• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi Sahiplenmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi Aleenn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aleenn

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2024
354
84
13
26
Merhabalar,
Memurum ve apartta kalıyorum. Bulunduğum ilde hiç arkadaşım yok sosyal hayatım eğlence hayatım sıfır yani. Bu aralar iş yerinde de sürekli bir problem yaşıyorum ve canım çok sıkılıyor aşırı depresif bir havam var. Geçen kardeşim ile konuşurken bir kedi sahiplensen seninle arkadaş olur gibi bir fikir doğdu. Bir tanıdık da doğum yaptı ve bebeğin alerjisi olduğu için cins kedisini sahiplendirmek istiyor. Aslında ilk atandığım zamanlardan beri bunu istiyordum. Ama nasıl desem kedi ya da herhangi bir evcil hayvanı sahiplenmek bana gebelik süreci yaşamadan çocuğunun olması gibi büyük ve önemli bir olay gibi geliyor bu yüzden hiç cesaret edemedim. Kaldığım apartta aşırı aşırı küçük 1+0 zaten. Şimdi hayvanı bu kadar küçük bir yere getirmek haksızlık gibi olur mu bilemedim. Anneme soruyorum kediye ayıp olur mu diye gülüyor. Ben yirmi dört nöbetlerine gidiyorum mama su falan koysam yirmi dört saat tek başına yapabilir mi ya da ben gelip gün boyu uyuyorum benim uyumama izin verir mi? Onun dışında birtakım titizlik takıntım var. Annem tuvaletini yaptıktan sonra hayvanın arkasını senin silmen lazım, kumunu temizlemen lazım, orası çok küçük koku da olur, mutlaka üstüne başına yiyeceklere tüy gelir sen bunlara gelemezsin diyor. Yani bilemiyorum şimdi aldım denedim olmadı gibi bir şey de olmaz dediğim gibi çocuğunun olması gibi bir şey. Hayvan benimle anlaşır mı anlaşmaz mı sever mi sevmez mi çok iyi şartlarım yok uyum sağlar mı onları da düşünüyorum. Yani geçen bir haber gördüm birisi cins kedisini tüm eşyaları ile parka bırakmış ve hayvan kutusundan çıkmaya bile cesaret edemeyip soğuktan ölmüş. Oturup ona ağladım. Bakımını falan beceremezsem hayvana bir şey olursa ömür boyu vicdan azabı çekerim. O yüzden şimdi bu kararı nasıl verebilirim neleri düşünmem gerekiyor?

Merhaba😊 ben bir kedi annesiyim yaklaşık 3yıldır bir oğluşum var o hayatıma girmeden önce sizin gibi düşünüyordum istiyordum ama cesaret edemiyordum çok ani bir şekilde aldım evet tam da sizin tarif ettiğiniz gibi hamilelik olmadan bebek sahibi oluyorsunuz önceden çok dalga geçerdim kedileri çocuğu gibi görenlerle şimdi anlıyorum.. demem o ki kendi çocuğunuz olduğunu düsünün altını değiştirmekten tiksincek miydiniz? Bakımından gocuncak mıydınız? Tabi ki de hayır. İnan bu da öyle oluyor.. üstelik öyle tuvalete gidince popo silme fln yok çok temiz hayvanlar kendilerini temizliyorlar kumu güzel kullanıyorlar gerçekten anne olabilirim diyorsanız alın inanın hiç birseyi zor gelmiyor evlat yani bildiğin evlat🥰 hatta şöyle söyleyeyim ben benim ki geldiğinde bacağımdan rahatsızdım nerdeyse hiç yürüyemiyordum çok zor ayakta durmama rağmen ilk aldığımda hasta olduğu için o bacağımın haliyle veterine taşıdım hiç gocunmadım belki de Allah onun hatrına bacağımı iyileştirdi, böyle düşünüyorum 😊 her anlamda berekete kavuştum

anneniz güzel noktalara değinmiş ..evde kedi bakmak sabır meselesidir ama kediden kediye de değişir..tüy olayı tamamen bakıcının elinde..öz bakımları düzenli olduğu sürece tüy sorununun önüne geçiliyor..tuvalet konusunda da bu konuda istemsizce etrafa kum döküyorlar parmak aralarına giriyor çünkü..kedi tuvalet paspası kullanırsanız bir nebze önüne geçersiniz ama yine de olacak..sadece sık sık o bölgeyi temizlemek gibi bir zahmette bulunacaksınız..koku tutan iyi bir kedi bulursanız ve günlük temizlerseniz koku olmuyor...mevzu küçük bir yerden ziyade hayvanın uzun süre yanlız kalması

