• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalandan Evrak İmzalamadan Diye Kovuldum

Ne söylediğini ispatlayabilirsem, elden veriyorum dediğini mi?

tabi tabi elden verdiğini böyle cesurca söyleyebiliyorsa haberi yok demektir.
tamam adam zaten böyle bir şey yapmıyor (çünkü maaş vermiyor) ama isterseniz bir araştırın maaşın bi kısmını bankadan bir kısmını elden vermenin büyük cezaları var.
Bunun için elden ve banka yoluyla maaş veren şirketler size zorla imzalatılmak istenen belgeden koyarlar insanların önüne. Hiçbir hak talep edemesin diye ama cesaretiniz varsa gerçekten araştırın hakkınızı onda bırakmayın.

Terbiyesiz, ahlaksız adam! Mutlaka hakkınızı arayın, sakın ola ezdirmeyin kendinizi, hele bir de elden maaş alıyorsanız ve bunu kanıtlarsanız öyle güzel cezalar alır ki. Çıkış evrakları sırasında mutlaka dikkatle okuyun, aceleye getirmeye çalışırlarsa itiraz edin. Sesinizi çıkarın :KK200:

Bu şekilde konuşup, size hakaretler yağdıran biri, asla dürüst olamaz.Hırsız demediğiniz halde, üste çıkmak için kendi kendine, bana hırsız diyorsun demiş. Bu durumda hem hırsız, hem iftiracı oluyor kendisi. İş ahlakı diye bir şey yok. Devleti ve çalışanları zarara uğratıyor. Yaptığı bütün hakaretleri, kendisi hak ediyor.
Yaşadığınız şeyden sonra, yasal haklarınızı aramalısınız. Terbiyesiz adamın yanına kalmasın.
Allah size hayırlı bir rızık kapısı açsın inşallah.

Sen dogrusunu yapmissin imza atanlarda gerizekali heraldeki boyle bir seye imza atiyolar bosver allah rizkini verir birde edebiliyosan sikayet et yanlarina kalmasin

Böyle yerde çok bile durmuşsunuz.verdiği para da para olsa.paranızda gözü yoksa versin 1800 elden.böyle pislik insanlar hataları yüzlerine vurulunca çirkefleşiyorlar.diğerlerinin imzalamasına şaşırdım neye güvenip imzalıyorlar?

Öteki çalışanlar salak olmasaydı, patron kuzu kuzu verecekti paralarınızı. Hepinizi kovacak değildi. Korkak ınsanlar yüzünden bu adamlar böyle şerefsiz işte bende olsam imzalamazdım. Inşallah daha iyi bir iş bulursunuz.

Hanımlar merhaba,
O kadar sinirli ve gerginim ki gözyaşları içinde yazıyorum. Önceki konularımdan bilen bilir ben bir muhabirim, yani bir muhabirdim. Çalıştığım şehirde yerel bı gazetede çalışıyorum, ta ki bugüne kadar. İşe girdiğim zamandan beri patronumun maaş zamanı geldi, elemanların maaşlarını yatirayim falan gibi bir derdi yoktu. 2-3 haftada bir o da biz istersek 500 lira, 800 lira, 1000 lira para yatardı hesaplarimiza. 5 buçuk aydır çalışıyorum sadece iki kez tam asgari ücret aldım. Ocak ayında basın ilan kurumu gazeteleri denetlemeye gider, bize de geçtiğimiz hafta denetçiler geldi. Bu sene şartları sikilastirmislar tabii, elemanların hesap kayıtlarını isteyince bunlar tutuştu. Almamız gereken parayla aldığımız para birbirini tutmuyo çünkü birimizin 9 bin, birimizin 20 bin, benim de 1800 lira alicagim var 2019 yılından. Bunlar denetçilere "bı kısmını bankaya yatırdık kalanı elden verdik" diye yalan söylediler tabii ki. Bugün de bize "içerdeki şu kadar paramı elden aldığımı beyan ederim" diye belge imzalatmaya çalıştılar. Diğerleri imzaladı ben de gayet düzgün bı uslupla bunu imzalayamayacagimi, bunun patronumun kişiliğine yönelik bişey olmadığını (ben senin paranın üstüne mi yaticam dedi bana çünkü evet yaticakti), bunu imzalarsam o paradan hak talep edemeyeceğini ve bunun benim için büyük bir para olduğunu belirttim. Sonrasında patronum beni ofise çağırdı ve bağırarak "sen bana hırsız mi diyosan, bu gazete 25 senedir burada kimsenin burda parası kalmadı (yalan), ben senin Parana mi tamah edicem, zamanında bana başkasını onermislerdi ben seni ise aldım ah nasıl pişmanım, çok önemliyse pazartesi gel al paranı çıkışını da veririm" dedi. Gözümün korkucagini falan bekledi heralde. Tamam çıkış evraklarını hazırlayın pazartesi gelirim dedim ve eşyalarımı toplamaya ön tarafa gittim gayet sakin bı şekilde. Arkamdan "terbiyesiz daha 23 yaşında bana hırsız diyo (öyle bişey tabii ki demedim) , bı üniversite mezunu olucak sana o diplomayi veren hocanın ben a..k..m, gerizekalı" gibi şeyler söyledi, ben asla duruşumu bozmadım topladım eşyalarımı çıktım. Ama sinirlerim çok bozuk, sanki bana sadaka veriyo ben hakkımı istemiyomusum gibi, öyle belgeyi imzalamak zorundaymisim gibi hem suçlu hem güçlü bas bas bağırdı terbiyesiz adam. Morale ihtiyacım var hanimlar
Asil biz o osbi cocinin taaaaaa 😡 uzulmeyin sakin.. sizin adiniza cok uzuldum. Dilerim hak ettiginiz isi bulursunuz

