- 3 Şubat 2018
- 6.034
- 23.774
- 27
- Konu Sahibi CocoParisien
Sağ salim bulursunuz umarım yavrucağı. Düşünmek istemiyorum ama biri çalma niyetiyle ele geçirdiyse Allah vicdan versin onlara… Kameralara hemen bakın bence
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bravo. Aynen böyle düşünüyorum. Hatta bulan kişi beni arasa da çocuğumu almayıp üstüne parasını istesem diye düşünüyorum. Ne olur gidin işinize ya. Sinirlerim bozuk halde bir de bunlarla uğraşıyorum. Siz mi anlamıyorsunuz okuduğunuzu? Ben ürettirmedim, satın almadım diyorum. Zaten doğmuş bir yavruyu sahiplendim.Bağ kuran insan evcilinin güvende olmasını ister, içten içe ama o cins kedi, birisi almış bedavaya şimdi diye düşünmez.İstedigini söyleyen istemediğini işitir, güzel görünüyor diye hasta kedilerin ve bu kedilerin üretilmesine sebebi oluyorsunuz sonra da başkalarına hayvanseverlik taslıyorsunuz,
Neden sokak kedisi olunca aynı üzüntü yaşanmıyor mu? Daha beter oluyor hatta. Çünkü birilerinin “ayy ne güzeeeel” diye alıp götürme ihtimalinden çok siyah diye taşlanması, tekir diye kovalanması, itilip kakılması daha yüksek ihtimal oluyor. Kedilerimin tamamı sokak kedisi. Ve hepsini canım gibi severim. Bırak kaybolmasını, bir yerine bir şey olsa canımdan can gidiyor.Biz kuş sahipleri kuşumuz kaçınca birinin evine girdiyse seviniriz, çünkü sokakta en başta kediler sonra kargalar kuşlarınızı yemeye çalışır. Sizin evciliniz bir kedi, kediyi yemeye kalkan olmaz, üstelik cins kediymiş, birisinin sahiplenmesi ihtimaline bu kadar üzülmeniz beni şaşırttı.Keşke sokak kedisi sahiplenseydiniz, o zaman bu endişeniz olmazdı.
Daha önce de yazdım, sokak kedisini birisinin sokaktan alma ihtimali bayağı düşük ama cins kedi direkt dikkat çeker.Neden sokak kedisi olunca aynı üzüntü yaşanmıyor mu? Daha beter oluyor hatta. Çünkü birilerinin “ayy ne güzeeeel” diye alıp götürme ihtimalinden çok siyah diye taşlanması, tekir diye kovalanması, itilip kakılması daha yüksek ihtimal oluyor. Kedilerimin tamamı sokak kedisi. Ve hepsini canım gibi severim. Bırak kaybolmasını, bir yerine bir şey olsa canımdan can gidiyor.
Çoğaltmazlarsa da kendi evlerinde bakarlar. Belki çalmak niyetiyle almamışlardır. Siz bulunduğunuz şehirdeki pet sayfalarina mesaj atın. Her şehirde oluyor illa ki. İyi niyetli biri almıştır umarim. Hemen bulunsun dilerim ki.Camlarımız korunaksızdı maalesef. Haklısınız, buna bir şey diyemiyorum. Daha dikkatli olmalıydım.
Kızım kısır bu arada.
Merhabalar bende daha önce saatlerce aradım kedimi. Hemde ne arama bakmadık yer bırakmadım. Dolapların çamaşırların arasına iyice bakın. Ellerinizle yoklayın. Yatak döşek her yerin altına bakın. Koktukların arasında boşluklardan içine bile giriyorlar. Çünkü benim kedim kıyafetlerin en dibine girip yattığı için baktığımız halde görmemiştik. Daha önce de koltuk arasına girmişti
Aynen benim kedimde öyle yapmıştı. Geçen günde bazanın tümünü yırtmış oraya girmiş. Yine aramıştım baya Bi.benimkilerden biri de koltukta bir yeri yirtmis ve oraya girmisti, aradim aradim koltugun icinden cikti. digeri de gardroba girmisti yavruyken, onu da saatlerce bulamamistim.
