Kediler sevgilerini belli etmeyen sadakatsiz hayvanlar diye birşey yok, onlarda en az köpekler kadar hareketli, oyuncu ve sahiplerine sadık hayvanlar. Mesela benim kedim arkadaşlarıma filan fazla yüz vermez, gidip kendini sevdirmez ama eve daha az gelmelerine rağmen aile üyelerimi tanır, onlar geldikleri zaman peşlerinde dolanır, birisi ağladığı zaman gelip patisiyle dizine dokunur, izin veriyorsa kucağına çıkıp yüzünü yalar, tuvalete gittiğimde bile kapının önünde bekleyip onu içeri almam için miyavlar, herkes nerde oturuyorsa gidip orda oturur, geceleri mutlaka benimle uyur. Sevgisini belli etmeyen bir hayvan değildir yani.
Ayrıca öyle anlatıldığı gibi bir köşede uyuklayan miskin hayvanlarda değiller -İranlardan emin değilim yalnız onlar biraz tembel oluyor- son derece oyuncular, kağıttan bir topla bile saatlerce oynar evin içinde, arada benimle kovalamaca filan oynar, ben vileda yaparken kendi kendine onu rakip edinir, viledaya saldırıp kaçmaca oynar. Kedilerin tek sorunu, bir sürü lideri benimseyip onu memnun etme iç güdülerinin olmaması, yani eğitilebilen hayvanlar değiller. Kendi kendine kapalı kapıları, çekmeceleri açmayı öğrenebilir, tuvaletini klozete yapmayı dahi öğrenebilir, ama kızsanda, dövsende, su püskürtsende gardolabına girmemesi ya da elini ısırmaması gerektiğini öğretemezsin.
Köpeklerle ilgili olarak hiç evde beslemedim çok istememe rağmen, çünkü kedilere göre daha ilgiye aç geliyorlar bana ve seyahat etmesi daha zor köpek sahibiyken, düzenli egzersiz yaptırman, tuvalet için dışarı çıkartman ve asla yalnız bırakmaman lazım. Kedileri yeterli su ve yem bırakarak 2-3 gün yalnız bırakabilirsin çünkü sadece ihtiyaçları kadar yiyorlar ayrıca otobüslere filan daha kolay kabul ediliyorlar köpeklere göre.