• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalandan Evrak İmzalamadan Diye Kovuldum

Çok geçmiş olsun canım. Her işte bir hayır vardır. Üzülme ama denetçilere olanları anlat. Yanına kâr kalmasın o s.rsizin

Direkt denetleme kuruluna gittim zaten yalan evrak imzalatmaya çalışıyorlar elden verilen bı para yok ben isimden oldum.bu yüzden dedim herşeyi anlattım. Yanlarına birakmiycam alışmışlar herkesin lanet olsun deyip haklarını aramamasina

Hanımlar merhaba,
O kadar sinirli ve gerginim ki gözyaşları içinde yazıyorum. Önceki konularımdan bilen bilir ben bir muhabirim, yani bir muhabirdim. Çalıştığım şehirde yerel bı gazetede çalışıyorum, ta ki bugüne kadar. İşe girdiğim zamandan beri patronumun maaş zamanı geldi, elemanların maaşlarını yatirayim falan gibi bir derdi yoktu. 2-3 haftada bir o da biz istersek 500 lira, 800 lira, 1000 lira para yatardı hesaplarimiza. 5 buçuk aydır çalışıyorum sadece iki kez tam asgari ücret aldım. Ocak ayında basın ilan kurumu gazeteleri denetlemeye gider, bize de geçtiğimiz hafta denetçiler geldi. Bu sene şartları sikilastirmislar tabii, elemanların hesap kayıtlarını isteyince bunlar tutuştu. Almamız gereken parayla aldığımız para birbirini tutmuyo çünkü birimizin 9 bin, birimizin 20 bin, benim de 1800 lira alicagim var 2019 yılından. Bunlar denetçilere "bı kısmını bankaya yatırdık kalanı elden verdik" diye yalan söylediler tabii ki. Bugün de bize "içerdeki şu kadar paramı elden aldığımı beyan ederim" diye belge imzalatmaya çalıştılar. Diğerleri imzaladı ben de gayet düzgün bı uslupla bunu imzalayamayacagimi, bunun patronumun kişiliğine yönelik bişey olmadığını (ben senin paranın üstüne mi yaticam dedi bana çünkü evet yaticakti), bunu imzalarsam o paradan hak talep edemeyeceğini ve bunun benim için büyük bir para olduğunu belirttim. Sonrasında patronum beni ofise çağırdı ve bağırarak "sen bana hırsız mi diyosan, bu gazete 25 senedir burada kimsenin burda parası kalmadı (yalan), ben senin Parana mi tamah edicem, zamanında bana başkasını onermislerdi ben seni ise aldım ah nasıl pişmanım, çok önemliyse pazartesi gel al paranı çıkışını da veririm" dedi. Gözümün korkucagini falan bekledi heralde. Tamam çıkış evraklarını hazırlayın pazartesi gelirim dedim ve eşyalarımı toplamaya ön tarafa gittim gayet sakin bı şekilde. Arkamdan "terbiyesiz daha 23 yaşında bana hırsız diyo (öyle bişey tabii ki demedim) , bı üniversite mezunu olucak sana o diplomayi veren hocanın ben a..k..m, gerizekalı" gibi şeyler söyledi, ben asla duruşumu bozmadım topladım eşyalarımı çıktım. Ama sinirlerim çok bozuk, sanki bana sadaka veriyo ben hakkımı istemiyomusum gibi, öyle belgeyi imzalamak zorundaymisim gibi hem suçlu hem güçlü bas bas bağırdı terbiyesiz adam. Morale ihtiyacım var hanimlar
kesinlikle şikayette edin... iyi ki bir sebep çıkmış da ayrılıyorsunuz oradan

Masak a mail atmısınız...
Yerinizde olsam o patronun anasını ağlatırım.

Lutfen sikayetci olun.bu tipler o kadar alismislarki rahat rahat hak yiyip kimsenin sesini cikarmamasina bunu herkese yapabileceklerini saniyolar.hic olmazsa sizden sonra kimseye boyle davranamayacagini ogrenmis olur.eski isyerimi calisma bakanligina bi guzel sikayet ettim.once hic sallamadilar.ama teftisi yiyince hem tipis tipis parami odediler hemde yalvar yakar oldular sikayetini geri cek diye.hakkinizi yedirtmeyin rica ederim.