Bir buçuk yıldır kedi annesiyim. Mamasını, suyunu temiz ve taze tut seni aramaz bile. Kumunu da her gün temizler ve iyi bir marka kullanırsan asla koku olmaz. Bir tane de fıs fıs otomatik oda kokularından alırsın mis. Ama o arkadaşlığı, güveni, karşılıksız sevgiyi sana hiçbir insan veremez. Kesinlikle sahiplenmelisin.

Merhabalar,
Memurum ve apartta kalıyorum. Bulunduğum ilde hiç arkadaşım yok sosyal hayatım eğlence hayatım sıfır yani. Bu aralar iş yerinde de sürekli bir problem yaşıyorum ve canım çok sıkılıyor aşırı depresif bir havam var. Geçen kardeşim ile konuşurken bir kedi sahiplensen seninle arkadaş olur gibi bir fikir doğdu. Bir tanıdık da doğum yaptı ve bebeğin alerjisi olduğu için cins kedisini sahiplendirmek istiyor. Aslında ilk atandığım zamanlardan beri bunu istiyordum. Ama nasıl desem kedi ya da herhangi bir evcil hayvanı sahiplenmek bana gebelik süreci yaşamadan çocuğunun olması gibi büyük ve önemli bir olay gibi geliyor bu yüzden hiç cesaret edemedim. Kaldığım apartta aşırı aşırı küçük 1+0 zaten. Şimdi hayvanı bu kadar küçük bir yere getirmek haksızlık gibi olur mu bilemedim. Anneme soruyorum kediye ayıp olur mu diye gülüyor. Ben yirmi dört nöbetlerine gidiyorum mama su falan koysam yirmi dört saat tek başına yapabilir mi ya da ben gelip gün boyu uyuyorum benim uyumama izin verir mi? Onun dışında birtakım titizlik takıntım var. Annem tuvaletini yaptıktan sonra hayvanın arkasını senin silmen lazım, kumunu temizlemen lazım, orası çok küçük koku da olur, mutlaka üstüne başına yiyeceklere tüy gelir sen bunlara gelemezsin diyor. Yani bilemiyorum şimdi aldım denedim olmadı gibi bir şey de olmaz dediğim gibi çocuğunun olması gibi bir şey. Hayvan benimle anlaşır mı anlaşmaz mı sever mi sevmez mi çok iyi şartlarım yok uyum sağlar mı onları da düşünüyorum. Yani geçen bir haber gördüm birisi cins kedisini tüm eşyaları ile parka bırakmış ve hayvan kutusundan çıkmaya bile cesaret edemeyip soğuktan ölmüş. Oturup ona ağladım. Bakımını falan beceremezsem hayvana bir şey olursa ömür boyu vicdan azabı çekerim. O yüzden şimdi bu kararı nasıl verebilirim neleri düşünmem gerekiyor?

Almayın şartlarınız uygun değil

anneniz doğru söylüyor tüyü vs her seyi olucak.Ben günlük olarak tarayıp evi süpürüyorum.Titizim vs diyorsunuz bilemedim hani eğer sırf arkadaşınızın vs olmamasından kedi sahiplenmek istiyorsanız bence çevre edinmeye çalışın.Evcil hayvana bakmaktan daha kolay diye düşünüyorum.Büyük bir sorumluluk iyi düsünmelisiniz