Eve iyice bain. Kacinci boyle hikaye duydum evde biyere saklaniyorlar sahipleri gunlerce ariyor11 aylık dişi kedim evden kayboldu. Aklımı yitirmek üzereyim. Dün gece evde olan çocuk bugün yok. Sadece balkon camı aralıkmış. Çok korkaktır, asla cama çıkma huyu yoktur. Hadi çıktı düştü diyelim, bahçede bir köşeye pısıp kalır benim bildiğim çocuğum. Evde, bahçede, bodrumlarda, sokaklarda aranmadık iğne deliği bırakmadık. Yok, yok, yok. O kadar da ürkek bir şey ki. Eve misafir gelse gider koltuğun altında en dip köşeye saklanır saatlerce çıkmaz. Hala evde olabilir mi acaba diyorum ama yemin ederim kaç kişi bakmadığımız yer kalmadı. Küçücük daha. Sokakta yaşayamaz. Hava cehennem sıcağı saatlerdir aç susuz ne haldedir kim bilir. Korkuyor mudur. Yoksa acaba camdan atladı da sokakta gören biri mi aldı götürdü diyorum. Atlasa bahçede olmaması imkansız çünkü. Hadi kapıdan çıktı gitti sokağa nereye kadar gidebilir ki. Karış karış aradık. Bir başına uzağa gidemez benim kızım, korkar. Allah beni kahretsin şu GPS’li tasmalardan alıp takmadım boynuna. Ev kedisi ne olabilir ki dedik durduk. Haftaya ilk doğum gününü kutlayacaktık. Bir daha kızımı göremeyeceğimi düşündükçe nefes alamıyorum.
Bana bir şey deyin kızlar. Nerede olabilir? Geri döner mi? Böyle kedisi kaybolup da sonradan dönen var mı? British. Sokak kedisi değil. Birkaç kez bahçeye inmek dışında evden çıkmışlığı yok. Evi bilir mi, dönmek istese bulabilir mi bilmiyorum. Mamasını koydum dışarıya. Komşulara, komşu çocuklarına ve civardaki tanıdıklara haber verdim görürlerse diye. Sağolsun bazı tanıdıklar akşam üzeri özellikle çıkıp arayacaklar tekrar. Ama o kadar uzağa bile gidemez ki benim kızım.
Evet bu da basıma geldı. Hatta dısarı bıle cıktım aramaya evde oldugundan emın oldugum halde. Mama kutusunu sallayın benımkı ona tepki veriyor ya da sevdıgı bir oyuncağı vs. Yapmıssınızdır da belkı alışkın oldugu sese tepki verir.Eve iyice bain. Kacinci boyle hikaye duydum evde biyere saklaniyorlar sahipleri gunlerce ariyor
Çipi var. Ama onda da GPS yok. Bulmak için işe yaramıyor.Şehrinizdeki bütün hayvansever kulüp dernek ilan verin. Civsrınızda bulunan bakkal market camii taksi otobüs durakları vs yine ilan asın.
Kendini doyuracak su içecek bir şeyler bulmuştur muhtemelen.
GPSli tasmalar maalesef çıkarıyorlar. Ensesine çip taktırmadığımız sürece zor.
Umarım en kısa zamanda kavuşursunuz
Bizimkş beşiğin arkasında hiç görünmeyen bir yerinde çıkmıştı.
Kayınvalidemin kedisi çekmecenin arkasından annemin kedisi de banyo dolabında çıkmıştı.
Bazen evden bile çıkıyor bu denli telaş yaptığımız kediler.
Bu GPS sisteminin zaten ülkeye acilen gelmesi gerekli . Çok sıkıntı yurt dışında var en azından takip edilebiliyorÇipi var. Ama onda da GPS yok. Bulmak için işe yaramıyor.
5 TANE kamera var apartmanda. Hiçbirini izleyemiyoruz. Monitörü yokmuş. Sadece polis alıp izleyebiliyormuş. Bilgisayara bağlamayı denedik görmüyor. Tam çıldırmalık!!!Sağ salim bulursunuz umarım yavrucağı. Düşünmek istemiyorum ama biri çalma niyetiyle ele geçirdiyse Allah vicdan versin onlara… Kameralara hemen bakın bence
Çok makbule geçer. Teşekkür ederiz.Doğrusu her türlü hayvandan çok korkan
Mümkünse uzaktan seven bir insanım.
Geri gelir mi, başına neler gelir. Ne olur ..
Hiçbir bilgim yok. Herhangi bir evcil tecrübem olmadı.
Yazdiklarinizdan çok etkilendim. Çok üzüldüm.
Umarım biran evvel bulursunuz, dua edeceğim sizin için.
Güzel haberinizi bekliyorum