- 17 Ocak 2020
- 27.476
- 39.680
- Konu Sahibi CocoParisien
Evdedir o
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kedileride bazı insanlar zehirliyor ,çocuklar taş atıyor ,bir yere sıkışıp zarar görüyorlar ,yazıp konu sahibini üzmek korkutmak istemiyorum siz anlayın,biri bulup alsa ne yapacağı belli de değil...Biz kuş sahipleri kuşumuz kaçınca birinin evine girdiyse seviniriz, çünkü sokakta en başta kediler sonra kargalar kuşlarınızı yemeye çalışır. Sizin evciliniz bir kedi, kediyi yemeye kalkan olmaz, üstelik cins kediymiş, birisinin sahiplenmesi ihtimaline bu kadar üzülmeniz beni şaşırttı.Keşke sokak kedisi sahiplenseydiniz, o zaman bu endişeniz olmazdı.
Sokak hayvanı olsaydı cins diye alma ihtimalleri olmazdı, o yüzden dedim. Bu kadar kısa sürede zehirlenme ihtimali de yok, olsa diğer sokak kedileri de ölürdü, o yüzden büyük ihtimal biri güzel diye aldı.kedileride bazı insanlar zehirliyor ,çocuklar taş atıyor ,bir yere sıkışıp zarar görüyorlar ,yazıp konu sahibini üzmek korkutmak istemiyorum siz anlayın,biri bulup alsa ne yapacağı belli de değil...
sokak hayvanı olsaydı yine yüreği yanacaktı çünkü o evin bireyi oluyor.
Suzi kayıp kedi paylaşmıyor malesef. Hele bir de camlarda tel file yoksa sahibinin sorumsuzluğundan ötürü olduysa asla paylaşmaz.Suzionline, kedibakısı gibi büyük sayfalara ilanınızı paylaşmalarını rica edin. Kedilerin koku duyusu çok güçlüdür kumu fazlaysa mahallenin etrafına da koyabilirsiniz. Eğer düşmüşse o korkuyla bir yere saklanmış olabilir o an biri de almış kaçırmış olabilir. Etrafta hiç kamera var mı? Çevrenizdeki kameraları inceleme şansınız varsa (eğer varsa) inceleyin derim.
İsterseniz ilanlarada bakın biri bulup kayıp olarak paylaşmış olabilir gönlünüzü ferah tutmaya çalışın. Haberdar edin lütfen.
O da çok taştı bu tarz konularda lakin bunu bilmiyordum. Yapacak bir şey yok artık.Suzi kayıp kedi paylaşmıyor malesef. Hele bir de camlarda tel file yoksa sahibinin sorumsuzluğundan ötürü olduysa asla paylaşmaz.
Şu üzüntümün arasında inanın size cevap yazıp kendimi anlatmaya takatim yok ama neyse.Biz kuş sahipleri kuşumuz kaçınca birinin evine girdiyse seviniriz, çünkü sokakta en başta kediler sonra kargalar kuşlarınızı yemeye çalışır. Sizin evciliniz bir kedi, kediyi yemeye kalkan olmaz, üstelik cins kediymiş, birisinin sahiplenmesi ihtimaline bu kadar üzülmeniz beni şaşırttı.Keşke sokak kedisi sahiplenseydiniz, o zaman bu endişeniz olmazdı.
