- Konu Sahibi VikingPrincess
köpek sahibiyim![]()
ancak şu şartları sağlayamayacaksanız, kedi sahiplenmenizi öneririm;
1. ilgi, sabır, sevgi. sabır konusunu açmak lazım. köpekler çok zeki hayvanlardır, ancak otorite kuramayan sahip olursa, başlarına buyruk davranırlar. otorite sağlamaktan kastım ASLA dövmek, vurmak değil. daha çok inat diyebiliriz.
terk edilmiş bir köpek sahiplenirseniz barınaktan, fazla uğraşmanıza gerek kalmaz, zaten temel kuralları öğrenmiştir (eve tuvaletini yapmama, evde yalnız kalma gibi)
2. düzenli olması gereken aşılar vardır. 1 yaşından sonra 3 ayda 1 iç-dış parazit, senede 1 kere de kuduz aşıları gibi.
3. köpek olsun da evde dursun, olmaz. köpek sahibini bekler. yemez/içmez, sahibini bekler. her ayak sesinde kapıya koşar, her asansör sesinde dikkat kesilir. köpeklerin en büyük korkusu, "ya bir daha gelmezse" dir. bu yüzden, sahiplerini görene kadar huzursuz şekilde beklerler. saatlerce yalnız kalacaksa, sahiplenmeyin.
4. kaliteli köpek mamaları pahalıdır. büyük ırklar mesela, 12-15 kilo mamayı en fazla 2 ayda bitirirler. en fazla diyorum, 2 aya kalmayabilir bu süre.
5. köpekler, kediler gibi evde 1-2 gün yalnız kalamaz. acil durum olsa bile, imkanınız olmasa bile, köpeğinizi ya yanınıza almalısınız ya da bakacağından emin olduğunuz güvenli bir ele bırakmalısınız.
bu ve unuttuğum nice şartı sağlayamayacaksanız, kedi sahiplenin derim.
köpek alırsam küçük ya da orta bir ırk almayı düşünüyorum zaten ben de minyon tipliyim büyük köpekle başedemem ben köpeği değil köpek beni gezdirir