maaş, iş, stress, özgüven eksikliği

hakkını ara neden çekiniyorsun babanın hayrına çalışmıyorsun sonuçta sanırım ilk iş tecrüben senin hakkın o maaş
yok ya ben 15 yaşımdan beri çalışıyorum. 26 yaşımı doldurdum şuan. genel olarak yapım bu çok iş yerinde çalıştım ama burada daha çok çekingenim tek çalışan olduğum için. mesela 2 3 sene önce çok çalışanlı bi firmada satış temsilcisiydim. orada böyle bi sorunum yoktu. prim günleri aksayınca müdür ile konuşabiliyordum vs izin alabiliyordum. burada tek çalışan olmanın ekstra dezavantajını yaşıyorum.

yok ya ben 15 yaşımdan beri çalışıyorum. 26 yaşımı doldurdum şuan. genel olarak yapım bu çok iş yerinde çalıştım ama burada daha çok çekingenim tek çalışan olduğum için. mesela 2 3 sene önce çok çalışanlı bi firmada satış temsilcisiydim. orada böyle bi sorunum yoktu. prim günleri aksayınca müdür ile konuşabiliyordum vs izin alabiliyordum. burada tek çalışan olmanın ekstra dezavantajını yaşıyorum.
burdan çıkarılacak ders tanıdık yanında çalışmamak :KK43: iş ara kendine iş bulursan çatır çatır saydırırsın herşeyi

hobi olsun diye değil para kazanmak için çalışıyorum kendi alın teriniz açık açık söyleyeceksiniz utanacak olan onlar

aklıma geldi ama neden eşime ihtiyaç duyuyorum diye kendime kızıyorum. bu benim en doğal hakkım ve söyleyemiyorum :KK43: her türlü verebileceğini düşünmüyorum ama. rica edicem bari kendi çıkarsın da 2 3 ay işsizlik alayım iş bulana kadar.

bir kere elden vermiş eksik vermiş bunlar suç..
asgari ücreti veremeyeceği belli ise kendisi çıkarsın..
çıkarmam diyorsa bana maaş yatırmadın çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına suç duyurusunda bulunurum de bak nasıl çıkartıyor.
tamam iş yok anladık da patron nasıl yaşıyor?
hiç geri adım atma. abi kardeş gibi olmanın ailenin patronu tanımasının hiçbir değeri yok.
bir patron çalışanının hakkını vermiyorsa gözümde beş para etmez..

bir kere elden vermiş eksik vermiş bunlar suç..
asgari ücreti veremeyeceği belli ise kendisi çıkarsın..
çıkarmam diyorsa bana maaş yatırmadın çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına suç duyurusunda bulunurum de bak nasıl çıkartıyor.
tamam iş yok anladık da patron nasıl yaşıyor?
hiç geri adım atma. abi kardeş gibi olmanın ailenin patronu tanımasının hiçbir değeri yok.
bir patron çalışanının hakkını vermiyorsa gözümde beş para etmez..
işten çıkarmasını rica edicem o kadarını yapar hiç olmazsa diye düşünüyorum. öğlen geldi almam greken 2600 vardı. 600ünü koydu masama. hadi seni sevindireyim dedi gülerek. bu para burda kalsın işime yaramıyor kartlarımızın ödemeleri geldi sadece 2000 lira bari bu da harcanmasın kalsın burada dedim. yarın alacağı varmış kapatırız hepsini gibi bir şeyler söyledi. gerçekten artık versin veremesin ocak19da ayrılmak istiyorum sanırım :KK43: şikayet konusunu da ciddi anlamda düşünüyorum benden sonrakilerin bari hakkını yemesin.

o kadar haklısın ki bu zamanda iş bulmakta çok zor allah yardımcın olsun gerçekten bi mesleğin var mı varsa işkura başvur onlar yönlendirir.
mesleğim yok aslında. ziraat mühendisliği okuyordum 2. sınıfta bırakmak zorunda kaldım. tecrübem var bi kaç konuda. aynı zamanda internet üzerinden makrome satışı yapıyordum işten çıkarsam işsizlik alırsam bir kaç ay makromeye yönelebilirim eskisi gibi. tabii satış zor ama gidebildiğim kadar giderim. ön muhasebe ve genel muhasebe eğitimleri almaya başladım elimden geldiğince ev işlerinden vs zaman kaldıkça kendimi geliştirmeye çalışıyorum. işkura bakıyorum bi kaç uygun ilana başvurdum belki dönüş olur şansıma:)

mesleğim yok aslında. ziraat mühendisliği okuyordum 2. sınıfta bırakmak zorunda kaldım. tecrübem var bi kaç konuda. aynı zamanda internet üzerinden makrome satışı yapıyordum işten çıkarsam işsizlik alırsam bir kaç ay makromeye yönelebilirim eskisi gibi. tabii satış zor ama gidebildiğim kadar giderim. ön muhasebe ve genel muhasebe eğitimleri almaya başladım elimden geldiğince ev işlerinden vs zaman kaldıkça kendimi geliştirmeye çalışıyorum. işkura bakıyorum bi kaç uygun ilana başvurdum belki dönüş olur şansıma:)
inş dönüş olurda kurtulursun oradan :)