Asla yedirtmem. Senelerdir bu devran böyle donuyo diye hep mahkemeye beş kala üç beş kuruş verip susturmuslar insanlari. Ben susmucam alicam paramı essek gibi çalıştım ben orda. En az üç muhabirin olması gereken yerde ben tek başıma çalıştım, yemek yemeye vaktimin olmadığı zamanları biliyorum ama sorsan ne yaptı ki yapmasaymis der bu haysiyetsizler

Moralini bozma, haklı olarak doğru olanı yapmışsın.

"Hırsız dememe gerek yok, siz ne olduğunuzun gayet farkındasınız bakın, kendi ağzınızla döktünüz. Ayrıca benim hocalarımdan eğitim görseydiniz, birinin bir yerine koyarak bir şeylerin hallolmayacağını da öğrenmiş olurdunuz. Aldığım diplomanın üzerine dikine oturabilirsiniz rahatlayacaksanız" deyip çıkmak vardı.

Neler demek istedim suratına suratına. Bütün yalanlarını masaya vurmak istedim, ben hırsız miyim dediğinde değil misin demek istedim. Ama yüz göz olup ellerine koz vermek istemedim.

maaşın bir kısmını bankadan bir kısmını elden vermek yasal değil.
eğer böyle söylediğini ispatlayabilirim diyorsanız şikayet edebilirsiniz.
ayrıca çok şükür kurtulmuşsunuz sığırdan, Allah daha hayırlı kapılar açsın 🙏🏻

Ne söylediğini ispatlayabilirsem, elden veriyorum dediğini mi?

Neler demek istedim suratına suratına. Bütün yalanlarını masaya vurmak istedim, ben hırsız miyim dediğinde değil misin demek istedim. Ama yüz göz olup ellerine koz vermek istemedim.

Ben bi şeyler demeden çıkamazdım mümkün değil, kendimi biliyorum (Ki daha önce çalıştığım bir başka işte dedim).
Hiçbir şey diyemezsem bile "Bu gece dolunay var herhalde, itler ulumaya başladı" deyip sırıtarak çıkardım.

Sen doğrusunu yapmışsın.

Özel sektör böyle ne yazık ki :( bizim cevrede bir de firmasını şikayet etti diye başka firmalar tarafından işe alınmayanlar var... hakkini aradığı için diğer firmalar da bu kişilerle çalışmak istemiyorlar düşünün 😔

Morale değil canım hukuka ihtiyacın var. Derhal şikayetçi ol. Sana bunları diyen adama göz yumarsan ben senin okuduğun üniversiteye... 😜 İşkura gidip şikayetçi olabiliyorsun. Yaptığın gayet onurlu bir davranış. Devletini kandırmadın tebrik ederim canım. Ama lütfen geri durma inanılmaz ayar oldum. Senin meselen benim meselem herkesin her kadının meselesi dik dur ve elinden geleni ardına koyma

Özel sektör böyle ne yazık ki :KK43: bizim cevrede bir de firmasını şikayet etti diye başka firmalar tarafından işe alınmayanlar var... hakkini aradığı için diğer firmalar da bu kişilerle çalışmak istemiyorlar düşünün 😔
Allah bir yerden rızkını verir kimse ses etmediği için diledikleri gibi at koşturuyorlar geri adım atma Allah, Muhammet aşkına lütfen

Mali suçlar araştırma kurulu, biz bir müşterinin faturasını bulamadık. Dediği isim soyisimde yoktu. Aldığı tarih kredi kartı bilgileri de veremedi.
Baktım baktım yok.
Masaka mail atmış. İki müfettiş geldi.
Valla bana yok bulamıyoruz x cim aynı sistemden bakıyoruz söyle müşteriye bulamadığımı diyen muhasebe masak gelince o faturayı öyle bı buldu ki...

Hele sizin konu varya uçurur şirketi, devlet bayılır böyle konulara...

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun, muhakkak her türlü şikayette bulun ve dava aç.şirket içinde ettiği laflar için de tazminat davası aç.yediği haklar muhakkak çıkar ondan.

Morale değil canım hukuka ihtiyacın var. Derhal şikayetçi ol. Sana bunları diyen adama göz yumarsan ben senin okuduğun üniversiteye... 😜 İşkura gidip şikayetçi olabiliyorsun. Yaptığın gayet onurlu bir davranış. Devletini kandırmadın tebrik ederim canım. Ama lütfen geri durma inanılmaz ayar oldum. Senin meselen benim meselem herkesin her kadının meselesi dik dur ve elinden geleni ardına koyma

Çok çok teşekkür ederim size ve birbirine destek olan her kadına, hakkımı yedirmiycem ❤️

Back