Ama hak ver lütfen, öyle bir mesaj yazmissin ki, ileride kedi/köpek anası olup eski mesajlarına baksan sen bile kendini linç etmek istersin:)
"Bugün sahiplenmeye karar verdim," bir anlık bi karar. Ve "kedi ya da köpek" demissin. Bambaşka iki şey yani,bu konuda opsiyonu açık tutmak bile ilginc. Resmen yaşadığın duygusal boşluğu doldurmak için , evde ses olsun diye bir anlık gazla hiç hazır olmadan hayvan sahibi olacaksın demek - ki bunun sonu malesef sahiplendirme ilanları
Kedi ama normal kedi de değil:) cins kedi.
Buna gıcık olmayan hayvansever cins kedi besliyordur. Hepsi birbirinden ozelken neden cins kedi, hem de markasıyla beraber. Diğer kediler kedi değil mi? Eger amaç duygusal boşluğu dolduracak bir cansa bu sekilcilik neden?
Ha bir de ismi bile yanlış, fold olacak. Baktım benim bilmediğim kedi cinsi mi var, bahsettiğin şey bir dergi ismiymis.
Bu bahsettiğin kediler kulakları kıvrık ,bacakları küçük olsun şöyle böyle olsun da şekilci insanlar para verip alsınlar diye akrabalarıyla ciftlesip duruyorlar. Ve hastaliklarla doguyorlar. Yaşadıkları her an ağrı cekiyorlar. Bunu bile bilmeden sırf şirin diye (ki her kedi şirindir) bu cinsi istemek çok kötü bir şey. Ve siz aldiginiz sürece üretmeye de devam ediyorlar.
Ne hastalığı olur diyorsan basitçe şuraya tiklayabilirsin. Cins kedi istemek bu sömürüye ortak olmaktir
"Kedi alacağım ama çok pahalı"
Kedi satın almak hem
hukuki olarak yasak, hem alana suç hem de de iğrenç bir şey.
Bir de hayvan sahiplendirilsin ama bebek olsun istiyorsun. Bu mantıklı mı? Kim daha kedi ile köpek arasındaki zorluğu bilmeyen, cins kedinin hastalıklarından bihaber birine hayvanını sahiplendirmek ister ki?
Zaten kim niye bebek kedisini sahiplendirsin? İnsanlar bebekken cins diye alıp büyüyüp artık evde ayak bağı olunca,eski sirinligi kalmayınca sahiplendiriyor. Bunu da istemiyorsun,o şekilci insanlar gibi bebek kedi istiyorsun. Sen olsan 'ille de bebek,ille de cins' diyene kendi kedini emanet eder misin?
Yani bu ne alaka
bir köpeğin tuvalet eğitimi almasının zorlugunu,günde en az iki kere çıkması gerektiğini,ev eşyalarını yediğini, eğitime gitmesi gerektiğini vs bilmeden sırf tatlı diye oyuncak köpek cinsini istiyorsunuz.
Son olarak mesajların birinde durumunuzun çok iyi olduğunu, isteseniz gidip 25 bin verip petshotan alabileceğinizi söylemişsiniz. Ben gerçekten çok üzülüyorum bu tarz yazılara. benim kedim gibi pek çok sokak kedisi yardımsever insanlar tarafından kurtarılıp ameliyat ettiriliyor,deli gibi paraya ihtiyaç duyuyorlar. Resmen oradan buradan para dileniyorlar, çoğu zaman cebinden ödüyorlar. Madem 25 bin sizin için para bile değil böyle hesaplardan birinin ameliyat ettirdiği birkaç kediye sponsor olun, ellerine geçen minik tatlı bir kedi oldugunda size haber vermelerini isteyin. Hem onların işi görülür hem sizin dünya tatlısı bir kediniz olur