Kedi beslemek-Bebek beklemek,karşı çıkan kayınvalide

Arkadaşlara katılıyorum.
Iç dış parazit aşısı tam ise hic bir sorun yok. Bende hamileyim ve kedim de var evde. Aklımın ucundan bile ne geçiririm nede birine kedi evden gitsin bebek geliyor dedirtirim. O benimde çocugum.
Vijdanım rahat etmez.
Sen sıcacık evinde bebegine bakarken belki o zavalli kedicigi araba carpar,donar aç kalır veya döverler.
Illaki de çıkartılacak evden durumuna gelirse lütfen ona onu ne olursa olsun terk etmeyecek bir aile bul.

"Fotomda gördügün mikrop "derken ne kastetin ?

Ayrıca Türk insanının doktorlara bu soruyu sormaları kadar saçma bişey var mı ya anadoluda bunlar hiç kediyle köpekle büyüymemiş sürekli el bebek gül bebek apartman dairelerinde büyümüş sanarsın daha dün köyde kedi köpek toprak içinde büyüyordunuz çocuklarınızı büyütüyordunuz şimdi mi sorun oldu anlamıyorum. Hem köy de kediler aşılı falan de değildi ben çocukken yazın köye giderdim hep bahçede kedilerle bildiğin yuvarlanırdım sadece kedi de değil koyun tavuk. Gereksiz abartı ama şu da bi gerçek geçen sene tamda bu zamanalar kardeşim kedi tırmığı hastalığı yüzünden ameliyat olmuştu.

İnsan evladını sokağa atabilir mi? Bebeğiniz doğunca kardeş olurlar, onlarda can nasıl bu kadar acımasızca sokağa at diyebiliyorlar aklım almıyor.

Kedim çok uysaldır kendini çok sevdiriyor ama sadece eşime ve bana. Misafir gelince koltuk altlarına kaçıyor hiç oralı bile olmuyor insanlarla. Ama çok uysaldır bebeğe de zamanla alışır umarım :)

ben hem 3 adet siyam kedisi hem de bir adet velet sahibi biri olarak kv'nizi kiniyorum. ama ne yapalim boyle cehaletler var.

toksoplazma ile ilgili bir sikintiniz yoksa, kedinizi evden disari hic cikarmiyorsaniz (bazilari hem ev-hem sokak yapiyor ben karsiyim) hicbir sikinti yasamazsiniz. o hayvan dedigi mahlukat evlat kadar kiymetli oluyor. ve inanin o kedi de evladinizin basindan ayrilmiyor. benim disi olan kedin bebegim dogdugunda yatagina kimseyi yaklastirmiyordu bile!!!

Merhaba benimde evimde 6 aylık erkek kedim var bi yandan da bebek istiyoruz. Benim ailemde bebek olursa o kedi gider diyo ama biz laf bile soyletmiyoruz sonuçta buna sadece biz karar verebiliriz. Annem ve akrabalarim evime gelmemekle tehdit ediyo bnde kararlı durursam kabulleneceklerini dusunuyorum. İnsanlardaki bu önyargıyı anlamak çok güç. Kedimde şunu farkettim ki çocuklara bize davrandığından farklı davraniyo. Sikistirsalarda kovalasalarda tepki vermiyo. Onların yaptığını bi yetiskin yapsa kesinlikle tepki verip tıslar. Bizim icimiz çocuk konusunda çok rahat bu yüzden kesnlkle göndermeyi düşünmüyoruz.

Ya bizim bebekligimiz hep kedilerle gecti. Bildim bileli hep kedilerimiz vardi bi de yani aşı falan da hak getire. Koyun koyuna yatarmisiz hep. Cok sukur hicbir sey de olmadi bize..
Bence bir sorun olmaz. Bi de hem eve alistirip sonra da nasil sokaga birakirsiniz yazik yaa.

Çok imrendim ya ne güzel :)

Gözünü mü çıkarır? Tövbe bismillah

Çok şükür benim kayınvalidem hayvan delisidir, benim kedimi de çok sever mıncıklar, öper. Bu yönden sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ileride..
Bir de siz hani diyormuşsunuz doğsun da bakarız falan, neden direkt "Asla olmaz" demiyorsunuz. Bence deseniz çoktan kapanmıştı çenesi..

