Kedim kayboldu 😭

Benim de kedim var üstelik sizinkiyle aynı cins..
Üzüntünüzü anlıyorum inşallah bir an önce bulursunuz..
Bir yöntem var arkadaşım kedisini öyle bulmuştu. Kumundan parçaları belirli aralıklarla dökünce kapıya kadar kendi kokusunu tanıyıp geliyor diye. Belki işe yarar denemek isterseniz..

Bahcemizde besledigim bir kedim vardi yillar once. Bir gun biz evde yokken cocuklar bahcemize girip kacirmis. Komsular soyledi. Tam bir yil sonra geri dondu. Durumu iyi degildi tabi ama toparlamistik.

Insallah sizinki en kisa surede evin yolunu bulur.

5 TANE kamera var apartmanda. Hiçbirini izleyemiyoruz. Monitörü yokmuş. Sadece polis alıp izleyebiliyormuş. Bilgisayara bağlamayı denedik görmüyor. Tam çıldırmalık!!!
Kamera olması süper. Monitör olmasa bile acilen kayıt cihazının içindeki harddiski alın bir bilgisayarcı ya götürün onlar halleder. Ya da bir bilgisayarcı çağırın mutlaka. Bilgisayar neden görmüyor anlamadım ama sistem bozuk değil-dir umarım... masa üstü bilgisayar olan bi komşunuz var ise en kötü ihtimalle onun monitörünü alın vga veya hdmi kablo ile bağlayın mutlaka geçmiş kayıtları gösterir. Veya yöneticiye sorun uzaktan izleme yapan birisi varsa yani birisinin telefonuna program yüklü ise oradan geçmiş kayıtlara bakabilirsiniz. Umarım hallolur en kısa surede

Kedi besleyip camlarını korunaklı yapmayan kimseye üzülmem. Yeterince sevdiğinide düşünmem. Çocuğunuz olunca nasıl her ihtimali düşünüyorsanız kedi olunca aynı hassasiyeti göstermeyen birisi BAĞ falan dememeli. Konunuzu baştan beri üzüntüyle takip ediyordum ama şu yorumdan sonra umarım başına bir şey gelmemiştir ve umarım daha iyi sahip çıkabilecek birisi sahiplenmiştir.
Camlarımız korunaksızdı maalesef. Haklısınız, buna bir şey diyemiyorum. Daha dikkatli olmalıydım.

Kızım kısır bu arada.

Kedi besleyip camlarını korunaklı yapmayan kimseye üzülmem. Yeterince sevdiğinide düşünmem. Çocuğunuz olunca nasıl her ihtimali düşünüyorsanız kedi olunca aynı hassasiyeti göstermeyen birisi BAĞ falan dememeli. Konunuzu baştan beri üzüntüyle takip ediyordum ama şu yorumdan sonra umarım başına bir şey gelmemiştir ve umarım daha iyi sahip çıkabilecek birisi sahiplenmiştir.
Yorumunuz sert olmuş ama camlarda file olmaması konusunda haklısınız. Çok fazla kaçan kedi ilanı görüyorum. Demek ki daha dikkatli olmak gerekiyor..

Birde çok fazla sokağa atılan ya da sahiplendirilmek istenen cins kedi var. Sanırım yavru iken bir heves alınıyor, sonra sıkılıp terk ediyorlar ya da artık aşırı masraflı geliyor insanlara. Bu nedenle konu sahibinin kedisi birileri tarafından alınmamışta olabilir.

Yorumunuz sert olmuş ama camlarda file olmaması konusunda haklısınız. Çok fazla kaçan kedi ilanı görüyorum. Demek ki daha dikkatli olmak gerekiyor..

Birde çok fazla sokağa atılan ya da sahiplendirilmek istenen cins kedi var. Sanırım yavru iken bir heves alınıyor, sonra sıkılıp terk ediyorlar ya da artık aşırı masraflı geliyor insanlara. Bu nedenle konu sahibinin kedisi birileri tarafından alınmamışta olabilir.
Maalesef sonu kötü olan şeylerin yorumu da sert oluyor. Daha geçen hafta bu aynı sorumsuzluk yüzünden arkadaşımın kedisi camdan düşmüş. Birisi görünce alıp veterinere götürmüş. Orada vefat etmiş. Bilgilerinden arkadaşımı aradılar. Sadece o güzelliğe üzüldüm. Arkadaşımın üzüntüsüne zerre üzülmedim. Yok çıkmazdı yok usluydu yok şöyleydi böyleydi. Hayvan bu neticede. Hep çıkmaz ama bir kerelik çıkar. Şunu anlarım bakın her önlemi alırsınız ama bir anlık gafletle camı unutursunuz kaçar gider. Siz önlemi alın da olursa artık elinde değil deriz. Ama önlemde alınmamış. Korkunç.

Tasması varmıydı? Sokakta gören biri terk edildi sanıpta almış olabilir. Mahallenizde tanıdıklarınız varsa kayıp ilanını onlara atıp sosyal meydanlarında paylaşmalarını isteyebilirsiniz. İlanları o civarda çok gidilen markettir muhtardır o tarz yerlere de asın.

Umarim bulmussunuzdur. Benim de scottish fold cinsi kedim var. Benim kizim da cok korkak, kapiyi acinca odalara kaciyor. Ama kuş gorunce cama dogru atliyor esek sipasi. Cok saglam celik sineklik var, yoksa acik bulsa dusebilirdi pencereden. Sizinde yazdiginiz gibi, disari ciksa bile uzaklasmaz, korkar. Cins oldugu icin almamislardir umarim. Bakimi ozen, dikkat ve para isteyen kediler bunlar, herkes bakamaz. Of umarim bulursunuz, gercekten uzuldum ya.

