Kedi mi Köpek mi?

tüy dökme olayı sokak kedisi olsa bile maması,ilacına dikkat ettiğin sürece dökülme olmuyor.benim ki dökmüyor artık.
birde sokak hayvanı almanı öneririm.
hem sokaktan bir canı kurtar hemde o sektöre para kazandırarak büyümesine izin verme.
nefes alan canın ticareti olmaz..

Merhaba. Daha once kedi de baktim kopekte. Evimiz tek katli bahceli oldugu icin sorun olmadi hic. Ama ben kediyi oneririm. Benim yuzumden ev kedisiz kalmadi hic :)
wc aliskanligini kendisi edindi tuvalete gidiyo :) gayet temiz :)
beslenmesi de cok basit ben ne yiyosam ondan yiyo cips cikolata pasta kiraker cok seviyo :) kis aylarinda birlikte uyumanin guzelliklerinden bahsetmiyorum bile. :)
bence kesinlikle kedi al :)

heheh bağımsızlığını ilan etmiş senin kedi :) kısırlaştırmaya kıyamıyorum ama çiftleştirme de sorun hakikaten hele dişiyse bi de yavrulara sahip bulmak var sonra.kediler çiftleşmese de oluyor mu?köpeği gezdirmek problem değil hem ben de spor yapmış olurum ama şehir dışına çıkma ve komşuların havlama sesine tepkisi düşündürüyor beni.sakin bir köpek lazım bana

son birşey daha aklıma geldi..
köpek daha masraflı..ve ömür boyu bakım ister..kedi kendi kendine yetiyor çünkü tam manasıyla evcil değildirler..

bir de ben yokken yalnız kalırlar diye korkarsan, ekonomik durumunda müsaitse iki kediyi yavruyken al birbirilerine kolay alışıp kendi kendilerine eğleşsinler.seninde kafan rahat olur.yavrıyken bakım isterler ama oda bir kaç ay..sonra başlarının çarelerine bakarlar senin de aklın evde kalmaz.

birde kimse kusura bakmasın.köpek için sadık bana bağlı yok efendim sahibine bağımlı sözleri bencilce geliyor..yani ben olmasam o d yaşayamasın gibi birşey bu..

Son düzenleme:

bildiğin klozete mi yapıyor çişini kakasını?süpermiş :)keşke ben de öyle alıştırabilsem çok güzel olur.kediyi beslemek kolay zaten iki lokmada doyuveriyorlar.hele sevecen bir kedi olursa çok süper olur bayılırım bütün gün sevdirsin kendini kucağımda yatsın :)

Kedileri cana yakın bulmayanlar, şimdiye kadar kaç tane kedi baktılar da bu kanıya vardılar merak ediyorum doğrusu.

Apartmanda yaşamaya kedi daha uygun.

Köpeklerden de büyük olmayan cinsler.

Köpeği, sabah akşam dışarı çıkarmalısınız. Kedide öyle bir durum yok.

İyi bakıp bakamayacağınıza dair en ufak bir şüpheniz varsa ve evde yanız kalacaksa (ikisi için de geçerli) hiç almayın daha iyi.

Barınaklarda, terkedilen birçok köpek var. Almayı düşünürseniz önce mutlaka barınaklara bakın derim.

Son düzenleme:
benim kedim erkek o yüzden kısırlaştırmaya gerek duymadım..belki dışarda onlarca torunum var:)veterinere illaki gideceksin o sana en mantıklı yolu söyler zaten..

birde kedinin miyavı köpek gibi gür çıkmıyor ki?benim ki miyavlamıyor bile.

mesela golden retrieverler uysal ve sessiz derler ama geneli için.içlerinde vahşi olanları da var..sana da öyle bir tanesi denk gelebilir.hem çok salya akıtıp hemde ilgi görmeyince eşya kemirip strese falan giriyorlar..

apartmanda diğer komşular sorun edebilir ama kediye kolay kolay ses çıkaramazlar...

ay çok tatlı maşallah

ben kedilere de köpeklere de bayılıyorum hepsi çok şekerler.kedinin bakımı daha kolay ama köpekler daha sadık oluyorlar seçim senin bakmakta zorlanmıyım her gün gezdiremem diyorsan kedi al köpeği her gün dışarı çıkarman gerekir.