Merhaba benim 1 kedi oğlum var 1 papağanımız var var . Birde tabi ki 5 yaşında oğlum . Eve gelen her canlı bir çocuk bunu unutmayın . Kedi 5 Mayıs 2024 te eve geldi papağan 19 Mayıs 2023. Kedimin obezite sorunu var maalesef ki hiç doymuyor ve zorlanıyoruz bu olay yüzünden günde 4 kere mama veriyorum gramla oda ama tabi duygusal açlığı var evde anne mama diye geziyor . Tuvaletini kapatamıyor kaka açık kalıyor genelde her gün taranıyor . Hergün vitaminleri veriliyor Bazen popodan kaka paspasına düşüyor . Kedini az yalıyor . Bu aralar tüy dökümü var yoğun bunun sebebi duygusal anlamda sürekli aç mama onu doyurmuyor fazla yese aşırı kg alıyor şuan bile 5.350 gram oldu Buda sıkıntı Hergün evi süpürüyorum yatak üstleri koltuklar vs tuvaleti Hergün temizleniyor kum. 2 ayda bir aşısı var . Ama ilk zamanlar çok sık aşısı oluyor bilginiz olsun. Eylül ayında kısırlaştı . Çok güzel hayvan bize çok iyi geliyor ama zor bilginiz olsun. Alıp başkasına vermeye çalışmayın sonra

anneniz doğru söylüyor tüyü vs her seyi olucak.Ben günlük olarak tarayıp evi süpürüyorum.Titizim vs diyorsunuz bilemedim hani eğer sırf arkadaşınızın vs olmamasından kedi sahiplenmek istiyorsanız bence çevre edinmeye çalışın.Evcil hayvana bakmaktan daha kolay diye düşünüyorum.Büyük bir sorumluluk iyi düsünmelisiniz
Yıllar oldu bu şehirde çevre edinemiyorum ama sadece tek sebep değil tabi ki.

Kesinlikle almayın. Hayvanları çok severim bir çok hayvana baktım anneniz biraz abartmış arkasını silmeye vs gerek olmuyor ama apartta bakamazsınız. Daha önce apartta kaldım ve genelde apartlar yatak Dolap masa sandalyenin zor sığdığı yerler oluyor ve kumu muhakkak koku yapacaktır etrafta fazlasıyla tüy olacaktır hayvanın atlayıp zıplayacagi bir alan bile olmayacak. Bu arada apartta kısa bir süre için kediyle de yaşadım yapılabilecek bir şey değil eve çıktığınız zaman düşünün. Birde ilk kediniz olacağı ve kararsız olduğunuz için aranızda bağ oluşması açısından yavru kedi sahiplenmeyi tercih edin ama aparttan çıkmadan asla almayın

Merhaba benim 1 kedi oğlum var 1 papağanımız var var . Birde tabi ki 5 yaşında oğlum . Eve gelen her canlı bir çocuk bunu unutmayın . Kedi 5 Mayıs 2024 te eve geldi papağan 19 Mayıs 2023. Kedimin obezite sorunu var maalesef ki hiç doymuyor ve zorlanıyoruz bu olay yüzünden günde 4 kere mama veriyorum gramla oda ama tabi duygusal açlığı var evde anne mama diye geziyor . Tuvaletini kapatamıyor kaka açık kalıyor genelde . Bazen popodan kaka paspasına düşüyor . Kedini az yalıyor . Bu aralar tüy dökümü var yoğun bunun sebebi duygusal anlamda sürekli aç mama onu doyurmuyor fazla yese aşırı kg alıyor şuan bile 5.350 gram oldu Buda sıkıntı Hergün evi süpürüyorum yatak üstleri koltuklar vs tuvaleti Hergün temizleniyor kum. 2 ayda bir aşısı var . Ama ilk zamanlar çok sık aşısı oluyor bilginiz olsun. Eylül ayında kısırlaştı . Çok güzel hayvan bize çok iyi geliyor ama zor bilginiz olsun. Alıp başkasına vermeye çalışmayın sonra
İki ayda bir olan aşısı hangisi?
Obez kedilerin kendini temizleme konusunda zorlandıklarını çok duymuştum.
Benim de önceden papağanım vardı ama gündüz uyumama asla izin vermiyordu aşırı sersem gibi yaşıyordum. Arkadaşıma vermek zorunda kaldım.

Ben de eve kedi sahiplenirken ilk çok korkmuştum kedi mutlu olur mu? diye. Sonra 1 kedi daha sahiplendik.

