Kedi mi Köpek mi?

köpek alırsam küçük ya da orta bir ırk almayı düşünüyorum zaten ben de minyon tipliyim büyük köpekle başedemem ben köpeği değil köpek beni gezdiriren büyük problem yalnız kalma durumu evde kimse olmadığı için ben okuldayken birkaç saat yalnız kalacak mecbur.beslenmeyi hallederim de aşı masrafları ne kadar tutuyor ortalama?

Canim kesinlikle kopek al derim ben, boyle fazla tuy dokmeyen bir cins bulursan onlardan al.
Ben kedileri oldum olasi sevmem cok nankor oluyorlar ama kopegimi hic biseye degismem o kadar sadik ki, esimle benim cocugumuz gibi ya cok seviyoruz onu. Hele guzel egitildimi hic bir sekilde koku yada pislik yapmiyor. Karar yinede senin canim

canım ben ikisini de seviyorum ama köpekleri biraz daha çok seviyorum :) köpek apartmanda olduğum için sorun olmasından korkuyorum havlama filan.bir de haftaiçi hergün birkaç saat yalnız kalacak evde depresyona girmesin hayvan

Son düzenleme:

Canim ufak bir cins alirsan oyle havlama gibi bir sorunlari olmaz. Benim kopegimin cinsi Bichon Frise ve evde hatta icerde birakiyorum cikarken ve hic bir sekilde sikayet ve sorun duymadim. Havlamiyor pek zaten benimki birazcik uyusuk uyumayi cok seviyor :) ama biz eve gelince cocugumuz gibi oynamak istiyor bizim ustumuze atliyor. Cok akilli hayvan kisa surede tuvaletini disariya cikip yapmayi ogrendi. Butun gece bile olsa tuvaletini tutar akilli oglusum benim :)

canım köpek nispeten zor geldi bana. kedi yemini yer uyur, gezdirmene de gerek kalmaz. kumuna yapar.
kedinin bakımı daha kolay, hele apartman dairesinde.

ben de uzun süre kedi besledim. sana önerim kedi olacak ama
sakın petshopa yönelme ilk adımda.
barınakları bir dolaş.
cins istiyorsan cins hayvan da orada bulabilirsin.
hangisini istiyorsan, ki iyi bakarsın gibi geliyor, ilk mesajından bile bu seziliyor... onun için bir barınağa bak...
petshopta sefil oluyor bu hayvanlar. petshop olayını bitirmemiz lazım artık.

Evimde 7 kedi, barınakta yüzlerce köpeğim var =))

Can yoldaşı düşüncene çok sevindim, bakım açısından köpek biraz daha zor, özellikle apartman dairesinde

Ortalama 10-15 yıl ömürleri var, yani ileriyi de hesaplaman lazım, taşınabilirsin, şartları zor bir yere gidebilirsin, köpek bu açıdan üzülmene sebep olabilir. Çünkü havlamanın önüne geçme şansı yok. Kedinin mamasını,suyunu,kumunu tamam ettin mi 5-6 saat yalnız kalabilir.

Kedinin bakımı daha kolaydır ve inan bana köpek kadar can yoldaşıdır.

Kanının ısındığı hayvanı al ve en önemlisi barınaktan al

Cİns hayvan sevdasına düşme, can candır cinsi olmaz, sakın hayvan ticareti yapan birine destek olacak bir iş yapma. Ortalık hayvan dolu, İstanbul da isen yardımcı da olabilirim bu konuda. Ama ne olur sokaklardan bir can kurtar ya da barınaktan.

tabi ki kedi..apartmanı sever onlar ama köpekler daha cok bahce severler..
kedilere bayılırım onların o umursamaz halleri amaaan 3 günlük dünya bana ne diyip de tembel tembel uyumaları canları isteyince yanınıza sokulup istemeyince pati atıp gitmeleri özgür ruhları vazgeçilmez..
tuvalet sorunları da yoktur evde halleder.sıcacık gelir yanınızda uyur ne güzel..yalnızlıktan da cok sıkılmazlar..keşke ben de evime alabilsem..

Kediyi de köpeğide severim. Hatta oğlum deli gibi köpek istiyor ama şimdi alamıyoruz.
Yaza doğru nasipse bahçeli bir ev alma planımız var.
Hem evde , hem bahçede oğlumla koşup oynayacak bir dost alacağız ona.
Barınaktan tabi...
Köpeği tavsiye ederim , duygularını paylaşır , canyoldaşı olur sana.

Benimde sorunum, planlarımızı gerçekleştirdikten sonra seyahate gittiğimizde köpeğimizi bırakacak yer problemimiz olması.
Ailem biz asla eve almayız diyor.
Yani açık açık bize güvenmeyin diyorlar.
Bırakabileceğimiz kimsemizde yok.
Bu konuda fikir almak için ileride böyle bir konu açmam gerekecek galiba ((

Son düzenleme:
Benim 2 tanee çok tatlı köpüşleriim vaar Çok seviyorum onları evimiz bahçeli olduğu için bakmak sorun olmuyoo ama apartman dairesindeysen bende kediyi tavsiye ederim... Köpeğin bakımı çok zor olabiliyo hele ki ilk aldığınızda yavruyken gerçekten bebek gibi oluyolar herşeyi siz öğretiyosunuz ama apartmanda bakan tanıdıklarımda var terrier cinsi ufak köpeklerden :) Onlar pek zorlanmıyolar ama kaç senedir onunlalar.. İyi düşün deriim :26:Çok büyük bi sorumluluk evcil hayvan sahibi olmaak

petshop'a ben de karşıyım canım.belki evde 1 kişi daha olsa köpek daha kolay olurdu ama kedi şuan daha mantıklı görünüyor.bakalım acele karar vermemeye çalışıyorum.