Böyle yerde çok bile durmuşsunuz.verdiği para da para olsa.paranızda gözü yoksa versin 1800 elden.böyle pislik insanlar hataları yüzlerine vurulunca çirkefleşiyorlar.diğerlerinin imzalamasına şaşırdım neye güvenip imzalıyorlar?

Diğerlerinin emekliliğine az var sorun çıkmasın istediler sanırım.bi de senelerdir orda calisiyolar

Vallahi helal olsun. Ben yapamazdım büyük cesaret. Keske herkes sizin gibi olsa. Hele özel okul öğretmenleri yemin ederim ülkede çalışma şartları daha normal olurdu. Helal olsun

Patronun bizi 5 kuruş zam için süründürüp, yurtdışında 2 asgari ücret kadar bahşiş bıraktığını gördü bu gözler...(eski patronum yarı zamanlı İngiltere’de yaşıyordu, şirket kartıyla yaptığı harcamaların kaydını ben tutuyordum. Oradaki bazı restoranlarda fişin alt kısmında yemek ücreti altında da tip yazıyor. Müşteri, tip yazan kısma bahşiş vermek istediği tutarı yazıyor ve bu tutar yemek tutarının üstüne eklenip kredi kartından çekiliyor.)

Allah gerçekten kimsenin hakkını kimsede bırakmasın. Doğru olanı yapmışsınız.

Bu şerefsiz patronlar her sektörde var ve sayıları giderek çoğalıyor dertleri daha çok zengin olmak, ama onun bunun hakkını yiyerek, gören bunları adam sanıyor alt tarafı bağlar gazeli hepsi, çok zor dönemden geçen meslek gazetecilik, çoğuda parasız

tebrik ederim sizi, tam olmasi gerektiği gibi etik davranmış, durusunuzu bozmamissiniz.
terbiyesiz adam, patronum, para benim elimde diye havalara girmiş , bir gün tepetaklak düşüverir, aldigi ahlar yanina kalmaz umarım.
size de çok gecmis olsun,hic üzülmeyin, ağlamayın..gozyasiniza yazık. insallah çok daha güzel bir kapı acilir size.

Patronun bizi 5 kuruş zam için süründürüp, yurtdışında 2 asgari ücret kadar bahşiş bıraktığını gördü bu gözler...(eski patronum yarı zamanlı İngiltere’de yaşıyordu, şirket kartıyla yaptığı harcamaların kaydını ben tutuyordum. Oradaki bazı restoranlarda fişin alt kısmında yemek ücreti altında da tip yazıyor. Müşteri, tip yazan kısma bahşiş vermek istediği tutarı yazıyor ve bu tutar yemek tutarının üstüne eklenip kredi kartından çekiliyor.)

Allah gerçekten kimsenin hakkını kimsede bırakmasın. Doğru olanı yapmışsınız.

Terbiyesizler işte gucleri altlarındaki elemana yetiyo. Yanlarına kalmasın inşallah

Back