hiç de kötü hissetme çatır çatır söyle, zaten çıkmak istiyorsan 1 ay önceden haber vermek zorundasın bilgi verdikten 1 ay sonra çıkarsın. işsizlik maaşı alabilmek için onlar senin çıkışını versinler. bu konuyu konuş. kavga gürültü etmek zorunda değilsin zaten umudu kesmişsin sen oradan haklı olarak. çekinecek bişey yok ödeme durumlarınız sıkıntılı ve benim düzenli gelire ihtiyacım var, burada çalışmak beni maddi anlamda rahatlatmıyor paramı zamanında vermediğiniz için ben zorlanıyorum, ödemeler 1 gün gecikme bile affetmiyor bu nedenle ayrılmak istiyorum de. saçma sapan dil dökmeye ikna etmeye çalışabilir benim eski patronum öyleydi. ama emin ol hiçbir şey düzelmiyor yani. maaşı veremiyorsa bu senin sorunun değil onun sorunu. bu işe giriyorsa personel masrafını da hesaba katmak zorunda. sen her işini zamanında yapıyorsun ama o senin hakkını verecek sadece, bi onu yapması lazım onu da yapmıyor. orada kalman sana zarar zaten sigorta, elden verme gibi durumlardan dolayı da... çekinecek utanacak bişey yok kendine yazık etme orada. benim eski iş yerim son zamanlarda böyleydi. ben başka nedenlerden ayrıldım, benden 2 ay sonra aynı anda 4-5 kişi maaşlar düzgün ve zamanında ödenmediği için çat diye işi bırakmışlardı. patron da ağlaşıyordu sağda solda beni arkamdan vurdular, yarı yolda bıraktılar hiç idare etmediler falan diye. sadece 3 tane falan eski çalışan çıkmamıştı onlar idare etmişlerdi, çıkanlar hep gençti kimseye eyvallahları yoktu. bu iş yeri benim de 1 aylık maaşımı ödememişti ben peşinde düşmedim salak gibi çıktım gittim diye. öderler diye düşünmüştüm ama ödemediler. yok yani iyi niyet kar etmez böylelerine.

Merhaba KK hanımları. Daha önce özgüven eksikliğim hakkında ufak bi konu açmıştım. Hala aynıyım. Üstelik şuan saçma sapan bi haldeyim. Özel sektörde çalışıyorum. Maalesef tek çalışanım. ben ve patron var sadece. nefret ediyorum gereksiz laçka ilişkilerden. mecburen(!) abi kardeş samimiyeti var patronumla. ailemle tanışıklar çok samimi olmasa da geçmişleri var. eşim ben patronum ve eşi bi kaç kez yemeğe çıktık vs bunları söylüyorum ki abi kardeş ilişkisini anlatabilmek için. 7. ayım doldu. ayın 19u maaş günüm ve elden alıyorum. asgari ücret diye anlaştım fakat ilk ay 2000 vereyim sonraki ay 2800 devam ederiz dedi. tamam dedim. şuan asgari ücret zammı geldi ve bana direkt yüzüme söylemiyor ama orda burda konuşurken kimse veremez bu parayı ben de veremem o zaman elemana verelim anahtarı açsın işletsin gibi saçma sapan şeyler söyledi. neyse bu ay 19unda almam gereken maaş hala alamadım ve kart ödemelerimin yarın günü. para yok alacakları alamıyor. hepsine şahidim ama bu benim suçum değil. iş yok bu da benim suçum değil çünkü geçen haftalar güzel işler dönmüştü. bir şekilde oluyor aslında. neyse ocak 19ta ayrılmak istiyorum çünkü asgari ücreti veremeyecek belli ki. bir de burada yemekleri ben yapıyorum. bulaşık vs, bana batmıyor ama böyle anlaşmamıştım. yazın akşam 7de kışın 6da çıkıyoruz denmişti. 6buçuktan önce hiç çıkmadık kışa girdiğimizden beri. ve ben hakkım olan maaşı bile isteyemiyorum. çünkü gün içinde para yok iş yok diye bana yakınıyor kendimi kötü hissediyorum. kızlar size yazmak son anda aklıma geldi noluuurrrr beni bi silkeleyin lütfen çok ihtiyacım var. neden bu kadar çekingenim ınısınısıtıyım kendimi tokatlamak istiyorum yaaa
siz alın teriyle çalışmş ve haketmişsiniz neden söyleyemeyesiniz ki ben olsam kesin söylerdim lütfen cesaretli olun söyleyin hakkınız olmayan bir şey istemiyorsunuz sonuçta karşı taraf sizi çözmüş onun için rahat çalışansınız ama lütfen yanlış anlamayın köle değilsiniz

X