aynılarını yaşamışız.. ay sizin gibi olmak istedim şuanda. valla dediğiniz gibi şiştim ya bunalımlı bunalımlı dolanıyorum ortada. az evvel kendisi geldi perşembe bi yerden 3 bin mi ne gelecekmiş sana veririm şu ödemeyi yaparım filan dedi ama bana 2600 vermesi lazım(200 almıştım ay içinde) herhalde 1000 lira verip bi hafta daha aksatacak beni. söylemeyi çok istiyorum kart ödemesi var taksitler var vs diye ama işte onu nasıl yapsam bilmiyorum. size nasıl geldi o güven ya ben de istiyorum ondan
bi de öyle bi hale sokuyor ki beni zaten iş yok ben de oturuyorum isteyerek kötü bi şey yapacakmışım gibi psikolojiye sokuyor. oturuyoruz zaten bütün gün, bu nasıl iş falan filan beynim uyuşuyo artık. en çok da aile ilişkilerini kavgalarını dinlemekten yoruldum. anlatmaya kalkınca wcye veya sigara içmeye falan kaçıyorum bana ne senin karınla kavgandan ya ay yine şiştim. belki konuşma ihtiyacı duyuyor ama cidden yoruldum 7 ayda yaşlandım ya
Bana bi anda deli cesareti gelmişti ama artık tak etmişti bi de,1.5 sene olmuştu çalışalı ve başka bir yere geçme ihtimalim vardı o kesinleşene kadar ağzımı acamadım.Cunku cok dolmuştum,bardak taşma noktasına geldiydi,işsiz kalcağımı bilsem de göze almıştım cunku hakkım yeniyodu yani göz yumamazdım artık.
Benim calıstıgım o yerde aynı sekilde,abla kardeş eş ve baba aile işletmesiydi,aile problemlerine,tartışmalarına,yok hayatımda biri var mı yok mu sorgulamalarına maruz kalıyodum.
Sonra cıktım Allah kurtardı beni.
Asıl trajik olan ise üzerinden seneler geçti e bordromu kontrol etmek icin edevlete girmistim hic kontrol etmemistim o zamana kadar,bisey icin lazım olmuştu actım bi de ne göreyim; ilk ay ağır tonsillit gecirmistim is yerinde patronun ablasından doktora gitmek icin izin istemistim,git hic sorun olmaz merak etme rapor getirmene de gerek yok demisti bana,sonra bakıyorım ki bunlar o ilk ayın sigortasını 2 gün eksik yatırmıslar.Bana söylemediler bile uyarmadılar da bak eksik yatırcaz diye sorun olmaz sen git dinlen demislerdi ve ben bunu 4 sene sonra gördüm şok oldum.
Ağızlarından sözde din,Allah,peygamber,bes vakit namazı düsürmeyip kul hakkına cok rahatlıkla girebilen tıynetsiz,şark kurnazı insanlar olduklarını bunu görünce anladım.
Hakkımı helal etmedim.
Size böyle bisey yapmasınlar,bordronuzu da düzenli kontrol edin,bu tarz isletmeler ufak hesapların pesinden kosar,cin olmadan adam carpmaya calısırlar.
Bence cıngar cıkarıp zam vermezlerse biraz sert cıkın, iscinin emeğini alın terini kurumadan vermek gerek,kendilerince at koşturmayı hak görüyorlar ya yatacak yerleri yok.