Kedi mi Köpek mi?

her ikiside çok güzel ama bende kedi derim yeni kedimi kaybettim bendekesinlikle ev bomboş nasılda dolduruyormuş yavrum yeniden bulabilirsem kedi alıcam ben kedi diyorumm cnm..

her ikiside çok güzel ama bende kedi derim yeni kedimi kaybettim bendekesinlikle ev bomboş nasılda dolduruyormuş yavrum yeniden bulabilirsem kedi alıcam ben kedi diyorumm cnm..

başın sağolsun canım kedi sahiplerine sormak istediğim birşey var kediler de sahiplerine bağlanır mı köpekler gibi?hani derler ya kediler sizi sahibi gibi görmez kendini sizin sahibiniz gibi görür diye.öyle birşey var mı gerçekten?

bilmiyorum pek ama canı isteyince yanaşıyordu bizimki hatta ben sevmek için yanına gittğimde nispet yapar gibi hemenn annemin kucağına gidip yatardı:)

Kediler sevgilerini belli etmeyen sadakatsiz hayvanlar diye birşey yok, onlarda en az köpekler kadar hareketli, oyuncu ve sahiplerine sadık hayvanlar. Mesela benim kedim arkadaşlarıma filan fazla yüz vermez, gidip kendini sevdirmez ama eve daha az gelmelerine rağmen aile üyelerimi tanır, onlar geldikleri zaman peşlerinde dolanır, birisi ağladığı zaman gelip patisiyle dizine dokunur, izin veriyorsa kucağına çıkıp yüzünü yalar, tuvalete gittiğimde bile kapının önünde bekleyip onu içeri almam için miyavlar, herkes nerde oturuyorsa gidip orda oturur, geceleri mutlaka benimle uyur. Sevgisini belli etmeyen bir hayvan değildir yani.

Ayrıca öyle anlatıldığı gibi bir köşede uyuklayan miskin hayvanlarda değiller -İranlardan emin değilim yalnız onlar biraz tembel oluyor- son derece oyuncular, kağıttan bir topla bile saatlerce oynar evin içinde, arada benimle kovalamaca filan oynar, ben vileda yaparken kendi kendine onu rakip edinir, viledaya saldırıp kaçmaca oynar. Kedilerin tek sorunu, bir sürü lideri benimseyip onu memnun etme iç güdülerinin olmaması, yani eğitilebilen hayvanlar değiller. Kendi kendine kapalı kapıları, çekmeceleri açmayı öğrenebilir, tuvaletini klozete yapmayı dahi öğrenebilir, ama kızsanda, dövsende, su püskürtsende gardolabına girmemesi ya da elini ısırmaması gerektiğini öğretemezsin.

Köpeklerle ilgili olarak hiç evde beslemedim çok istememe rağmen, çünkü kedilere göre daha ilgiye aç geliyorlar bana ve seyahat etmesi daha zor köpek sahibiyken, düzenli egzersiz yaptırman, tuvalet için dışarı çıkartman ve asla yalnız bırakmaman lazım. Kedileri yeterli su ve yem bırakarak 2-3 gün yalnız bırakabilirsin çünkü sadece ihtiyaçları kadar yiyorlar ayrıca otobüslere filan daha kolay kabul ediliyorlar köpeklere göre.

evet benim için en büyük sorun 3-4 saatliğine de olsa evde yalnız bırakmak zorunda olmam ve şehirlerarası seyahat.çok sık olmasa da arada bir ailemin yanına gidiyorum haftasonları.yazın da 10-15 gün yazlığa gidiyorum kediyi götürürüm de köpeği taşımak daha zor.ancak çok çok küçük bir köpek olursa bebek çantası gibi bir çantada yanımda taşıyabilirim ama onu da otobüse kabul ederler mi bilmiyorum

