-
- Konu Sahibi CocoParisien
Kamera olması süper. Monitör olmasa bile acilen kayıt cihazının içindeki harddiski alın bir bilgisayarcı ya götürün onlar halleder. Ya da bir bilgisayarcı çağırın mutlaka. Bilgisayar neden görmüyor anlamadım ama sistem bozuk değil-dir umarım... masa üstü bilgisayar olan bi komşunuz var ise en kötü ihtimalle onun monitörünü alın vga veya hdmi kablo ile bağlayın mutlaka geçmiş kayıtları gösterir. Veya yöneticiye sorun uzaktan izleme yapan birisi varsa yani birisinin telefonuna program yüklü ise oradan geçmiş kayıtlara bakabilirsiniz. Umarım hallolur en kısa surede5 TANE kamera var apartmanda. Hiçbirini izleyemiyoruz. Monitörü yokmuş. Sadece polis alıp izleyebiliyormuş. Bilgisayara bağlamayı denedik görmüyor. Tam çıldırmalık!!!
Camlarımız korunaksızdı maalesef. Haklısınız, buna bir şey diyemiyorum. Daha dikkatli olmalıydım.
Kızım kısır bu arada.
Yorumunuz sert olmuş ama camlarda file olmaması konusunda haklısınız. Çok fazla kaçan kedi ilanı görüyorum. Demek ki daha dikkatli olmak gerekiyor..Kedi besleyip camlarını korunaklı yapmayan kimseye üzülmem. Yeterince sevdiğinide düşünmem. Çocuğunuz olunca nasıl her ihtimali düşünüyorsanız kedi olunca aynı hassasiyeti göstermeyen birisi BAĞ falan dememeli. Konunuzu baştan beri üzüntüyle takip ediyordum ama şu yorumdan sonra umarım başına bir şey gelmemiştir ve umarım daha iyi sahip çıkabilecek birisi sahiplenmiştir.
Maalesef sonu kötü olan şeylerin yorumu da sert oluyor. Daha geçen hafta bu aynı sorumsuzluk yüzünden arkadaşımın kedisi camdan düşmüş. Birisi görünce alıp veterinere götürmüş. Orada vefat etmiş. Bilgilerinden arkadaşımı aradılar. Sadece o güzelliğe üzüldüm. Arkadaşımın üzüntüsüne zerre üzülmedim. Yok çıkmazdı yok usluydu yok şöyleydi böyleydi. Hayvan bu neticede. Hep çıkmaz ama bir kerelik çıkar. Şunu anlarım bakın her önlemi alırsınız ama bir anlık gafletle camı unutursunuz kaçar gider. Siz önlemi alın da olursa artık elinde değil deriz. Ama önlemde alınmamış. Korkunç.Yorumunuz sert olmuş ama camlarda file olmaması konusunda haklısınız. Çok fazla kaçan kedi ilanı görüyorum. Demek ki daha dikkatli olmak gerekiyor..
Birde çok fazla sokağa atılan ya da sahiplendirilmek istenen cins kedi var. Sanırım yavru iken bir heves alınıyor, sonra sıkılıp terk ediyorlar ya da artık aşırı masraflı geliyor insanlara. Bu nedenle konu sahibinin kedisi birileri tarafından alınmamışta olabilir.
Burada en büyük ihtimal bu kedinin sokakta yaşayan diğer kedi ve köpekler tarafından saldırıya uğraması, aç kalması, araç altında ezilmesi ve belkide bu en iyisi birinin onu alıp güvenli ir yere götürmüş olması ama evcil bir hayvanınız var ise biri onu bulup iyi bir şekilde baksa bile buna sevinemezsiniz kendi evladınız gibi düşünün cins yada değil fark etmez o sizin bir parçanız, nasıl ki kendi doğurduğumuz canlılar kızımız yada oğlumuz kaybolsa ölceek gibi oluruz bununda bir farkı yok sizinki fazla iyimserlik mi desem , aba altından sopa gösterip cins kedi sahiplerine laf sokma fırsatı mı buldunuz desem ne desem bilemedim.Okuduğunuzu anlama sorununuz var sanırım, hayvanı gerçekten sevseydiniz, hayvanı birinin sahiplenme ihtimaline sevinirdiniz ve evet ben kuşum kaçınca sokakta yem olma ihtimalindense birisinin evinde guvende olmasını tercih ederim.
Bu kadar sert yazmayacaktım ama saçma sapan yok bağ kurmadım bilmem ne demişsiniz.Bağ kuran insan evcilinin güvende olmasını ister, içten içe ama o cins kedi, birisi almış bedavaya şimdi diye düşünmez.İstedigini söyleyen istemediğini işitir, güzel görünüyor diye hasta kedilerin ve bu kedilerin üretilmesine sebebi oluyorsunuz sonra da başkalarına hayvanseverlik taslıyorsunuz, istediğiniz gibi cevap vermedim diye ağzınıza geleni söylüyorsunuz.
Hasta cins kediler yaşlı cins kedilerdir büyük ihtimal ben sahiplenmek istediğimde hiç bulamamıştım köpekler daha çok terk ediliyormuş.cins kedilerde bazen çok pahalı hastalıklara yakalanıyor o zaman ilanlarda görüyorum nadiren hiç hastalığı olmayanlar oluyor tabi onlarıda hep satıyorlar genelde alerjim çıktı derlerYorumunuz sert olmuş ama camlarda file olmaması konusunda haklısınız. Çok fazla kaçan kedi ilanı görüyorum. Demek ki daha dikkatli olmak gerekiyor..
Birde çok fazla sokağa atılan ya da sahiplendirilmek istenen cins kedi var. Sanırım yavru iken bir heves alınıyor, sonra sıkılıp terk ediyorlar ya da artık aşırı masraflı geliyor insanlara. Bu nedenle konu sahibinin kedisi birileri tarafından alınmamışta olabilir.