evet, 5. gün:
sabah kalkınca bir bardak su.
kahvaltı: 1 kepekli tost ve kahve (aslında isveçte bugün sadece rendelenmiş havuç var ama ben regl olduğum için kendime kıyak geçtim.)
öğle: haşlanmış balık yerine diyet ton balığı yedim.
akşam: henüz yemedim ama muhtemelen tavuk ya da köfte yerim. yanında da bol salata.
spora gelince hiç sormayın. vücudum halsiz, karnım ağrıyorrrr o yüzden leslie ile yürüyemedim. yarın karnımın ağrısı geçerse leslie ile yürüyeceğim. ama artık 3 mile değil diyet bitene kadar 5 mile ile devam etmeye karar verdim. bir de sabah yürüyüşünden sonra yapacağım bölgesel egzersizlerime karar verdim. ama bunlara isveç bitince mi başlarım yoksa reglim bitince mi başlarım bilemiyorum.
İŞTE BÖLGESEL EGZERSİZ PLANIM
BACAK İÇİN
youtube da "how to get legs to die for" başlıklı bi pilates videosu var. yaklaşık 6 dakika sürüyor. bir süre denemeyi düşünüyorum.
KALÇA İÇİN
ayaktayken bacakları önce sağa ve sola kaldırma, sonra da öne ve arkaya kaldırma. her hareket her bacak için 30 tekrar.
tipik bir pilates hareketi olan yüzüstü yatarak, kalçaları sıkma ve ve topukları birleştirip kaldırma. 100 tekrar.
ve artık klasik kalça hareketi olan dizlerin ve ellerin üzerinde durarak bir bacağı geriye ve yukarı uzatma. her bacak için 25 tekrar.
KOLLAR İÇİN
callanetics'teki kol hareketi. 100 tekrar.
yarım kiloluk dumblelar ile kolları omuz hizasında kaldırıp, dirseklerden kırdıktan sonra, kürek kemiklerini birbirine doğru yaklaştırmaya çalışmak. 30 tekrar
GÖGÜS İÇİN
zayıflarken en korkutan şeylerden biri de göğüslerin sarkması. o yüzden;
youtube da "Exercises for Lifting & Firming the Breast" başlıklı videodaki 2 farklı şınav hareketi, 30'ar tekrar.
elleri duvara yaslayarak ayakta yapılan şınav da çok işe yarıyor diyenler var. 50 tekrar da ondan.
BEL İÇİN
şu twister denen aletten var bende. Onda 150 tekrar.
ayakta bacaklar açıkken sağa ve sola eğilme. 100 tekrar.
GÖBEK İÇİN
mekik 25 tekrar
bir de kendime bugün yağlar aldım.
öncelikle göbek, simit ve basenlerim için
biberiye yağı kullanacağım. her bölgeme sadece bir kaç damla sürüp sonra streç folyo ile saracağım. sonra da bölgesel egzersizlerimi yapacağım. bu yağın en az iki saat durması gerekiyormuş. sanırım egzersizleri tamamlayana dek o süre tamamlanmış olur.
duştan sonra da cildi sıkılaştırması için
fındık yağı süreceğim. ama öylece bırakağım. streç folyo sarmayı düşünmüyorum.
zaten hali hazırda saçlarıma uzatmak için sinameki+badem yağı+bemiks kapsülü kürü yapıyorum. ama bir kaç aydır inanılmaz dökülüyor saçlarım. marankinin bir kürüne rastladım internette. onu yapmaya başlıyorum bu geceden itibaren. o listesinde sarımsak, çam, badem yağını karıştırın demiş. bu kadar yağ benim bütçemi zorladığı için ben
sarımsak yağı, badem yağı ve zeytinyağını eşit miktarlarda karıştrdım. her gece saçıma friksiyon yöntemi ile sürüp boneyle yatacağım. ilk bir kaç hafta dökülecek tüm saçlar dökülüyormuş ama ondan sonra yeni saçlar çıkıyormuş ve 3 ay içinde saçlar gözle görülür şekilde gürleşiyormuş. bakalım göreceğiz.
bakalım bunların hepsini uygulamayı başaracak mıyım?
günde yaklaşık 3 saatimi kendime ayırmam lazım. inşallah o kadar vaktim olur her zaman. sevgiler, bol motivasyonlar ve güzel günler herkeseeee