Kedi ya da köpek almak ne demek ya.
Artmut ile elektirik süpürgesi kadar benzer şeyler birbirine
tek ortak noktaları dört ayakları olması. Misal köpek dediğini günde iki kere çişe cikarmalisin, enerjisini atmalı, kedi dediğinle aynı evde yasa yeter, bazen ortalıkta bile görünmez
Cins hayvan almak isteyenlere zaten kılım ama bir de cins hayvanı bedava sahiplenmek isteyenlere hepten kıl oluyorum. Benim de sahiplendigim cins bir kedi vardı, oniki sene önce. Sahibi el bebek gül bebek bakmış,sonra sıkılmış atmak istemiş,onu almıştık. Veteriner 'soyu tükenmekte bu hayvanin,kisirlastirmayin' dedi diye kisirlastirmamistik (ki ileri yaşında da başka veteriner kanser vs olmasın kisirlastirin dedi,kisirlastirdik) . O da bir sürü pamuk gibi bebek doğurmuştu, cins. Onları mesela biz ücretsiz sahiplendirdik. 'yeter ki bakacak biri olsun' dedik. Cins kedisini ücretsiz vermek isteyen insanlar oluyor. Ama onlar da bu işi beleşe getirmeye çalışan insanlara vermiyor genelde
Bir de bebek hayvan almak isteyenler var, bebek şirin de olsa büyümesi zaten 3 ay. büyüdükçe atıp yenisini mi alacaksın yani, ne oluyor bebekten alınca? İnsan bir canla hayatını paylaşmaya niyet etsin o can ona zaten en güzel gibi geliyor:) ben şimdiki kedimin yaşını vs bilmem. Ameliyat sargilari vardı, acil yuvaya ihtiyaç vardı, geçici yuva oldum. Sonra birakmaya kıyamadık, 8 yıldı bizde.
Bundan sonra da hayvan sahiplensem mutlaka zor durumda, özel bakima ihtiyaç olan bir hayvan almak isterim.
Konu sahibi, size yapıcı bir önerim var.
Şehrinizi yazıp geçici yuva yazın, internette tonla ilan göreceksiniz..onlardan birine kedi olur köpek olur, iki hafta kadar geçici yuva olabileceğinizi yazın.
Böylelikle hem kimsenin günahına gitmeyeceksiniz,hem bir canı - bir hayvanseveri rahatlamış olacaksınız. Sonrasında karar verirsiniz bu iş size göre mi , yoksa değil mi diye