Öncelikle bu bir süs bitkisi değil, siz yeterince hazır mısınız? Küçük çocuk gibi düşünün. Evi dağıtır, tüy döker, ona kural koyamazsınız, koysanız bile dinleyeceği meçhul. Büyük bir sabır ve sevgi ister.

Benim kedinin birisi 6 aylık erkek, birisi 5 aylık Dişi. Erkek olan mesela bir sıra koltuğa işemeye başladı. Bu bir sağlık veya psikolojik sorundu. Sağlık muayenesi iyiydi ama onu rahatsız eden bir şey vardı ve sonunda tespit ettik 😅 meğer Titiz alışmış benim sayemde günlük temizlemeden yapmak istemiyormuş. 1 hafta- 10 gün kadar çok yoğundum gün aşırı yapayım dedim ve tepki olarak yapmış şu an yapmıyor.

Sabır ve sevgi demiştim ya, kendi evladım koltuğa işese ona kızamam, dövemem temizlerim ve sorunu ne anlamaya çalışırım. Kedimede kızmadım, günlük makineyle koltuk yıkadım ve onu anlamaya çalıştım. Dili yok bir de o şekilde tepki vermiş. Dilsiz bir evlat gibi düşünün sabırlı tam bir anne iç güdünüz olmalı.

Tüy dökerler taramanız lazım, evi süpürmeniz lazım. Sağlıklı büyümesi için premium segment mama vereceksiniz. Vitamini, maltı, yaş maması vs. Lazım. Masraftan kaçınırsanız hastalığa para verirsiniz.

Bu süreçte kedilerim mantar oldu. Titiz bakım ve iyi beslenmeye rağmen. Çok zor bir süreçti hem kedi, hem ev temizliği vs. Bir süre atlatamadık ama bir kaç gün önce veterinerden atlattılar onayı geldi çok sevindik. Onlar iyileşen kadar zayıf düşmesinler diye nasıl baktım, peşlerinde koştum. Süreci bitkin düşmeden hatta kilo alarak atlattılar.

Asla gocunmadım çünkü annelik iç güdüsü gocunmaya müsait değil. O da bir evlat ve şu an bana aşırı bağlandılar. Normalde kedi canı isterse kendini sevdirir derler ama iki koca kafalı avucumun açtığım an kafalarını elime koyuyor 🥰

Insan gibi değiller. Hastalık evresinde sonra bana teşekkürleri bitmedi emek verdim ve bunu vücut dilleri ile anlatıyorlar. Sesimi duymaları yetiyor hemen yanımdalar.

Bir de onları beslemek, kumunu bile temizlemek rehabilite ediyor insanı. Uzaktan bakınca zor gelmesin inanın garip bir şekilde sanki size extra bir güç ve huzur veriyor.

Bakım konusunda günlük rutine biniyor ve gerçekten zorlanmıyorsunuz.

Amaa amaaaa yeterince sevgi ve sabır yoksa ki en önemlisi bu kimse kedi sahiplenmesin. Bakın mantar büyük bir sorundu o halde bile asla yılmadım, vazgeçmedim.

Kedi sahiplenenlerin bir kısmı zannediyor ki köşe minderi gibi duracak. Yok tüyü, yok hastalığı vs. Derken kediyi sokağa salıyor 😡 hiç bir insan bu hayvancıklara bu zulmü edemez. Anlık değil, uzun vadeli düşünün. Evladım yaramaz diye sokağa atmıyorsam, bu dilsiz masumları hayatta bırakmam.

Kesinlikle almayın. Hayvanları çok severim bir çok hayvana baktım anneniz biraz abartmış arkasını silmeye vs gerek olmuyor ama apartta bakamazsınız. Daha önce apartta kaldım ve genelde apartlar yatak Dolap masa sandalyenin zor sığdığı yerler oluyor ve kumu muhakkak koku yapacaktır etrafta fazlasıyla tüy olacaktır hayvanın atlayıp zıplayacagi bir alan bile olmayacak. Bu arada apartta kısa bir süre için kediyle de yaşadım yapılabilecek bir şey değil eve çıktığınız zaman düşünün. Birde ilk kediniz olacağı ve kararsız olduğunuz için aranızda bağ oluşması açısından yavru kedi sahiplenmeyi tercih edin ama aparttan çıkmadan asla almayın
Tekir kedinin falan apartta yapabileceğini hiç düşünmüyorum zaten. Bazı cins kediler var aşırı uysal olan. Bir ihtimal belki onlar yapabilir diye düşünmüştüm.

