• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kelimeleri yanlış yazıyoruz

"Şey" her zaman ayrı yazılır.
iki şey ayrı yazılır demişti öğretmenim.
Birisi "mi" (mı, mi, mu, mü)
Birisi de adı üstünde şey işte.

Bir de maalesef her ne kadar birçokları tarafından kanıksanmış olsa da güzel TÜRKÇEmizde "naber" ya da "n'aber" diye bir sözcük yoktur. Doğrusu "ne haber"dir.

'Yapıyom, gidiyom' değil 'yapıyorum, gidiyorum'. En sevmediğim hatalardan birisidir anında gözüme çarpıyor :31:

Peki "faks" kelimesini nasıl yazmalıyız sizce? Patronumla sürekli çatışıyoruz :ssz: O "fax" diyor ben "faks" Bir çok kartvizitlerde fax olarak görüyorum, doğrusunu bilmiyorum ama faks daha mantıklı, en azından içinde yabancı harf yok diye düşünüyorum.

"Entelektüel" yazılır mesela yanlış yazılışında iki L var. Şu anda yazıp da kafa karışıklığı yapmak istemiyorum. Beyin ikisini görünce karıştırıyor zira... Hangisi doğruydu gibi...

Bir cümlede daha öncesinde "ya" kullanılmamışsa "ya da" kullanmak yanlıştır. Bunun yerine "veya" kullanmak daha doğrudur.

Peki "faks" kelimesini nasıl yazmalıyız sizce? Patronumla sürekli çatışıyoruz :KK14: O "fax" diyor ben "faks" Bir çok kartvizitlerde fax olarak görüyorum, doğrusunu bilmiyorum ama faks daha mantıklı, en azından içinde yabancı harf yok diye düşünüyorum.
X Türkçe'de olmayan bir harf.
Zira "Faks" yazılır ama ben "Faks"a da gıcığım, TDK "Belgegeçer" diyor.
Faks yerine BELGEGEÇER
(bunu yaygınlaştırabilirsek ne güzel olur aslında... :KK51:)

"Da" dahi anlamındaysa ayrı yazılır. :KK66:

"O da gelecek." "Ayşe de gelecek." gibi
"Kalemim Ayşe'de kaldı." birleşik yazılır. bulunma hali. :KK66:

Evet mesela "o da" yerine "oda" yazılıyor çoğunlukla. Bilgilenmek güzel bir şey, mesela bende noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakmayı öğrendim burdaHoppa

en sevmediğim yanlışlar:
herkez
sarz
bende, sende, oda vs
olup da yazacağı yerde olupta yazanlar
traş
ultrasyon :)
fotoğraf çekinmek

Back