maaş, iş, stress, özgüven eksikliği

Hemen yarın sabah maaşınızı isteyin. Bir taraftan da iş bakmaya başlayın. Bulursanız daha fazla durmayın orada.
bugün bahsetti bundan, perşembe günü gelecek olan parası varmış o zaman verebilirmiş büyük ihtimalleymiş. ay ben bunu söyleyebilirsem dudaklarımı koparıp alnımdan öperim kendimi

Hakkınızı savunun ama canım asla , ozguveniniz düşmesin kendinize güvenin önce ,eğer ki yoruyorsa sakin kafayla karar verin derim.

Maaşınızı bile istemiyorsunuz sahiden bu kadar çekiniyor musunuz hakkınızı istemeye..

Şöyle yapsak bizimle de çalışın maaş veremeyiz ama gönlünüz zengin sizin 🥰🥰 işverenlere zenginlik katıyorsunuz bize de bi yararınız olur mu ? 😍😍😍😍 hayır demezsiniz zaten özelden şirket detaylarımızı vereyim

aynılarını yaşamışız.. ay sizin gibi olmak istedim şuanda. valla dediğiniz gibi şiştim ya bunalımlı bunalımlı dolanıyorum ortada. az evvel kendisi geldi perşembe bi yerden 3 bin mi ne gelecekmiş sana veririm şu ödemeyi yaparım filan dedi ama bana 2600 vermesi lazım(200 almıştım ay içinde) herhalde 1000 lira verip bi hafta daha aksatacak beni. söylemeyi çok istiyorum kart ödemesi var taksitler var vs diye ama işte onu nasıl yapsam bilmiyorum. size nasıl geldi o güven ya ben de istiyorum ondan :KK43: :KK43: bi de öyle bi hale sokuyor ki beni zaten iş yok ben de oturuyorum isteyerek kötü bi şey yapacakmışım gibi psikolojiye sokuyor. oturuyoruz zaten bütün gün, bu nasıl iş falan filan beynim uyuşuyo artık. en çok da aile ilişkilerini kavgalarını dinlemekten yoruldum. anlatmaya kalkınca wcye veya sigara içmeye falan kaçıyorum bana ne senin karınla kavgandan ya ay yine şiştim. belki konuşma ihtiyacı duyuyor ama cidden yoruldum 7 ayda yaşlandım ya

Bana bi anda deli cesareti gelmişti ama artık tak etmişti bi de,1.5 sene olmuştu çalışalı ve başka bir yere geçme ihtimalim vardı o kesinleşene kadar ağzımı acamadım.Cunku cok dolmuştum,bardak taşma noktasına geldiydi,işsiz kalcağımı bilsem de göze almıştım cunku hakkım yeniyodu yani göz yumamazdım artık.
Benim calıstıgım o yerde aynı sekilde,abla kardeş eş ve baba aile işletmesiydi,aile problemlerine,tartışmalarına,yok hayatımda biri var mı yok mu sorgulamalarına maruz kalıyodum.
Sonra cıktım Allah kurtardı beni.

Asıl trajik olan ise üzerinden seneler geçti e bordromu kontrol etmek icin edevlete girmistim hic kontrol etmemistim o zamana kadar,bisey icin lazım olmuştu actım bi de ne göreyim; ilk ay ağır tonsillit gecirmistim is yerinde patronun ablasından doktora gitmek icin izin istemistim,git hic sorun olmaz merak etme rapor getirmene de gerek yok demisti bana,sonra bakıyorım ki bunlar o ilk ayın sigortasını 2 gün eksik yatırmıslar.Bana söylemediler bile uyarmadılar da bak eksik yatırcaz diye sorun olmaz sen git dinlen demislerdi ve ben bunu 4 sene sonra gördüm şok oldum.

Ağızlarından sözde din,Allah,peygamber,bes vakit namazı düsürmeyip kul hakkına cok rahatlıkla girebilen tıynetsiz,şark kurnazı insanlar olduklarını bunu görünce anladım.
Hakkımı helal etmedim.

