- Konu Sahibi VikingPrincess
-
köpek sahibiyim
ancak şu şartları sağlayamayacaksanız, kedi sahiplenmenizi öneririm;
1. ilgi, sabır, sevgi. sabır konusunu açmak lazım. köpekler çok zeki hayvanlardır, ancak otorite kuramayan sahip olursa, başlarına buyruk davranırlar. otorite sağlamaktan kastım ASLA dövmek, vurmak değil. daha çok inat diyebiliriz.
terk edilmiş bir köpek sahiplenirseniz barınaktan, fazla uğraşmanıza gerek kalmaz, zaten temel kuralları öğrenmiştir (eve tuvaletini yapmama, evde yalnız kalma gibi)
2. düzenli olması gereken aşılar vardır. 1 yaşından sonra 3 ayda 1 iç-dış parazit, senede 1 kere de kuduz aşıları gibi.
3. köpek olsun da evde dursun, olmaz. köpek sahibini bekler. yemez/içmez, sahibini bekler. her ayak sesinde kapıya koşar, her asansör sesinde dikkat kesilir. köpeklerin en büyük korkusu, "ya bir daha gelmezse" dir. bu yüzden, sahiplerini görene kadar huzursuz şekilde beklerler. saatlerce yalnız kalacaksa, sahiplenmeyin.
4. kaliteli köpek mamaları pahalıdır. büyük ırklar mesela, 12-15 kilo mamayı en fazla 2 ayda bitirirler. en fazla diyorum, 2 aya kalmayabilir bu süre.
5. köpekler, kediler gibi evde 1-2 gün yalnız kalamaz. acil durum olsa bile, imkanınız olmasa bile, köpeğinizi ya yanınıza almalısınız ya da bakacağından emin olduğunuz güvenli bir ele bırakmalısınız.
bu ve unuttuğum nice şartı sağlayamayacaksanız, kedi sahiplenin derim.
Canim kesinlikle kopek al derim ben, boyle fazla tuy dokmeyen bir cins bulursan onlardan al.
Ben kedileri oldum olasi sevmem cok nankor oluyorlar ama kopegimi hic biseye degismem o kadar sadik ki, esimle benim cocugumuz gibi ya cok seviyoruz onu. Hele guzel egitildimi hic bir sekilde koku yada pislik yapmiyor. Karar yinede senin canim
canım ben ikisini de seviyorum ama köpekleri biraz daha çok seviyorum :) köpek apartmanda olduğum için sorun olmasından korkuyorum havlama filan.bir de haftaiçi hergün birkaç saat yalnız kalacak evde depresyona girmesin hayvan
petshop'a ben de karşıyım canım.belki evde 1 kişi daha olsa köpek daha kolay olurdu ama kedi şuan daha mantıklı görünüyor.bakalım acele karar vermemeye çalışıyorum.canım köpek nispeten zor geldi bana. kedi yemini yer uyur, gezdirmene de gerek kalmaz. kumuna yapar.
kedinin bakımı daha kolay, hele apartman dairesinde.
ben de uzun süre kedi besledim. sana önerim kedi olacak ama
sakın petshopa yönelme ilk adımda.
barınakları bir dolaş.
cins istiyorsan cins hayvan da orada bulabilirsin.
hangisini istiyorsan, ki iyi bakarsın gibi geliyor, ilk mesajından bile bu seziliyor... onun için bir barınağa bak...
petshopta sefil oluyor bu hayvanlar. petshop olayını bitirmemiz lazım artık.
Evimde 7 kedi, barınakta yüzlerce köpeğim var =))
Can yoldaşı düşüncene çok sevindim, bakım açısından köpek biraz daha zor, özellikle apartman dairesinde
Ortalama 10-15 yıl ömürleri var, yani ileriyi de hesaplaman lazım, taşınabilirsin, şartları zor bir yere gidebilirsin, köpek bu açıdan üzülmene sebep olabilir. Çünkü havlamanın önüne geçme şansı yok. Kedinin mamasını,suyunu,kumunu tamam ettin mi 5-6 saat yalnız kalabilir.
Kedinin bakımı daha kolaydır ve inan bana köpek kadar can yoldaşıdır.
Kanının ısındığı hayvanı al ve en önemlisi barınaktan al
Cİns hayvan sevdasına düşme, can candır cinsi olmaz, sakın hayvan ticareti yapan birine destek olacak bir iş yapma. Ortalık hayvan dolu, İstanbul da isen yardımcı da olabilirim bu konuda. Ama ne olur sokaklardan bir can kurtar ya da barınaktan.
Kediyi de köpeğide severim. Hatta oğlum deli gibi köpek istiyor ama şimdi alamıyoruz.
Yaza doğru nasipse bahçeli bir ev alma planımız var.
Hem evde , hem bahçede oğlumla koşup oynayacak bir dost alacağız ona.
Barınaktan tabi...
Köpeği tavsiye ederim , duygularını paylaşır , canyoldaşı olur sana.
Benimde sorunum, planlarımızı gerçekleştirdikten sonra seyahate gittiğimizde köpeğimizi bırakacak yer problemimiz olması.
Ailem biz asla eve almayız diyor.
Yani açık açık bize güvenmeyin diyorlar.
Bırakabileceğimiz kimsemizde yok.
Bu konuda fikir almak için ileride böyle bir konu açmam gerekecek galiba((
Benim 2 tanee çok tatlı köpüşleriim vaarÇok seviyorum onları evimiz bahçeli olduğu için bakmak sorun olmuyoo ama apartman dairesindeysen bende kediyi tavsiye ederim... Köpeğin bakımı çok zor olabiliyo hele ki ilk aldığınızda yavruyken gerçekten bebek gibi oluyolar herşeyi siz öğretiyosunuz ama apartmanda bakan tanıdıklarımda var terrier cinsi ufak köpeklerden :) Onlar pek zorlanmıyolar ama kaç senedir onunlalar.. İyi düşün deriim :26:Çok büyük bi sorumluluk evcil hayvan sahibi olmaak
kedi derim... köpek çok fazla tek başına kalmaktan hoşlanmaz.sorumluluğu daha fazladır. her sabah 6 da kalkıp dışarı çıkarmanız tuvaletini yaptırmanız lazım bunnu akşam 6 gibi tekrarlamanızda..Merhaba hanımlar.Aslında dert değil ama deneyimli arkadaşların fikrini almak istiyorum.Yalnız yaşıyorum,bana can yoldaşı olacak bir hayvan sahiplenmeyi düşünüyorum.Fakat daha önce balık hariç hiç hayvanım olmadı.Yazlıkta bahçemize gelen kedileri köpekleri beslerdim ama tamamiyle bir hayvanın bakımını üstlenmedim hiç.Apartman dairesinde yaşıyorum ve okulum olduğu için bir yavrum olursa günde 3-4 saatliğine evde yalnız kalacak.Eğer bir canı sahiplenirsem ömrü boyunca benimle olsun istiyorum barınağa ya da başka birine vermenin vicdan azabını taşıyamam.Bu şartları göz önünde bulundurursak sizce hangisine bakmam daha kolay olur kedi mi köpek mi?
insanlar gibi uzun yıllar yaşayamıyor her ikiside bir gün acısını yaşarsan dünyan kararıyorr bunuda göz önüne al evladın gibi oluyor zamanda yeni kaybettim yaavrumu dünyam karardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?