daha önce kedi besleyen biri olarak ben cevaplayayım.. kediler sahiplerine aşırı bağlı oluyorlar, hatta bir süre sonra siz nelerden hoşlanırsınız, nelerden hoşlanmazsınız onu bile keşfediyorlar.. bizim van kedimiz vardı.. sabahleyin odamıza girer kızkardeşimle beni yanağımıza tıp tıp vura vura uyandırırdı.. acıktığını anlatmak için yapardı :) minicik, yumuşacık pembiş patisiyle kaldırırdı bizi :) kucağımda saatlerde gezdirirdim, sesi çıkmazdı :) şimdi çocuklarımın alerjisi olmasa 1 saniye bile düşünmez kedi doldururum evi.. kesinlikle kedi almalısın diyorum :)

kedinin sessiz olduğu falan yok,benim meleğim 3 ev değiştirdi üçünde de komşular kapımızı çaldı gürültüden
Ben de kedi derim,hem taşıma kabıyla uçağa da biner otobüse de taksiye de..köpeğin bi de nakliye sorunu var,madem öğrencisin bunu da düşünmek gerekir..
Ayrıca köpeğin masraflarının altından kalkamazsın,ama kedi -aşı hariç- elli liraya falan patlar bi ayda...

Kedimi tarif ettin :)

GÜrültü sorunu bende de var evet, gecenin bir yarısı masaların üstündeki kalem çakmak gibi ufak tefek şeylere pati atarak düşürüp onlarla oynamayı çok seviyor mesela. Bir de bazen ben uyurken o kadar çok miyavlıyor ki, sürekli 20-25 tane çirkin agresif kedinin evime doluştuğu ben onları çıkarmaya çalıştıkça geri geldikleri aynı rüyayı görüyorum

Kediler genelde aile bireyleri hariç yabancılara pek kendilerini sevdirmezler ( sevdirenler de var ama genel olarak ). Önce onları tanımaları alışmaları gerekir. Ama aile bireylerine aşırı bağlıdırlar. benim abim başka şehirde ikamet ediyor. Senede 1 kere gelir, hiç unutmaz onu görünce hemen sevinir. Ayrıca bir konuşmadığı kaldı bizimkinin. Annem git beetlee'yi uyandır der, her sabah beni kaldırmaya gelir. Önce miyavlar uyanmazsam tepeme çıkar burnunu burnuma dokundurur, ya da patisiyle yanağıma dokunur. Bir şekilde kaldırır beni, sonra anneme gider miyavlar kaldırdığını belirtmek için. Git çişini yap banyoya deriz, gider bir güzel yapar :) Biz demezsekte gider kumuna yapar. Suçluysa hemen suçunu bilir, gider bir köşeye saklanır utancından :) Babam ona ipten top yapar. Git baban sana top yapsın deriz, gider babamın karşısına oturur bir güzel bekler yumak yapmasını. Yani aptal hayvanlar değillerdir. Kediler herşeyi anlar, hatta kediyle köpeğin aklını kıyaslayanlar var ya birazcık araştırsınlar derim. Kediler herşeyi anlarlar ama işlerine geleni uygularlar. Ben kedimi çok seviyorum yıllarca kedi besledim ve asla nankör değillerdir. Dediğim gibi öğrencisin bence kedi al, köpek alırsan bakımı zor gelince bırakmak zorunda kalırsın bu da hem seni, en çok ta köpeği yaralar.

Son düzenleme:
canım merhaba ben 2sene önce 3 tane kedim vardı şimdi bir tane köpeğim var kedilerim öldü bir virüs yüzünden , zaten bayada yaşlılardı neysse,

:- ben sana kedi öneririm neden dersen golden alsan herrtaraff manyak denecek derece tüy olur , öğrencisin hep sınav

okul arkadaşlar temizlemen çok zor olur hem köpek bu senin özler sana ders olsun mantığıyla halına yatagına koltuguna

işer sıçar terlik ayakkabı yer .. Bunları yaşadım dha bu sabah köpeğim doberman benim , sbah işim vardı ilgilenmedim

sürekli burnuyla elimi alıyor ayağıma dolanıyor oturdugum yerde burnuyla ayagımı üstüne alıyor ilglenmedim gittti halıya

işedi ki hayaaaattta yapmadı bu tarz ilgisizlik olmadıkça .. hergün gezdirmen gerekir gunde en az 2kere 1er saat yazık hayvana gazdirmessen...