İki ayda bir olan aşısı hangisi?
Obez kedilerin kendini temizleme konusunda zorlandıklarını çok duymuştum.
Benim de önceden papağanım vardı ama gündüz uyumama asla izin vermiyordu aşırı sersem gibi yaşıyordum. Arkadaşıma vermek zorunda kaldım.
İç dış parazit karma lösemi bunlar olacak ilk . Obez olmadan önce de temizlik sorunu vardı . Şuan zaten obez değil de tam sınırda bence . Gramla mama yiyor hep az geliyor oda . Mesela kaka kapatacak ve kumu ters yöne atıyor bilemiyor . Kedi de mesela gece geliyor anne mama diye başıma . Siz kedi almayın bence yazık günah onu da verirseniz

Benim oğlum ilk çok hareketliydi büyüdü kısırlaştı sakinleşti . Çocuklarla vs çok iyi anlaşıyor evde olumlu iyi tek sorunu mama olayı benim için şuan . Temizliği kafaya takmıyorum . Allah korusun taksam hayvanı başkasına verirdim

Merhabalar,
Malesef hayir diyip o hayvanin gunahina girmeyin diyecegim. Ben evde yasadigim halde titizligimden dolayi sadece bir ay bakabildim cunku takintiliydim hayvana rahat veremedim. Kakasini yapsin diye kumunu getiriyodum basinda bekliyordum yapsin diye. Surekli her koseyi kontrol ediyordum cis yapmsimi diye. O uyumadan asla uyumuyorfum bebek gibi aman basina birsey gelirmi diye. Ortadan kaybolsa ariyodum buluyodum tekrae kaybolur diye surekli takipteydim. Sonra cok isteyen arkadasim vardi kedisi vefat etmisti o aldi benden. Allahim iyiki vermisim en kaliteli mamalarla besleniyor ev tam kediye gore 😀 camdan atlasa dahi bisey olmaz. Surekli veterinere kontrollerine gidiyor herşeyin en iyisine sahip oldu. Sizinde ayrintilari bilmeniz lazim. Ben sansliydim iyi yere verdim.

İç dış parazit aşısını artık ben evde kendim yapıyorum 2 kedimin de. Onun dışında senede bir yapılacak şekilde 2 aşıları var kuduz ve karma. Diğer aşılar da isteğe bağlı kedinin sağlığı için yaptırabilirsiniz.
Beni yanlış anlamayın ben herkes sahiplensin isterim ama evinde tüy istemeyen insan kediyle yapamaz. Nasıl ki saçımız dökülüyorsa onların da tüyü dökülüyor temizlik sıklığı artıyor haliyle.

Tekir ya da cins olması aslında çok fark etmiyor çünkü kuma kaka yaptıktan sonra o kadar küçük alanda kokuyor, pati arasında kum taneleri kalacak ya da cins de olsa zaman zaman hareket etmek oynamak isteyecek evet tekir kedi kadar hareketli değiller ama onların da alana ihtiyacı oluyor 1+0 bir eviniz olsa daha farklı yorum yapardım ama apartta tecrübem olduğu için olmayacağını söylüyorum amacım hevesinizi kırmak ya da sizi üzmek değil. İsterseniz alıp deneyin umarım farklı sonuçla karşılaşırsınız. Arkadaşınıza söyleyip kediyi 1 hafta misafir edebilirsiniz. Olmuyorsa geri verirsiniz hem siz ona alışmadan hem o size alışmadan anlamış olursunuz. Yapabiliyorsanız da devam edersiniz

Ben de eve kedi sahiplenirken ilk çok korkmuştum kedi mutlu olur mu? diye. Sonra 1 kedi daha sahiplendik.