Size böyle bisey yapmasınlar,bordronuzu da düzenli kontrol edin,bu tarz isletmeler ufak hesapların pesinden kosar,cin olmadan adam carpmaya calısırlar.
Bence cıngar cıkarıp zam vermezlerse biraz sert cıkın, iscinin emeğini alın terini kurumadan vermek gerek,kendilerince at koşturmayı hak görüyorlar ya yatacak yerleri yok.

Maaşın gecikmesinden rahatsız olduğunuzu, odemelerinizin olduğunu siz de laf arasında soyleyiverin madem kendisi asgari ücret veremem diyor laf arasında. Bence günü gününe yatırır artık maasi çünkü anlattıklarınıza göre iyi bir elemansınız işverene göre,sizin gibisini de bulamaz.

B planı olarak farklı işler bakın, eğer bulamasanız bile birkaç ay işsizlik maasi alın o süreç içinde bakın yeni bir iş.

Maaşın gecikmesinden rahatsız olduğunuzu, odemelerinizin olduğunu siz de laf arasında soyleyiverin madem kendisi asgari ücret veremem diyor laf arasında. Bence günü gününe yatırır artık maasi çünkü anlattıklarınıza göre iyi bir elemansınız işverene göre,sizin gibisini de bulamaz.

B planı olarak farklı işler bakın, eğer bulamasanız bile birkaç ay işsizlik maasi alın o süreç içinde bakın yeni bir iş.
Şuan kesinlikle iş bakıyorum. Artık tamam vericem bu ücreti dese bile durmak istemiyorum çok yorucu ruhen sürekli dert dinlemek. Eğer bulamazsam dediginiz gibi işsizlik maaşımı alacağım bulana kadar 1 2 ay da olsa...

Maaşınızı bile istemiyorsunuz sahiden bu kadar çekiniyor musunuz hakkınızı istemeye..

Şöyle yapsak bizimle de çalışın maaş veremeyiz ama gönlünüz zengin sizin 🥰🥰 işverenlere zenginlik katıyorsunuz bize de bi yararınız olur mu ? 😍😍😍😍 hayır demezsiniz zaten özelden şirket detaylarımızı vereyim
O kadar haklısınız ki. Cekiniyorum sanırım evet. Yani para olmadığını bildiğim için(sürekli para mevzusuna muhatap kalmak zorunda oluyorum) istemek zor geliyor cevabı biliyorum çünkü. Gelecek var bu hafta işte ordan vericem falan diyecek. Yani bekleyemem benim de ödemelerin aksıyor falan filan desem de sonuç değişmeyecek 😪

Bunu nasıl belgeleyebilirim peki, ben elden alıyorum da. Süreci biliyor musunuz sgk ya mı şikayet ediliyor acaba
Alo 170 arayın sizi yönlendiriyorlar.
Sigortalı çalışansınız ve bankaya yatan bir para yoksa maaşı elden aldıgının en büyük delilidir.
Maaşı elden veremez.

Şikayetleri sgk ciddiye alıyor zaten.
Siz Alo 170'i arayın dediğim gibi.
Teftiş bile yiyorlar.
Kimliğinizin gizli tutulması ile alakalı da bilgi isteyebilirsiniz.
İşyerinden 3 aydır maaş alamıyorum deseniz bile adamın sizin hesabınıza yatırdıgı bir maaş olmadıgı için haklarınız saklı olur.

Şikayetleri sgk ciddiye alıyor zaten.
Siz Alo 170'i arayın dediğim gibi.
Teftiş bile yiyorlar.
Kimliğinizin gizli tutulması ile alakalı da bilgi isteyebilirsiniz.
İşyerinden 3 aydır maaş alamıyorum deseniz bile adamın sizin hesabınıza yatırdıgı bir maaş olmadıgı için haklarınız saklı olur.
Öğrendiğim çok iyi oldu çok çok teşekkür ederim. Vermeyeceğini çok net biliyorum. Durumlar o raddeye geldiğinde zaten işten ayrılacağım ama şikayet etmek cazip geldi çok teşekkür ederimmm

Öğrendiğim çok iyi oldu çok çok teşekkür ederim. Vermeyeceğini çok net biliyorum. Durumlar o raddeye geldiğinde zaten işten ayrılacağım ama şikayet etmek cazip geldi çok teşekkür ederimmm
Kesinlikle edin.
Asla acaba demeyin.
Yaptığı şeyi en azından bir başkasına yapmaya cesaret edemesin hadsiz.