Apartmanda kedi bakmak daha uygun.Ayrıca köpekler çok duygusal,evde yalnız kaldıklarında ağlıyorlar

Kedi özgürlüğüne düşkün olduğu için o açıdan da sorun olmaz.Hem kedinin temizliği,bakımı daha kolay.

klozet yok canim evet bildigin tuvalete gidiyo :) onun yuzunden banyo ve tuvaletin kapisi kapali olmuyo kendisi isini goruyo su dokuyoruz gidiyo :) aslinda onu da kendi halledicekte gucu yetmiyo :) kizdigimiz tek konu girince pecetenin ucu sarkiyosa sonuna kadar parcaliyo :) kapali olursa kapilar pencereleri zorluyo cikabildigi yerden bahceye... :)
sorunsuz hayvan valla en iyisi. Bi disi kedi aldim onun her yavrusu boyle akilli oldu komsulara verdik. Yakinda bebis bekliyoruz istersen bi yavru da sana gonderiyim :) tam fonksiyonlu sirnasik yaramaz bise

iki kediyi besleyebilirim sanırım fazla birşey yemiyorlar zaten ama veteriner masrafına yetişebilir miyim bilmiyorum.ne kadar tutar ki aşıları filan?

Petshoptan asla almam zaten para kazanmak uğruna telef ediyorlar zavallıları.Hem o kadar sahipsiz can varken gidip parayla almak da mantıklı gelmiyor.Bakmasına bakarım da dediğim gibi birkaç saat yalnız kalacak mecbur okula götüremem ki

tabiki isterim karar verebilirsem :)çok akıllıymış gerçekten dışarı kaçıyor mu?tüy sorunu oluyor mu bide?

Aynen katılıyorum.

Sizin durumunuzda, her açıdan kedi daha uygun gibi.

Örneğin köpeğin siz yokken çok havlaması bile komşularınızla sorun çıkarabilir.

tabiki isterim karar verebilirsem :)çok akıllıymış gerçekten dışarı kaçıyor mu?tüy sorunu oluyor mu bide?

disari cikiyo tabiki ama geri geliyo uzaklasmiyo. Genelde karsi komsunun evine misafirlige gidiyo ya da evin onunde oturuyo :) evden ciktigimi gorurse sokagin basina kadar beni yol edip geri donuyo eve. :)
tüy sorunu hic yasamadim kedilerimde. Hic biri de oyle cins kedi degildi sokakta bulup yavruyken aldim baktim. Veterinere de simdiye kadar bi kez goturdum o da 2gun yemek yemedi diye igne yaptilar o zaman az dokuldu tuyleri baskada tuy gormedim. Aylik veterinere goturmeye ogrenci halimle para dayandiramam yoksa. Ben bile ayda 1 hastaneye gitmiyorum onun ne isi var :) (hastalanirsa gotururum tabi o ayri)
kedi al kedi :)

Merhaba, hem kedi besleyen hem de köpek beslemiş biri olarak ne kedi diyebilirim ne de köpek. Çünkü bu sizin kişiliğinize, imkanlarınıza ve hangisine kendinizi daha yakın hissettiğinize göre karar vereceğiniz bir şey. Köpeğin bakımı daha zor. Her gün iki kere dışarı çıkması gerek öncelikle. Yoğun da olsanız, hasta da olsanız tuvalet ihtiyacı için düzenli çıkması gerekiyor. Sadece tuvalet için değil, enerjisini boşaltması için de biraz dışarıda zaman geçirmesinde; koşmasında, oynamasında fayda var. Tüy durumuna göre haftada bir ya da birkaç kez de taramanız gerekiyor.Biraz uğraştırıcı ama değer mi derseniz o sevgiye kesinlikle değer derim ben. :) Kedinin bakımı köpeğe göre daha kolay. Ama onun da taranması gerek. Kumunun temiz kalması da önemli tabii. Ama bunların dışında başka bir şeye gerek yok (en azından şu an için aklıma gelmiyor.) Köpeğe göre özgürlüğüne daha fazla düşkün ve belli kuralları var ama kesinlikle kedi sahibi olmak da çok güzel bir şey.