Petshop'a asla gitmem nasıl sefil ettiklerini görüyorum yavruları.Üstelik Petshop'ta satılan hayvanlar çoğunlukla hastalıklı çıkıyor.Aşısını yemini karşılayabilirim ama kapsamlı bir tedaviyi kaldıramam öğrenci halimle.Üzüntüsü de cabası.İstanbul'da değilim malesef edirnedeyim bu taraftan bir ilan bakıyorum çünkü gidip alıp gelmeye kalksam bile çoğu otobüs şirketi almıyormuş sanırım.Cins olmasa da yavru olsun istiyorum ki bana ve eve alışması daha kolay olsun.Kedilerin sıcakkanlılığına şahidim ben de ama o sevgi bana mı yoksa elimdeki yemeklere miydi bilemiyorum hehe

köpek otelleri oluyor ama orada da onu terkettiğinizi zannedip üzülebilir.3-5 günlüğüne diye de anlatılmaz ki hayvana.hakikaten çok büyük sorumluluk iyi düşünüp karar vermek lazım

bir arkadaşım da apartmanda terier bakıyordu ama o çok uysal bir hayvandı kızdırmadığın sürece hiç havlamazdı.havlayan köpekle nasıl başedilir gerçekten hiç bilmiyorum

kedi derim... köpek çok fazla tek başına kalmaktan hoşlanmaz.sorumluluğu daha fazladır. her sabah 6 da kalkıp dışarı çıkarmanız tuvaletini yaptırmanız lazım bunnu akşam 6 gibi tekrarlamanızda..
kedi gibi kumuna yapmaz çünkü..

öncelikle sizi duyarlılığınızdan ötürü tebrik ediyorum..
petshoplar yerine kedi-köpeğinizi barınaklar-bakım evlerinden sahiplenecek olmanız takdirlik doğrusu..
ne yazık ki ülkemizde hala insanlar petshop gerçeğini göremedi..
konunuza gelirsek bende kedi sahiplenmenizi önereceğim..
3 köpeğim var, üçüde büyük ırk, en küçüğü 35 kg gerisini siz düşünün
köpekler kediler gibi doğuştan tuvalet eğitimli olmuyor ve bu süreç kimi zaman uzayabiliyor bir öğrenci için zor ve sabır gerektiren bir dönem..
köpeğiniz olursa eğer apartman dairesinde diğer komşular tarafından büyük ihtimal sorun teşkil edecektir, yalnız kalmaya alışkın hayvanlar değiller, uluma, havlama gibi sorunlar olacaktır, eğitim sonrası düzelir elbet ancak bu da uzun ve zorlu bi süreç..
şahsen ben bugüne dek köpeklerimi hiç evde yalnız bırakamadım muhakkak biri kalmalı yanlarında..
ancak arkadaşım kedilerini evde bırakıp 3 gün tatile gitmişti..
köpeklerin enerjilerini harcayabilmeleri ve tuvalet ihtiyaçları için günde en az 2 defa dışarı çıkmaları gerekmekte.. kedilerde böyle bi durum yok..
bu ve bunlar gibi örnekleri çoğaltarak kedi almanızı tavsiye ederim..
bulunduğunuz ildeki hayvanseverler derneği ile iletişime geçerek sahiplenebilirsiniz..
tekrar tebrik ederim..

insanlar gibi uzun yıllar yaşayamıyor her ikiside bir gün acısını yaşarsan dünyan kararıyorr bunuda göz önüne al evladın gibi oluyor zamanda yeni kaybettim yaavrumu dünyam karardı

Kedi almanı öneririm barınaktan ya da sokaktan. Benimde kedim var. Kedinin bakımı daha kolaydır. 2-3 saat yalnız kalsa sorun etmez. Tuvaletini kısa sürede öğrenir. Temizdir. Beslemeden kedilerin nankör olduğunu atıp tutanlara da inanma kediler nankör değildir...

eğer yavru alacaksan köpeğin tuvalet eğitimi biraz zaman alabilir ve o zaman sürecinde çok ilgilenmen gerekir mesela yere gazeteler sermek gibi
kedinin tuvalet sorunu olmuyor yavru bile hemen kumu nerede görürse oraya yapıyor

fakat köpek daha bir sıcakkanlı yani sana dost olur gelden gitten anlar eğitimi o konuda çok kolay
kedi çok kısa bir süre besledim o yüzden köpekten sonra komut anlamasını çok beklemedim

evet şu an kedi daha çok aklıma yatmaya başladı.tecrübesiz olduğum için köpeği iyi eğitemezsem hem hayvanın hem benim hem de komşuların psikolojisi bozulacak.bir gün kendi evim ve arabam olursa o zaman inşallah.şehirlerarası seyahate çıkmak zorunda kaldığımda da kediyi belki yalvar yakar otobüse kabul ettirebilirim ama köpeği hiç almazlar araba sahibi olmak lazım onun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…