş görüşmesinde montajdaki personellerle samimi olmanı istemiyorum sen sadece işini yani muhasebe yapcaksın burda...ben çıkana kadar benden herşeyi sorup öğrenmesini ondan sonrada sadece normal olan yani zaten her iş yerinde olması gereken gibi sadece muhasebeye bakacagını söylemiş...maaş olarak ta sıkıntı değil anlaşırız o konu da demiş..kız ben yüksek maaşla başlarım yani beni burda tutması için dedi....benden yüksek alacağıda kesinn ve hiç deneyimi yok muhasebe anlamında hiç birşey bilmiyo...Neyse benim takıldığım kızı kesinlikle kıskanmak değil ama bana yaptığı haksızlık daha 1,5 hafta önce bana birürü boş vaktin oluyo montaja yardım et diyodu çayına kahvesine baktırıyodu...Yaaaa zoruma gitti hem çalış ham kuş kadar paraya montaja da yardım et...hemde adama borçlandım evime pimapen yaptırmak için para çekmiştim...bide çıkınca onu ödemeye devam edeceğim zaten bu ay da kuruş para almayacağım maaşımdan borç kesilcek çünkü.. yani borcu takıp gitsem müstehak ta buna işte ben öle biri değilim...aslında yapmam gerekenden fazla iş yaptığım için o parayı fazlasıyla hakettim... kusuruma bakmayın sinirimi dökeyim dedim yazdım uzun uzun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?