Köpekler gerçekten can dostudur, bütün sevincinizi paylaşır ve hayatı boyunca onun için en önemli varlık siz olarak kalırsınız ancak apartman koşulları zordur köpek için. Havlaması etrafı rahatsız edebilir, tuvalet ihtiyacı için zaman ayırmalısınız, bir de günün belirli saatini onu gezdirmek ve oynatmak için harcamalısınız yoksa hayvancık mutsuzluktan mahvolur.
Kediler kendilerini tanrı zanneden küçük kendini beğenmiş yaratıklardır, bakımları nispeten daha kolaydır ancak sevgi ve muhabbeti ancak o isterse size verir, köpek gibi kendini size adamaz. Temizlik eğitimi çok kolay verilir ve ev içinde sessizce takılabilir. Günün büyük kısmını uyuyarak geçirdiği için köpek kadar mesainizi almaz. Sabahları erkenden acıkması dışında pek zorluğu olmaz. Bende 6 tane kedi var ve her birine de ayrı aşığım.

köpekler sadıktır kediler nankördür genellemesi çok yanlış köpek bakımı daha zordur ne cins alacaksınız gider bir husky alırsınız sağı solu yer hareketli hayvan evde bakmak çok zor yabancı ırklara baksanız ingiliz buldog yastık gibi koy yerine 1 ay yerinden kalkmasın tembel hayvan bide bunların tuvalet ihtiyaçları var kedi gibi kumları yok kedi kumuna gider yapar oturur köpekler mecbur dışarı çıkma zorunda bahçeli ev değilse eviniz kedi diyorum ben

köpek alırsam golden ya da cocker almayı düşünüyorum evde nasıllar tam bilmiyorum ama.apartmanda bakacağım yürüyüşe çıkarmak çok sorun olmaz da gürültücü olmamalı

köpek sahibiyim

ancak şu şartları sağlayamayacaksanız, kedi sahiplenmenizi öneririm;

1. ilgi, sabır, sevgi. sabır konusunu açmak lazım. köpekler çok zeki hayvanlardır, ancak otorite kuramayan sahip olursa, başlarına buyruk davranırlar. otorite sağlamaktan kastım ASLA dövmek, vurmak değil. daha çok inat diyebiliriz.

terk edilmiş bir köpek sahiplenirseniz barınaktan, fazla uğraşmanıza gerek kalmaz, zaten temel kuralları öğrenmiştir (eve tuvaletini yapmama, evde yalnız kalma gibi)

2. düzenli olması gereken aşılar vardır. 1 yaşından sonra 3 ayda 1 iç-dış parazit, senede 1 kere de kuduz aşıları gibi.

3. köpek olsun da evde dursun, olmaz. köpek sahibini bekler. yemez/içmez, sahibini bekler. her ayak sesinde kapıya koşar, her asansör sesinde dikkat kesilir. köpeklerin en büyük korkusu, "ya bir daha gelmezse" dir. bu yüzden, sahiplerini görene kadar huzursuz şekilde beklerler. saatlerce yalnız kalacaksa, sahiplenmeyin.

4. kaliteli köpek mamaları pahalıdır. büyük ırklar mesela, 12-15 kilo mamayı en fazla 2 ayda bitirirler. en fazla diyorum, 2 aya kalmayabilir bu süre.

5. köpekler, kediler gibi evde 1-2 gün yalnız kalamaz. acil durum olsa bile, imkanınız olmasa bile, köpeğinizi ya yanınıza almalısınız ya da bakacağından emin olduğunuz güvenli bir ele bırakmalısınız.

bu ve unuttuğum nice şartı sağlayamayacaksanız, kedi sahiplenin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…