Sevgili arkadasim oncelikle bebegin saglikla gelsin insaallah diyeyim. Yorumlari okumadim, bilgilerimi paylasmak istiyorum.
"Kil yutmasi" diye bir hastalik yok.Bu tamamen sehir efsanesi. Ona bakarsaniz gece uyurken bir insan hayati boyunca ne kadar bocek yutuyor biliyor musunuz, kili, tuyu gectim yani
Hee soyle birsey var ama. Eger kedi veya kopeginizin ic dis paraziti eksikse, duzensiz yapiliyorsa, hayvan diskiladiktan sonra kendini temizlemek icin yalanirken tuylerine (eger bagirsak paraziti varsa) parazit bulastirabilir. Siz de hayvani severken o paraziti kil vasitasiyla yutabilirsiniz. Iste o zaman toksoplazma denen ciddi saglik sorunlari bas gosterebilir. Ancak yapilan arastirmalar gosteriyorki, hayvanlarin kilindan insan vucuduna girebilecek parazit orani, iyi yikanmamis bir sebzeden insan vucuduna girebilecek parazit riskinden cok cok dusuk. Yani temizlik, bakim mutlak ve mutlak sart.
Velhasil-i kelam, hayvaninizin bakimini tam ve eksiksiz yapip, ozellikle kedinizi bebekle ilk zamanlarda yalniz birakmadiktan sonra (tabi kedinizin huyu da onemli burada sakin mi cilgin mi kiskanc mi, onu da siz bileceksiniz) , miniklerinize ic rahatligiyla, gule gule bakabilirsiniz

evde kedim var
daha önce de yazdım yemeklerin içinden bile bazen tüyü çıkabiliyor :) günde 10-15 tane yutuyoruzdur çünkü eşim de ben de sürekli koklayarak öpüyoruz hayvanı

tüy için önerim süpürge olarak dyson animal complete dc52 adlı modeli alman
ben de kısa süre sonra alacağım
evde tüy falan bırakmıyormuş

dışarı atmak mı?
kedi sevmeyenleri bile kızımı rahatsız ederler diye eve çağırmıyorum ben.

Benimki normalde hiçe yakın tüy döker ama 1 hafta kadardır her yanım tüy tüy tüyyy.. Ağzımdan alıyorum bazen Mama yemiyor bu ara ondan oluyor zannediyorum. Vitamin ve çinko takviyesi aldım bugün, iştahını açıyormuş. Yatağımdaki tüyleri koli bandı ile temizledim Mutfak kapısını da kapalı tutuyorum artık.. Eskiye döner inşallah çünkü hiç tüy problemi yaşamadık şimdiye dek..

Aslında haklısınız dediğiniz gibi cevap versem kapanmıştı belki de, ama yapı itibariyle ne yazıkki öyle konuşmuyorum kimseyle kendi ailem de dahil. Eşim söylüyor ama kedi duracak diye. Aslında eşimin ailesi kediden çok korkuyor o yüzden bize de fazla gelemiyorlar iyi oluyo bi bakıma

Süpürge tavsiyeleri oldu evet bunları bi kenara not edeyim ben :)
Çok tüy dökmüyor aslında sadece üzerimizde oluyo koltuklarda birşey yok

Yaa öpüp koklamayı ben de çok seviyorum özellikle burnumla kafasını boynunu sevmeye bayılıyorum :))

Kedim çok uysaldır kendini çok sevdiriyor ama sadece eşime ve bana. Misafir gelince koltuk altlarına kaçıyor hiç oralı bile olmuyor insanlarla. Ama çok uysaldır bebeğe de zamanla alışır umarım :)

benimki de aynı
eve gelen hiçkimse kedimi göremiyor çünkü koltukların altına kaçıyor
ama bizim hep yanımızda o kadar sıka sıka havaya ata tuta seviyoruz bi kere diş göstermişliği tırnak çıkarmışlığı yok
bizim bebek falan olsa bence kedim bebekten korkar
biz tırnaklarını kendimiz kesiyoruz ayda bir
zaten çok uslu bi kedi
çocuk odasını ona oyun alanı yaptık
genelde orada tırmalama tahtasında oynuyor
bence sizin sorun olmayacaktır bebeği seveceğini düşünüyorum :)

maması alerji falan mı yaptı ki?
bizim kedi uzun siyah tüylü
her gün tarıyoruz bi top tüy döküyor
:)

biraz pahalı
2500 tl cik ama ömürlük diyorlar
alıcam ben kafaya koydum
belki bi alt modelini falan alırım :)

benim de dayımın eşi evde kedi olduğunu duyunca ıyy pis tüy falan dedi. evime bi kere gelmişliği yok, ben de senin muşmula suratını görmeye meraklıydım sanki gelmemen daha iyi :)
senin de kayınvalidesavar gibi bişey olmuş kedin
işte benim peluşum :)

Eklentiler

• image.jpeg
    73,1 KB · Görüntüleme: 223
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…