Merhaba KK hanımları. Daha önce özgüven eksikliğim hakkında ufak bi konu açmıştım. Hala aynıyım. Üstelik şuan saçma sapan bi haldeyim. Özel sektörde çalışıyorum. Maalesef tek çalışanım. ben ve patron var sadece. nefret ediyorum gereksiz laçka ilişkilerden. mecburen(!) abi kardeş samimiyeti var patronumla. ailemle tanışıklar çok samimi olmasa da geçmişleri var. eşim ben patronum ve eşi bi kaç kez yemeğe çıktık vs bunları söylüyorum ki abi kardeş ilişkisini anlatabilmek için. 7. ayım doldu. ayın 19u maaş günüm ve elden alıyorum. asgari ücret diye anlaştım fakat ilk ay 2000 vereyim sonraki ay 2800 devam ederiz dedi. tamam dedim. şuan asgari ücret zammı geldi ve bana direkt yüzüme söylemiyor ama orda burda konuşurken kimse veremez bu parayı ben de veremem o zaman elemana verelim anahtarı açsın işletsin gibi saçma sapan şeyler söyledi. neyse bu ay 19unda almam gereken maaş hala alamadım ve kart ödemelerimin yarın günü. para yok alacakları alamıyor. hepsine şahidim ama bu benim suçum değil. iş yok bu da benim suçum değil çünkü geçen haftalar güzel işler dönmüştü. bir şekilde oluyor aslında. neyse ocak 19ta ayrılmak istiyorum çünkü asgari ücreti veremeyecek belli ki. bir de burada yemekleri ben yapıyorum. bulaşık vs, bana batmıyor ama böyle anlaşmamıştım. yazın akşam 7de kışın 6da çıkıyoruz denmişti. 6buçuktan önce hiç çıkmadık kışa girdiğimizden beri. ve ben hakkım olan maaşı bile isteyemiyorum. çünkü gün içinde para yok iş yok diye bana yakınıyor kendimi kötü hissediyorum. kızlar size yazmak son anda aklıma geldi noluuurrrr beni bi silkeleyin lütfen çok ihtiyacım var. neden bu kadar çekingenim ınısınısıtıyım kendimi tokatlamak istiyorum yaaa
Özgüven sorunu anne ile ilişkiye dayanır.
Anneyle ilişkiniz nasıldı? (hemen iyiydi demeyin)
Bağınız, muhabbetiniz, duygularınız....

Bir de bu tip durumları konuşarak degil mail yoluyla bildirin patronunuza.
Söz uçar yazı kalır.

Özgüven sorunu anne ile ilişkiye dayanır.
Anneyle ilişkiniz nasıldı? (hemen iyiydi demeyin)
Bağınız, muhabbetiniz, duygularınız....
Çok güzel bi konuya değindiniz. Çocukluk döneminde çok şiddet gördüm. Annemden de babamdan da. Bir de küçüklüğümde odaya kapatilirdim hatta bu yüzden epilepsi hastalığım ortaya çıktı. Hâlâ karanlıktan çok korkarım. Şuan çok iyiyim annemle ama dediğim gibi çocukluk dönemim çok hasarlı geçti benim açımdan. Konusabildigim ebeveynlerim yoktu her şeyimi hep gizli tutardım ve sürekli yalan söylemek zorunda kalırdım

hakkını ara neden çekiniyorsun babanın hayrına çalışmıyorsun sonuçta sanırım ilk iş tecrüben senin hakkın o maaş

X