Öncelikle bu bir süs bitkisi değil, siz yeterince hazır mısınız? Küçük çocuk gibi düşünün. Evi dağıtır, tüy döker, ona kural koyamazsınız, koysanız bile dinleyeceği meçhul. Büyük bir sabır ve sevgi ister.

Benim kedinin birisi 6 aylık erkek, birisi 5 aylık Dişi. Erkek olan mesela bir sıra koltuğa işemeye başladı. Bu bir sağlık veya psikolojik sorundu. Sağlık muayenesi iyiydi ama onu rahatsız eden bir şey vardı ve sonunda tespit ettik 😅 meğer Titiz alışmış benim sayemde günlük temizlemeden yapmak istemiyormuş. 1 hafta- 10 gün kadar çok yoğundum gün aşırı yapayım dedim ve tepki olarak yapmış şu an yapmıyor.

Sabır ve sevgi demiştim ya, kendi evladım koltuğa işese ona kızamam, dövemem temizlerim ve sorunu ne anlamaya çalışırım. Kedimede kızmadım, günlük makineyle koltuk yıkadım ve onu anlamaya çalıştım. Dili yok bir de o şekilde tepki vermiş. Dilsiz bir evlat gibi düşünün sabırlı tam bir anne iç güdünüz olmalı.

Tüy dökerler taramanız lazım, evi süpürmeniz lazım. Sağlıklı büyümesi için premium segment mama vereceksiniz. Vitamini, maltı, yaş maması vs. Lazım. Masraftan kaçınırsanız hastalığa para verirsiniz.

Bu süreçte kedilerim mantar oldu. Titiz bakım ve iyi beslenmeye rağmen. Çok zor bir süreçti hem kedi, hem ev temizliği vs. Bir süre atlatamadık ama bir kaç gün önce veterinerden atlattılar onayı geldi çok sevindik. Onlar iyileşen kadar zayıf düşmesinler diye nasıl baktım, peşlerinde koştum. Süreci bitkin düşmeden hatta kilo alarak atlattılar.

Asla gocunmadım çünkü annelik iç güdüsü gocunmaya müsait değil. O da bir evlat ve şu an bana aşırı bağlandılar. Normalde kedi canı isterse kendini sevdirir derler ama iki koca kafalı avucumun açtığım an kafalarını elime koyuyor 🥰

Insan gibi değiller. Hastalık evresinde sonra bana teşekkürleri bitmedi emek verdim ve bunu vücut dilleri ile anlatıyorlar. Sesimi duymaları yetiyor hemen yanımdalar.

Bir de onları beslemek, kumunu bile temizlemek rehabilite ediyor insanı. Uzaktan bakınca zor gelmesin inanın garip bir şekilde sanki size extra bir güç ve huzur veriyor.

Bakım konusunda günlük rutine biniyor ve gerçekten zorlanmıyorsunuz.

Amaa amaaaa yeterince sevgi ve sabır yoksa ki en önemlisi bu kimse kedi sahiplenmesin. Bakın mantar büyük bir sorundu o halde bile asla yılmadım, vazgeçmedim.

Kedi sahiplenenlerin bir kısmı zannediyor ki köşe minderi gibi duracak. Yok tüyü, yok hastalığı vs. Derken kediyi sokağa salıyor 😡 hiç bir insan bu hayvancıklara bu zulmü edemez. Anlık değil, uzun vadeli düşünün. Evladım yaramaz diye sokağa atmıyorsam, bu dilsiz masumları hayatta bırakmam.
Yaa ne kadar güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim.
Aslında dağıtabilecekleri bir alan yok maalesef. Apartta hiç kaldınız mı bilmiyorum, yatak dolap zar zor sığıyor zaten. Aslında dağıtabileceği alanın bile olmaması biraz dediğim gibi hayvana haksızlık olur gibime geldi.
Yani iyi mama iyi kum konusunda masraftan kaçınmam ama mesela bazen ben de çok sık nöbete gidiyorum bakımı ilgisi aksarsa yine bu da hayvana haksızlık olur. Yani ekstra aç bırakıp işte veterineri falan aksatıp kötü muamele yapmam ama elimde olmayan sebepler var.
Yine de karşılıksız sevgi çok cezbedici görünüyor.

Back