Sevdiği yaş mamayı, kum kabını kapı önüne bırakın. Sesli oyuncağı varsa çıngıraklı falan kedinizi ararken onu da kullanın. Bodrum katlara mutlaka bakın, hiç olmadık yerlere saklanıyorlar. İnşallah bulursunuz

Umarım kavuşursunuz kızınıza. Büyük ihtimalle düşmüştür. Onlar çok korkuyorlar dışarıda bir yere sinmistir. Tekrardan en sevdiği mama ile arayın. Yeğenim de siyam kedi vardı 10 gün saklanmış apartman boşluğuna bulunduğunda hiç birşey yiyip icmeden böbrekler zarar görmüştü.1 aylık tedavi ile iyileşti.

Cins kediyse biri almış olabilir malesef maddi değeri olan hayvanlar bunlar.çip taktırdınız mı en azından kayıpsa biri alıp veterinere giderse oradan size ulaşılır.ilan bastırıp asın bir ödül koyun belki o şekilde bulunur.

Okuduğunuzu anlama sorununuz var sanırım, hayvanı gerçekten sevseydiniz, hayvanı birinin sahiplenme ihtimaline sevinirdiniz ve evet ben kuşum kaçınca sokakta yem olma ihtimalindense birisinin evinde guvende olmasını tercih ederim.

Bu kadar sert yazmayacaktım ama saçma sapan yok bağ kurmadım bilmem ne demişsiniz.Bağ kuran insan evcilinin güvende olmasını ister, içten içe ama o cins kedi, birisi almış bedavaya şimdi diye düşünmez.İstedigini söyleyen istemediğini işitir, güzel görünüyor diye hasta kedilerin ve bu kedilerin üretilmesine sebebi oluyorsunuz sonra da başkalarına hayvanseverlik taslıyorsunuz, istediğiniz gibi cevap vermedim diye ağzınıza geleni söylüyorsunuz.
Burada en büyük ihtimal bu kedinin sokakta yaşayan diğer kedi ve köpekler tarafından saldırıya uğraması, aç kalması, araç altında ezilmesi ve belkide bu en iyisi birinin onu alıp güvenli ir yere götürmüş olması ama evcil bir hayvanınız var ise biri onu bulup iyi bir şekilde baksa bile buna sevinemezsiniz kendi evladınız gibi düşünün cins yada değil fark etmez o sizin bir parçanız, nasıl ki kendi doğurduğumuz canlılar kızımız yada oğlumuz kaybolsa ölceek gibi oluruz bununda bir farkı yok sizinki fazla iyimserlik mi desem , aba altından sopa gösterip cins kedi sahiplerine laf sokma fırsatı mı buldunuz desem ne desem bilemedim.
Benimde evde bir oğlum var kaybolsa yada ölse çok üzülürüm, başkası bulsa ve ona iyi baksa bile ben onun sağ mı ölü mü olduğunu bilemeyeceğim kaybolma durumunda, bakan ne kadar iyi bakacak orası da muamma gözümde önünde olsun benim gözetimimde bakılsın ben ona sevgimi vereyim o bana can yoldaşı olsun beni bu mutlu eder. Benim kedimde British cins tercih etmemdeki tek neden ev ortamına daha uygun olması idi ve bizde para ile satın almadık ama bu işin bir piyasası da var yok diyemem bu da herkesin kendi tercihi para ile almaya gücü olan ömür boyu bakabilecek ise parasını verir alır kimseyi bu nedenle yargılayamam isteyen sokaktan ir canı sahiplenir yeterki 2-3 sonra sıkılıp sokağa salınmasın sonuçta hepsi bir can, hepsinin bakıma ihtiyacı var.
Cins kedi sahiplerine tü kaka demem-dedirtmem, sokaktan sahiplenene de ıyyyy mıyyy yapmam onlarda canlı sadece sokağa alışkın olduklarından eve adapte olmaları daha zor.

camlar korunaklı olmak zorunda. bizde sineklik var hepsini ben kendim yaptım, epey de sağlam yaptım ama bana yetersiz geliyor mesela. bir de üstüne ek olarak file yapmak istiyorum, bakınıyorum şu sıralar. gerçi annemle kavga ediyoruz görüntü anlamında kötü olacak diye istemiyor ama yapacak bişey yok. çıkmaz, gitmez, atlamaz diye bişey yok bende sarman var, sokaktaki binlerce sarman kedi ile aynı tipi. bi kuş gördüğünde delirmeye başlıyor. seninki cinsmiş birisi alıp gitmiş olabilir ve kendisi bakmasa bile birine satabilir. böyle şeyler yapıyorlar maalesef. yoksa düştü varsayalım, korkar zaten bu hayvanlar ya yaralanmış olması gerekir ya da korkudan bi yere sinmiş olması gerekir. ama bi yerden sonra da mamasına, kumuna falan dönme ihtiyacı hissedebilir.

benimki bazen evin içinde öyle yerlere saklanıyor ki kendi çıkmadığı sürece asla bulamıyoruz. mama kabını sallıyorum, sesleniyorum, oyuncağını sallıyorum falan yok. sonra teee ne zaman kendi canı istediğinde esneye esneye çıkıyor beyefendi, uykusunu almış biçimde.

umarım en kısa zamanda bulunur kedin.

Hasta cins kediler yaşlı cins kedilerdir büyük ihtimal ben sahiplenmek istediğimde hiç bulamamıştım köpekler daha çok terk ediliyormuş.cins kedilerde bazen çok pahalı hastalıklara yakalanıyor o zaman ilanlarda görüyorum nadiren hiç hastalığı olmayanlar oluyor tabi onlarıda hep satıyorlar genelde alerjim çıktı derler😂

X