Dicem o ki kediyi alırsın sadece bir kabı var kedi kumu var kakasını zaten gömüyor o kaba 2-3 gunde bir temizlesen

kumu yeter günde bir kere balkonda yada gazate üstünde tara 10 dakika , sonra bütün gün mıncıkla

:-hem köpek mamaları çok pahalı kediye peynir versen yer ama köpek doymaz bizimkisi gunde 1 kilo mama bazen çiğer yiyyor....

kesinlikle kedi

Kesinlikle kedi.

Köpeğin eğitimi, ilgisi, bakımı gezdirmesi gürültüsü say say bitmez ama kediyi eve getir iki saat sonra alışıyor. Kum kabını ve mama kabını saniyesinde öğreniyor. Tuvalet eğitimli, uysal(cinsine göre).

2 hafta önce scottish fold aldım ben de, -profil resmimdeki- neden daha önce almadım diye hayıflanıyorum. Can yoldaşım oldu resmen.

haklısın canım köpeği günde 2 kere çıkarmak her zaman kolay olmaz şimdi yaparım gibi geliyor ama hasta olsam bişey olsa benden başka kimse yok ne yapsın hayvancık.1 kişi daha olsa sorumluluğunu paylaşabileceğim daha kolay olurdu belki.bu yine birşey değil de en çok kafamı kurcalayan konu şehirdışına çıktığımda ne yapacağım.kedi gibi çantaya koyup götüremem ki her yere

çok kıskandım seni maşallah miniğine

Çok güzel maşallah.Scottish foldlar çok tatlı oluyor zaten bir tane bulsam hemen sahipleneceğim

eellllleeehhhh tipe gellll seeeennn elmeyraa annem bu ansıl bakıyor yerim onun agzıınııı
yani yurt dışına çıkraken koy çantaya götür, köpeği hasta olan eve sıçar işer, temizlemesi, ben gocunmuyorum çnkü açıktan okuyorum birde eğittim ben yani çişi kakası geldimi hemenkapının anahtarını ağzına kapar onüme atar açıktımı tasını burnuyla içeri getirir
ben hasta olayım benimle büüüüütttüüün gün yatar yatakta çok manyak benimki ya

Ama hem öğrencisin hemde yanlız bırakma ihtimali ekdi al sen ben hepsini seviyrou köpek başka birşey kedi başka birşey ikisininde sevgisi ayrı

çok kıskandım seni maşallah miniğine

Kıskanma teyzesiiiii :) Tatile gittiğimde sana bırakırım ödeşiriz :)

Çok güzel maşallah.Scottish foldlar çok tatlı oluyor zaten bir tane bulsam hemen sahipleneceğim

Ah o konu ayrı bir ironi. Ben normalde hayvanlardan korkarım, onun sayesinde yendim bu fobimi, inanılmaz uysal, miyavlamıyor bile. Saatlerce kolumda kalbime yakın uyuyor ve bütün kötü enerjimi alıyor. Yalnız ben koskoca ankarada anne karnından bulamadım, maalesef petshoptan aldım ve ciddi bir rakam ödedim. Ödediğim paraa değilim ama bu yavruları anne karnından zamanından önce aldıkları icin sık sık hastalanıyor, sürekli veterinerdeyiz.

Anne karnından bulabilirsen harika olur. Bana kızıyorlar petshoptan aldım diye ama ben diğer kedilere bakamam ki. Korkarım, beni gece yerler falan Video izledim, koltkta sakin sakin durrken kapının üstüne atlayıveriyor, ürkütücü :) Mia yüz sene geçse o kapının üstüne cıkmaz, tenezzül etmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…