- Konu Sahibi VikingPrincess
-
bende kediyi öneririm..bende kedi var..
köpeğe apartman hayatı eziyet olur.birde ekstra ilgi istiyor köpek,
günde 3 kere tuvalete çıkar,hele çiftleşme zamanı bir de eş ara.
işin gücün olur şehir dışına çıkman gerekir.nereye bıraksam diye dert olur.
köpekler fazlaca bağımlı insana..
ama kedi öyle değil.bir kere tuvalet, çiftleşme derdi yok..benim ki gezmeyi seviyor kendi dışarda,tuvaletini dışarda hallediyor,ben kum
almayı bıraktım.şimdi arada uyumaya ve mamaya geliyor.ben dışardayken bazen kapı önüne mama bırakıyorum yiyip gidiyor.
hoş köpekte sürekli ilgi ve gezdirme isteyecek.
kedi birde daha temiz.yıkanmalarına gerek kalmadan kendi kendilerini yalıyorlar merasim gibi bir görsen.:)köpek ne kadar temizlersen temizle kokuyor.
Merhaba. Daha once kedi de baktim kopekte. Evimiz tek katli bahceli oldugu icin sorun olmadi hic. Ama ben kediyi oneririm. Benim yuzumden ev kedisiz kalmadi hic :)
wc aliskanligini kendisi edindi tuvalete gidiyo :) gayet temiz :)
beslenmesi de cok basit ben ne yiyosam ondan yiyo cips cikolata pasta kiraker cok seviyo :) kis aylarinda birlikte uyumanin guzelliklerinden bahsetmiyorum bile. :)
bence kesinlikle kedi al :)
dökmüyor desem yalan olur tabiki
ama belli dönemleri var bu dönemlerde traş ettiriyorum o zaman sıkıntı olmuyor
hızlı tüy dökmesi için ilaçlar var
ve kaliteli mama kullanırsan sürekli dökmüyor ben hill's marka mama kullanıyorum simdi kışlık tüylerini döktüğü için son 2 haftadır problem yaşıyorum ama öncesinde bi tüy problemimiz yoktu
zaten kedi türleri arasında en az tüy döken cins american short hair ve scottish fold diyorlar
ama cidden çok uysal oluyorlar
işte benim tipsizim :)
Eki Görüntüle 653045
bildiğin klozete mi yapıyor çişini kakasını?süpermiş :)keşke ben de öyle alıştırabilsem çok güzel olur.kediyi beslemek kolay zaten iki lokmada doyuveriyorlar.hele sevecen bir kedi olursa çok süper olur bayılırım bütün gün sevdirsin kendini kucağımda yatsın :)
iki kediyi besleyebilirim sanırım fazla birşey yemiyorlar zaten ama veteriner masrafına yetişebilir miyim bilmiyorum.ne kadar tutar ki aşıları filan?son birşey daha aklıma geldi..
köpek daha masraflı..ve ömür boyu bakım ister..kedi kendi kendine yetiyor çünkü tam manasıyla evcil değildirler..
bir de ben yokken yalnız kalırlar diye korkarsan, ekonomik durumunda müsaitse iki kediyi yavruyken al birbirilerine kolay alışıp kendi kendilerine eğleşsinler.seninde kafan rahat olur.yavrıyken bakım isterler ama oda bir kaç ay..sonra başlarının çarelerine bakarlar senin de aklın evde kalmaz.
birde kimse kusura bakmasın.köpek için sadık bana bağlı yok efendim sahibine bağımlı sözleri bencilce geliyor..yani ben olmasam o d yaşayamasın gibi birşey bu..
Kedileri cana yakın bulmayanlar, şimdiye kadar kaç tane kedi baktılar da bu kanıya vardılar merak ediyorum doğrusu.
Apartmanda yaşamaya kedi daha uygun.
Köpeklerden de büyük olmayan cinsler.
Köpeği, sabah akşam dışarı çıkarmalısınız. Kedide öyle bir durum yok.
İyi bakıp bakamayacağınıza dair en ufak bi şüpheniz varsa ve evde yanız kalacaksa (ikisi içi de geçerli) hiç almayın daha iyi.
Barınaklarda, terkedilen birçok köpek var. Almayı düşünürseniz önce mutlaka barınaklara bakın derim.
klozet yok canim evet bildigin tuvalete gidiyo :) onun yuzunden banyo ve tuvaletin kapisi kapali olmuyo kendisi isini goruyo su dokuyoruz gidiyo :) aslinda onu da kendi halledicekte gucu yetmiyo :) kizdigimiz tek konu girince pecetenin ucu sarkiyosa sonuna kadar parcaliyo :) kapali olursa kapilar pencereleri zorluyo cikabildigi yerden bahceye... :)
sorunsuz hayvan valla en iyisi. Bi disi kedi aldim onun her yavrusu boyle akilli oldu komsulara verdik. Yakinda bebis bekliyoruz istersen bi yavru da sana gonderiyim :) tam fonksiyonlu sirnasik yaramaz bise
Petshoptan asla almam zaten para kazanmak uğruna telef ediyorlar zavallıları.Hem o kadar sahipsiz can varken gidip parayla almak da mantıklı gelmiyor.Bakmasına bakarım da dediğim gibi birkaç saat yalnız kalacak mecbur okula götüremem ki
tabiki isterim karar verebilirsem :)çok akıllıymış gerçekten dışarı kaçıyor mu?tüy sorunu oluyor mu bide?
köpekler sadıktır kediler nankördür genellemesi çok yanlış köpek bakımı daha zordur ne cins alacaksınız gider bir husky alırsınız sağı solu yer hareketli hayvan evde bakmak çok zor yabancı ırklara baksanız ingiliz buldog yastık gibi koy yerine 1 ay yerinden kalkmasın tembel hayvan bide bunların tuvalet ihtiyaçları var kedi gibi kumları yok kedi kumuna gider yapar oturur köpekler mecbur dışarı çıkma zorunda bahçeli ev değilse eviniz kedi diyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?