İnanın dirisini bulamadık ama ölüsünü de bulmadık en azından diye seviniyorum.Umarım hemen bulursunuz. Kedim de asagıya atlamıstı kıpırdayamamıstı ıkı ayagı kırılmıstı cok zor surec gecırdık yavrum ya neler atlattı cok sukur. Yani aşağıda oldugu yerde degılse cok sukur bısey olmamıstır kedınıze buna sevındım. korkudan bir yere sindiğini dusunuyorum cins kedi ve tarif ettıgıniz ozellıkte oldugu ıcın. En kotu ıhtımal bırısı alıp sahiplenmıstır zaten cins oldugunu bilen ve sahiplenmek isteyen biriyse ya da bırıne satmak ısteyen biriyse bıle guvendedir dıye dusunuyorum. Umarım tabiki size dönsun haber verirsenız sevinirim
Kumunu apartmanın bahçesine indirdim. Apartmanın kameraları var aslında hemen bir sordurayım. Hiç aklıma gelmemişti. Teşekkürler.Suzionline, kedibakısı gibi büyük sayfalara ilanınızı paylaşmalarını rica edin. Kedilerin koku duyusu çok güçlüdür kumu fazlaysa mahallenin etrafına da koyabilirsiniz. Eğer düşmüşse o korkuyla bir yere saklanmış olabilir o an biri de almış kaçırmış olabilir. Etrafta hiç kamera var mı? Çevrenizdeki kameraları inceleme şansınız varsa (eğer varsa) inceleyin derim.
İsterseniz ilanlarada bakın biri bulup kayıp olarak paylaşmış olabilir gönlünüzü ferah tutmaya çalışın. Haberdar edin lütfen.
Okuduğunuzu anlama sorununuz var sanırım, hayvanı gerçekten sevseydiniz, hayvanı birinin sahiplenme ihtimaline sevinirdiniz ve evet ben kuşum kaçınca sokakta yem olma ihtimalindense birisinin evinde guvende olmasını tercih ederim.Şu üzüntümün arasında inanın size cevap yazıp kendimi anlatmaya takatim yok ama neyse.
Kızım sokak kedisi olsaydı da yine böyle üzülürdüm. Çünkü biz hayvanlarla BAĞ kuruyoruz. Eğer siz kuşunuz kaçtığında üzülmeyip başka eve gitti diye seviniyorsanız demek ki o hayvanla hiç bağ kurmamışsınız. Siz çocuğunuz başka eve gitse önüne yemekler konsa, oyuncaklar serilse ‘aaa çocuğum çok iyi bir evde, dur onun için sevineyim‘ mi dersiniz yoksa hüngür hüngür ağlayıp onun geri gelmesi için dua mı edersiniz? Benim için de kızım aynı şey. Bana insan-hayvan değişmiyor.
Kaldı ki sizin inanışınızın aksine sokak CİNS kediler için de tehlike dolu. Hatta daha tehlikeli çünkü onların sokak kedileri gibi 'sokakta hayatta kalma’ içgüdüsü yok. Sokak köpeği peşine düşse kaçamaz benim kızım. Kedi saldırsa pati atamaz. Çıkıp sinek böcek avlayıp karnını doyuramaz. Bir kuytu yere sığışır orada ölür. Geçen haftalarda sokağa terkedilmiş bir Scottish Fold kedinin halini video çekmiş bulan veteriner. Sokak kedileri çenesini paramparça etmişler yavrunun. İltihap dolmuş. Bir merhamet sahibi almış veterinere götürmüş de öyle..
İnanın keşke bir hayvansever evine alıp mama su veriyor olsa. Gönülden isterim bunu. Şu andaki tek endişem bu karanlıkta sokak köpeklerine yem olması, veya açlıktan ölmesi.
Şunu da dipnot olarak belirtmek isterim, ben kızımı sırf “cins” olduğu için parayla satın almadım, bir tanıdığımın kedisi yavrulamıştı onu evlat edindim. Karşılığında hiçbir şey vermedim. Ben de hayvanların mal gibi alım satımına son derece karşıyım. Bilginize.
Camlarımız korunaksızdı maalesef. Haklısınız, buna bir şey diyemiyorum. Daha dikkatli olmalıydım.Camlarda tel/file olmazsa bunlar kaçınılmaz ne yazık ki.
Atlamaz korkar dediğiniz hayvan avcı. Bir kuşa, kelebeğe atlar.
Sonra cins ve kısır değilse alınır, başına gelmeyen kalmaz.